Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 35, 2000


Vin-aktuelt i uge 35
28. august - 3. september 2000

Protester mod sprøjtning fra luften
Forleden viste fjernsynet Robert Altmans film "Short Cuts", hvori lavtflyvende helikoptere sprøjter by og land til med giftstoffet Malathion for at udrydde bananfluer. Det skete engang i 70'erne i Californien.
Filmen er unægtelig blevet aktuelt, efter at man er begyndt at sprøjte mod Den glasvingede Skarpskytte fra luften.
Som tidligere nævnt i VinAvisen medfører dette insekt plantesygdommen Pierce’s Disease, der truer med at lægge alle Californiens vinmarker øde.
Flere steder lyder der højlydte protester imod sprøjtningen, og byrådet i Sebastopol i Sonoma County har ifølge avisen Napa Valley Register erklæret, at man ikke vil acceptere sprøjtning fra luften.
En af de pesticider, man har brugt, Lorsban, er moderat giftig for mennesker og yderst giftig for bier, fugle og dyr i havet. Men i det værst angrebne område, Temecula, synes Lorsban slet ikke at have haft nogen særlig virkning på Den glasvingede Skarpskytte. Nu prøver man med andre pesticider - men altså under store protester.

USA vinland nr. 5
Vi har endnu ikke fået fat i den nyeste statistik (1998) fra Office International de la Vigne et du Vin, der holder til i Paris, men nogle af tallene er da sluppet ud til verdenspressen.
Ifølge statistikken over beplantet areal med vinstokke er USA nu verdens femte største vinland (se skemaet herunder).
Når det gælder forbruget af vin pr. indbygger er USA ganske vist kun nr. 33, men produktionen af vin især i Californien er øget meget stærkt de seneste år.
Både Spanien og Italien har reduceret det beplantede areal med cirka 9 procent sammenlignet med årene 1991-95, mens Frankrig har reduceret med 3 procent. Dette er gjort for at reducere verdens vinsø, der synes at være svær at tømme.
USA har derimod øget sit beplantede areal med 13 procent men overgås dog af Kina, der har øget arealet med 31 procent.
Listen omfatter også spisedruer, og derfor er Tyrkiet repræsenteret som nr. 4 med 600.000 hektar.
.
Beplantet areal
1
Spanien
1.170.000 ha
2
Frankrig
910.000 ha
3
Italien
900.000 ha
4
Tyrkiet
600.000 ha
5
USA
360.000 ha
6
Iran
270.000 ha
7
Portugal
260.000 ha
8
Rumænien
250.000 ha
9
Argentina
210.000 ha
10
Kina
190.000 ha
Italien producerer mest
Største producent er Italien, der i 1998 leverede 65 millioner hektoliter, tæt fulgt af Frankrig med 63 millioner hl. Til trods for, at Spanien er nr. 1, når det gælder beplantet areal, producerer landet kun 36 millioner hl. Det skyldes, at der mange steder er langt imellem vinstokkene på marker, hvor vandet er karrigt, og at mange vinstokke er meget gamle.
.
Produktion
1
Italien
65.008.000 hl
2
Frankrig
63.189.000 hl
3
Spanien
36.368.000 hl
4
USA
24.548.000 hl
5
Argentina
15.229.000 hl
6
Tyskland
13.002.000 hl
7
Sydafrika
9.770.000 hl
8
Australien
8.870.000 hl
9
Chile
6.546.000 hl
10
Rumænien
6.000.000 hl
Ovenstående tal er omregnet fra acres og gallons og derfor ikke helt præcise.
I næste nummer af VinAvisen vender vi tilbage til forbruget pr. indbygger i en række lande.
Vinopolis spænder livremmen ind
Sidste år åbnede det ambitiøse oplevelsescenter Vinopolis i London med multi-media museum, restauranter, forretninger, kunstgaleri og mødelokaler.
Men vinen har åbenbart ikke været stærk nok til at tiltrække publikum, skriver avisen The Financial Times. I året, der gik, har Vinopolis haft 330.000 besøgende, hvilket er mindre end det budgetterede tal på 460.000.
Dette har medført, at Wineworld London, firmaet, der ejer Vinopolis, forbereder at udskifte næsten hele direktionen og samtidig reducere udgifterne med 1 million pounds.

Flere bud på Seagram
Det rumler stadig i kulisserne i forbindelse med salget af kæmpefirmaet Seagram’s vin- og spiritus-afdelinger. Ifølge Wall Street Journal vil den nuværende direktion måske slå sig sammen med ejerfamilien Bronfman for at byde på aktierne
Bronfman-familien og især Charles Bronfman, der sidder i Seagrams bestyrelse, ønsker at bevare Seagram som det familie-foretagende, det har været siden 1924.
Samtidig allierer direktionen sig måske med den svenske regering, der kontrollerer Vin & Sprit AB, producenten af Absolut vodka. Seagram distribuerer Absolut på markeder uden for Sverige, og Vin & Sprit har en vis indflydelse på valget af køber, idet der i distributions-kontrakten findes en klausul om, at rettighederne til distribution kan kaldes tilbage, hvis Seagram sælges.
Ifølge svenske aviser repræsenterer det årlige salg af 60 millioner liter Absolut cirka 10 procent af Seagram’s dækningsbidrag.

Flere med i opløbet
Andre er med i budene på Seagram's vin- og spiritus-afdelinger. Sidste fredag meddelte Diageo, verdens største drikkevarefirma, at det sammen med det franske firma Pernod Ricard ville lægge de nødvendige 7 milliarder dollars på bordet.
Men det kan også godt være, at den britiske gigant Allied Domecq ender med at købe en god bid af kagen.

Fransk firma køber Bols
I tirsdags meddelte det franske firma Rémy Cointreau, at det var ved at købe det hollandske spiritusfirma Bols. Samtidig er Rémy Cointreau interesseret i dele af Seagram’s portefølje.
Bols blev grundlagt i Amsterdam i 1575 og fremstiller blandt andet den "Bols Blue"-likør, der formår at give drinks en giftig blå farve.

Portugals grimmeste distrikt
Antonio Mendes Lopes i importfirmaet ViniPortugal har uden tvivl moret sig, at han skrev bagsideteksten til vinen Vidigal fra Estremadura i Portugal (3 flasker for 100 kr.). Teksten lyder:
- Selv om de seneste års tiltagende bekymring for miljøet og naturplejen også har smittet af på området, så er det nordlige Estremadura stadig et af Portugals grimmeste og mest rodede distrikter uden hverken stil eller karakter.
Landbrugsmæssigt er vi i et forsømt multi-kulturområde, der kan lidt af hvert, og det præger landskabet: 4 kål, 3 oliventræer, 1 ko, 10 vinstokke, et rodet blomsterbed omkring en ufærdig villa og kornmark, og overalt opførte nybyggerhuse, der har en tendens til at følge det gennemgående asfalthelvede, som forbinder Lissabon med Porto.

Så meget garvesyre indeholder vinen
I ugebladet Søndag kommer Ulrik Boesen med et lille tip, når man gerne vil danne sig et indtryk af indholdet af garvesyre i en vin:
Tag en god mundfuld vin i munden. Lad den skvulpe rundt, og spyt den så ud i en hvid skål. Her vil du kunne se flager af garvesyre, der er koaguleret med æggehvidestoffer fra spyttet. Jo større flager, desto mere garvesyre.

Bedste vine i luften
Magasinet Business Traveller har ladet 31 vinsmagere teste de vine, som 39 flyselskaber serverer for deres passagerer. Flest point fik Finnair, fulgt af Aeromexico, Delta Air Lines, Thai Airways og Virgin Atlantic.
Vinene var inddelt i tre kategorier. Bedste champagne serverer Delta Air Lines med en Henriot 1985 Brut, Cuvée des Enchanteurs. Bedste hvidvin serverer Finnair med den italienske Campanaro, Fiano di Avellino 1999, mens den bedste rødvin skænkes af Air New Zealand. Det er en Mission Estate Winery Merlot Reserve, New Zealand 1988.
SAS blev nummer otte i kategorien rødvin med den australske St. Hallett Faith Shiraz, Barossa 1997.

VinAvisens store vinrejse
Der er stadig nogle ledige pladser på VinAvisens store vinrejse i ugen fra den 1. til den 8. oktober. Vi har arrangeret den i samarbejde med De Danske Vinrejser. Se det detaljerede program ved at klikke her.

1225 producenter down under
Den årlige guide til samtlige australske og newzealandske vinproducenter er udkommet, og antallet af producenter er i år steget til 1225.
Samtidig er hele registeret lagt ud på Internettet, så man lynhurtigt kan søge på såvel producenternes navne, vinmærker og vinmagere. Yderligere er der oplysninger om, hvordan man kommer i kontakt med de enkelte producenter, hvilke lande de eksporterer til, om de har "salg ved stalddøren" osv.
Internet-adressen er www.winetitles.com.au/winerysearch.html

Et par danske vinbønder
Til Århus Stiftstidende har Arne Vollertsen skrevet en lang artikel om ægteparret Hans Kristian og Carrie Jørgensen, der i 1988 købte vingården Cortes de Cima på 40 hektar i Alentejo-provinsen 210 km sydøst for Lissabon.
Siden har parret sat vingården i stand og præsenteret en række vine, der har vakt opsigt og modtaget flere medaljer, blandt andet tre sølvmedaljer ved den engelske International Wine Challenge.
Kristian og Carrie Jørgensen finder de portugisiske vinmyndigheder svære at danse med. Blandt andet har parret fremstillet en vin på Syrah-druen, der ikke er godkendt, hvorfor vinen kun må sælges som bordvin. De kaldte den Incognito, og da den blev bedømt som den bedste vin i Alentejo-provinsen, kom myndighederne i klemme. Nu er de nødt til at anerkende den.
Vinene fra Cortes de Cima importeres af Cappa Vin (tlf.: 86 33 62 70).
.

Endnu et par danske vinbønder
Ægteparret Marianne Nellemann Nielsen og Jan Aarsø Nielsen har købt vinslottet Château Grand'Boise i Côtes de Provence og introducerer nu slottets vine på det danske marked via importfirmaet Grand'Boise (tlf.: 45 88 50 84).
Slottet, der ses på billedet herover, ligger ved foden af Mont Aurélien og Mont Olympe, lige sydøst for byen Trets, 20 km øst for Aix-en-Provence. Det er afsat på Michelins kort, og alle er velkomne til at besøge det.
Ejendommen er på lidt over 40 hektar, og ægteparret Nielsen fortæller, at de har iværksat et ambitiøst arbejde med restrukturering både i vinmarkerne og i vinifikationsprocesserne. De har ansat en dygtig ønolog og stræber efter at finde en plads blandt de førende vinslotte i Provence. Det bliver spændende at følge.
Vinene sælges foreløbig kun gennem Sorgenfri Vinhandel (tlf.: 45 85 19 40), og i dette og kommende numre af VinAvisen bringer vi vore smagekommentarer til nogle af dem.

Og endnu en dansk vinbonde ...
I B.T. fortæller Birger A. Andersen om endnu en dansk vinbonde. I distriktet Côteaux des Baronnies ved byen Nyons i Rhônedalen er den 47-årige Niels la Cour i gang på sin Domaine le Serre de Condorcet og har fået yderst rosende anmeldelser for sine hvidvine, der blandt andet kan smages på restaurant "Copenhague" i Det Danske Hus på Champs-Elysées i Paris og i den trestjernede restaurant "Jardin des Sens" i Montpellier.
I alt producerer Niels la Cour 25-30.000 flasker enkeltdrue-vine på druerne Marsanne, Roussanne, Chardonnay og Viognier.
.
    .
    Den danske vinbranche
    * Niels Børgesen, mangeårig Indkøbschef i Det Franske Vinlager/SuperGros er med øjeblikkelig virkning fratrådt sin stilling.
    * Grand'Boise er ny aktør på det danske vinmarked. Som nævnt ovenfor importerer firmaet vine fra sit eget slot, Château Grand'Boise i Côtes de Provence. Firmaets adresse er Nybrovej 375, 2800 Kgs. Lyngby, tlf.: 45 88 50 84.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..
    Ugens fund: De bedste vine
    Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

    J. Lohr Chardonnay, Arroyo Vista Vineyards, Arroyo Seco, Californien 1997
    150 kr., Irma (dog kun i de største butikker)
    Arroyo Seco er et lille distrikt 25 km fra kysten syd for Monterey og San Francisco-bugten, og herfra kommer denne fantastisk lækre hvidvin. Den er en rigtig amerikansk Chardonnay, tør, med en let sødme, fed og fyldig og med en dejlig smag af eksotiske frugter, citrus og honning. Ifølge bagetiketten er druerne høstet og presset på stedet om natten (så mosten har undgået størst mulig kontakt med luftens ilt), og både gæringen og de 18 måneder lange lagring er sket på 100 procent nye franske egefade (uden at man på nogen måde får splinter i munden af den grund).

    Château Grand'Boise, Côtes de Provence, Frankrig 1997
    68 kr., Grand'Boise, tlf.: 45 88 50 83
    En rigtig sommer-rødvin, indtagende, meget frugtagtig og saftig, med en let sødme og tilpas syre, der tilfører vinen friskhed. Det er en vin, der skal drikkes ung og let afkølet, gerne 15-16 grader. Vinen er fra det danskejede slot i Provence.

    Château Grand'Boise, Cuvée Mazarine, Côtes de Provence, Frankrig 1997
    98 kr., Grand'Boise, tlf.: 45 88 50 83
    Denne rødvin fra det danskejede slot i Provence er en god repræsentant for det store distrikt. Den har en dyb farve, en meget kraftig og tiltalende duft og en god og afrundet smag. Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon og Syrah og har ligget tolv måneder på små egetræsfade. Vinen findes også i årgang 1998

    Château St. André, Côtes du Rhône, Frankrig 1998
    49,50 kr., GrandVin, tlf.: 43 46 99 00
    En meget dejlig og imødekommende rødvin fra et slot i appellationen Rasteau. Den er lavet på druerne Grenache (60%), Syrah, Cinsault og Mourvèdre og er præget af gode frugt med anelser af pebber og lakrids. En god vin til en rimelig pris, egnet til sommerens grillparties.

    360 Ruber Capite, Bosco del Merlo, Italien 1997
    99,75 kr., GrandVin, tlf.: 43 46 99 00
    Dette er en "almindelig" bordvin, fordi den økologiske producent ikke holder sig til sin appellations foreskrevne druesorter. Vinen er lavet på Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot og Malbec og lagret på fransk eg, og resultatet er virkelig lækkert. Vinen er blød, meget saftig og koncentreret med smagsnuancer lidt efter solbær og brombær. Tallet 360 i navnet antyder, at den kommer "hele vejen rundt" - 360 grader - og det er ikke helt galt.

    Priné Chardonnay, Bosco del Merlo, Lison Pramaggiore, Italien 1998
    99,75 kr., GrandVin, tlf.: 43 46 99 00
    En meget lækker hvidvin på Chardonnay-druen. Den har en vis fedme og en smag med et strejf af honning, vanille, eksotiske frugter og krydderier. Vinen er fremstillet af biologisk dyrkede druer og er blevet lagret på fransk eg.
    .
      Her finder du de gode vine
      Når VinAvisens smagepanel har udnævnt en vin til at være blandt "Ugens fund, de bedste vine" (se ovenfor), vil den i en periode kunne placeres på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres vinen med VinAvisens gyldne Etiket.
      Listen over alle vine, der aktuelt udstilles på denne måde, kan du se ved at klikke på disse ord.
    Disse vine fandt vinskribenterne
    Her kommer listen over nogle af de vine, som vinjournalisterne har fremhævet. Vi har stillet listen op på en lidt anden måde end hidtil for at gøre den mere overskuelig og brugbar for læserne.
    Vinene er anført i alfabetisk orden, først hvidvine og derefter rosé- og rødvine.
    I en parentes efter hver vin er anført navnet på den avis eller det blad, der har anbefalet vinen, samt i hvilken uge dette skete.
    Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
    Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås. Nævn meget gerne VinAvisen i den forbindelse.

    HVIDVINE
    Andes Peaks Chardonnay, Santa Emiliana, Casablanca Valley, Chile 1999 til 50 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Fyens Stiftstidende/34)
    Cambrugiano, Riserva, Belisario, Verdicchio di Matelica, Italien 1997 til 100 kr. fra Dansk Vinforsyning (tlf.: 56 29 30 00). (Politiken/34)
    Château de Viviers, Lupé-Cholet, Chablis, Frankrig 1998 til 89 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Fyens Stiftstidende/32)
    Château Ferran, Pessac-Léognan, Bordeaux, Frankrig 1998 til 99 kr. fra Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (B.T./34)
    Cloudy Bay, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 1998 til 149 kr. i Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Jyllands-Posten/33)
    Crustacés, Dopff & Irion, Alsace, Frankrig 1999 til 50 kr. fra Allied Domecq (tlf.: 56 20 02 00). (Århus Stiftstidende/33, Nordjyske Stiftstidende/32)
    Danzante Pinot Grigio, Venezie IGT, Italien 1999 til 75 kr., (3 flasker for 200 kr.) hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Børsen/34)
    Dürnsteiner Riesling Federspiel Trocken, Weingut Alzinger, Wachau, Østrig til 135 kr. fra Østrigs Vinimport (tlf.: 86 83 61 62). (Smag & Behag/32)
    Grand Cru Froehn, Gewurztraminer, Alsace, Frankrig 1997 til 92 kr. fra Vin2 (tlf.: 86 14 25 93). (Århus Stiftstidende/33)
    Grand Cru Froehn, Riesling, Alsace, Frankrig 1997 til 85 kr. fra Vin2 (tlf.: 86 14 25 93). (Århus Stiftstidende/33)
    Griffo, Alvasia, Lanzarote, Spanien 1999 til 99 kr. fra Vino Tinto (tlf.: 87 10 16 10). (Alt for Damerne/33)
    Katnook Estate, Sauvignon Blanc, Coonawarra, Australien 1999 til 118 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Jyllands-Posten/33)
    Kendall-Jackson Chardonnay, Vintner's Reserve, Californien 1997 til 125 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/34)
    Koopmanskloof, Chenin Blanc / Sémillon, Sydafrika 1998 til 45 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Nordjyske Stiftstidende/33)
    La Perouse, Chardonnay, Midi, Frankrig 1997 til 55 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Fyens Stiftstidende/33)
    Lo Stivale, Frascati, Italien 1999 til 37 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Jyllands-Posten/32)
    Mount Nelson, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 1999 til 125 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Nordjyske Stiftstidende/33)
    Nikolauhof Riesling, Smaragd, Vom Stein, Zu Mautern-Wachau, Østrig 1998 til 200 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Smag & Behag/32)
    Pierre Brévin, Muscadet de Sèvre-et-Maine Sur Lie, Frankrig 1999 til 39,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Berlingske Tidende/34)
    Riesling Federspiel, Frei Weingärtner, Wachau, Østrig 1997 til 59 kr. fra Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Politiken/34)
    Rustenberg, Sauvignon Blanc, Stellenbosch, Sydafrika 1999 til 80 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). Jyllands-Posten/33)
    Rüdesheimer Berg, Schlossberg, Riesling, Geheimrat J. Wegeler Erben "J", QbA Rheingau, Tyskland 1992 til 155 kr. i Bryde Vinhandel (tlf.: 38 87 21 09). (Smag & Behag/32)
    Villa Simone, Villa dei Preti, Frascati Superiore, Italien 1999 til 75 kr. Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47). (Jyllands-Posten/32)
    Villa Simone, Frascati Superiore, Italien 1999 til 53 kr. fra Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47). (Jyllands-Posten/32)
    Welmoed, Chardonnay, Stellenbosch, Sydafrika 1999 til 69,50 kr. fra Troels-Smith (tlf.: 75 71 16 00). (ErhvervsBladet/34)
    Woodbridge, Chardonnay, Californien 1998 til 75 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (Nordjyske Stiftstidende/32)

    ROSÉVINE
    Boiseraie, Cuvée Spéciale, Côtes de Saint Mont, Frankrig 1999 til 47,50 kr. (250 kr. for 6 flasker) i H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Århus Stiftstidende/32)
    Syrah Rosé, Rémy Pannier, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1999 til 42,50 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (Århus Stiftstidende/32, Fyens Stiftstidende/34)

    RØDVINE
    Alasia, Barbera d'Asti Superiore, Italien 1997 til 59 kr. fra Adriat Vinimport (tlf.: 38 86 37 47). (Jyllands-Posten/34)
    Andes Peaks Cabernet Sauvignon, Rappel Central Valley, Chile 1999 til Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Penge & Privatøkonomi/33)
    Arco del Castillo, Crianza, Bodegas Castaño, Yecla, Spanien 1996 til 110 kr. for 3 flasker i Føtex. (Politiken/34)
    Bersano, La Generala, Barbera d'Asti, Italien 1997 til 225 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (Jyllands-Posten/34)
    Beyers Truter, Cabernet Sauvignon / Merlot, Stellenbosch, Sydafrika 1998 til 63 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (Århus Stiftstidende/32)
    Boiseraie, Cuvée Spéciale, Côtes de Saint Mont, Frankrig 1999 til 47,50 kr. (250 kr. for 6 flasker) i H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (Århus Stiftstidende/32).
    Casa Rivas Merlot, Maipo Valley, Chile 1998 til 69,95 kr. i Favorit-markeder i Århus. (B.T./34)
    Château Cascadais, Corbières, Frankrig 1997 til 66 kr. fra Millésime (tlf.: 33 14 56 93). (Berlingske Tidende/33)
    Château Sainte-Anne, Cru Bourgeois, Médoc, Bordeaux, Frankrig 1997 til 100 kr. for 2 flasker i SuperBrugsen. (Politiken/32)
    Château Carmel de Mingot, Premières Côtes de Bordeaux, Frankrig 1997 til 69,95 kr., import: Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19), detail: SuperBrugsen, Kvickly og OBS! (Frederiksborg Amts Avis/32, Nordjyske Stiftstidende/34)
    Château la Côte, Côte du Rhône, Frankrig 1999 til 55 kr. Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Fyens Stiftstidende/32)
    Conde de Cantanhede Reserva, Bairrada, Spanien 1995 til 109 kr. for 3 flasker i SuperBrugsen. (Politiken/34)
    Cooperidge Zinfandel, E. & J.Gallo, Californien 1996 til 49,75 (275 kr. for 6 flasker) hos Skjold Burne. (Fyens Stiftstidende/34, Århus Stiftstidende/34)
    Cruz de Piedra, Catalayud, Spanien 1999 til 55 kr. fra Vino Tinto (tlf.: 87 10 16 10). (Alt for Damerne/33)
    Cuvée Tradition, Cellier des Quatre Tours, Provence, Frankrig 1999 til 135 kr. fra Risingegaard Vinimport (tlf.: 63 11 19 91). (Fyens Stiftstidende/32)
    Cuvée des Templiers, Domaine l'Ameillaud, Vin de Pays de la Principeauté d'Orange, Frankrig 1999 til 42 kr. fra Erik Sørensens Vinhandel (tlf.: 39 62 61 67). (Penge & Privatøkonomi/33)
    Cuvée du Vatican, Côte du Rhône, Frankrig 1998 til 65 kr. fra Holte Vinlager (tlf.: 45 42 04 15). (Politiken/34)
    Danzante Sangiovese, Frescobaldi og Mondavi, Marche IGT, Italien 1997 til 75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/32, Børsen/34)
    Domaine Raspail-Ay, Gigondas, Frankrig 1998 til 99,50 kr. hos Bergman Vinimport (tlf.: 48 28 00 35). (Jyllands-Posten København/32)
    Domaine du Cayron, Gigondas, Frankrig 1998 til 150 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88). (Jyllands-Posten København/32)
    Domaine la Fourmone, Sélection Maitre de Chais, Vacqueyras, Frankrig 1996 til 75 kr. fra Dahms Vimport (tlf.: 48 71 78 74). (Jyllands-Posten København/34)
    Domaine de la Janasse, Jaupin, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1998 til 179 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (Politiken/34)
    Domaine la Monardière, Vielles Vignes, Vacqueyras, Frankrig 1998 til 79 kr. hos Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Jyllands-Posten København/34)
    Domaine Robert Vic, Cuvée Sélection, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1999 til 49,50 kr. hos Rungsted Vinhandel (tlf.: 45 57 03 20). (Jyllands-Posten København/34)
    Domaine La Bouissière, Gigondas, Frankrig 1998 til 119 kr. hos Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (Jyllands-Posten København/32)
    Donna Fugata, Tancredi, Contessa Entellina, IGT, Italien 1998 til 130 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88). (Jyllands-Posten/34)
    Elio Grasso, Vigna Martina, Barbera d'Alba, Italien 1996 til 136 kr. fra Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (Mad & Bolig/34)
    Forti Terre di Sicilia, Italien 1999 til 49 kr. hos Carlo Merolli (tlf.: 45 85 19 78). (Jyllands-Posten/34)
    Geyser Peak, Zinfandel, Sonoma County, Californien 1998 til 119,95 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Berlingske Lokalaviser/33)
    La Bastide Saint Vincient, Vacqueyras, Frankrig 1998 til 89 kr. hos Vinmonopolet (tlf.: 87 20 08 88). (Jyllands-Posten København/34, Århus Stiftstidende/34, Information/34)
    Les Garrigues, Mejanelle, Domaine Clavel, Côteaux du Languedoc, Frankrig 1998 til 65 kr. fra Bendix Vine (tlf.: 48 26 82 00). (Berlingske Tidende/33)
    Lindemans Bin 50, Shiraz, Australien 1998 til 39,95 kr. i Netto. (Nordjyske Stiftstidende/32)
    Malbec, Finca Flichman, Mendoza Valley, Argentina 1998 til 55 kr. fra Vingaarden (tlf.: 63 17 18 19). (Fyens Stiftstidende/33)
    Mas de Barben, Gérard Bru & René Diaz, Côteaux du Languedoc, Frankrig 1998 til 48 kr. hos The Wine Company (tlf.: 38 80 74 72). (Penge & Privatøkonomi/33)
    Montes Alpha, Cabernet Sauvignon, Curicó Valley, Chile 1999 til 145 kr. fra Wine Selection (tlf.: 45 88 40 20). (Smag & Behag/32)
    Montes Merlot Reserve, Curicó Valley, Chile 1999 til 79 kr. fra Wine Selection (tlf.: 45 88 40 20). (Smag & Behag/32)
    Parsons Creek Cabernet Sauvignon, Californien 1998 til 59,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (ErhvervsBladet/34)
    Piero Mancini, Cannonau di Sardegna, Sardinien, Italien 1998 til 100 kr. for 2 flasker i Føtex. (Politiken/32)
    Planeta, Merlot, IGT, Italien 1997 til 195 kr. fra Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Jyllands-Posten/34)
    Portile, Academia dei Racemi, Primitivo del Tarantino, Puglia, Italien 1998 til 50 kr. i Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Politiken/33)
    Roodeberg, KWV, Western Cape, Sydafrika 1998 til 40 kr. i Netto. (Politiken/33)
    Salice Salentino Riserva, Leone de Castris, Puglia, Italien 1997 til 69,50 i Irma. (Århus Stiftstidende/32)
    Tatachilla Keystone, Grenache / Shiraz, Mac Laren Vale, South Australia 1998 til 72 kr. fra Erik Sørensens Vinhandel (tlf.: 39 62 61 67). (Penge & Privatøkonomi/33)
    Terre del Sole, Sangiovese, Italien til 30 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/32)
    Valpolicella Classico Superiore, Tedeschi, Italien 1997 til 69 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Nordjyske Stiftstidende/33)
    Valtorto, Wiese & Krohn, Douro, Portugal 1998 til 39,75 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Politiken/32)
    Villa Terlina, Gardale, Barbera d'Asti, Italien 1997 til 59 kr. hos Sigurd Müller Vimimport (tlf.: 98 18 50 99). (Jyllands-Posten/34)
    Villard Estate, Merlot Reserve, Maipo Valley, Chile 1997 til 70 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Sjællands Tidende/32, Smag & Behag/32)

    MOUSSERENDE VIN
    Freixenet, Cava, Spanien til 64,95 kr. fra Consiva Vin-Holding (tlf.: 44 57 52 01). (Frederiksborg Amts Avis/34).

    SPECIALITETER
    Absente, urtelikør til 345 kr. hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (Alt for Damerne/34)
    Burmester Vintage Character, Douro, Portugal, portvin til 50 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 45 76 68 88). (Politiken/33)
    Elisir M.P. Roux, urtelikør til 198 kr. for en halv flaske hos Lars Bjørn Vinimport (tlf.: 39 64 30 00). (Alt for Damerne/34)

    Eftertryk er tilladt i trykte medier
    Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.