Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 46, 1998

Vin-aktuelt i uge 46
9.-15. november

Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver mandag modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Vi mindes Sven Grønlykke
For kun få måneder siden blev Sven Grønlykke udnævnt til æresmedlem i Laugsmagistrene, verdens ældste sammenslutning af uafhængige vinjournalister (i uge 28). Det burde han faktisk have været for længe siden, for få danskere har gjort så stor en indsats for den gode mad og vin.
I onsdags døde han, 71 år gammel, og efterlader sig et livsværk, der blandt andet omfatter den internationalt berømte Falsled Kro, restauranten Kong Hans i København og importfirmaet Løgismose Vin.
Sine penge tjente han på produktionen af skumgummi, i 1964 købte han ASA Film Studio, og inden han i 1972 afhændede filmstudiet, skrev han manuskript til og instruerede flere film og opnåede endog både Bodil- og Oscar-nomineringer.
I 1965 købte han godset Løgismose på Fyn, og senere overtog han Hårby Mejeri, hvorfra han så sent som i år lancerede en ny blåskimmelost af fåremælk.

Et skridt nærmere salget af d’Yquem
Et vendepunkt er indtruffet i greve Alexandre de Lur Saluces’ kamp for at beholde det berømteste slot i Sauternes, Château d’Yquem.
Problemerne er de franske arvelove, der kræver, at ejendomme deles ligeligt mellem arvingerne. For tyve år siden havde d’Yquem således syv ejeren; i dag er der over 50. Og nu vil en gruppe af de små aktionærer, der tilsammen har 38 procent af aktierne, sælge slottet til luksus-koncernen LVMH, som i forvejen ejer kuffertfirmaet Louis Vuitton, champagnefirmaerne Moët & Chandon, Pommery og Veuve Clicquot samt modefirmaerne Christian Dior, Givenchy, Kenzo og Christian Lacroix.
Grev Alexandre er gået til retten for at forhindre, at slottet efter 200 år i familiens eje kommer på fremmede hænder, og nu har retten talt - og talt imod greven: Salget må gerne gennemføres.
Greven har appelleret, og taber han også ved en højere ret, vil salget være en realitet. Prisen vil da blive lidt over en halv milliard kroner.

Leveren er glad for vin
Noget tyder på, at vin ikke skader leveren nær så hårdt som andre former for alkohol. En undersøgelse, foretaget på Hvidovre Hospital af overlæge Ulrik Becker, viser, at hvis mere end 30 procent af ens alkoholforbrug består af vin, så halveres risikoen for en leversygdom - set i forhold til dem, der overvejende drikker øl og spiritus.

Samme pris som for 1. cru bordeaux
I Beverly Hills i Los Angeles har man netop for første gang holdt auktion, som kun omfattede californiske vine. Det var et tilløbsstykke, som viste samlernes interesse for de kendte vinhuse som Heitz Martha’s Vineyard, Ridge Monte Bello, Beaulieu, Mondavi Reserve, Opus One og Dominus - alle navne, som de fleste af os nikke genkendende til. Men “stjernerne” - de vine, som opnåede de højeste priser, var Caymus Special Selection, Groth, Araojo, Screaming Eagle, Grace Family og Hartwell. For nu bare at nævne nogle af dem.
Der blev noteret priser på højde med, hvad der betales for 1. cru bordeaux i de bedste årgange. Fx blev der betalt næsten 8000 kr. for en flaske Colgin Cabernet Sauvignon 1994.

Besøg fra Saint Émilion
I anledning af bordeaux-firmaet Joseph Janoueix’ 100 års jubilæum i år havde H.J. Hansens Vinhandel i mandags inviteret Jean-Pierre Janoueix til Danmark - og inviteret VinAvisen med til smagningen af en række af firmaets rødvine.
En af de vine, vi specielt faldt for, var Château le Castelot, Saint Émilion Grand Cru, Frankrig 1995, der er meget dejlig og delikat med både frugt og sødme, drikkemoden nu, men også holdbar ind til 2004-5. Der kommer ikke så meget af den til landet, så man skal nok være lidt hurtigt, hvis man vil have fingrene i den. Den koster 169,50 kr. hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
Vi smagte også en Château de Chambrun 1995, der er skabt specielt med det formål at opnå høje point hos den amerikanske vinguru Robert Parker. Det lykkedes - vinen fik 98 point. Men ærligt talt: en Lalande-de-Pomerol klædt ud som amerikansk bodybuilder ... Han kan beholde sine point, ka’ han, ham Parker. Vinen koster 290 kr.

Bedste årgangs-portvine i superårgangen 1994
Det engelske vinblad Decanter har smagt vintage port fra superårgangen 1994 - den første årgang siden 1985, hvor alle firmaerne nedkom med en vintage port.
I alt 33 portvine deltog i smagningen, og tre fik Decanter Awards med fem stjerner: Fonseca, Quarles Harris og Quinta da Eira Velba.
Endvidere blev ni “highly recommended”: Burmester Extra Selected, Duff Gordon, W & J Graham’s, Kopke, Martinez, Pocas, Symington’s Quinta do Vesuvio, Taylor’s og Warre’s.

Stor eksport af brugte flasker
Ifølge Jyllands Posten blev 56 millioner genbrugsflasker sidste år sendt tilbage til udlandet, og for hver flaske har staten refunderet de 1,60 kr., der i sin tid blev betalt i flaskeafgift. Staten støtter dermed en eksport til et trecifret millionbeløb. Og godt det samme, for vi ville aldrig kunne bruge alle de mange flasker herhjemme til ny påfyldning.

Han anbefaler 1300 vine
Igen i år har den flittige Henrik Oldenburg udsendt sin “Vinguide” (Gyldendal, 98 kr.) med en grundig gennemgang og vurdering af Danmarks 1300 bedste vinkøb. En overordentlig nyttig håndbog.
Henrik Oldenburg tildeler hver vin fra 1 til 5 vinglas, men han skænker også halve glas, så i virkeligheden er der ikke tale om en 5-skala, men om en 10-skala. Endvidere trykker han yderst forbrugervenligt navnene på de bedste køb med røde bogstaver.
Kun to vine i hele bogen tildeles 5 fyldte glas og er samtidig bedste køb, nemlig:
* Ngatarawa Glazebrook Chardonnay, Hawkes Bay, New Zealand 1995, hvidvin til 135 kr. fra WinePartners (tlf.: 48 47 58 47).
* Pertaringa Cabernet Sauvignon, McLaren Vale, Australien 1994, rødvin til 185 kr. fra Tukan Vinimport (tlf.: 33 11 44 20).
Endvidere får disse elleve vine 4½ glas og er samtidig bedste køb:
* Ngatarawa Stables Chardonnay, Hawkes Bay, New Zealand 1996, hvidvin til 74 kr. fra WinePartners (tlf.: 48 47 58 47).
* Casa Lapostolle Chardonnay, Cuvée Alexandre, Casablanca Valley, Chile 1996, hvidvin til 109 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60).
* Palliser Estate Chardonnay, Martinborough, New Zealand 1996, hvidvin til 112 kr. fra WinePartners (tlf.: 48 47 58 47).
* Albert Mann Tokay Pinot gris, Cuvée Albert, Alsace, Frankrig 1997, hvidvin til 115 kr. fra Grand Cru (tlf.: 35 25 07 00).
* Penfolds Koonunga Hill Shiraz/Cabernet Sauvignon, South Australia 1995, rødvin til 75 kr. fra Consiva Vin-Holding (tlf.: 44 57 58 59).
* Viña Casablanca Cabernet Sauvignon, Santa Isabel Estate, Casablanca Valley, Chile 1996, rødvin til 90 fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00).
* Château Ste. Michelle Cabernet Sauvignon, Columbia Valley, USA, rødvin til 119,50 kr. fra H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
* Domaine de la Charbonnière, Cuvée Vieilles Vignes, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1995, rødvin til 126 kr. fra A Vinstouw (tlf.: 97 12 14 16).
* De Saintgall Brut Champagne, 1'er Cru, Frankrig, champagne til 149 kr. fra Le Domaine (tlf.: 46 36 03 64).
* De Saintgall Blanc de Blancs Brut Champagne, 1'er Cru, Frankrig, champagne til 158 kr. fra Le Domaine (tlf.: 46 36 03 64).
* Vollereaux Blanc de Blancs Brut Champagne, Frankrig, champagne til 159,70 kr. fra Bækgårds Vinimport (tlf.: 45 16 14 15).

Ikke kun film og vin, nu også barer og sauce
Den amerikanske instruktør Francis Ford Coppola - ham med “The Godfather”, “Apocalypse Now” og i nyeste tid “John Grisham’s The Rainmaker” - er som bekendt også succesfuld vinmager med sit Niebaum Coppola Estate Winery.
Nu åbner Coppola ifølge Wine Today en kæde af kombinerede vinbarer og cafeer, den første vin-café under navnet Rosso and Bianco i San Francisco. Samtidig designer han - hjemme i sit eget køkken, forlyder det - en række fødevare-produkter, hvor det første vil blive en Mammarella Pomodoro Basilico Organic Pasta Sauce.

Vinauktionen i Beaune
Og mens vi er i filmens verden: Under Hospices de Beaunes vinauktion den 15. ds. vil to franske skuespillerinder præsidere: Anouk Aimée og Sandrine Kiberlain. Den første havde titelrollen i den danske film “Babettes gæstebud”, så hun må jo have forstand på de gode sager.

Skal vi sige farvel til propperne?
Er kapslen ved at forsvinde fra vore flasker? Noget kunne tyde på det. Flere og flere vine har kun en lille rund skive til at dække proppens overside. Og er det i virkeligheden ikke at foretrække? Når man skærer kapslen med en foilcutter, ligger der ofte lidt spåner af aluminium eller plastic på flaskehalsens rand, og tanken om at få disse spåner ned i maven er egentlig ikke særlig tiltalende.
Men når vi nu åbenbart kan undvære kapslen, kan vi så ikke også erstatte proppen med noget andet?
Erfaringerne viser, at det er svært at sælge en vin, hvis den ikke har en rigtig prop. Men erfaringerne viser desværre også, at flere og flere vine får den væmmelige propsmag. Ved to af ugens vinsmagninger var der en proppet flaske, som vi måtte lade gå ud. En af dem var en kostbar vin, som skulle ligge i hvert fald fem-seks år. Tænk, hvis vi havde købt den og om seks år havde åbnet for den ulækre lugt af våd karklud ...?
Vi tror at tiden er inde til at finde på en anden form for lukke - uden at det nødvendigvis bliver et skruelåg.

Niveauet er højt i Navarra
I tirsdag deltog VinAvisen i smagningen af 21 rødvine fra nitten af Navarras vinhuse. Eftersom den ene af VinAvisens to redaktører (Flemming) var Sprechstallmeister i det vinøse cirkus, skrives denne rapport af den anden redaktør (Anker).
Generelt er niveauet højt i Navarra. Vi smagte mange flotte vine, bløde og saftige, og smagningen viste lykkelige ægteskaber mellem den spanske topdrue Tempranillo og franske druer som Merlot og Cabernet Sauvignon i større eller mindre grad. Netop på grund af mulighederne for blandinger - men naturligvis også fordi nitten vinmagere har sat hver deres fingeraftryk på vinene - var der stor spredning på smagsindtrykkene. Disse vine er langtfra ens. Men bestemt gode til de ofte rimelige priser. Især faldt jeg for disse seks:
* Oligitum Joven, Bodegas Piedemonte, Navarra, Spanien 1996 til 39,95 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88).
* Palacio de la Vega Crianza, Bodegas Palacio de la Vega, Navarra, Spanien 1995 til 45 kr. fra World Brands (tlf.: 39 27 02 01).
* Las Campanas Crianza, Bodegas Vinícola Navarra, Spanien 1995 til 41,95 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19).
* Castillo de Monjardin Reserva, Bodegas Castillo de Monjardin, Navarra, Spanien 1994 til ca. 90 kr. fra Laudrup Vinimport (tlf.: 39 76 39 56).
* Tinto Plandenas Reserva, Bodegas Ntra. Sra. Del Romero, Navarra, Spanien 1991 til 44 kr. fra Sig. Müller (tlf.: 98 18 50 99) og Erik Sørensen (39 62 50 99).
* Chivite Colección 125 Reserva, Bodegas Julian Chivite, Navarra, Spanien 1994 til 139,75 kr. fra Marinus Møller (tlf.: 45 66 13 11) og H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
Årets første ni måneder viser i øvrigt en usædvanlig eksportfremgang for Navarra-vin på 23 procent. I Danmark var stigningen på 10 procent, i Tyskland på hele 68 procent. Fremgangen ligger udelukkende på Crianza og Reserva. Bulkvin er udforandret.

Bordeaux-vinens Bibel er på vej
Bordeaux et ses Vins’ nye udgave er på trapperne. Bogen betragtes som et uvurderligt redskab for alle professionelle vinfolk. 3 kg vejer sagen, der er på 2300 sider og spækket med firmaprofiler, 12.000 proprieté-navne, 7800 crus, 10.000 mærkevarenavne samt 1300 slotte beskrevet i detaljer med illustrationer.
Bogen, der koster 1175 kr., vil kunne skaffes gennem Den Franske Boghandel, Badstuestræde 6, 1209 København K, tlf.: 33 14 20 71.

Kongres for altervin
Teologer og ønologer har under en fælles kongres i det italienske Piemonte sendt en adresse til Vatikanet og bedt om klare normer for altervinens kvalitet. Ifølge kanonisk lov, artikel 924, skal vinen være naturligt fremstillet af druer og må ikke på nogen måde være fordærvet. Altså en god vin. Så det var alle de altervine, som kongressen prøvesmagte.
Der eksisterer ikke noget tal for, hvor meget altervin, der konsumeres, men man ved, at der hver uge drikkes 18.000 liter Cahors-vin i de russiske kirker. Hvorfor Cahors? Jo, zar Peter den Store var overbevist om, at det var den eneste vin, hans mavesår kunne tåle, så derfor bruger de russisk-ortodokse præster vinen som altervin. De får den dog ikke mere fra Frankrig, men fra et russisk distrikt, som allerede zar Peter gav navnet Cahors (Caorskoie).
På kongressen enedes man om, at altervinen ikke vil kunne erstattes af andre drikke, fx saké eller øl, i lande, som ikke selv producerer vin. Men der var nu engang i Alaska, hvor man modificerede Fadervor med ordene “giv os i dag vore daglige fisk” - fordi brød bogstaveligt talt var ukendt på stedet ...

Månedens bedste vinkort
I et par uger har VinAvisen haft sin www-side med Månedens bedste vinkort (klik på denne link med musen, og se siden!). Alle restauranter og sommelierer er velkomne til at sende os deres vinkort og være med i dysten. Det er naturligvis helt gratis at deltage. Det koster kun et frimærke, når vinkortet skal sendes til Anker Tiedemann, Krogvej 30A, 2830 Virum.

Drikkeværdige vine - med telefonnumre
VinAvisen holder øje med, hvad der skrives om vin i 50 trykte medier i Danmark. Herunder følger en liste over vinjournalisternes gode fund i den forløbne uge, og ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
Hvis du ringer til et firma, må du meget gerne nævne, at du har set vinen omtalt i VinAvisen.
Her kommer listen over de drikkeværdige vine. Men lad os også gøre opmærksom på, hvad VinAvisen selv har prøvesmagt. Ugens gode vine finder du ved at klikke her med musen: Ugens fund: De bedste vine.

Mad & Bolig (ved Jens G. Eilertzen og Anders Grøndahl):
* Ducaine Petit Romain, Costières de Nimes, Frankrig 1996, rødvin til 49,75 kr. fra Vinspecialisten (tlf.: 66 11 83 83).
* Domaine Deshenrys, Côtes de Tongue, Frankrig 1995, rødvin til 46,75 hos Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44).
* Guiseppe Brunelli, Amarone della Valpolicella, Italien 1995, rødvin til 160 kr. fra Oxfeldt Vinimport (tlf.: 42 95 04 35).
* Tomasi, I Sestante, Amarone della Valpolicella, Italien 1993, rødvin til 169 kr. fra DZ Wine (tlf.: 42 84 44 33).
* Le Ragose, Amarone della Valpolicella, Italien 1993, rødvin til 179 kr. i Gobi Supermarked (tlf.: 38 13 00 60).
* Serègo Alighieri, Vaio Amaron, Amarone della Valpolicella, Italien 1991, rødvin til 250 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00).

Frederiksborg Amts Avis (ved Jens O. Kristiansen):
* Geyser Peak Sauvignon Blanc, Sonoma County, Californien 1997, hvidvin til 74 kr. fra Bergman Vinimport (tlf.: 48 28 00 35).
* Portal del Alto, Gran Reserva, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 1995, rødvin til 64 75 kr. fra Bergman Vinimport (tlf.: 48 28 00 35).
* Viader Meritage, Napa Valley, Californien 1995, rødvin til 205 kr. fra Bergman Vinimport (tlf.: 48 28 00 35).
* Geyser Peak, Late Harvest Riesling, Alexander Valley, Californien 1997, sød dessertvin til 105 kr. for en halvflaske fra Bergman Vinimport (tlf.: 48 28 00 35).

Århus Stiftstidende (ved Palle Westphal):
* Cuvée du Marot, Visan Village, Côte du Rhône, Frankrig 1991, rødvin i magnumflaske (1½ liter) til 210 kr. fra Danport Wine (tlf.: 86 33 20 58).
* Laborie Estate Merlot/Cabernet Sauvignon, Stellenbosch, Sydafrika 1996, rødvin til 66,95 kr. i Bilka.

Fyens Stiftstidende (ved Jørgen Aldrich):
* Sagramoso, Pasqua, Valpolicella Superiore, Italien 1995, rødvin til 50 kr. fra Amka (tlf.: 86 41 10 37).
* Duque de Viseu, Dão, Portugal 1996, hvidvin til 45 kr. fra Baccardi-Martini (tlf.: 44 86 66 44).
* Mateus Signature, Douro, Portugal 1996, rødvin til 45 kr. hos Bilka og Føtex.

Berlingske Tidende (ved Jacqueline Jensen):
* Masi Campofiorin, Valpolicella, Italien 1995, rødvin til 59,95 kr. i Netto.
* Masi Amarone della Valpolicella, Italien 1995, rødvin til 149,50 kr. i Bilka og Føtex.
* Masi Toar, Valpolicella, Italien 1995, rødvin til 119,50 kr. i Bilka og Føtex.

Politiken (ved Henrik Steen Andersen):
* Château Pintouquet, Bergerac, Frankrig 1995, rødvin til 110 kr. for tre flasker hos Skjold Burne.
* Taylor Special Tawny, Portugal, portvin til 45 kr. i Gobi Supermarked (tlf.: 38 13 00 60).
* Taylor Late Bottled Vintage, Portugal 1994, portvin til 70 kr. i Gobi Supermarked (tlf.: 38 13 00 60).
* Burmester, Late Bottled Vintage, Portugal 1994, portvin til 79 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88).

Jyllands Posten (ved Ulrik Boesen):
* Hacienda Monasterio, Ribera del Duero, Spanien 1993, rødvin til 69,95 kr. i Gobi Supermarked (tlf.: 38 13 00 60).

Jyllands Posten København (ved Anders Grøndahl).
* Château de Boussargues, Côtes du Rhône, Frankrig 1996, rødvin til 45 kr. hos Lars Bjørn (tlf.: 39 64 30 00).
* Château de Roquefort, “Les Mures”, Côtes de Provence, Frankrig 1997, rødvin til 59 kr. i Gobi Supermarked (tlf.: 38 13 00 60).
* Casa Lapostolle, Sauvignon Blanc, Chile 1996, hvidvin til 49 kr. i Gobi Supermarked (tlf.: 38 13 00 60).

Vinpriserne i Bordeaux
Vinmæglerne i Bordeaux udarbejder en ugentlig statistik over priserne. Den kan være interessant at studere, selv om prissvingninger først slår igennem langt senere; men for rigtigt at forstå statistikken må man være klar over nogle ting:
* Priserne gælder 1997-årgangen pr. tonneau (900 liter = 96 kasser à 12 flasker). Enkelte 1998-priser er dog ved at komme med.
* Priserne er en vrac (bulk) fra ejendommen, og det er naturligvis kun de mere almindelige - mindre gode - vine, der sælges på denne måde. De bedre kvaliteter tappes på ejendommene.
* Købt nu kan disse vine - undtagen Bordeaux AOC, Bordeaux Blanc, Entre-deux-Mers m.fl. - først leveres og aftappes om cirka seks måneder. Altså må et rentetillæg beregnes.
* Beløbene er gennemsnit i franske francs og uden afgifter. Herudover skal der betales 2 procent til vinmægleren og (beskedne) afgifter til CIVB ved leveringen.
* Vinen skal hentes på vingården og transporteres til eksportørens kælder, hvor den skal filtreres - med et vist tab af vin - samt i mange tilfælde kuldebehandles, hvilket er et krav fra mange importører.
* Derefter følger aftapning med flaske, prop, kapsel, etiket og karton.


Uge 40Uge 41Uge 42Uge 43Uge 44
Bordeaux rouge10.75010.750 10.500 10.250 9.750
Bordeaux rouge (98) 9.250
Bordeaux supérieur 12.00012.00012.000 11.50011.500
Côtes de Bordeaux 12.25012.00012.00011.75011.000
Médoc 18.000
Graves supérieur (98)10.000
Saint-Émilion20.50020.00020.000
Bordeaux blanc (98)6.000
Sauternes 39.000
Bergerac rouge 7.9007.9008.0008.0008.000
Bergerac sec4.2504.2504.2504.2504.250
Bergerac moelleux7.0007.0007.0007.0007.000
Monbazillac 199615.00015.00015.00015.00015.000
Vin de table (98)21 pr. hl

Der har været meget lidt omsætning; markedet er meget roligt - “très calme”.


VinAvisens gyldne etiket
Når VinAvisens smagepanel finder vine til Ugens fund: De bedste vine, arbejder vi med kun to muligheder: Enten er en vin godkendt - eller også skriver vi ikke om den.
VinAvisen er jo en gratis-omdelt avis, hvis økonomi bæres af annoncer. Derfor giver vi importørerne mulighed for - mod betaling - at udstille godkendte vine på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres de udvalgte vine med VinAvisens gyldne etiket med teksten “Godkendt af www.vinavisen.dk”.
Vi kan sammenligne ordningen med en censureret maleriudstilling, og kun vine, som VinAvisen smagepanel har udvalgt, prøvesmagt og godkendt, vil kunne udstilles på denne måde i vore udstillingslokaler i Cyberspace.
I afsnittet Hvilken vin passer til maden? er indtil nu optaget følgende vine:
Mousserende vine
* Torre del Gall, Cava, Penedès, Spanien til 59-65 kr. fra Better Brands (tlf.: 47 33 99 99).
Hvidvine
* Jacob's Creek Semillon Chardonnay, Australien 1997 til 50 kr. fra World Brands (tlf.: 39 27 02 01).
* Lindemans Bin 65 Chardonnay, South Eastern Australia 1998 til 39,95 kr. hos Bilka, Føtex og Netto.
* Marques de Monistrol, Chardonnay, Penedès, Spanien 1997 til 49,50 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
* Santa Digna Sauvignon Blanc, Miguel Torres, Curicó Valley, Chile 1997 til 49,95 kr. fra Bacardi-Martini (tlf.: 44 86 66 44).
Rødvine
* Châteauneuf-du-Pape, Domaine des Remparts, Frankrig 1996 til 89,50 kr. hos Irma.
* Côtes-du-Ventoux, “Escarlate”, Delas Frères, Frankrig 1997 til 56,75 kr. hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83 og 35 42 43 11) samt i kæden Vinspecialisten (tlf.: 66 11 83 83).
* Elsa, Malbec, Valentin Bianchi, San Rafael, Argentina 1995 til 59,75 kr. hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83 og 35 42 43 11) samt i kæden Vinspecialisten (tlf.: 66 11 83 83).
* Farina, Amarone della Valpolicella Classico, Italien 1994 til 75 kr. hos Fakta.
* Le Ragose, Amarone della Valpolicella, Italien 1993 til 175 kr. fra Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78).
* Mavrud, Perushtitza, Bulgarien 1993 til 34,95 kr. i Føtex og Bilka.
* Muriel Reserva, Rioja, Spanien 1991 til 79 kr. fra DZ Wine / Erik Troels-Smith (tlf.: 44 84 44 33 og 75 71 16 00).
* Plaisir de Noël, Gabriel Meffre, Vin de Pays d’Oc, Frankrig (uden årgang) til 42,50 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
* Sycamore Canyon Zinfandel, Ernest & Julio Gallo, Sonoma County, Californien 1996 til 85 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22).
* Torres Sangre de Toro, Penedès, Spanien 1996 til 44,95 kr. fra Bacardi-Martini (tlf.: 44 86 66 44).
Hedvine
* Pinet, Pineau des Charentes, Frankrig til 85 kr. fra World Brand (tlf.: 39 27 02 01).

Vil du hellere have VinAvisen pr. fax?
Som en speciel service tilbyder vi at sende VinAvisen pr. fax til læsere, der endnu ikke er kommet på Internettet. Et abonnement for ti uger koster 495 kr. plus moms. Ring venligst til Janne Gudbjerg på tlf.: 39 20 64 20 og aftal nærmere. Faxen vil som regel blive sendt mandag/tirsdag.

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden:
VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk