Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 48, 1998

Vin-aktuelt i uge 48
23.-29. november


Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver mandag modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Dansk ægtepar køber fjorten vinfirmaer
Ifølge en artikel i Børsen, skrevet af Birthe Lauritsen, har Ann Vibeke og Gorm Lokdam købt 90 procent af aktierne i tolv vinfabrikker og to destillerier i Rumænien - i alt fjorten virksomheder med et samlet antal medarbejdere på 300 og en årlig produktion på 40 millioner liter vin.
Ægteparret har i mange år importeret rumænsk vin og ejer en række danske herregårds-hoteller. Yderligere har de længe ejet 10 procent af det store og succesfulde rumænske firma Vinexport - det firma, der i uge 37 blev omtalt i en lidt stormfuld skandalehistorie i det rumænske dagblad “Dagens Begivenheder”.

Ærefuld pris til Amka Vinimport
I tirsdag fik Karsten Søndergaard og hans søn Frank, ejerne af Amka Vinimport i Randers, et skulderklap, da Randers Handelsstandsforening tildelte dem Handelsprisen 1998.
Amka er blevet et stort firma i løbet af tyve år, fremgår det af John E. Sørensens artikel i Århus Stiftstidende. I løbet af et år passerer 14 millioner flasker gennem firmaets lagerhaller, hvor 4500 Europaller med 2-3 millioner flasker står parat til forsendelse til restaurations- og supermarkeds-grossister. Familien Søndergaard har specialiseret sig i de lidt bedre vine til 40 kr. og opefter, og i denne kategori har de i dag 35 procent af det danske marked.
I 1996 oprettede Amka sammen med en norsk partner Amka Norge A/S, og samme år oprettedes det 100 procent danskejede Amka Vinimport AB i Sverige. Et selskab ventes oprettet i Finland i 1999.

Måske stigende priser på spanske vine
Dette års høstudbytte i Rioja og Penedès kom til at ligge 15-20 procent under 1997, skriver den spanske avis La Vanguardia. Fra såvel Kataloniens vinavlere som fra kontrolrådet i Rioja forlyder det, at dette vil betyde en øget pris på druerne - og at priserne på vinene derfor også vil stige. Til gengæld er kvaliteten høj, så vi sandsynligvis vil komme til at se flere Crianza- og Reserva-vine.


ANNONCE

Den blå fugl er blevet
et samleobjekt
Hvor meget betyder vinetiketten? En masse! I alt fald når første gangs købet skal gøres. Læs om årets flotteste vinetiket, og om hvordan kunsten og vinen her går op i en højere enhed.


Mindre vin i Frankrig
Også franskmændene laver mindre vin. Ikke kun på grund af dette års ugunstige vejr, men også fordi de har sløjfet en del marker, fortrinsvis med hvidvinsdruer. I 1996 høstede de 58,6 millioner hektoliter, i 1997 blev det kun til 55,1 mio hl, og i år er de nede på 52,5 mio hl.
Det sidste tal fordeler sig på 18,4 mio hl vin de table, 24,3 mio hl bedre vine og 9,8 mio hl til destillering til cognac og armagnac.

Flere og flere kommer på Internettet
I dag er 22 procent af alle danskere tilsluttet Internettet. For bare ét år siden var tallet 10 procent. Til næste år vil vi måske komme op på 40 procent. For pc’erne står allerede klar derude i hjemmene; de skal bare kobles op med nettet. I alt har 53 procent af de danske husstande en PC’er.
Med e-handelen går det noget langsommere fremad, men der er grøde i den, og mange vinfirmaer er interesserede. Når vi får en ordning med betalingen via Dankort, vil der virkelig ske noget. Postvæsenet og fragtmændene vil få travlt med at slæbe Internet-bestilte flasker.
Har du et vinfirma, og overvejer du at gå ind i e-handelen, vil du kunne få en lille demonstration ved blot at klikke her med musen:
http://oprettelse.butik.jubii.dk
Og vil du se elleve www-sider, som andre firmaer har bygget op, så klik her:
http://butik.jubii.dk/butikker.htm
De elleve Internet-butikker virker ikke alle lige indbydende, men mulighederne ligger der utvivlsomt.

Højere priser på Hospices de Beaune
Den årlige auktion sidste søndag på Hospices de Beaune sluttede med et salg til priser, der lå cirka 12 procent over priserne sidste år. Egentlig ikke så dramatisk en prisstigning. Sidste år oplevede man en stigning på 46 procent i forhold til 1996.

Fornem julegave til vinfreaks
Den britiske vinskribent James Turnbull har skrevet en smuk og meget gennemarbejdet bog, der vil være en fornem julegave til alle vinfreaks. Bogen hedder Bordeaux (Forlaget Møntergården, 248 kr.), og den giver forfatterens egen 1998-klassifikation af Bordeauxs 90 største slotte - til erstatning af klassifikationen fra 1855.
Bogen, der er omhyggeligt oversat af Ole Høy Hansen, fremtræder i et smalt og højt format, således at de 90 flasker og deres flotte etiketter kan gengives på hver højreside i præcis fuld størrelse i knivskarpe farvebilleder. Og på hver venstreside er der så en beskrivelse af vinen og slottet, diverse tekniske oplysninger samt vurderinger af alle årgange til og med 1996. Som sagt: En flot julegavebog.

Stadig ballade med bananerne
USA truer EU med dobbelt told på en lang række varer, hvis ikke EU ændrer sin bananpolitik. Som nævnt i sidste uges VinAvis vil Frankrig, Spanien, Portugal og Storbritannien gerne fremme banan-handelen med sine tidligere kolonier, mens USA hellere vil støtte amerikanske koncerner som Dole og Chiquita. I sidste uge øgedes spændingerne mellem USA og EU, da Al Gore beskyldte EU for manglende ansvarlighed ved ikke at åbne det europæiske marked for import fra Asien og således mindske den økonomiske verdenskrise.
Ifølge Wine Market Report offentliggjorde amerikanerne i sidste uge listen over varer, der vil blive ramt af den forhøjede told. Heri indgår USA’s import af EU-vin, der sidste år beløb sig til 126 millioner dollars.
Ironisk nok kan de amerikanske vinfabrikker få et problem, fordi der i år har været en reduceret høstmængde, og fabrikkerne derfor vil blive tvunget til at importere især Cabernet-vin i bulk.


ANNONCE
En vin, der bliver meget mere
værd om ti år
Læs om en fremragende vin, som er med i kapløbet om at blive en af verdens topvine. I dag fås den for kun 139,75 kr. Om ti år vil den være meget mere værd - og en fantastisk oplevelse at drikke.

Port6, ny portvins-sammenslutning
Seks portugisiske portvins-familier, der ikke er underlagt store multi-nationale koncerner, har sluttet sig sammen for at udbrede kendskabet til deres vine. Under navnet Port6 markedsfører de herefter cirka 10 procent af Portugals portvins-produktion. De seks firmaer er: Kopke, Wiese & Krohn, Andresen, Quinta do Portal, Poças og Barão de Vilar.

Høj kvalitet i Corbières
De fornøjer sig for øjeblikket i det franske Corbières. Som nævnt tidligere i VinAvisen (uge 43) fik de ikke nogen stor høst dernede, men nu viser det sig, at de druer, der kom i hus, var af meget høj kvalitet. Og da priserne stadig er rimelige, har man en chance for virkelig at give de dyrere Bordeaux-vine kniven. - Vi har ganske vist ikke vin nok, siger Henri Gualco fra l’Etang-des-Colombes til avisen Sud-Ouest, - men vi har god vin med masser af frugt og kun lidt smag af træ. Og netop nu er der jo en tendens væk fra den overdrevne træsmag - le goût de planche.
Naturligvis laves der på Corbières’ 14.000 hektar også mindre interessante vine - bulk-vine, visse kooperativ-vine osv. Og det image, som le Midi slæber med sig, kan også være et problem. Derfor har man i 1996 oprettet l’Union des Crus Signés des Corbières (tlf.: 00 33 4 68 43 14 33), en sammenslutning, der kan sammenlignes med l’Union des Grands Crus de Bordeaux. Sammenslutningen repræsenterer 5 procent af appellationen Corbières, og følgende medlemmer kan besøges på Internettet: Château La Baronne, Château La Bastide, Château Prieuré Borde-Rouge, Château Cascadais, Domaine Dohin le Roy, Château La Domèque, Château Gléon Montanié, Château Grand Moulin, Château Haut-Gléon, Vignobles Louis Fabre, Château Meunier Saint-Louis, Domaine Montfin, Château Pech-Latt, Château Peyriac de Mer, Domaine de Roquenegade og Château Saint-Auriol.

Spanien stormer frem
I tirsdags afholdt Det Spanske Institut for Udenrigshandel en lille vinmesse i København med La Mancha som tema. Tretten vinfirmaer var kommet til byen for at vise deres gode flasker - og langt de fleste af dem for at finde en importør. Så der var ikke så meget at hente for VinAvisens to redaktører - bortset fra et generelt godt indtryk af vine, der måske en dag kommer til landet. Og det kan meget vel ske, for Spanien stormer frem i Danmark. Se blot på udviklingen i tallene over de store vinlandes danske markedsandele:

1992
1993
1994
1995
1996
1997
Frankrig
59%
51%
51%
43%
40%
42%
Spanien
12%
15%
16%
17%
18%
21%
Italien
5%
8%
8%
11%
9%
7%

Den danske Vinårbog 1999
For elvte år i træk har Henrik Oldenburg udgivet sin “Den danske Vinårbog” (98 kr., Forlaget Smag), og den er en broget buket af vine og mennesker, smagenotater, farverige billeder og en rapport dag for dag over store og små vinbegivenheder i året, der nu går på hæld.
Med i den billige pris får man ud over vinårbogen en yderst praktisk guide til “Danmarks bedste Spisesteder”. Hvert spisested ledsages af et par velvalgte ord, og yderligere får nogle af stederne et symbol i form af en kuvert med tallerken, kniv og gaffel.
Følgende tretten restauranter har fået hele tre kuverter og beskrives som “fremragende”: Era Ora, Kommandanten, Kong Hans Kælder og Saison, alle i København, Jan Hurtigkarl & Co. i Ålsgårde, Rudolf Mathis i Kerteminde, Falsled Kro i Millinge, Marie Louise i Odense, Henne Kirkeby Kro i Henne, Fakkelgaarden i Kruså, Christie’s i Tønder, Penny Lane i Aalborg og Prins Ferdinand i Århus.
Og disse tolv restauranter har fået to kuverter og beskrives som “overbevisende”: Gammel Mønt, Nouvelle, Pierre André og Restaurationen, alle i København, Den gule Cottage i Klampenborg, Tinggården i Frederiksværk, Babette i Vordingborg, Steensgård Herregårdspension, Millinge, Fru Larsen i Langå, Stig’s i Tønder, Da Franco i Vejle og Le Canard i Århus.

Bordeauxs styrke: Store vine i store mængder
I onsdags havde Sigurd Müller Vinhandel i samarbejde med Schröder & Schÿler i Bordeaux inviteret Jean-Guillaume Prats til smagning i København - med det ædle formål at smage Château Cos d’Estournel, 2. Grand Cru i Saint-Estèphe, i otte årgange. Bortset fra slottets anden-vin, Les Pagodes de Cos 1995 til 310 dyre kr. hos Sigurd Müller, fås disse vine kun på auktioner, så lad os nøjes med at citere Jean-Guillaume Prats for et lille guldkorn:
- Det er nemt at lave en stor vin, sagde han. - Med den rette jordbund og ordentlige druer kan enhver fremstille en fremragende vin. Og mange gør det. Men de laver måske kun 2000 kasser, så i virkeligheden er det få mennesker, der overhovedet kommer til at drikke deres store vine.
- Det, der gør Bordeaux så berømt, er stedets evne til at lave store vine i store mængder - 20.000 kasser, 35.000 ... Der er 60 slotte, som gør det, og det er dette, der er Bordeauxs styrke.

Drikkeværdige vine - med telefonnumre
Her kommer listen over de vine, som vinjournalisterne har fundet drikkeværdige i den forgangne uges tid. Men lad os også lige gøre opmærksom på, hvad VinAvisen selv har prøvesmagt. Ugens gode vine finder du ved at klikke her med musen: Ugens fund: De bedste vine.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
Hvis du ringer til et firma, må du meget gerne nævne, at du har set vinen omtalt i VinAvisen.
Jyllands Posten København (ved Anders Grøndahl):
* Domaine Martin Schaetzel, Riesling, Cuvée Réserve, Alsace, Frankrig 1997, hvidvin til 70 kr. hos KB Vinimport (tlf.: 33 14 99 14).
Berlingske Tidende (ved Jacqueline Jensen):
* Castello della Sala Chardonnay, Antinori, Umbrien, Italien 1997, hvidvin til 82 kr. fra Remy Danmark (tlf.: 39 16 06 00).
* Cervaro della Sala, Antinori, Umbrien, Italien 1996, hvidvin til 210 kr. fra Remy Danmark (tlf.: 39 16 06 00).
* Villa Antinori, Chianti Classico Riserva, Italien 1995, rødvin til 89 kr. fra Remy Danmark (tlf.: 39 16 06 00).
* Aleatico, Antinori, Toscana, Italien 1997, sød rødvin til 150 kr. for 50 cl fra Remy Danmark (tlf.: 39 16 06 00).
Alt for Damerne (ved Flemming Hvelplund):
* Château Segur, Haut-Médoc, Frankrig 1996, rødvin til 64,95 kr. hos Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen og LokalBrugsen.
Berlingske Lokalaviser (ved Svend Erik Olsen):
* Cloudy Bay Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 1998, hvidvin til 155 kr. fra Carl Wandel (tlf.: 35 26 08 77).
* Cloudy Bay Chardonnay, Marlborough, New Zealand 1996, hvidvin til 185 kr. fra Carl Wandel (tlf.: 35 26 08 77).
* Pelorus, Cloudy Bay, Marlborough, New Zealand 1994, mousserende vin til 220 kr. fra Carl Wandel (tlf.: 35 26 08 77).
* Il Poggione, Brunello di Montalcino, Italien 1993, rødvin fra til 190 kr. Otto Suensson (tlf.: 33 14 04 82).
Børsen (ved Mette Kryger):
* Martinez 19 Years Old Tawny Port, Portugal, portvin til 115 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
* Graham’s Malvedos Vintage Port, Portugal 1987, årgangsportvin til 249,75 kr. fra H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
* Martinez, Quinta da Eira Velha, Vintage Port, Portugal 1995, årgangsportvin til 168 kr.), rødvin fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
Frederiksborg Amtsavis (ved Jens O. Kristiansen):
* Henriques & Henriques Malmsey, madeira til 59,50 kr. hos Irma.
* Blandy’s Pale Dry Sercial, 5 Years Old, madeira til 112,50 kr. hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
* Blandy’s Malmsey, 5 Years Old, madeira til 112,50 kr. hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
Penge & Privatøkonomi (ved Ole Høy Hansen og Søren Søndergaard):
* Benziger Cabernet Sauvignon, Sonoma County, Californien 1995, rødvin til 120 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88).
* Shafer Cabernet Sauvignon, Stags Leap, Napa Valley, Californien 1995, rødvin til 180 kr. fra Bergman Vinimport (tlf.: 48 20 00 35).
* Cambon la Pelouse, Haut Médoc Cru Bourgeois, Bordeaux, Frankrig 1995, rødvin til 95 kr. hos Magasin.
* Clos des Myglands, Faiveley, Mercurey 1. Cru, Frankrig 1993, rødvin til 105 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
* Gevrey-Chambertin 1. Cru, Les Issarts, Faiveley, Frankrig 1993, rødvin til 105 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
Århus Stiftstidende (ved Palle Westphal):
* Cape Mentelle Cabernet Sauvignon/Merlot, Western Australia 1996, rødvin til 126 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 42 38 38).
* Cape Mentelle Cabernet Sauvignon, Western Australia 1992, rødvin til 149 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 42 38 38).
* Cape Mentelle Shiraz, Western Australia 1990, rødvin til 118 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 42 38 38).
* Cape Mentelle Sémillon/Sauvignon Blanc, Western Australia 1998, hvidvin til 132 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 42 38 38).
* Cloudy Bay Chardonnay, New Zealand 1996, hvidvin til 190 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 42 38 38).
* Cloudy Bay Sauvignon Blanc, New Zealand 1998, hvidvin til 155 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 42 38 38).
Fyens Stiftstidende (ved Jørgen Aldrich):
* Casa Amarelas Ten Years Tawny Port, Portugal, portvin til kr. fra Viniportugal (tlf.: 43 63 32 22).
Aalborg Stiftstidende (ved Jørgen la Cour-Harbo):
* Hasselgrove Shiraz, Australien 1996, rødvin til 159,75 kr. fra H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
* Barceló, Viño de Mesa Tinto, Castilla y Léon, Spanien 1995, rødvin til 44,75 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
* Côtes du Roussillon, Domaine Piquemal, Frankrig 1996, rødvin til 79 kr. fra Piaf’s Vinhandel (tlf.: 86 80 46 40).
* Norton Malbec Reserve, Bodegas Norton, Mendoza, Argentina 1995, rødvin til 65 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
Politiken (ved Henrik Steen Andersen):
* Chardonnay, Bin 65, Lindemans, Australien 1998, hvidvin til 40 kr. hos Netto.
* Cabernet Sauvignon, Gran Reserva, Viña Tarapacà, Maipo Valley, Chile 1992, rødvin til 80 kr. hos Skjold Burne.
* Rully, Joseph Drouhin, Rully 1. Cru, Frankrig 1996, rødvin til 99,75 kr. fra H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
* Charmes-Chambertin Grand Cru, Joseph Drouhin, Frankrig 1996, rødvin til 495 kr. fra H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
* Clos des Mouches 1. Cru, Joseph Drouhin, Frankrig 1996, rødvin til 298,50 kr. fra H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).
* Chambolle-Musigny, Domaine Joseph Drouhin, Frankrig 1995, rødvin til 198,75 kr. fra H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83).

7762 danskere købte et slot i Bordeaux
Aktieselskabet Franske Vingårde (tlf.: 39 64 24 00) har fejret sin tolv års fødselsdag med et fornemt prospekt, der fortæller om, hvordan brødrene Flemming og Peter Jørgensen og 7760 aktionærer har skillinget sammen til at købe Château de Haux i Bordeaux.
Slottet er i dag blandt de bedste i Bordeaux og har fået mange medaljer og flotte omtaler. Kun Hugh Johnson giver vinen en enkelt beskeden stjerne i sin årbog. - Det underlige er bare, siger Peter Jørgensen, - at Hugh Johnson aldrig har besøgt os eller bedt om prøver af vinene, så hvad hans bedømmelse hviler på, ved vi ikke.
Der er stadig aktier à 500 kr. til salg - med alle de fordele, som et medlemskab af aktionærkredsen indebærer.

Månedens bedste vinkort
I en måned har VinAvisen haft sin www-side med månedens bedste vinkort. Nu er det på tide at præsentere et nyt vinkort, og klikker du på denne link med musen: Månedens bedste vinkort, vil du kunne se, hvad vi mener om kortet i det unge og meget idealistiske foretagende Le Sommelier i Bredgade i København.
Alle restauranter og sommelierer er velkomne til at sende os deres vinkort og være med i dysten. Det er naturligvis helt gratis at deltage. Det koster kun et frimærke, når vinkortet skal sendes til Anker Tiedemann, Krogvej 30A, 2830 Virum.

Vinpriserne i Bordeaux
Vinmæglerne i Bordeaux udarbejder en ugentlig statistik over priserne. Den kan være interessant at studere, selv om prissvingninger først slår igennem langt senere; men for rigtigt at forstå statistikken må man være klar over en række ting, som vi har gennemgået i uge 46 - klik på linken med musen, og læs!

Årgang 1997
Uge 42
Uge 43
Uge 44
Uge 46
Uge 47
Bordeaux rouge
10.500
10.250
9.750
9.500
9.500
Bordeaux supérieur
11.500
11.500
10.750
10.750
Côtes de Bordeaux
11.750
11.000
10.750
10.750
Saint-Émilion
20.000
38.500
Sauternes
Bergerac rouge
8.000
8.000
8.000
Bergerac sec
4.250
4.250
4.250
4.150
Bergerac moelleux
7.000
7.000
7.000
Monbazillac 1996
15.000
15.000
15.000
15.000

Årgang 1998
Uge 42
Uge 43
Uge 44
Uge 46
Uge 47
Bordeaux rouge
9.250
8.750
8.750
Bordeaux blanc
6.000
6.000
6.000
Graves sup.
10.000
10.000
10.000
Bergerac rouge
7.000
7.000
Bergerac moelleux
7.250
5.100
Duras rouge
7.100
Duras blanc
4.250
Vin de table
21
21
21

Prisen for vin de table er i francs pr. degré/hecto. Dvs. at en vin, der fx holder 12 procent alkohol, koster 21 x 12 FF pr. hektoliter - med de i uge 46 nævnte ekstraudgifter og begrænsninger.


VinAvisens gyldne etiket
Når VinAvisens smagepanel finder vine til Ugens fund: De bedste vine, arbejder vi med kun to muligheder: Enten er en vin godkendt og udvalgt - eller også skriver vi ikke om den.
VinAvisen er jo en gratis-omdelt avis, hvis økonomi bæres af annoncer. Derfor giver vi importørerne mulighed for - mod betaling - at udstille udvalgte vine på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres de udvalgte vine med VinAvisens gyldne etiket med teksten “Godkendt af www.vinavisen.dk”.
Vi kan sammenligne ordningen med en censureret maleriudstilling, og kun vine, som VinAvisen smagepanel har prøvesmagt og udvalgt, vil kunne udstilles på denne måde i vore udstillingslokaler i Cyberspace.
I afsnittet Hvilken vin passer til maden? er indtil nu optaget følgende vine:

Mousserende vine
* Torre del Gall, Cava, Penedès, Spanien til 59-65 kr. fra Better Brands (tlf.: 47 33 99 99).
* Il Vignale, Prosecco, Vino Frizzante del Veneto, Italien 1997 til 49,95 kr. hos Irma.
Hvidvine
* Jacob's Creek Semillon Chardonnay, Australien 1997 til 50 kr. fra World Brands (tlf.: 39 27 02 01).
* Lindemans Bin 65 Chardonnay, South Eastern Australia 1998 til 39,95 kr. hos Bilka, Føtex og Netto.
* Marques de Monistrol, Chardonnay, Penedès, Spanien 1997 til 49,50 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
* Santa Digna Sauvignon Blanc, Miguel Torres, Curicó Valley, Chile 1997 til 49,95 kr. fra Bacardi-Martini (tlf.: 44 86 66 44).
Rødvine
* Cono Sur Reserve, Cabernet Sauvignon, Chimbarongo, Viña Cono Sur, Rapel Valley, Chile 1997 til 69,50 kr. fra House of Wine (tlf.: 35 26 31 15).
* Châteauneuf-du-Pape, Domaine des Remparts, Frankrig 1996 til 89,50 kr. hos Irma.
* Côtes-du-Ventoux, “Escarlate”, Delas Frères, Frankrig 1997 til 56,75 kr. hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83 og 35 42 43 11) samt i kæden Vinspecialisten (tlf.: 66 11 83 83).
* Elsa, Malbec, Valentin Bianchi, San Rafael, Argentina 1995 til 59,75 kr. hos H.J. Hansen (tlf.: 66 11 83 83 og 35 42 43 11) samt i kæden Vinspecialisten (tlf.: 66 11 83 83).
* Farina, Amarone della Valpolicella Classico, Italien 1994 til 75 kr. hos Fakta.
* Le Ragose, Amarone della Valpolicella, Italien 1993 til 175 kr. fra Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78).
* Mavrud, Perushtitza, Bulgarien 1993 til 34,95 kr. i Føtex og Bilka.
* Muriel Reserva, Rioja, Spanien 1991 til 79 kr. fra DZ Wine / Erik Troels-Smith (tlf.: 44 84 44 33 og 75 71 16 00).
* Plaisir de Noël, Gabriel Meffre, Vin de Pays d’Oc, Frankrig (uden årgang) til 42,50 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
* Sycamore Canyon Zinfandel, Ernest & Julio Gallo, Sonoma County, Californien 1996 til 85 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22).
* Torres Sangre de Toro, Penedès, Spanien 1996 til 44,95 kr. fra Bacardi-Martini (tlf.: 44 86 66 44).
* Santa Marguerita, Rodrigo Bin, Cabernet Sauvignon / Merlot, Central Valley, Chile 1997 til 49,95 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65).
* Palacio De La Vega Cabernet Sauvignon Reserva, Navarra, Spanien 1994 til 82 kr. fra World Brands (tlf.: 39 27 02 01).
Hedvine
* Pinet, Pineau des Charentes, Frankrig til 85 kr. fra World Brand (tlf.: 39 27 02 01).

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden:
VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk