Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 42, 1999

Vin-aktuelt i uge 42
18. - 24. oktober
.

Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk

Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore cirka 3000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de forgangne tre uger:
VinAvisen uge 39VinAvisen uge 40VinAvisen uge 41

Vil New World-vinene erobre markedet?
På den australske Wine Marketing Conference i Adelaide gav redaktøren af Wine Market Report, Richard Cartiere, sit bud på udviklingen i handelen med vin inden for de næste 25 år. Og han slog blandt andet fast, at producenterne i de ikke-europæiske lande - Californien, Australien, New Zealand, Argentina, Chile osv. - har de største muligheder for at udnytte tendenserne inden for den globale vinhandel.
New World-landene har for øjeblikket 10 procent af verdensmarkedet, men vil kunne erobre halvdelen. De har opfindsomheden, den foretrukne smags-profil, teknologien og både kunnen og energi til at gøre en salgsindsats.
Richard Cartiere advarede dog også om, at man ikke skal tro, at europæiske vinproducenter bare vil sidde med hænderne i skødet. De vil tage udfordringen op. Og ikke mindst franskmændene kan nemt producere vin i New World-stil - og endog gøre det med lave omkostninger.
Cartiere fortalte, at han for en måned siden sad uden for en restaurant i havnen i Marseilles og bestilte et glas Provence-vin og en flaske Perrier - og mineralvandet var dyrere end den fortræffelige vin.

Forfalsket vin er et stort problem
Verdenshandelsorganisationen er gået igang med forhandlinger, der godt kan vare flere år, og i den forbindelse har de europæiske vinlande opfordret til, at deres udsendinge lægger vægt på beskyttelsen af appellationer for kvalitetsprodukter fra afgrænsede områder.
Endvidere opfordrer de til, at der skrides ind mod det tiltagende antal forfalskninger.
Ikke mindst i Asien, især i Kina, er der et enormt salg af vin med falske etiketter. Fx har toldvæsenet i Hong Kong netop beslaglagt 12.000 flasker forfalsket Mouton Cadet. Etiketterne lignede de originale, men vinen var en billig spansk bordvin.

Der laves også champagne i Letland
Vinsyndikatet i Champagne og INAO (det franske nationale institut, der tager sig af Appellation d'Origine) er draget i ledding mod brugen af ordet champagne på mousserende vine i Letland. De har lagt sag an mod firmaet Rigas Vini, der har solgt disse vine under navnet "Rigas Shampardetis" siden 1952.
Det er nu lidt en varm kartoffel, for den lettiske premierminister, Andris Skele, ejer aktiemajoriteten i firmaet.

Samle eller drikke?
På lørdagens vinauktion hos Bruun Rasmussen nåede omsætningen ikke op på vurderingen. Fx var en Château Mouton Rothschild 1946 vurderet til 37.500 kr. (inkl. auktionshusets 25% salær), men nåede kun 27.500 kr. Og undervands-champagnen fra Den Botniske Bugt, der var vurderet til 25.000 kr., gik for kun 16.250 kr.
Mange af de gamle flasker er sikkert helt udrikkelige. De er blot samleobjekter. Så er der faktisk mere forståelse for svenskeren, der på auktionen købte for 100.000 kr. ædle vine i drikkelige årgange - udelukkende med det fornuftige formål at nyde vinene i gode venners lag. Han har vores udelte sympati.

Enestående smagning af Sassicaia
I onsdags bød Philipson Wine på en enestående smagning af vine fra fire italienske ejendomme, først og fremmest Tenuta San Guido i den toscanske provins Livorno.
Det, der gør netop godset (tenuta) San Guido så enestående, er vinen Sassicaia, "Den stenede Vinmark". En kultvin, der i 1978 under en blindsmagning i London tog vinverdenen med storm. En af verdens bedste Cabernet-vine, en italiensk "Château Latour" og en af de få italienske topvine, der udbydes på de internationale vinauktioner.
Denne herlige super-toscaner blev præsenteret i otte årgange af ejendommens ejer, marchése Nicolò Incisa della Rocchetta. Han er fætter til Piero Antinori, og det var Antinoris berømte vinmager, Giacomo Tachis, der i sin tid hjalp ham i gang med at lave Sassicaia.
Der fremstilles kun 150.000 - 180.000 flasker Sassicaia om året, og de rives væk. Philipson Wine har dog stadigvæk årgangene 94, 95 og 96. Man skal bare huske at tage penge med hjemmefra. Priserne (ved 12 flasker) ligger fra 499 til 699 kr. pr. flaske.

De andre vine ved Sassicaia-smagningen
Ved Philipson Wine's smagning af Sassicaia smagte vi også vine fra tre vingårde, som bestyres af Nicolò Incisa della Rocchettas stedsøn, Sebastiano Rosa.
Også dette er glimrende vine - ikke mindst en herlig Brunello di Montalcino fra Tenuta di Argiano til 199 kr. (ved 12 flasker). Men VinAvisens udsendte faldt ikke mindst for en Orvieto Classico Superiore fra Tenuta Salviano til 55 kr. (igen ved 12 flasker). Så den har vi taget med under rubrikken "Ugens fund" nedenfor.

Ny appellation contrôlée: Côtes du Vivarais
Når man kører ned langs Rhône-floden, kommer man først igennem den snævre dal med Côte Rôtie, Condrieu, Hermitage osv., og længere nede breder floden sig så ud med Lirac, Tavel, Châteauneuf-du-Pape osv.
Men også, hvis man kører op i bjergene mod vest - ind i departementet Ardèche - dyrkes der vin i det område, der hedder Côtes du Vivarais.
Dette område, der producerer cirka 30.000 hektoliter vin, fortrinsvis rød og rosé, er nu blevet forfremmet til en selvstændig appellation d'origine contrôlée.

Åbent brev fra vinbranchen til regeringen
Grænsehandelen stiger. Det viser den seneste undersøgelse fra Grænseforskningsinstituttet.
Dette har fået V.S.O.D. (Vin og Spiritus Organisationen i Danmark) til at skrive et åbent brev til skatteminister Ole Stavad, miljø- og energiminister Svend Auken, økonomiminister Marianne Jelved og Folketingets Skatteudvalg.
Brevet tager sit udgangspunkt i, at regeringen åbenbart udsætter tilnærmelsen af de danske afgifter til de tyske, fordi den tror, at dette tjener den danske statskasse - at der vil komme færre penge i skattekassen ved at nedsætte afgifterne, selv om danskernes indkøb flyttes tilbage til Danmark over grænsen.
Men der er faktisk mange argumenter for allerede nu at harmonisere dansk moms og danske punktafgifter med Tyskland og det øvrige EU:
    * Den store og stadigt øgede grænsehandel betyder mindre beskæftigelse, især i den danske detailhandel, men også i dansk produktion og engroshandel.
    * Dermed får den danske statskasse færre skattekroner og større sociale udgifter.
    * Flere og flere danskere finder ud af, at de syd for grænsen kan købe mange andre varer end dem, der er afgifter på. Alene på forskellen i moms er der penge at spare, og så kan man lige så godt lægge sine samlede ugentlige storindkøb nede i Tyskland.
    * Danske virksomheder får på den måde et forringet overskud, så der bliver mindre at beskatte.
    * Danmark får overflødige udgifter til benzin og vedligeholdelse af bilparken.
    * Danmark skal vedligeholde vejene til den øgede trafik.
    * Danmark skal leve med en færge- og busdrift, der udelukkende fragter folk over grænsen med henblik på at unddrage staten afgiftsindtægter - samfundsøkonomisk set et vanvittigt erhverv.
    * Vi har samtidig en forurening fra de mange lastbilers fragt af gods til Flensborg samt privatbilisternes, bussernes og færgernes fragt af gods og ledsagere for at hente det tilbage igen.
    * Vi har et øget forbrug, fordi folk føler, at de "tjener" penge, jo flere varer de henter til lavere afgifter. Når først man har hentet et bjerg af øl, chokolade og andet med begrænset holdbarhed, så skal det så sandelig også fortæres. Samfundsøkonomisk er det fråds!
    * Vi har i dag en betydelig indførsel af afgiftspligtige varer, uden erlæggelse af danske afgifter, beregnet til kulsort salg i kiosker og restauranter.
Brevet, der er underskrevet af V.S.O.D.s formand, John Christensen, og direktør André d'Auchamp, slutter med at fastslå, at jo længere regeringen tøver i starthullerne, desto større og mere permanente skader tilføjer regeringen dansk erhvervsliv og dermed regeringens indtægtsgrundlag.
V.S.O.D. udbeder sig politikernes kommentarer og en orientering om eventuelle planer for snarlige afgiftsnedsættelser.
VinAvisens kommentar: Gad vide, om politikerne svarer. Hidtil har de været lukkede og tilproppede som alle de flasker, vi henter i læssevis syd for grænsen ...

Spar 20-25% på vinen
For nu lige at understrege alvoren i ovenstående henvendelse kan vi citere lidt af en annonce i det seneste nummer af Vinbladet:
Annoncen er indrykket af en speciallæge i Sønderjylland, og den fortæller, at han har åbnet et vinudleveringssted i Harrislee på den tyske side af Padborg grænsen. Her kan man afhente forudbestilt vin, og - som der står i annoncen: Du må tage 90 liter vin med hjem til privat brug uden afgift og med den lave tyske moms på 16%. Det vil give en besparelse på 20-25% på vore i forvejen lave priser.
.
    Ugens vinbillede
    Hver uge bringer vi et billede hentet fra vinens verden. Klik her,eller klik på det lille billede for at se denne uges billede i stor størrelse.

Bliver vinskatten sat ned - i Sverige?
Fra EU er der fremsat ønsker om, at Sverige nedsætter vinskatten fra 20 skr. pr. flaske (12 % alkohol) til cirka 7 skr. Gad vide, hvornår EU forlanger af medlemslandet Danmark, at vi harmoniserer vore afgifter med det øvrige Europa?

VinAvisens aktivitetskalender
Hidtil har vi været lidt tilbageholdende med, hvilke aktiviteter vi tog med i VinAvisens aktivitetskalender(klik her med musen for at se den). Vi har således ikke villet medtage egentlige firma-arrangementer.
Dette åbner vi nu for. Og vi omtaler også gerne lidt større offentlige arrangementer, som vinklubberne afholder (altså ikke de lukkede møder). Send blot alle nødvendige oplysninger pr. e-mail til anker@vinavisen.dk.

De vil have penge for vinen
Fra vinkøbmanden Ivan Cruse i Bordeaux er kommet en statistik over de såkaldte åbningspriser, som de store slotte har lagt ud med ved forsalg af deres vine.
Vinene fra Médocs 1. cru'er og andre superslotte er i snit steget 150% siden 1994, og Château Ducru-Beaucaillou er steget til 175%.
I Pomerol og Saint-Émilion har enkelte slotte virkelig taget ved. Fx åbnede Château Nenin i 1994 med 68 FF pr. flaske; for årgangen 1998 forlanger man 325 FF - altså en stigning på 378% på fem år. Og i Saint-Émilion er Canon-la-Gaffelière steget 178%, Figeac 184%, Pavie 321% og Pavie-Decesse 360%.

Syditaliens antikke druer er fremtiden
Flere og flere af de store italienske vinhuse, blandt andet Zonin og Castello Banfi, investerer nu i Syditalien, skriver WOW FaxNews. Dernede findes nemlig fremtidens italienske vine, mener de.
Apulien (hælen), Kalabrien (tåen) og Sicilien har i mange år været stedet, hvorfra man hentede bulk-vin i tankvogne. Nu ser denne del af Italien fremtiden i møde med større fortrøstning.
Druerne, som man tillægger størst potentiale, er de antikke Aglianico og Nero d'Avola. Deres kvaliteter sammenlignes oven i købet med store druer som Cabernet Sauvignon og Merlot - hvis blot de dyrkes og vinificeres på den rigtige måde.
Selv druer som Primitivo og Gaglioppo spås en stor fremtid. Og flere kendte italienske ønologer mener, at der yderligere findes en enorm skat af andre druer i Syditalien, som en skønne dag vil give ekko i hele verden.
Apulien og Sicilien producerer i dag næsten en tredjedel af alle vine i Italien.
.
    Vine fra havets bund
    I en artikel i det nye nummer af Smag & Behag skriver Søren Søndergaard om Bordeaux-vinhandleren Jean Louis Saget, der i juni 1995 lagde 10.000 flasker Pouilly Fumé 1994 ned på 10 meters dybde i Atlanterhavet.
    I sommeren 1997 kunne dykkere konstatere, at flaskerne var i fin form og nu dækket af søanemoner, og i juni i år blev nogle af dem hentet op til en smagning.
    To glas blev skænket - det ene med "cave de la mer", det andet med nøjagtigt samme vin, som havde ligget i en almindelig Loire-kælder. Og forskellen var forbløffende. Vinen fra "den våde kælder" virkede fyldigere, større, ædlere. Her var ikke tale om små nuancer, men om en klar kvalitetsforskel.
    Jean Louis Saget har allerede bestemt sig til at lægge yderligere 10.000 flasker i Atlanten.

Vi ved (desværre) ikke alt
VinAvisens søgebase med SE-numre er efterhånden ved at være ret komplet - og efterlyser man en importør med et SE-nummer, som endnu ikke er i basen, så kan vi hurtigt finde frem til adressen og sætte den ind.
Vores anden søgebase - den, hvor man kan søge på vines mærkevare- og producentnavne - er mindre komplet. Ganske enkelt fordi en række importører endnu ikke har lagt navnene ind.
Dette giver os et problem: Når vore trofaste læsere ikke har kunnet finde importøren af en vin, som de er blevet glade for, så sender de en e-mail til VinAvisen i håb om, at vi kan svare. Det sker faktisk flere gange om dagen.
Vi svarer gerne, hvis vi lige har importørens navn i hovedet. Men vi ved jo (desværre) ikke alt, og vi har ikke rigtigt tid til at grave i kataloger og opslagsværker. Så kan vi ikke umiddelbart svare - ja, så svarer vi ganske enkelt ikke. Vi håber, at vore skuffede læsere har forståelse herfor.
En alternativ mulighed er at spørge V.S.O.D. (Vin og Spiritus Organisationen i Danmark) på tlf.: 33 95 05 06. De vil ofte kunne hjælpe.

Hæder til dansk slot
Man hører så meget om de to danske slotte, Château de Seguin og Château de Haux. Men der er faktisk endnu et par danskejede slotte, og et af dem er Pernille og Mogens N. Olesens Château Lecusse i det sydfranske Gaillac.
Nu melder slottet om en overordentlig positiv omtale i den netop udkomne vinguide "Hachette 2000", samt at slottet for sin Cuve Speciale 1998 har modtaget guldmedalje i den prestigiøse vinkonkurrence i Mâcon samt to bronzemedaljer. Tillykke med det. Vinene forhandles af Vinimporten (tlf.: 48 48 20 67).

Ni årgangs-portvine
Indtil nu har disse ni portvinshuse "deklareret" 1997 som en vintage-årgang: Dow's, Fonseca, Gould Campell, Graham's, Quarles Harris - jo, det staves med Q :-), Quinta do Visuvio, Smith Woodhouse, Taylor's og Warre's.

Prinselig statistik
Se & Hør's hofmedarbejder, Mugge, har været på besøg hos Prins Henrik på Château de Caïx i Cahors, og følgende konkrete facts fremgår af artiklen:
Prinsen har 22 hektar marker - altså 220.000 kvadratmeter. Hver hektar står ham i 700.000 kr., så der er altså bundet 15.400.000 kr. alene i jorden.
Hvert år fremstiller han 110.000 flasker rød, 10.000 flasker hvid og en mindre portion rosévin, og vinen sælges verden over, mest i Danmark, Japan, Tyskland og Belgien.

En konkurrent til Dom Pérignon
Prestige-champagnen "Dom Pérignon" er toppen. Mener man da. En vin til 5-600 kr. Men i det amerikanske vinblad Wine Spectator's store champagnesmagning får den 87 point, og nøjagtigt samme point får "R" brut fra champagnehuset Ruinart - en vin, der herhjemme koster 229 kr. hos Skjold Burne.
"Dom Pérignon" er bestemt en top-champagne, men det er Ruinarts "R" åbenbart også.

600 flasker vin fra Montmartre
Så er vinen høstet på den lille vinmark med de 1270 vinstokke oppe på Montmartre i Paris. Det foregik i øsende regnvejr, og det var nu lidt synd for alle de mange deltagende vinbroderordener i flotte dragter.
I alt blev der 600 flasker hvidvin ud af det. De sælges til høje priser - og til velgørende formål. VinAvisen bringer senere et billede fra denne årlige begivenhed.

Han kan italiensk vin på fingrene
Forrige søndag afholdt man finalen i den store konkurrence i viden om italiensk vin. Sejrherren blev Per Dirksen, der dermed kan kalde sig Danmarks tredje Gran Maestro del Vino Italiano.

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

Tenuta Salviano, Orvieto Classico Superiore, Italien 1997
55 kr. (ved 12 flasker), Philipson Wine, tlf.: 45 76 68 88
En meget fyldig, næsten fed hvidvin med en flot duft af mandler. Dens intense og meget dejlige smag skyldes blandet andet, at 15 procent af druerne er Sauvignon Blanc. Vinen vil gå fint til fisk og skaldyr, lyst kød og alt, hvad der har fløjet (inkl. stewardesser), men den kan også skænkes som en apéritif.

Villa Puccini, Toscana IGT, Italien 1997
59,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
En italiensk "landvin" med Indicazione Geografica Tipica - altså fra et typisk geografisk område. Men ikke spor "landlig". Det er dejlig rødvin, fuld af frisk frugt, tilpas syre og en lang eftersmag. Den er lavet på 90% Sangiovese og 10% Merlot og har fået tolv måneders fadlagring.

Jehan-Guillaume, Crozes-Hermitage, Frankrig 1998
59,95 kr., Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
En af de gode og tiltalende rødvine fra den øvre Rhône-dal, velbygget, uden kanter og en let sødme, der står fint til gode bøffer og milde oste.

Tavel, Domaine de Magdeborg, Les Grandes Serres, Tavel, Frankrig 1998
49,95 kr., Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
Rhône-distriktet Tavel står for nogle af Frankrigs bedste rosévine, og denneher er en af dem. Den har en smuk lysende rosa farve, en kraftig og tiltalende duft og en ret fed og fyldig smag. Der er ikke så meget syre i den i forhold til den ret høje alkoholprocent på 13.

Les Grandes Vignes, Côtes du Rhône, Frankrig 1998
49 kr. (ved 12 flasker), The Wine Company, tlf.: 48 26 62 94
Åh, det er dog en herlig rødvin! Meget lækker, med masser af frugt og en lang eftersmag. Den kommer fra et lille kooperativ, Cave des Vignerons d'Estezargues, i departementet Gard, lige vest for Avignon, og den demonstrerer, at der skam godt kan komme gode dråber fra et cooperativ, når folkene ved, hvad de gør. Blandt andet filtrerer de ikke vinen.

Conde de Valdemar, Rioja Crianza, Spanien 1996
84,75 kr. (i november 150 kr. for 2 flasker), H.J. Hansen Vinhandel, tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00
Blød og meget lækker rødvin - en rigtig rioja med alle de kvaliteter, man forbinder med den store spanske vin. Som alle rioja'er på kvalitets-trinet Crianza ("opdraget", "lagret") har den fået både fad- og flaskelagring. Den har en fint krydret smag af sorte bær og en kraftig og meget tiltalende duft.

Sommavite, Vin Santo, Italien
42 kr. (50 cl), Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
Den italienske specialitet Vin Santo - Hellig Vin - fås i flere forskellige stilarter. Denneher hører ikke til de helt søde; den er sød, men ikke sliksød. Den er rig på smag og fylde, den står som guld i glasset, og dens duft er som tunge roser ved solnedgang. En virkelig nydelse til en lidt tør kage eller en ikke alt for sød dessert. Eller bare som den er.

Cuvée des Galets, Vin de Table, Frankrig 1998,
38 kr. (ved 12 flasker), The Wine Company, tlf.: 48 26 62 94
En kraftig, muskuløs rødvin, lavet på traditionelle Rhône-druer og fuld af frugt (kirsebær) og krydderier. Den er unægtelig robust, men det hjælper meget, når man plasker den over i en karaffel et par timer før måltidet. Så bliver den faktisk en nydelse til rødt kød og gode oste. En glimrende hverdagsvin til en rimelig penge.

Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Vine i top - med telefonnumre
Her kommer listen over de vine, som vinjournalisterne har fundet som værende helt i top. Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
Vinbladet (ved Peter Winding):
* Clos du Chapitre, Dufouleur Père & Fils, Fixin, Bourgogne, Frankrig 1996, rødvin til 168 kr. fra Østerberg Vin-import (tlf.: 56 31 50 08).
* Fux-Fuchs, Grand Cru Froehn, Gewurztraminer, Vendanges Tardives, Alsace, Frankrig 1996, sødlig vin til 160 kr. (50 cl) fra Østerberg Vin-import (tlf.: 56 31 50 08).
Aalborg Stiftstidende (ved Jørgen La Cour-Harbo:
* Pinot Noir, Kendall-Jackson, Californien, USA 1997, rødvin til 110 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).
Jyllands Posten København (ved Anders Grøndahl):
* Sammarco, Colli Aprintini, Abruzzo, Italien 1995, rødvin til 125 kr. i Vinstokken.
Erhvervsbladet (ved Flemming Hvelplund):
* Louis Jadot, Bourgogne, Frankrig 1997, rødvin til 99,50 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
* Gallo, Pinot Noir, Sonoma, Californien, USA 1995, rødvin til 99,75 kr. fra Skjold Burne.
* Tempranillo, Castillo de Montblanc, Conca de Barberà, Spanien 1998, rødvin til 32,75 kr. fra Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67).
B.T. (ved Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen):
* La Chasse, Reserve, Vriesenhof, Stellenbosch, Sydafrika 1996, rødvin til 54,95 kr. hos SuperBest, Aktiv Super, Suma og Merco.
Smag & Behag (ved Henrik Oldenburg):
* Château de Pez, Saint-Estèphe, Bordeaux 1995, rødvin til 220 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00).
* Château Yon-Figeac, Saint-Émilion Grand Cru, Frankrig 1995, rødvin til 240 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00).
* Château Trotte Vieille, Saint-Émilion 1'er Grand Cru, Frankrig 1995, rødvin til 287,50 kr. fra Kjær & Sommerfeldt / Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19).
* Château Soutard, Saint-Émilion Grand Cru, Frankrig 1995, rødvin til 320 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00).
Alt for Damerne (ved Flemming Hvelplund):
* Château Mont-Rédon, Lirac, Frankrig 1997, rødvin til 94 kr. fra Frederiksberg Vinimport (tlf.: 38 19 06 33).
* Domaine de Mont-Auriol, Merlot, Vin de Pays des Côtes de Thongue, Frankrig 1998, rødvin til 53 kr. (tre for 140 kr.) fra Frederiksberg Vinimport (tlf.: 38 19 06 33).

Eftertryk er tilladt
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk