Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 14, 2000


Vin-aktuelt i uge 14
3. april - 9. april 2000
      Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
      Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
      OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk
Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-7000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de forgangne tre uger:
VinAvisen uge 11VinAvisen uge 12VinAvisen uge 13


.
      Denne uges motto
      Man kan få for meget champagne, men man kan aldrig få nok.
Elmer Rice
.


Under højtideligheden i Paris var det præsidenten for appellationerne Bordeaux og Bordeaux Supérieur, Jean-Louis Roumage (t.v.), der overrakte prisen til Chris-Wine's administrerende direktør, Michael Carl.
      Château de Seguin kåret som bedste Bordeaux Supérieur
      Nu kan vi uddybe det lidt løse rygte, vi bragte til torvs sidste mandag: Det var en virkelig ærefulde pris, "Le Talent 2000 du Bordeaux Supérieur", som blev tildelt Château de Seguin, Cuvée Prestige 1997.
      Prisen uddeles hvert år af syndikatet for appellationerne Bordeaux og Bordeaux Supérieur. Den gives til den bedste Bordeaux Supérieur-vin og er overordentlig ærefuld, fordi den fremhæver vinen fra det danskejede slot som den bedste i de to appellationer.
      Bordeaux og Bordeaux Supérieur omfatter 54 procent af al Bordeaux-vin og 7-8000 slotte, og 500 af slottene var med i finalen i Paris, hvor en uafhængig komité på 30 sommelierer altså valgte Château de Seguin som det bedste.
      Det er familien Carl og Chris-Wine, der ejer Château de Seguin, og som siden overtagelsen af slottet i 1985 har forvandlet ejendommen og de tilhørende jorde til et mønsterbrug inden for vinproduktion.
      Dette dygtige arbejde har i årenes løb udmøntet sig i mange medaljer og priser. Den seneste er nummer 110 i rækken på blot femten år og en af de mest prestigefyldte.
      Château de Seguin, Cuvée Prestige 1997, som vi tidligere har anmeldt her i VinAvisen, har en fin duft af vanille fra fadlagringen og samtidig en god balance og harmoni. Vinen har en fyldig smag, er velstuktureret og blød med en ganske lang eftersmag. Den har en karakter, så den kan drikkes i dag, men den har også et stort potentiale til de næste mange år.
      Den er fremstillet på 60 procent Cabernet Sauvignon, 35 procent Merlot og 5 procent Cabernet Franc. Den har fået en traditionel gæring på rustfrie ståltanke, hvorefter den har ligget tolv måneder på nye egetræsfade.

Ren vin i flasken
Fra en af vore læsere, Ib Kjerulff, har vi modtaget dette indlæg i forbindelse med uge 13's historie om, hvordan Politiken beskyldte FDB for vin-fusk:
Som det fremgår af VinAvisens udmærkede redegørelse, har FDB "ren vin i flasken" i den foreliggende sag. Det kan undre, at netop Politiken, der i eget hus råder over mindst to overordentlig vinkyndige folk, ikke konsulterer disse, inden forsiden ryddes; men det skyldes måske frygten for, at historien skulle vise sig at være uden substans?
Emnet dukker jo op med jævne mellemrum, som fx i TV´s "Lige ned i løgnhalsen", hvor der til trods for dramatisk opsætning ikke kunne fremvises et eneste konkret bevis for, at der skulle være svindlet. Også her var unavngivne kilder refereret flittigt, og der blev i det hele taget udfoldet meget hokus-pokus for at retfærdiggøre titlen, som i sidste ende måske var mest betegnende for produceren.
Det er faktisk mit indtryk, at den danske vinbranche stort set er hæderlig, og at forbrugeren generelt får, hvad han/hun betaler for. Og når man køber Reserva-vine til kr. 25-35 pr. flaske, får man sikkert præcis, hvad man har fortjent for det beløb.


Vi drikker for 4,1 mia. kr. vin
I Politiken refererer Michael Rothenborg de nyeste tal fra AC Nielsen AIM over danskernes vareforbrug i 1999.
På førstepladsen ligger vin med en samlet omsætning på 4,1 milliarder kr. - en stigning fra 3,8 mia. i 1998. Derefter kommer cigaretter (3,8 mia. kr.), øl (3,1 mia.), ost (2,6 mia.) og mælk (2,4 mia.).
For 4,1 mia. kr. vin - det svarer til, at hver dansker over femten år køber for 936 kr. vin om året eller 31 flasker à 30 kr.
Mens vinen ligger på toppen i det danske vareforbrug, er det i Sverige mælk, i Finland brød og i Norge øl til og med pilsnerstyrke.

Vin ved stalddøren
En af ferierejsens fornøjelser er at besøge en vinbonde eller et slot og købe vin "ved stalddøren". Men man skal nu ikke tro, at det er som med æggene og tomaterne ved de hjemlige stalddøre. Vinen behøver ikke at være billigere.
Man må nemlig ikke glemme, at godt nok er mange vinbønder glade for at kunne sælge en flaske, men de fleste leverer også til grossister og detailhandlere, og disse synes ikke, det er spor sjovt, at vinene sælges billigere end ude i deres butikker. Billigt salg ved stalddøren kan ligefrem føre til boykot fra forhandlernes side.
Nogle vinbønder kan eventuelt gå en mellemvej: Prisen på en enkelt flaske er høj, mens der er rabat på en kasse.
En speciel fordel ved stalddørssalget er muligheden for at smage vinen, før man køber.

Priserne på vej ned i Italien
Det interessante ved 1999-årgangen i Italien er, at priserne synes at være på vej ned. Sådan skriver World of Wine FaxNews. Det viser sig i de lavere druepriser, men først og fremmest mærkes det på signaler fra de vigtigste eksportmarkeder. Disse har rejst bestemte krav om tilbageholdenhed, og disse krav lyttes der til i flere og flere italienske vinregioner.

Bulgarsk vinfirma lukker
Igennem en årrække har Bulgarian Vintners Company (BVC) i London og firmaets danske repræsentant solgt næsten alt bulgarsk vin i Danmark. På det seneste har London-firmaet tabt pusten, og i oktober sidste år forlod den danske repræsentant, Anne-Mette Krygell, firmaet for at oprette sit eget firma i samarbejde med producenter i Bulgarien. Lovico Bibendum A/S hedder hendes firma, og det er i øvrigt kommet i god gænge i løbet af de få måneder.
I ugen, der gik, drejede BVC nøglen om, og det samme gjorde firmaets danske repræsentant, Jesper Erlandsen.
49 procent af aktierne i BVC var ejet af den bulgarske stat, mens de resterende 51 procent tilhørte det bulgarske firma Domaine Boyar. Fremover vil Domaine Boyar forsøge at sælge vine til det danske marked fra firmaets kontor i London.

Problemer med at modtage nyeste nummer af VinAvisen
Fra tid til anden får vi en e-mail fra læsere af VinAvisen, der fortæller, at de ikke får ugens nyhedsbrev, men bliver ved med at få siden fra en af de forrige uger.
Dette kan skyldes, at modtagerens browser er indstillet til at gemme en tidligere modtagen nyhedsside i det såkaldte cache-lager. Næsten gang, man ønsker at at se siden - som vi altså i mellemtiden har lavet om, fordi det er mandag - undersøger programmet først, om der findes en kopi af siden på harddisken, og er dette tilfælde, viser browseren denne kopi i stedet for hente den nyeste på Nettet.
Man kan i så fald få den nyeste version af siden ved at trykke på knappen Opdatér.
Eller endnu bedre: Man kan indstille sin browser til altid at hente den nyeste version af VinAvisen (og af alle andre sider, man besøger, naturligvis). I Explorer gøres det sådan:
Vælg Funktioner i værktøjslinien oppe foroven. Vælg Internet-indstillinger, slå op på fanebladet Generelt, og klik på knappen Indstillinger. Her er det muligt at vælge automatisk kontrol af, om der er en ny version af en tidligere gemt side.

200 tyske vine
I mandags og tirsdags afvikledes den tyske vinmesse i Børsen i København. På seksten borde var opstillet over 200 vine, fortrinsvis hvidvine, naturligvis, og flere søde.
Der var interesserede smagere omkring bordene, men ikke denne irriterende kødrand, som man ofte oplever - sikkert fordi man her havde valgt at strække messen over to dage. Ikke mindst bemærkede man mange unge besøgende, hvilket må siges at være et positivt tegn.
Mange af vinene var af fremragende kvalitet, og man må håbe, at dette fremstød vil give tysk vin lidt mere vind i sejlene, end den for øjeblikket har på det danske marked. Det fortjener den.
Med på udstillingen var blandt andet H.J. Hansen (tlf.: 63 12 82 00), Bryde Vinhandel (tlf.: 38 87 21 09), Fionia Vinimport (tlf.: 65 93 36 96), Borella (tlf.: 39 64 09 64), Wine Selection (tlf.: 39 29 49 99), Det Tyske Vinhus (tlf.: 46 37 37 45), og Vainqueur Vin (tlf.: 75 66 50 80).

Ingen sparkede børn og hunde
Der har tidligere været fremsat påstande om, at det svenske Systembolags forsøg med at holde åbent om lørdagen resulterede i slagsmål, tævede kvinder, sparkede børn og hunde.
Dette er noget sludder, fremgår det af World of Wine FaxNews. Oplysningerne har savnet enhver videnskabelig baggrund. Dels har forsøget løbet i så kort tid, at det er helt umuligt at uddrage nogen konklusioner, dels modsiger mange af de indkomne tal hinanden.
Hvad man på nuværende tidspunkt kan sige er, at salget på lørdagene svarer til 13-14 procent af ugens omsætning, og at de lange køer om fredagene i de klinik-lignende System-butikker er blevet kortere.

Skal Vintage Character gemmes?
Som tidligere nævnt har vi ikke tid og overskud til at give den enkelte af vore næsten 6000 læsere svar på spørgsmål om vin. Men ind imellem får vi spørgsmål af almen interesse, og dem vil vi besvare her - som fx dette spørgsmål fra Jørgen Schultz:
Skal en portvin med ordene "Vintage Character" på etiketten drikkes her og nu, eller kan den gemmes?
Svaret lyder: Vintage Character er en portvin, der minder om Vintage (årgang), men den er under ingen omstændigheder en årgangs-portvin, og ifølge den portugisiske vinlov må der ikke stå noget årstal på etiketten.
Vinen hører med hensyn til pris og kvalitet hjemme mellem almindelig Ruby og LBV (sent aftappet årgangs-portvin), og det er en udpræget her-og-nu portvin. Altså ikke en, der skal gemmes.
Når flasken først er trukket op, kan den dog gemmes tre-fire dage.

Endnu lettere at handle vin via Internettet
Endnu en hindring er ved at blive fjernet for ikke at handle vin via Internettet. Ifølge Jubii E-handel Nyt kommer WebC@ard til Danmark i slutningen af maj måned.
WebC@rd er et online alternativ til Dankort og Visa. Man bestemmer selv, hvor mange penge man vil indsætte på sit kort, som bruges til betaling via to koder. Grænsen er 1200 kr., og den er sat af Finanstilsynet.
Usikkerhed om svindel med kreditkortet online skulle være fjernet. Samtidig bliver sælger af varen endnu mere glad. Betalingen er nemlig fysisk på hans konto, før varen sendes. Den eneste risiko er, at man kan miste sit kort og dermed det indsatte beløb.
WebC@ard virker ligesom et telefonkort. Folk kan købe det som et fysisk kort i kiosker, men man kan også købe en online kode.
På kortet er der to felter, som man kan skrabe på, så der skal ikke huskes så meget. Kortet har ingen elektroniske færdigheder.
Nærmere oplysninger fås på adressen http://www.myWebCard.dk.
.
.
Ædle vine
til salg
.
      Her er VinAvisens opslagstavle, hvortil læserne kan indsende besked om vine, de har til salg - eller vine, de efterlyser. Vi optager gratis indlæg fra private, og køber og sælger må selv kontakte hinanden og tinge om priser osv.
      Under disse linier kommer ugens opslag, og lignende tilbud og efterlysninger kan e-mailes til anker@vinavisen.dk
.36
      Sælges: 2 flasker Château Lafite Rothschild 1979. Bud over 1000 kr. pr. stk. modtages. Send dit bud til Bjarne Baun, e-mail: baun@post.tele.dk
.37
      Sælges: 12 flasker Château Mouton-Rothschild og 12 flasker Château Latour, begge fra 1992 og begge næsten drikkemodne. Samlet eller hver flaske for sig. Mail til gustav.vestergaard@get2net.dk

Første bedømmelse af de store 1999-bordeaux'er
Som nævnt i sidste nummer af VinAvisen er det amerikanske vinblad Wine Spectator overordentlig hurtigt med sine smagenotater i forbindelse med den netop åbnede kampagne for primeur-salget af 1999-årgangen i Bordeaux. Bladet er langt hurtigere end fx Robert Parker - ganske enkelt fordi Wine Spectator har lagt sine smagenotater ud på Internettet.
Bladets medarbejder, James Suckling, har smagt fadprøver, men i stedet for at give præcise point til den enkelte vin, bedømmer han vinene inden for visse rammer alt efter deres potentiale for videre udvikling.
Nedenfor ses listen over de 66 vine, han har smagt i sidste uge. Hans smagekommentarer findes på adressen http://www.winespectator.com/Wine/Spectator/Feature/Bordeaux/99notes.html
Generelt er James Suckling meget begejstret for 1999-årgangen. De fleste af de smagte vine udviste en dejlig harmoni med modne frugtaromaer og silkebløde tanniner. De var nemme at smage på dette tidlige stade i deres udvikling, men med få undtagelser havde de ikke den frugt-koncentration og struktur, som kendetegner årgange af fremragende eller klassisk kvalitet.
Efter Wine Spectators 100 point-skala ligger årgangen som sådan mellem 82 og 86 point, men dette gælder kun regionens absolutte topvine.
.
Klassisk potentiale (95-100 point)
Château Le Pin, Pomerol 1999

Fremragende potentiale (90-94 point)
Château d'Armailhac, Pauillac 1999
Château Ausone, St.-Émilion 1999
Château Cheval-Blanc, St.-Émilion 1999
Clos St.-Martin, St.-Emilion 1999
Château l'Église Clinet, Pomerol 1999
Château l'Evangile, Pomerol 1999
Château Haut-Brion, Pessac-Léognan 1999
Château Lafite Rothschild, Pauillac 1999
Château Lafleur, Pomerol 1999
Château Latour, Pauillac 1999
Château Margaux, Margaux 1999
Château La Mission-Haut-Brion, Pessac-Léognan 1999
Château Mouton-Rothschild, Pauillac 1999
Château Pétrus, Pomerol 1999
Château de Valandraud, St.-Émilion 1999

Meget godt til fremragende potentiale (88-90 point)
Château Angélus, St.-Émilion 1999
Château Beauséjour, St.-Émilion 1999
Château Le Bon-Pasteur, Pomerol 1999
Château Bourgneuf-Vayron, Pomerol 1999
Carruades de Lafite Rothschild, Pauillac 1999
Château Ducru-Beaucaillou, St.-Julien 1999
Les Forts de Latour, Pauillac 1999
Château La Grave à Pomerol, Pomerol 1999
Château Haut-Batailley, Pauillac 1999
Château Lynch-Bages, Pauillac 1999
Château Magdelaine, St.-Émilion 1999
Château Moulin-St.-Georges, St.-Émilion 1999
Château Pavie-Macquin, St.-Émilion 1999
Château Pichon-Longueville-Baron, Pauillac 1999
Château Sociando-Mallet, Haut-Médoc 1999
Château La Tour Carnet, Haut-Médoc 1999
Vieux-Château-Certan, Pomerol 1999
Meget godt potentiale (85-87 point)
Château Bahans Haut-Brion, Pessac-Léognan 1999
Château Calon-Ségur, St.-Estèphe 1999
Château Cantenac-Brown, Margaux 1999
La Chapelle de La Mission-Haut-Brion, Pessac-Léognan 1999
Château Clerc Milon, Pauillac 1999
Château Cos-d'Estournel, St.-Estèphe 1999
Château Duhart-Milon Rothschild, Pauillac 1999
Château La Fleur Gazin, Pomerol 1999
Château La Fleur-Pétrus, Pomerol 1999
Château Grand-Puy-Lacoste, Pauillac 1999
Château Les Grandes Murailles, St.-Émilion 1999
Château Haut-Marbuzet, St.-Estèphe 1999
Château Hosanna, Pomerol 1999
Château d'Issan, Margaux 1999
Château Labégorce-Zédé, Margaux 1999
Château Lagrange, St.-Julien 1999
Château Latour à Pomerol, Pomerol 1999
Château Les Ormes-de-Pez, St.-Estèphe 1999
Pensées de Lafleur, Pomerol 1999
Château Petit-Village, Pomerol 1999
Pavillon Rouge du Château Margaux, Margaux 1999
Château Phélan-Ségur, St.-Estèphe 1999
Château St.-Pierre, St.-Julien 1999
Château La Tour-Haut-Brion, Pessac-Léognan 1999
Château Trotanoy, Pomerol 1999

Godt potentiale (80-84 point)
Château Le Gay, Pomerol 1999
Château Gloria, St.-Julien 1999
Château Lagrange, Pomerol 1999
Château Larcis-Ducasse, St.-Émilion 1999
Château Pape Clément, Pessac-Léognan 1999
Pauillac de Château Latour, Pauillac 1999
Château La Vraye-Croix-de-Gay, Pomerol 1999

Gennemsnitligt potentiale (70-79 point)
Château Certan de May, Pomerol 1999

Der er gang i den i Nordjylland
Nordjyske Stiftstidendes vinmedarbejder, Jørgen la Cour-Harbo, er en flittig leder af smagninger for forskellige vinfirmaer i det nordjyske. I dag, mandag d.3., står han for en smagning i Oue Idrætshal for firmaet Chr. Kjærgaards vinklub, Den Gyldne Drue, og en tilsvarende smagning afholdes 11. april på Blenstrup Kro.
Den 4. april leder Jørgen la Cour-Harbo en smagning for Kvickly i Aars, og to dage efter går det løs hos Kvickly i Vestbyen i Aalborg.
Vi minder om, at VinAvisen gerne optager meddelelser om offentlige smagninger til optagelse i vores Aktivitetskalender.

Taylor bliver større
Portvinshuset Taylor Fladgate & Yeatman har købt den 50 hektar store Quinta de São Xisto, en vingård i A-klassen og nabo til Taylor's egen Quinta de Vargellas.
For Taylor, der også ejer Fonseca Guimaraens, vil købet indebære, at firmaet fremover kan øge produktionen med næsten 30 procent.

Den kunstige vintjener
Nej, det bliver vist lidt for kedeligt i det lange løb. Tænk, japanerne har konstrueret en robot-vintjener, der tålmodigt skænker vin i ens glas og henter en ny flaske, når den gamle er tømt. Den tøndeformede robot kan også trille rundt mellem ens gæster og med sin mekaniske arm med syv led sørge for, at glassene altid er fulde.

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse drikkeværdige vine:

Stonehedge Chardonnay, Californien, USA 1998
84,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
En top-hvidvin på en stor drue, lækker og blød med masser af dejlig frugt, der understøttes af en diskret fadlagring. Er et fornemt valg til federe fiskeretter og lyst kød.

Saint Clair Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 1999
69 kr., Bichel Vine, tlf.: 86 22 94 00
De laver dog nogle herlige hvidvine på Sauvignon Blanc-druen nede på New Zealand - som nu fx denne vin, der er helt i top, og som kan sammenlignes med de bedste vine fra Sancerre i Frankrig. Den har en kraftig og meget indtagende duft og en ren og frisk druesmag. En oplagt partner til fisk, lyst kød eller til glasset, som vi snart skal sidde ude i haven og nyde sammen med gode venner.

Château La Baronne, Montagne d'Alaric, Corbières, Frankrig 1998
56,75 kr., H.J. Hansen, tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00
En rødvin med en overvældende flot duft af bær og krydderurter. Smagen er blød og fyldig med frisk frugt - lidt efter brombær - og et lille bid af garvesyre. Vinen er lavet på Syrah, Grenache, Mourvèdre og lidt druer fra næsten 100 år gamle Carignan-vinstokke.

Casa Madero, Cabernet Sauvignon, Mexico 1997
77,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
Denne rødvin kommer fra den ældste vingård på det amerikanske kontinent. Casa Madero blev grundlagt allerede i 1597. Det er en vin, der ikke er så kraftig og muskuløs, som man skulle forvente fra Mexicos varme. Den er mere saftig og med god og frisk frugt. Og glimrende til mad.

Stonehedge Cabernet Sauvignon, Californien, USA 1998
84,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
En meget imødekommende rødvin med en påfaldende markant sødme, som mange danskere sikkert vil kunne lide. Den har god frugt - lidt efter svedsker - og en kraftig og dejlig duft.

Prieuré Ksara, Château Ksara, Bekaa-dalen, Libanon 1997
59,75 kr., H.J. Hansen, tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90 - samt kæden Vinspecialisten, tlf.: 63 12 82 00.
Den kommer fra et varmt land, men druerne gror i 1100 meters højde, så de har de helt ideelle betingelser: Varme om dagen og kølige friske vinde om natten. Af de gode druer Cinsault, Cabernet og Syrah har libanerne fremstillet en virkelig vellavet vin i bedste franske stil, blød og lækker og med en tiltalende sødme. Det er en fadlagret vin, der virkelig kan anbefales.
.
    Her finder du de gode vine
    Når VinAvisens smagepanel har udnævnt en vin til at være blandt "Ugens fund, de bedste vine" (se ovenfor), vil den i en periode kunne placeres på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres vinen med VinAvisens gyldne Etiket.
    Listen over alle vine, der aktuelt udstilles på denne måde, kan du se ved at klikke på disse ord.
Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Vine i top - med telefonnumre
Her kommer listen over de vine, som vinjournalisterne har fundet som værende helt i top. Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
Århus Stiftstidende (ved Palle Westphal):
* Deakin Chardonnay, Australien 1999, hvidvin til 65 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
* Haselgrove Chardonnay, McLaren Vale, South Australia 1998, hvidvin til 69,75 kr. fra H.J. Hansen (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).
Jyllands Posten (ved Ulrik Boesen og Niels Lillelund):
* Convento da Villa, Reserva, Douro, Portugal 1995, rødvin til 59 kr. fra ViniPortugal (tlf.: 43 63 32 22).
Politiken (ved Jørgen Mønster Pedersen):
* Masi Modello, Bianco delle Venezie IGT, Italien 1999, hvidvin til 100 kr. for 3 flasker i Føtex.

* Undurraga Cabernet Sauvignon Reserva, Maipo Valley, Chile 1997, rødvin til 100 kr. for 2 flasker i Føtex.
Fyens Stiftstidende (ved Jørgen Aldrich):
* Isla Negra, Chardonnay, Casablanca Valley, Chile 1998,
49,95 kr., hvidvin til 49,95 kr. hos Spar og Favør, import: Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00).
Jyllands Posten København (ved Anders Grøndahl):
* Château Sicard-Charlus, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1998, rødvin til 55 kr. hos Lorange Vinhandel (tlf.: 55 72 22 00).

* Château Haut-Pey Labrie, Canon Fronsac, Frankrig 1997, rødvin til 69,75 kr. hos Skjold Burne.
B.T. (ved Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen):
* Santa Rita, Carmenère Reserva, Maipo Valley, Chile 1997, rødvin til 75 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).

Berlingske Tidende (ved Jacqueline Jensen):
* Saint Aubin la Princée, Lamy, Saint Aubin, Bourgogne, Frankrig 1996, hvidvin til 98,85 kr. fra Theis Vine (tlf.: 62 66 11 20).
ErhvervsBladet (ved Flemming Hvelplund):
* Les Traverses, Côtes du Ventoux, Frankrig 1998, rødvin til 44,95 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60).

* Château de Pennautier, Cabardès, Frankrig 1998, rødvin til 49,75 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
JyllandsPosten København (ved Anders Grøndahl):
* Deakin Cabernet Sauvignon, Australien 1999, rødvin til 65 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).

* Bradgate Cabernet Sauvignon / Merlot / Cabernet Franc, Stellenbosch, Sydafrika 1998, rødvin til 59,75 kr. fra Vinmonopolet (tlf.: 87 20 08 88).
* Laurus, Gabriel Meffre, Vacqueyras, Frankrig 1997, rødvin til 85 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).
* Alessandro e Gian Natale Fantino, Vigna dei Dardi, Barbera d'Alba, Piemonte, Italien 1998, rødvin til 125 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00).
B.T. (ved Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen):
* Château Beauchène, Frande Réserve, Côtes du Rhône, Frankrig 1997, rødvin til 47,95 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60).


Vil du hellere have VinAvisen pr. fax?
Som en speciel service tilbyder vi at sende VinAvisen pr. fax til læsere, der endnu ikke er kommet på Internettet. Et abonnement for ti uger koster 495 kr. plus moms. Ring venligst til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20, og aftal nærmere. Faxen vil som regel blive sendt mandag eftermiddag.

Vil du hellere have hele VinAvisen som e-mail?
Flere travle branchefolk har spurgt os, om de kan få tilsendt VinAvisen direkte som e-mail - altså ikke kun ugens gratis løbeseddel, men hele avisens tekst. De finder det vigtigt at kunne holde sig ajour med, hvad der sker i vinens verden og få oplysninger og tips, der blandt andet kan hjælpe dem i forhandlinger med udenlandske producenter.
Dette kan godt lade sig gøre. Fra og med denne uge kan man tegne abonnement på VinAvisens friske nyheder hver mandag morgen tilsendt egen e-mail adresse. Prisen for abonnement i et halvt år er 390 kr.
Abonnement kan tegnes ved henvendelse til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20.

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk