Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 22, 2000


Vin-aktuelt i uge 22
29. maj - 4. juni 2000
      Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
      Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
      OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk
Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-6000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de forgangne tre uger:
VinAvisen uge 19VinAvisen uge 20VinAvisen uge 21


.
      Denne uges motto
    Små tåber drikker for meget, store tåber drikker slet ikke.

Vin på P1 hver søndag sommeren over
Allerede på søndag den 4. juni vil man på DR's radioprogram P1 kunne høre det første af ti vinprogrammer, som vil blive sendt sommeren over.
Titlen er "Vinselskabet", og programvært er Thyge Stenstrup, som lægger op til en hyggesnak omkring et bestemt emne.
Det første emne er Sydafrika, som Thyge Stenstrup selv har besøgt flere gange, og i "Vinselskabet" vil lytterne møde Henrik Oldenburg og Flemming Hvelplund.
Der bliver sat nogle flasker på bordet, og de skal inspirere til vinsnakken. Mon ikke vi kan regne med at den berømte Vin de Constance enten vil åbne eller slutte programmet?
De vine som "Vinselskabet" vil smage og snakke om, vil allerede mandag morgen kunne slås op i VinAvisen. Det er en service for lytterne, så de har data og pris på vinene. Altså: Første gang på næste mandag.
Vi vil her i VinAvisen hver uge fortælle om næste søndagsemne, så man kan forberede sig lidt. Udsendelsen er som nævnt på radioens P1. Den starter kl. 20.30 og varer tre kvarter uden musikafbrydelser.

.
.
Birthe Nørgaard fotograferet under semifinalen i København.
      Dansk sejr i Frankrig
      Brødrene Olsen og Lars von Trier er skam ikke ene om at høste hæder til Danmark. I mandags vandt Birthe Nørgaard fra Vejle Tekniske Skole og Hotel Scanticon Comwell den internationale konkurrence for vintjenere, Challenge Côtes du Rhône.
      I pavernes by Avignon kæmpede hun mod elever fra seks andre europæiske lande: Tyskland, Sverige, Luxembourg, Holland, Belgien og Schweiz - og vandt førsteprisen.
      Birthe Nørgaard måtte først igennem to konkurrencer i Danmark, inden hun gik videre til den internationale finale. Her skulle hun først sætte mad til to vine, som hun forud havde smagt blindt, derefter skulle hun dekantere en vin foran tre jury-medlemmer, og til sidst var der så en blindsmagning af to vine. Alle vinene var naturligvis fra Côtes du Rhône.

.
Efter finalen i mandags i Avignon fremviser Birthe Nørgaard stolt sin førstepris, der omfatter en rejse for to personer til Rhône-dalen.

Ny service i VinAvisen
Fra og med denne måned ligger der på vores velkomst-side et link til en ny side, som vi har lavet med alle de franske appellationer, både områderne med AOC og dem med VDQS og Vin de Pays. Se siden ved at klikke her med musen.

Ballade i Sydfrankrig
I fredags berettede den britiske avis The Independent om ballade i Sydfrankrig, fordi den californiske vingigant Robert Mondavi har planer om at fælde 125 træer og anlægge en vingård i "en jomfruelig skov" i nærheden af Montpellier.
Balladen handler om politik, penge og jobs, men også om traditionel fransk vinmageri kontra amerikansk million-industri.
- Vi har ikke noget imod fremmede investeringer, siger den franske talsmand, Aimé Guibert (der engang beskrev alle amerikanske vine som "yoghurt"). - Vi protesterer imod, at Mondavi får lov til - for en slik - at lease offentligt land, hvor der altid har været skov, og som altid har været nægtet lokale producenter.
- Og, fortsætter den 75-årige Aimé Guibert til avisen, - vi er imod, at Mondavi-organisationen kommer her og siger, at de vil vise os, hvordan man skal lave vin. Kun californiere og texanere kan være så ufølsomme og uforskammede.
- Hvorfor skal Mondavi absolut ødelægge en skov, når de lige så godt kunne bruge nogle af de marker, hvor vi i 80'erne måtte rive vinstokke op med rode, fordi Bruxelles ville tømme den europæiske vinsø?

Middelalder-vin i Horsens
Den 25.-26. august byder Horsens til Middelalder Festival, og her vil vinen flyde fra 60 små egetræsfade, specielt fremstillet i Bordeaux. Og for at det nu skal være rigtigt middelalderligt, så vil vinen blive drukket af 45.000 hånddrejede lerkrus.
Vinhandler Kent Pedersen fra Vinstokken i Horsens har gennem nogle år handlet med den danskgifte vinbonde Olivier Sublett i Lussac Saint-Émilion, og de to vil sørge for, at vinen når ud til byens forskellige udskænkningssteder - og til de tilstedeværende riddere, adelsfolk, pilgrimme, brudepar, handelsfolk, bønder, skøger, gøglere, fruer, jomfruer og munke.
- Horsens kommune arrangerer festivalen og stræber efter, at den skal være så historisk korrekt som muligt, siger Kent Pedersen og Olivier Sublett, - og det gælder selvfølgelig også de forskellige forhold omkring vinen.

Vinpest breder sig
Den frygtede plantesygdom Pierce’s Disease breder sig i Californien. Den forårsages af en bacille, der spredes med en insekt ved navn Glassy-winged Sharpshooter, og den dræber vinstokkene ved at tilstoppe de tynde kanaler, der fører vand op i planterne
Insekten bliver observeret i flere og flere områder, og folk fra California Department of Food and Agriculture går landskabet igennem og sætter fælder op for at konstatere angrebenes intensitet.
Hvis det bliver nødvendigt, må den enkelte vinstok behandles med kemikaliet Dursban, der kun kan påføres med håndsprøjter. Men er angrebet virkelig alvorligt, vil dette være en umulig opgave.
Bedste middel synes at være en kold vinter, idet angrebene er mindre i landets koldere egne.

Teknisk handelshindring
Canada producerer som bekendt også vin, og det meste af den kommer fra provinsen Ontario. En del af vinene kan imidlertid ikke eksporteres til EU-landene, nemlig de søde icewines, der presses af frosne druer. EU har forbudt dem på grund af deres sukker- og syre-niveau.
Yderligere har EU fastlagt kvoter, der begrænser importen af andre canadiske vine.
Sidste år eksporterede EU vin til Canada for i alt 3 milliarder kr., mens Canadas eksport den anden vej var beskåret til 1000 hektoliter svarende til en værdi af 2,4 millioner kr.
Dette opfatter canadierne som uretfærdigt og sender derfor i denne uge en delegation til Bruxelles for at få ophævet den tekniske handelshindring.
Siden 1997 har canadiske icewines vundet over 50 guldmedaljer.

Forfejlet fremstød fra Bordeaux
I Information beretter Flemming Kyed om et besøg i København af udsendte folk fra Bordeaux. - En lignende interesse mindes jeg ikke fra den kant siden omkring 1993, hvor der pudsigt nok havde været nogle dårlige år med prisfald og afsætningsproblemer i Bordeaux, skriver Kyed. - Så kom der nogle rigtigt gode årgange, priserne tordnede i vejret, alt kunne sælges til USA og Østen, og det lille danske marked blev glemt.
- Mange vinhandlere kunne dårligt få kontakt med deres handelspartnere i Bordeaux, og hvis de fik lov at købe, var det til fuldstændig eksorbitante priser.
Nu var de velklædte og veltalende udsendinge øjensynlig kommet i tanke om, at her plejede der at være et marked. - Men, skriver Flemming Kyed, - jeg er bange for, at fremstøddet kan blive en skuffelse for de glattalende forretningsfolk. De er tilsyneladende mest bange for de oversøiske konkurrenter, men Spanien og til dels Italien m.fl. har i deres fravær bearbejdet markedet herhjemme vedholdende og med kvalitet for pengene. Måske de danske forbrugere vil vise sig mere trofaste over for dem end over for de labile venner i Bordeaux.
Flemming Kyed anbefaler Informations læsere, at de - hvis de gerne vil have Bordeaux, som kan betales - køber vinene fra det danskejede Château de Seguin, der helt fortjent henter den ene præmie efter den anden i kategorien Bordeaux Supérieur.

En rund hilsen fra Ole Stavad
I sidste nummer af VinAvisen skrev vi i forbindelse med historien om stjålne vine, at det kunne være en god idé at se efter, om der er banderole på den vin, der sælges på restauranter. Dette har foranlediget en af vore læsere, Niels Ole Madsen, til følgende bemærkninger:
Man behøver nu ikke at tro det værste, hvis man ser en flaske uden banderole. Der er størst sandsynlighed for, at banderolen bare er faldet af.
De nye runde banderoler, der klistres fast på toppen af flasken, limer ikke ret godt. De falder meget nemt af.
Det har jeg i øvrigt ikke noget imod. De er grimme, som de er i Told & Skats farver og med deres logo. De får mig til at tænke på Ole Stavad, når jeg skal åbne en flaske. Og en af grundene til, at man åbner en flaske, er vel netop, at man ikke vil tænke på Ole Stavad ...


Nu høster de i Thailand
I sidste uge gik vinhøsten i gang på Château de Loei.
I Frankrig?
Næ, såmænd i Thailand.
Château de Loie er Thailands første vingård, beliggende i de nordøstlige bjerge i provinsen Isaan, seks timers kørsel fra Bangkok. Slottet har 300 hektar marker med Chenin Blanc og Syrah, og australieren Peter Burford er kældermester.
Château de Loei er anlagt af den 80-årige multimillionær Chaiyudh Karnasuta, der er formand for gruppen bag det berømte Oriental Hotel i Bangkok og hotelkæden Amari.
At lave en vingård i Thailand kan lyde som en vanvittig idé, men Chaiyudh Karnasuta påpeger, at der også i starten var meget lidt tiltro til chilensk vin.
Allerede nu er der åbnet to andre vingårde i Thailand. Flere er på vej, og Chaiyudh Karnasuta spår, at produktionen om ti år vil ligge på 10 millioner flasker. Sidste år producerede hans slot en halv million flasker.
Klimaet i Isaan minder meget om Provence, men der er ikke nogen egentlig vinter, så man kan faktisk høste to gange om året.
Chaiyudh Karnasuta har nu planer om at eksportere sine vine til Thai-restauranter i Europa.

Champagne i Bordeaux
Champagne Louis Roederer købte i sidste uge aktiemajoriteten på 55 procent i handelshuset Jean Descaves i Bordeaux. De resterende 45 procent blev købt af Moueix-familien, der blandt andet ejer Château Pétrus.
Det gamle familiefirma Roederer ejer allerede to slotte i Saint-Estèphe, nemlig Château Haut-Beauséjour og Château de Pez. Endvidere ejer Roederer champagne-firmaet Deutz, portvins-firmaet Ramos-Pinto, Rhône-firmaet Delas samt Roederer Estate, der producerer mousserende vine i Californiens Anderson Valley.

Bordeaux’s største négociant
Et andet førende handelshus i Bordeaux, CVBG Dourthe-Kressmann, er blevet solgt til en række investorer, blandt hvilke man finder den franske milliardær Bernard Arnault, det italienske bil-dynasti Agnelli, den franske familie Dassault, der fremstiller Mirage-flyene samt den allesteds nærværende luksuskoncern LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.
Agnelli-familien kontrollerer allerede Château Margaux og Bourgogne-firmaet Antonin Rodet. Familien Dassault ejer Château Dassault i Saint-Émilion, og Bernard Arnauld ejer halvdelen af Château Cheval-Blanc i Saint-Émilion, mens LVMH kontrollerer Château d’Yquem og adskillige champagne-firmaer, blandt andet Krug og Möet & Chandon.
CVBG siges at være den største négociant i Bordeaux. Sidste år solgte firmaet 35 millioner flasker vin til en melodi af næsten en milliard kr. Firmaet ejer blandt andet Château Belgrave, der har en dansk kældermester og direktør.
.
..
    Den danske vinbranche
    Hver uge samler og viderebringer VinAvisen nyheder fra den danske vinbranche.
    Vi ved jo godt, at de fleste af vore 5-6000 læsere er vininteresserede forbrugere, men vi ved også, at mange branchefolk følger med i vinens verden via VinAvisen. Så her har I stedet, hvor I kan læse, hvad der sker - og fortælle jeres kolleger og konkurrenter, hvad I pusler med. Adressen er: anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant at bringe.
    * Ole-Jørgen Larsen har efter 44 år i Kjær & Sommerfeldt - heraf de tyve år som direktør - valgt at fratræde onsdag den 31. maj. Han vil herefter fortsat arbejde som konsulent for den nye direktion og bestyrelse. Der er reception d. 31. maj kl. 12-14 i Gammel Mønt 4, og her vil der også være lejlighed til at hilse på Ole-Jørgen Larsens afløser, direktør Malene Smidt samt den øvrige ledelse.
    * Australian Wine Import vil ikke mere kun handle med australske vine. Firmaet har lukket forretningen på www.awi.dk og samtidig åbnet en ny vinforretning, bottleshop.dk, hvor firmaet foruden australske vine også sælger newzealandske og sydafrikanske vine. Senere kommer også chilenske, argentinske og amerikanske vine til.
    * Flemming Kyed, der skriver om vin i Information, er blevet inviteret til Örebro Universitets afdeling for "Dryckkunnskap" for i perioden 26.-29. juni at gæsteforlæse i en International Graduate Summer School. Hans emne er: "Dansk drikkekultur i historisk og aktuel belysning". Han vil sikkert kunne lære svenskerne et og andet ...
    * Fine Selection Wines har lukket og samtidig overdraget sin eneforhandling af de newzealandske vine fra Lawson Dry Hills Wine og de australske fra Pepper Tree Wines og Plantagenet Wines til Laudrup Vinimport. Laudrup, der hidtil har koncentreret sig om spanske vine, er således gået oversøs.
    .

Sølvnitrat tilladt i New Zealand
For to uger siden fortalte vi om problemerne med det australske firma Kingston Estate Wines, der havde brugt det forbudte middel sølvnitrat til at fjerne lugten af svovl, der af og til kan optræde i vin under gæringen.
I torsdags kunne den newzealandske avis The Press meddele, at midlet ikke er forbudt i New Zealand, og at det benyttes af og til i stedet for kobbersulfat, der er det internationalt accepterede middel. De små mængder sølvnitrat indebærer på ingen måde nogen sundhedsrisiko.
Kingston Estate har fået sin eksportlicens tilbage, men australierne vil holde strengt øje med, at hverken dette eller andre firmaer benytter det i Australien forbudte middel.
Den australske vin med sølvnitrat har kun været til salg i Storbritannien.

Enestående måler af druers modenhed
Vinbladet Winestate beretter om Ray Guerin på den australske vingård Yarra Burn, der har fået et enestående redskab til at bestemme, om druerne har opnået den rette grad af modenhed. Redskabet hedder Jessie og er en krydsning mellem en Rottweiler og en Blue Healer.
- Det er ganske enkelt, fortæller Ray Guerin. - Jeg giver hende simpelt hen en drueklase, og hvis den er umoden, spytter hun den lynhurtigt ud. Men hvis sukkerindhold og aromastoffer er optimale, gufler hun druerne i sig, så det er lige ved, at jeg skal passe på, at der også bliver noget at lave vin af.

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse drikkeværdige vine:

Pinot Blanc, Hubert Beck, Alsace, Frankrig 1998
50 kr. (6 flasker for 270 kr.), Østjysk Vinforsyning og Vignoble, tlf.: 86 98 84 00
Denne hvidvin er er god repræsentant for den hvide Pinot-drue. Den har en kraftig og flot duft og en smag af god frisk frugt. En rigtig sommervin til frokostbordet og til lette retter, inkl. fisk og skaldyr.

Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien
45 kr. (tilbud: 39,75 kr.), Østjysk Vinforsyning og Vignoble, tlf.: 86 98 84 00
En fyldig og blød hvidvin - faktisk ret elegant og indtagende - med masser af frugt og tilpas syre. Den fylder munden med sin gode smag og vil være fortræffelig til lyst kød og fede fiskeretter.

Château de Viviers, Chablis, Frankrig 1998
115 kr. (tilbud: 89 kr.), Østjysk Vinforsyning og Vignoble, tlf.: 86 98 84 00
Denne hvidvin fra Chablis fremhæver på bedste vin Chardonnay-druens kvaliteter - måske fordi den ikke har fået nogen fadlagring. Den har en frisk og ren frugtsmag og vil være fin sammen med lettere fiskeretter og skaldyr - eller hvorfor ikke et dusin østers?

CR (Classic Reserve), Cabernet Sauvignon, Angove's, South Eastern Australia 1998
59,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
Fyldig og fed, blød og lækker rødvin med en intens frugtsmag. En flot vin til store bøffer og ost.

Primavera, Bairrada Reserva, Portugal 1997
39,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
Mellem Lisabon og Oporto - ud til Atlanterhavet - ligger distriktet Bairrada, der byder på kraftige rødvine som denne. Den har en kraftig duft og en intens smag med god frugtfylde lidt efter brombær.

Domaine de Bel Air, Beaujolais-Villages, Frankrig 1999
68 kr. (tilbud: 65 kr.), Østjysk Vinforsyning og Vignoble, tlf.: 86 98 84 00
Dette er en rigtig Beaujolais. Frisk, læskende og forførende. Den har den rette Beaujolais-karakter med smag af druen Gamay og den særlige fremstillings-metode, macération carbonique. I glasset er den ung, som den skal være - den har næsten et violet skær. Og den er virkelig fin i sommervarmen, når den køles ned til 8-10 grader.
.
    Her finder du de gode vine
    Når VinAvisens smagepanel har udnævnt en vin til at være blandt "Ugens fund, de bedste vine" (se ovenfor), vil den i en periode kunne placeres på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres vinen med VinAvisens gyldne Etiket.
    Listen over alle vine, der aktuelt udstilles på denne måde, kan du se ved at klikke på disse ord.
Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Vine i top - med telefonnumre
Her kommer listen over nogle af de vine, som vinjournalisterne har fremhævet i ugen, der gik. Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
B.T. (ved Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen):
* Allozo Tempranillo, Gran Reserva, La Mancha, Spanien 1992, rødvin til 120 kr. for 2 flasker i Bilka.

Politiken (ved Jørgen Mønster Pedersen):
* Lamberti, Pinot Grigio delle Venezie IGT, Italien 1999, hvidvin til 108 kr. for 3 flasker i Bilka.

* Vlottenburg Kelder Merlot, Stellenbosch, Sydafrika 1998, rødvin til 46 kr. fra Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67).
* Domaine de la Nielle Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1998, rødvin til 100 kr. for 3 flasker i Føtex.
Næstved Tidende (ved Jens Bjerre Tybjerg):
* Château de Seguin Rosé, Cabernet Sauvignon, Bordeaux, Frankrig 1996, rosévin til 54,95 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65).

Berlingske Tidende (ved Jacqueline Jensen):
* Montepulciano d'Abruzzo, Italien, rødvin til 29,95 kr. i Netto.

Nordjyske Stiftstidende (ved Jørgen la Cour-Harbo):
* Periquita, José Maria da Fonseca, Portugal 1997, rødvin til 31,95 kr. i Netto.

* Castello di Meleto, Chianti Classico, Italien 1997, rødvin til 98 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
* Fiore, Toscana, Italien 1997, rødvin til 158 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
Berlingske Lokalaviser (ved Svend Erik Olsen og Gitte Hindholm):
* La Casenove, Côtes du Roussillon, Frankrig 1994, rødvin til 62 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22).

* La Casanova, Rivesaltes, Frankrig 1994, sød dessertvin til 100 kr. fra Fransk Dansk Kompagni (tlf.: 56 16 77 22).
B.T. (ved Svend Erik Olsen og Gitte Hindholm):
* Nebbiolo, Luigi Dessilani & Figlio, Colline Novaresi, Piemonte, Italien 1997, rødvin til til 54,95 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60).
Børsen (ved Mette Kryger):
* Château Charmail, Cru Bourgeois, Haut Médoc, Bordeaux, Frankrig 1997, rødvin til 120 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).

* Château Beau-Site, Grand Cru Bourgeois Supérieur, Saint-Estèphe, Bordeaux, Frankrig 1996, rødvin til 189 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19).
* Clos de Marquis, Saint-Julien, Bordeaux 1996, rødvin til 299 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60).
Jyllands-Posten København (ved Anders Grøndahl):
* Castello di Meleto, Chianti Classico, Italien 1997, rødvin til 98 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48).
* Domaine La Rémèjeanne, "Les Eglantiers", Côtes du Rhône, Frankrig 1997, rødvin til 115 kr. hos Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00).
Alt for Damerne (ved Flemming Hvelplund):
* Gran Barón, Gran Reserva, Penedès, Spanien 1992, rødvin til 69,95 kr. i SuperBrugsen.
* Juvenais Reserva, Penedès, Spanien 1994, rødvin til 65 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88).
ErhvervsBladet (ved Flemming Hvelplund):
* Suhindol Merlot Reserve, Suhindol, Bulgarien 1996, rødvin til 36,95 kr. hos FDB.

* Suhindol Merlot, Suhindol, Bulgarien 1997, rødvin til 32,95 kr. hos FDB.
* Suhindol Cabernet Sauvignon Reserve, Suhindol, Bulgarien 1996, rødvin til 29,95 kr. hos Netto.
* Suhindol Merlot, Suhindol, Bulgarien 1999, rødvin til 32,95 kr. hos Bilka og 34,95 kr. hos Føtex.

Vil du hellere have VinAvisen pr. fax?
Som en speciel service tilbyder vi at sende VinAvisen pr. fax til læsere, der endnu ikke er kommet på Internettet. Et abonnement for ti uger koster 495 kr. plus moms. Ring venligst til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20, og aftal nærmere. Faxen vil som regel blive sendt mandag eftermiddag.

Vil du hellere have hele VinAvisen som e-mail?
Flere travle branchefolk har spurgt os, om de kan få tilsendt VinAvisen direkte som e-mail - altså ikke kun ugens gratis løbeseddel, men hele avisens tekst. De finder det vigtigt at kunne holde sig ajour med, hvad der sker i vinens verden og få oplysninger og tips, der blandt andet kan hjælpe dem i forhandlinger med udenlandske producenter.
Dette kan godt lade sig gøre. Man kan tegne abonnement på VinAvisens friske nyheder hver mandag morgen tilsendt egen e-mail adresse. Prisen for abonnement i et halvt år er 390 kr.
Abonnement kan tegnes ved henvendelse til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20.

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk