Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 24, 2000


Vin-aktuelt i uge 24
12. juni - 18. juni 2000
.
      Denne uges motto
    Vinen er beviset på, at Gud elsker os og ønsker, at vi skal være lykkelige.
Anonym

Dårlige nyheder for Helsingør
Vinhandlerne i Helsingør skal ikke glæde sig for tidligt til en langvarig invasion af tørstige svenskere. Den svenske regering overvejer at sænke vinskatten, der p.t. er 27,20 skr. pr. flaske, med cirka en tier. Hvis forslaget fremsættes til efteråret, er det sandsynligt, at den lavere skat træder i kraft ved årsskiftet, siger finansråd Carl Gustav Fernlund til WOW FaxNews.
Den 1. juli får svenskerne lov til at tage fire gange så meget vin med som hidtil, idet mængden stiger fra 5 til 20 liter.

Mørketal for indført og hjemmebrændt
Ifølge en svensk undersøgelse er 28 procent af vinforbruget i Sydsverige enten privat indført eller hjemmelavet, og for spiritus er det tilsvarende tal 42 procent.
For hele Sverige gælder, at 48 procent af al spiritus går uden om de registrerede kanaler, dvs. Systembolaget og restauranterne. De såkaldte mørketal gælder 1997 og er sandsynligvis øget siden da.

Flere tal fra V.S.O.D.
I sidste nummer af VinAvisen bragte vi de nyeste statistikker fra Vin og Spiritus Organisationen i Danmark, V.S.O.D. Her er endnu nogle interessante tal:
* Måler man det afgiftsberigtigede salg på indhold af liter ren alkohol, så viser salgsfordelingen i 1999 en fremgang for vinen og en tilbagegang for øllet. Der sker små forskydninger år for år, men prøv at se på tallene for 1977!
.
.199919981977
Øl50,6 procent51,8 procent62,3 procent
Vin37,6 procent36,4 procent17,5 procent
Spiritus11,8 procent11,8 procent20,2 procent
* Mængden af vin svarer til 48 flasker til hver dansker over fjorten år. Det gør faktisk Danmark til det mest vindrikkende land i verden af alle lande uden egen vinproduktion.
* Importen af champagne steg - næppe uventet - voldsomt, nemlig med 79 procent, mens den øvrige mousserende vin steg med 41 procent. Perlevin faldt med 34 procent, portvin med 5 procent og sherry med 21 procent, mens vermouth steg med 5 procent.
* I alt fik staten godt 4,3 milliarder kr. i kassen fra alkoholafgifterne.
* Fraset grænsehandelen begge veje var forbruget pr. indbygger - omregnet til 100 procent alkohol - i alt 9,5 liter. Dette er uændret i forhold til 1998 - og i øvrigt til 1980.
* V.S.O.D. konkluderer, at vi mangler at drikke nogle genstande om ugen for at nå op på det antal, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Carlsberg og Pripps går sammen
I sidste uge fusionerede Carlsberg med det svenske bryggeri Pripps, der ejes af den norske koncern Orkla.
Carlsberg får 60 procent og Orkla 40 procent af aktierne i det nye foretagende, som får navnet Carlsberg Breweries.
Carlsberg bliver efter fusionen verdens femte største bryggeri med en omsætning på 23 milliarder kr. og 27.000 medarbejdere.

Skruelåg i stedet for propsmag
Ifølge vinbladet Wine Today vil det californiske winery Plum Jack gøre et forsøg, som vist ingen andre - så vidt vi ved - endnu har gjort: Det vil sætte skrueprop på en kvalitets-vin.
Det drejer sig om en Cabernet Sauvignon Reserve 1997, og halvdelen af flaskerne i de i alt 300 kasser vil få skrueprop, mens den anden halvdel får en almindelig prop.
Oven i købet bliver vinen med skrueprop 10 dollars dyrere. Den skal sælges for 135 dollars (cirka 1100 kr.).
Plum Jack Winery ejes blandt andet af mangemillionæren Gordon Getty, der besluttede at gøre forsøget efter mange års frustrationer over propsmag.
Ifølge Wine Today er flere andre vinproducenter på vej med skruepropper på hvidvine, men ikke på rødvine.

Sydafrikas Opus One
For tre år siden gik den sydafrikanske milliardær Anton Rupert og afdøde Bordeaux-baron Edmond de Rothschild (Lafite) sammen for at skabe sydafrikanske topvine - ganske som Mondavi og Philippe de Rothschild i sin tid skabte den californiske Opus One.
De 90 hektar vinmarker fandtes allerede tilplantet i Coastal Region-appellationen, så de kunne umiddelbart gå i gang..
Forleden præsenteredes de første vine i samarbejdet i London, to røde og én hvid, alle i 1998-årgangen.
Ifølge The Wine Spectator hedder top-rødvinen "Baron Edmond". Der er lavet 38.400 flasker af den, og de vil koste cirka 300 kr.
Den mindre kostbare rødvin, "Classique", kommer i et større oplag, nemlig 144.000 flasker, og den skal koste cirka 120 kr.
Endelig er hvidvinen "Baroness Nadine" fremstillet i 54.000 eksemplarer til cirka 250 kr. pr. stk.
.


Den glasvingede skarpskytte spreder en bakterie ved navn Xylella fastidiosa, og når denne angriber en vinstok, går vinstokken simpelt hen ud.
    Alvorligt angreb i Californien
    Det bliver værre og værre med angrebene af Pierce’s Sygdom i de californiske vinmarker. Insektet, the glassy-winged sharpshooter, der spreder sygdommen, optræder flere og flere steder, og vinavlerne ved ikke deres levende råd. Ifølge avisen The Fresno Bee prøver man flere ting:
    For at undgå insekterne sætter man store nethegn, der fanger 95 procent af dem. Og for at finde ud af, hvordan insekterne bevæger sig uden om skærmene, opsætter man klæbrige fælder.
    Man prøver også at finde en rovhveps, der kan angribe den "glasvingede skarpskytte". Nogle hvepse spiser deres byttedyrs hjerner, andre vil måske kunne lægge deres æg i skarpskytternes æg, så der ikke kommer skarpskytter ud af æggene, men hvepse.
    Endelig er der forslag fremme om at "vaccinere" vinstokkene med antibiotika eller sprøjte dem med en opløsning af zink og kobber.
    Ingen af disse foranstaltninger vil dog helt kunne udrydde skarpskytterne, og selv 98 procent effektivitet er ikke nok, forlyder det.
    Den vingede skarpskytte er amerikaner, men den findes allerede i Europa, så der er en risiko for, at også europæiske vinmarker bliver angrebet. Dette er dog endnu ikke sket.

99-årgangen i Rioja
I sidste weekend fejrede Rioja 75 års jubilæet for oprettelsen af distriktets appellation. Samtidig har vinkomiteen gjort kvaliteten af 1999-årgangen op og erklærer den som værende "god".
I alt blev der høstet 305.000 tons druer, som resulterede i 222.660.000 liter vin.
I alt 3065 prøver blev indsendt til kvalitets-bedømmelse og godkendelse, og 215.220.000 liter vin passerede testen, der giver ret til appellations-etiketten.
7.440.000 liter blev ikke klassificeret, det meste fordi dyrkerne havde overtrådt reglerne og høstet for meget pr. hektar.
87 procent af den godkendte Rioja-vin er rød, 6 procent er hvid, og 7 procent er rosé.

Nyt blad om mad og vin
Vi har i mange år haft et gastronomisk magasin i Danmark, nemlig Smag & Behag. Nu kommer der endnu et, nemlig LivsNyderen, der vil se dagens lys i oktober med Henrik Dybdahl som redaktør.
Bladet skal dog ikke købes. Det trykkes i 260.000 eksemplarer, der seks gange årligt vil blive uddelt gratis hos slagtere, bagere, ostehandlere samt fisk- og vildtbutikker.
I hvert nummer vil der også være artikler om vin og spiritus, og til den ende har redaktionen engageret de to Flemming'er Kyed og Hvelplund.

Resistent mod meldug og phylloxera
Inden ti år vil man have udviklet en druesort, der er resistent over for plantesygdomme som meldug og phylloxera.
Dette meddelte Australian Broadcasting Corporation i ugen, der gik.
Dr. Simon Robinson fra det australske Plant Industry Project udtaler, at man allerede har opdaget en plante, der indeholder et gen, som modstår meldug. Planten er en slægtning til vin-familien, og hvis det lykkes at overføre genet til en druesort, vil denne måske ikke kunne angribes af plantesygdommen.

Vinmuseet i Helsingør
I Børsen har Jan Wejp-Olsen skrevet om det nye vinmuseum i Helsingør, der er åbnet i kælderen under en af byens ældste vinforretninger, Helsingør Vinkompagni, Strandgade 93 (tlf.: 49 21 09 29).
Grundstammen i museet er en samling flasker helt tilbage til 1700-tallet samt diverse instrumenter og apparater, som blev anvendt ved aftapning af vin. Samlingen er skabt af Helsingør Vinkompagnis ejer, Steen Jørgensen, men det er byens museumschef, Kenno Pedersen, der har stået for registreringen og i øvrigt fører tilsyn med samlingen, hvortil der er gratis adgang.
Senere er det tanken, at samlingen overtages Helsingør Vinmuseums Forening, og Kenno Pedersen håber, at museets aktiviteter med tiden vil omfatte både særudstillinger, foredrag, vinskole og vinrejser.
Midler til driften af det nye museum skaffes blandt andet ved den årlige vinfestival, der i år afholdes den 23. september i Frederik d.2.s vinkælder på Kronborg slot (se vores aktivitetskalender).

Problemer for australsk vin - i USA
Verdens Handels Organisationen (WTO) har til opgave at fastlægge regler for international handel.
I februar afgjorde organisationen, at det var ulovligt, da den australske regering gav 22 millioner AUS-dollars i statstilskud til firmaet Howe Leather Co. i Melbourne.
USA forlangte forholdet bragt i orden. Det skete ikke, og nu vil USA lægge meget store toldtariffer på den australske eksport af vin til USA.
Nu gik det ellers lige så godt for australierne på det store amerikanske marked, især for kvalitetsvine på druerne Chardonnay og Shiraz. I årets første tre måneder er eksporten øget med 40 procent til 306 millioner dollars, og antallet af eksporterede flasker er siden 1996 steget fra 19.200.000 til 66.000.000.
Til den australske avis The Age udtaler den australske handelsminister, Mark Vaile: - Vi taler om cirka 30 millioner dollars i støtte til et lille australsk firma, hvilket er intet i forhold til USA’s støtte på 28 milliarder dollars til amerikansk landbrug.

Spiritusens top 20
Fagbladet Drinks International har bragt nedenstående oversigt over verdens 20 mest solgte spiritusmærker, og mange vil sikkert overraskes over at se navne, der er komplet ukendte. Men det er altså mærker, der er meget store på deres lokale markeder som fx Rusland og Indien.
Efter statistikken giver vi supplerende forklaringer til flere af mærkerne.

NavnTypeProducentLiter i 1999Op / Ned
1StollchnayaVodkaSojusplod480.000.000+0,85%
2Jinre SojuSoju432.000.000+16,5%
3Pirassununga 51CachagaMuller234.000.000+3,8%
4Ginebra San MiguelGinLa Tondena230.000.000+11,8%
5BacardiRomBacardi-Martini176.000.000+5,8%
6SmirnoffVodkaDiageo147.000.000+2,5%
7MoskovskayaVodkaSojusplod126.000.000+1,8%
8TanduyRom124.000.000+8,4%
9RichardAnis / PastisRichard68.000.000+2%
10Johnnie Walker Red LabelSkotsk whiskyDiageo62.000.000-6,8%
11AbsolutVodkaVin & Sprit56.000.000+9,3%
12J & B RareSkotsk whiskyDiageo54.000.000-3,2%
13Jack Daniels TennesseeAm. whiskeyBrown Forman54.000.000+6,6%
14BagpiperIndisk whiskyUB Group49.000.000-5,7%
15Gordon'sGinDiageo49.000.0000%
16José CuervoTequilaJosé Cuervo48.000.000+6,8%
17ZytniaVodkaArgos / Polmos47.000.000+5%
18Ballantine'sSkotsk whiskyAllied Domecq46.000.000+3%
19Jim BeamAm. whiskey45.000.000+0,3%
20WyborowaVodkaAgros45.000.000-9,1%

2. Jinre Soju er en koreansk spiritus-specialitet.
3. Cachaca destilleres på gæret saft fra sukkerrør og er lidt i retning af hvid rom. Pirassununga 51 har 90 procent af spirtusmarkedet i Brasilien.
8. Tanduy er det dominerende rom-mærke på Phillippinerne.
14. Bagpiper er det dominerende spiritus-mærke i store dele af Indien.
17. Zytnia er det store polske vodka-mærke.
20. Også Wyborowa er et stort polsk vodka-mærke.

Budweiser og Budweiser
Den snart 90-årige varemærke-krig mellem den amerikanske Budweiser (ejet af Anheuser-busch) og den tjekkiske Budweiser (ejet af bryggeriet Budvar) er ifølge WOW FaxNews afgjort. Eller rettere uafgjort. Begge firmaer har i fremtiden ret til at kalde deres produkter for Budweiser eller Bud.
Firmaerne er tilfredse med resultatet og vil ikke appellere dommen.

Prøveboks for defekte vine
For en snes år siden skabte franskmanden Jean Lenoir den perfekte vinsmageboks, "Le Nez du Vin" - "Vinnæsen". I boksen er der 50 små flasker med alle tænkelige dufte, som man kan opleve i vin.
Siden skabte han en tilsvarende boks med kaffedufte, og nu har han sat kronen på værket med en "Le Nez du Vin Les Défauts" - dvs. "Vinnæsen for Defekter".
I den nye boks er der tolv små flasker, der repræsenterer den elendighed, vi helst ikke vil opleve, når vi sætter næsen til et glas vin. Naturligvis er der propsmag, men også forskellige iltnings- og svovl-defekter.
.
..
    Den danske vinbranche
    * Dansk Sommelier Forening har på sin årlige generalforsamling valgt Jesper Boelskifte som ny præsident
    for foreningen. Jesper Boelskifte er ejer af Brasserie le Sommelier og er mangeårig mester i den danske konkurrence for vintjenere. Yderligere vandt han i år det nordiske mesterskab for vintjenere og vil i denne måned deltage i Europamesterskabet Trophée Ruinart i Reims i Frankrig.

    * Tim Vollerslev, Sommelier Foreningens mangeårige præsident, har efter eget ønske valgt at gå af. Som præsident har han løftet foreningen op fra at være en lille sluttet kreds af vinentusiaster til at være en betydningsfuld faktor inden for restaurations- og vinbranchen i Danmark.
    * Bestyrelsen i Dansk Sommelier Forening består herefter af Jesper Boelskifte (præsident), Tim Vollerslev (vicepræsident), Lars Spring (kasserer), Henrik Texel (sekrætær), Niels Rønnest samt Keld Johnsen (presse).
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
    ..

Kunsten at blande en vin
I fredags var Adam Bassani fra Australiens fjerdestørste vinfirma, Orlando Wyndham, på besøg hos World Brands i København (tlf.: 39 27 02 01) - dels for at præsentere firmaets meget flotte vine, dels for at demonstrere, hvordan man blander en rødvin.
Vinene anmelder vi nedenfor under rubrikken “Ugens fund”. Og med hensyn til blande-processen skal vi indrømme, at vi ikke lige med det samme vil søge job som vinmagere.
Foran os på bordet stod prøver af Shiraz-vin fra fem australske distrikter, og vores opgave var så at blande en vin, der lå så tæt som muligt på en allerede blandet vin - 9 procent af én vin, 29 af en anden osv., hældt op i store måleglas.
Kenno Pedersen, der skriver om vin i Helsingør Dagblad, var den, der kom tættest på.

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse drikkeværdige vine:

Jacob’s Creek Sparkling Wine, Orlando, Australien
72 kr., World Brand, tlf.: 39 17 01 26
Samme druer som i Champagne. Samme metode som i Champagne. Faktisk kunne denne gode boblevin lige så godt være Champagne, men den koster altså kun 72 kr. Den er lavet på 70 procent Chardonnay og 30 procent Pinot Noir, og den har en glimrende frugtagtig smag, en let sødme og et lille bittert bid i eftersmagen.

Jacob’s Creek Sémillon / Chardonnay, Orlando, South Eastern Australia 1999
48,95 kr., World Brand, tlf.: 39 17 01 26
En hvidvin med en dejlig duft og med en imødekommende smag, præget af Sémillon-druens friskhed og Chardonnay-druens struktur. Vinen har fået et diskret tilskud af eg, der klæder den.

Jacob’s Creek Shiraz / Cabernet Sauvignon, Orlando, South Eastern Australia 1998
48,95 kr., World Brand, tlf.: 39 17 01 26
Denne rødvin er et fund til prisen - blød og lækker, med god frugt og et tilpas tilskud af eg, der fremhæver smagen. Det er ikke en vin, der skal gemmes, men drikkes nu - fx som ledsager til sommerens gode grillbøffer.

Bin 222, Chardonnay, Wyndham Estate, South Eastern Australia 1997
76 kr., World Brand, tlf.: 39 17 01 26
Lys gylden i glasset, kraftig og lokkende i næsen og fyldig i munden. Sådan er denne fortræffelige fadlagrede hvidvin. Vinen har gennemgået op til 70 procent af den malolaktiske gæring, hvor dens æblesyre er omdannet til den blidere mælkesyre. Der er dog stadig nok syre tilbage til at give vinen struktur.

Bin 444, Cabernet Sauvignon, Wyndham Estate, South Eastern Australia 1996
76 kr., World Brand, tlf.: 39 17 01 26
En generøs fadlagret rødvin med en flot smag af Cabernet, der vil stå fint til gode bøffer og oste. Vinen er fire år gammel og modnet. Den kan godt gemmes endnu nogle år, men er helt drikkemoden i dag.

Bin 555, Shiraz, Wyndham Estate, South Eastern Australia 1998
76 kr., World Brand, tlf.: 39 17 01 26
Denne rødvin er virkelig lækker. Den har en flot duft og en dejlig druesmag med en fin sødme. Fadlagringen er diskret - på franske egetræsfade - og vinen vil være fortræffelig til stegt kød og gode oste. Den er fuldt drikkemoden, men kan også gemmes endnu fem-seks år.

Bonera, Settesoli, Vino da Tavola Rosso, Italien 1995
55 kr., GranVin, tlf.: 43 46 99 00
Denne italienske bordvin fylder munden med en god og ren frugtsmag. Vinen er lavet på druerne Nero d'Avola og Sangiovese med et skud Cabernet Sauvignon, og den har fået en diskret fadlagring i gennemsnitlig seksten måneder.

Château la Côte, Côtes du Rhône, Frankrig 1999
55 kr., Østjysk Vinforsyning, tlf.: 86 98 84 00
En kraftig og vellavet rødvin med god, frisk frugt og en led sødme. Den er lavet på 80 procent Grenache, 10 procent Cinsault og 10 procent Syrah - altså en rigtig Rhône-vin fra den sydlige ende - og manden bag den er borgmesteren i Châteauneuf-du-Pape, Jean-Pierre Boisson.

LaPerouse Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1996
55 kr., Østjysk Vinforsyning, tlf.: 86 98 84 00
Det er det store australske vinfirma Penfolds, der står bag denne sydfranske rødvin, og det præger den. Den er lidt i den australske stil - varm, fyldig og blød. En vin med glatte muskler, men ikke på nogen måde bodybuilder-agtig. I smagen er der toner af kirsebær og chokolade.
.
    Her finder du de gode vine
    Når VinAvisens smagepanel har udnævnt en vin til at være blandt "Ugens fund, de bedste vine" (se ovenfor), vil den i en periode kunne placeres på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres vinen med VinAvisens gyldne Etiket.
    Listen over alle vine, der aktuelt udstilles på denne måde, kan du se ved at klikke på disse ord.

Vine i top - med telefonnumre
Her kommer listen over nogle af de vine, som vinjournalisterne har fremhævet i ugen, der gik. Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
Frederiksborg Amts Avis (ved Jens Ole Kristiansen):
* Allozo Gran Reserva, La Mancha, Spanien 1992, rødvin til 76,95 kr. i Bilka.

* Castaño Monastrell, Yecla, Spanien 1999, rødvin til 88 kr. for 2 flasker i Bilka.
Euroman (ved Jesper Uhrup Jensen):
* Les Pagodes de Cos, Saint-Estèphe, Bordeaux, Frankrig 1995, rødvin til 300 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).

* Réserve de la Comtesse, Pauillac, Bordeaux, Frankrig 1996, rødvin til 300 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).
Fyens Stiftstidende (ved Jørgen Aldrich):
* Pedro del Castillo, Malbec, Weinert, Mendoza, Argentina 1998, rødvin til 300 kr. for seks flasker hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).

* Elsa Malbec, Valentin Bianchi, Mendoza, Argentina 1997, rødvin til 300 kr. for seks flasker hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).
* Elsa Barbera, Valentin Bianchi, Mendoza, Argentina 1998, rødvin til 300 kr. for seks flasker hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).
* Château Bonhomme, Minervois, Frankrig 1997, rødvin til 55 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00).
Politiken (ved Jørgen Mønster Pedersen):
* Castaño Monastrell, Yecla, Spanien 1999, rødvin til 88 kr. for 2 flasker i Bilka.
* Domaine de l'Ameillaud, Côtes du Rhône, Frankrig 1999, rødvin til 46 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67).
Jyllands Posten (ved Ulrik Boesen og Niels Lillelund):
* Château Figeac, Saint Émilion, Bordeaux, Frankrig 1997, rødvin til 525 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99).

* Château Haut-Sarpe, Saint Émilion, Bordeaux, Frankrig 1995, rødvin til 270 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).
* Château Soutard, Saint Émilion, Bordeaux, Frankrig 1996, rødvin til 280 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00).
* Château Bergat, Saint Émilion, Bordeaux, Frankrig 1996, rødvin til 179 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67).
Berlingske Tidende (ved Jacqueline Jensen):
* Burberrys Royal Cream Liqueur, flødelikør til 149,95 kr. (70 cl) fra Wine Selection (tlf.: 45 88 40 20).

* Amarula Wild Fruit Cream, flødelikør til 139,95 kr. fra Consiva Holding (tlf.: 44 57 58 59).
Penge og Privatøkonomi (ved Søren Søndergaard og Ole Høy Hansen):
* Chapelle de Maillac, Côtes du Rhône, Frankrig 1998, rødvin til 55 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60).

* Undurraga Carmenère, Colchagua Valley, Chile 1999, rødvin til 55 kr. hos Netto.
* Mountain View, Pinot Noir, Californien 1996, rødvin til 79 kr. hos Otto Suensons Vinhandel (tlf.: 33 14 04 82).
B.T. (ved Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen):
* Marques de Moral, Cabernet Sauvignon / Tempranillo, Valdepeñas, Spanien 1996, rødvin til 80 kr. for 2 flasker i Bilka.

Alt for Damerne (ved Flemming Hvelplund):
* Château Montaud, Côtes de Provence, Frankrig 1998, rosévin til 39,50 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel (98 18 50 99).

* Val Joanis, Côtes du Luberon, Frankrig 1998, rosévin til 59 kr. hos Vinbonden (tlf.: 38 11 44 95).
Jyllands-Posten København (ved Anders Grøndahl):
* Domaine Roger Sabon, "Le Sabounet", Vin de Table, Frankrig 1999, rødvin, 5 liter i boks til 140 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60).

ErhvervsBladet (ved Flemming Hvelplund):
* Château Montaud, Côtes de Provence, Frankrig 1998, rosévin til 39,50 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel (98 18 50 99).

* Domaine de la Lauzade, Côtes de Provence, Frankrig 1999., rosévin til 55 kr. hos Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00).
* Domaine du Jas d'Esclans, Côtes de Provence Cru Classé, Frankrig 1997, rosévin til 64,75 kr. hos Premier Cru Wine.
* Domaine de Triennes, Gris de Triennes, Vin de Pays du Var, Frankrig 1997, rosévin til 45 kr. hos Sigurd Müller Vinhandel (98 18 50 99).
* Château Rouquette sur Mer, La Clape, Côteau du Languedoc, Frankrig 1997, rosévin til 69,50 kr. fra Nordisk Tobaks Kompagni (tlf.: 43 45 67 66).

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk