Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 45, 2000


Vin-aktuelt i uge 45
6. november - 12. november 2000

Mistet tillid
Fagbladet Just Drinks rapporterer fra et seminar, arrangeret af Sopexa i London, at der er store problemer med fransk vins markedsandel. I Storbritannien lå den i mange år på 42 procent, nu er den nede på 24 procent.
Man ser det som resultatet af, at forbrugerne har mistet tilliden til franske vine. Mærkevarenavne som "Jacob’s Creek" virker mere tillidsvækkende end "AOC Beaujolais". Med det første navn ved folk, hvad de får i flasken. Det gør de ikke med det andet, der kan være hvad som helst.
En del af problemet er, at Frankrigs AOC-system ikke siger noget om kvalitet, kun at producenten har fulgt lovens regler. Men at følge en lov er ikke det samme som at lave en god vin.
Deltagerne i seminaret mente, at der er ændringer på vej i Frankrigs AOC-system, men de var også enige om, at det var en "langsom proces".

Australsk fremmarch
I sin årlige rapport fastslår The Australian Wine and Brandy Corporation (AWBC), at eksporten af australsk vin til Europa er på fremmarch, ikke mindst til lande som Sverige, Tyskland og Irland.
Til Sverige er eksporten i det forløbne finansår steget med 51 procent, og Tyskland, der er verdens største importør af vin, modtog 60,4 procent mere. Den tyske import af australsk vin er således kommet op på 9,4 millioner liter til en værdi af 41 millioner australske dollars.
Den samlede australske vineksport blev øget med 36,4 procent til 288 millioner liter.

Den ulovlige villa
I aviserne har vi kunnet læse om en rigmand, der på sin store naturfredede grund i Søllerød kommune har opført en luksusvilla på 150 kvadratmeter - uden overhovedet at søge om byggetilladelse. Villaen har ligget der i otte år, uden at kommunen har opdaget den, og man forlanger nu, at den bliver jævnet med jorden.
Der er tale om Jørgen Schmidt, der ejer firmaet DZ-Holding, og nogle har sikkert spurgt sig selv, om han også har noget med vinfirmaet DZ Wine at gøre. Det har han - eller rettere: Det har han haft.
Jørgen Schmidt har tjent en formue på at fremstille de plastickort, vi alle render rundt med i tegnebogen, og - vininteresseret, som han er - har han også grundlagt firmaet DZ Wine.
I dette firma slog Kjær & Sommerfeldts dynamiske direktør, Malene Smidt, nogle af sine første folder, indtil hun blev "solgt" sammen med firmaet, da Jørgen Schmidt for et par år siden afhændede det til Troels-Smith i Vejle.

Noget tyndt sprøjt i Femina
Ugebladet Femina skriver: - Meget vin, især fra Spanien, som ellers har været god og rimelig i pris, er nu steget meget, og mange af de førhen gode vine er ikke mere værd at drikke. Meget af det er blevet noget tyndt sprøjt med en høj alkoholprocent og en høj pris, og det eneste, man kan være sikker på, er en dundrende hovedpine eller en sur mave. Der er ingen grund til at fylde kroppen med elendige vine, så er det langt bedre at spise druerne.
Såvidt Femina. Vi lader den stå på skærmen et øjeblik - og håber, at journalisten er i stand til at konkretisere sin meget generelle og dårligt underbyggede anklage mod en hel vinnation.
.
.
    En bog om Spaniens vine
    Spaniens Ambassades Handelsafdeling har udsendt en nyttig lille bog med en gennemgang af samtlige de spanske vindistrikter. Har man læst den, så ved man virkelig noget om spansk vin - om forskelle på vinene fra de forskellige egne - om historien bag vinene og fremtiden for dem.
    Vi skal dog ikke komme alt for godt i gang med at rose bogen, for det er Flemming, der har skrevet den, og Anker, der har tegnet kortene. Så lad os nøjes med at fortælle, at VinAvisens læsere kan bede om at få tilsendt et gratis eksemplar. Skriv blot en e-mail til
    margarita.noguer@copenhague.ofcomes.mcx.es med dit navn, adresse og telefonnummer, så sender Margarita dig bogen.
    Midt i bogen er der et stort kort over samtlige vindistrikter i Spanien. Vi har fået lov til at lægge kortet ind i VinAvisen, og hvis du vil se det og eventuelt printe det ud, kan du finde det ved at klikke her.

Aktivister og skarpskytter
I torsdags kom det til demonstrationer i forbindelse med et møde i Californiens Agricultural Department. Ifølge avisen Napa Valley Register protesterede aktivister imod planlagte sprøjtninger mod den glasvingede skarpskytte.
Insektet påfører vinstokkene sygdommen Pierce’s disease. Men denne sygdom truer ikke borgernes sundhed, lyder indvendingerne. Det gør derimod sprøjtningerne.
Vinfolkene fremhæver, at en skrappere kontrol med transporten af prydplanter vil kunne hindre, at det overhovedet er nødvendigt at sprøjte.
.
    Vinsmagning i Hotellet
    Der er en stor sandsynlighed for, at en række af VinAvisens læsere optræder som statister i et kommende afsnit af TV2's føljeton "Hotellet".
    Folkene bag serien henvendte sig til os for at høre, om vi kunne hjælpe dem med vininteresserede folk. Vi henviste til vores lange liste over vinklubber, og vi ved, at flere af klubberne har fået en henvendelse.
    Nu bliver det spændende at se, om deltagerne i den sikkert dramatiske vinsmagning i det gamle hotel slynger vinen den rigtige vej rundt i glassene og ser meget kloge ud.
.
    Et vidunderligt sted
    I Fyns Stiftstidende har Jørgen Aldrich skrevet om et åbenbart helt vidunderligt sted at holde ferie, når man gerne vil opleve Bordeaux-området.
    Det drejer sig om Château Bujan i Côtes de Bourg, hvor en familie har indrettet værelser til grupper på op til seks personer, og hvor man inviteres på daglige guidede ture i området.
    Som det fremgår af billedet til venstre, lægger man også vægt på at præsentere årstidens gastronomi.
    En uge i delt dobbeltværelse koster 1740 euro, dvs. cirka 12.000 kr., og sæsonen varer fra 13. januar til 27. oktober.
    På adressen www.maison-des-vignes.fr vil man kunne læse mere om foretagendet.
.
..
    Bulgarsk vin netop nu
    Klik her, og se vores specialsektion om bulgarsk vin netop nu - om den udvikling, der er sket, og om landets glimrende vine, der er alt for ukendte i det store udland. Læs også om distrikter, druesorter og bulgarsk vinhistorie, og se listen over de vine på det danske marked, der er værd at drikke.
    ..
Han lærte os at drikke vin
Ugebladet Søndag har bragt en interessant artikel om Skjold Burne, der lærte danskerne at drikke vin. Han var en Østerbro-dreng, hvis to brødre også havde vikinge-navne - de hed Frode og Regner - og han blev millionær på at sælge sin let sødlige "Monopol Rouge" (Den med Tyren) i magnum-flasker til 7,65 kr.
Efter en ungdom som altmuligmand på Nordisk Film kom han ind i restaurations- og natklubbranchen, samtidig med at han i 1928 fik en vin- og tobaksforretning.
I 1973 solgte han sit livsværk og døde tre måneder senere. I dag ejes de 85 Skjold Burne-forretninger af Taster Wine.
.
    .
    Billederne ligger der endnu
    I sidste nummer lagde vi nogle billeder fra portvinens land ind som en side i VinAvisen. Billederne ligger der stadig. Klik her for at se dem.
.
....
    Gallo taber sagsanlæg
    I 1997 lod det lille californiske winery Bridlewood sit navn indregistrere - hvilket førte til et sagsanlæg fra Gallo, USA’s største vinfirma. Gallo mente, at Bridlewood lå for nær Burlwood, der er navnet på en række af Gallos vine.
    Bladet Wine Spectator kunne i mandags meddele, at Gallo nu har tabt sin sag.
    - Det er tosset, at denne sag overhovedet kom op, siger Randy Pace fra Bridlewood til bladet. - Det er latterligt, at vi har måttet betale 25.000 dollars i sagførerhonorarer. Men det er nødvendigt, hvis man vil forsvare et handelsnavn.
    Briddlewood producerer 40.000 kasser vin om året, mens Gallo laver 635.000 kasser under navnet Burlwood.

I Robert Parkers fodspor
I et specielt vin-tillæg til Berlingske Tidende har Søren Frank og Jacqueline Jensen benyttet Robert Parkers 100 point-skala i forbindelse med en omtale af elleve vine på Syrah-druen - uden dog at oplyse, om der er tale om rigtige Parker-point, hvis skala går fra 50 til 100, eller om der er brugt en skala fra 0 til 100. De skriver kun, at 100 point er det højeste.
Topkarakteren 96 point er tildelt Penfolds' Grange 1995 til 1500 kr. fra Consiva (tlf.: 44 57 58 59).
PS: Til ovenstående kan vi lige tilføje, hvad Hugh Johnson skriver i den netop udkomne "Vin 2001" (Politikens Forlag): Amerika er forgabt i en 100 points-skala udtænkt af Robert Parker og baseret på det mærkværdige amerikanske skolesystem, hvor 50 = 0. Kun for døve øren argumenterer man, at smag er for varieret, for underfundig, for flygtig, for vidunderlig til at kunne reduceres til et pseudo-videnskabeligt talsystem. Og meget længere kommer man ikke med argumenter om, at det er hjernespind at antyde nøjagtighed ved at give én vin 87 point og en anden 88.
PPS: I den udsendte løbeseddel skrev vi, at Berlingske Tidende er gået i Robert Parkers fodspor og bedømmer vine efter den utroværdige amerikanske 100 point-skala. Vi bør præcisere, at ordet utroværdig selvfølgelig ikke går på Berlingerens vinskribenter, men kun er møntet på 100 point-skalaen. Vi beklager meget, hvis det har kunnet forstås på nogen anden måde.
.

.
Stort fremstød for Navarra
I tirsdags blev 24 af de bedste vine fra det spanske Navarra linet op til smagning i København, og de demonstrerede endnu en gang dette distrikts høje internationale stade og store potentiale.
Mange af rødvinene er prægede af meget fyldig frugt og et alkohol-indhold op mod de 14 procent. Det er muskuløse vine, men også meget indtagende vine, der er glimrende til mad. Nogle af dem er da også ret dyre "kultvine".
Det var os umuligt at smage og beskrive alle 24 vine, så vi nøjedes med at koncentrere os om de fem hvide, der er af stor kvalitet. Traditionelt udgæres de og lagres på nye franske træfade - det er faktisk vine "sur lie", dvs. (lagrede) på bundfaldet, og det giver dem en lækker fedme.
På billedet ses tre af smagningens hovedpersoner:
Til venstre Angela de la Rosa Petersen fra den spanske ambassades handelsafdeling - hun er ildsjælen bag de mange initiativer, der har ført spansk vin frem i Danmark i disse år. I midten Conchi Biurrun fra Asociación Exportadores de Vinos Navarra - hun er i Danmark en gang om året med gode flasker under armen. Og til højre Jesper Boelskifte, præsident for Dansk Sommelier Forening.
.
    Den årlige Vinårbog
    For 13. år i træk har Henrik Oldenburg og hans blad, "Smag & Behag", udsendt Vinårbogen, og dette års aftapning er som i de tidligere år: En god blanding af artikler og smage-rapporter samt en dagbog med alt, hvad der er sket i årets løb - altså lidt det samme stof, der løbende har været bragt i VinAvisen.
    Bogen er er på 180 sider og gennemillustreret i farver, og de mange annoncer har gjort, at prisen har kunnet holdes nede på 98 kr. - faktisk samme pris som i alle årene siden 1989.
.
    .
    Den danske vinbranche
    * New World Vinimport er flyttet til Ålekistevej 229, 2720 Vanløse, tlf.: 70 20 85 55, fax: 38 79 85 55, e-mail: nwv@nwv.dk
    * De Danske Spritfabriker i Svendborg har fået prisen som "Årets mest energieffektive virksomhed", der hvert år uddeles af Danske Energiselskabers Forening.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

Malesan, Bordeaux, Frankrig 1998
45 kr., Fakta
Helt efter den gode, gamle Bordeaux-opskrift: 40 procent Cabernet Sauvignon, 50 procent Merlot og 10 procent Cabernet Franc og lagret på egetræsfade. Den har fået en bronze-medalje i den årlige konkurrence i Bordeaux og er da også en vellavet og ligefrem vin, ikke så fyldig, men med frisk frugt. En god hverdagsvin.

Terre del Sole 98, Vino da Tavola, Sardinien, Italien 1998
50 kr., Vinens Verden, tlf.: 66 14 44 48
Glimrende vin til prisen og med en overraskende anderledes smag fra den specielle sardiske drue Monica. Er der mon smagsnuancer lidt efter kvæde? blev der sagt under smagningen. Vinen er velegnet til alt, hvad man nu engang drikker rødvin til.

Terrazas Malbec, Chandon, Mendoza, Argentina 1999
75 kr., Taster Wine, tlf.: 43 45 14 22
God til blandt andet kylling og pasta, står der bag på flasken, og det kan vi skrive under på. Det er en blød og meget venlig vin med god frugt og let syre. Malbec er jo egentlig en Bordeaux-drue, men den er blevet argentinernes "egen" drue, og de får en masse godt ud af den derovre.

Château Bellevue Gabelas, Saint-Chinian, Frankrig 1999
50 kr., Vinens Verden, tlf.: 66 14 44 48
En virkelig rar vin, dejlig saftig og charmerende med god, koncentreret frugt og en let sødme. Den kommer fra det lille distrikt Saint-Chinian, der er et af top-distrikterne i det sydfranske Languedoc - ud mod Middelhavet og ned mod den spanske grænse.

Monterra Merlot, Monterey, Californien 1998
90 kr. Viniberia, tlf.: 38 86 26 46
Merlot-druen giver saft og blødhed, og det gør den også i denne charmerende og umiddelbart tilgængelige rødvin. Vinen er blød og venlig, helt uden kanter. Det er kort sagt en vin, som de fleste vil være glade for.

Infinitus, Cabernet Sauvignon / Merlot, Patagonia, Argentina 1997
70 kr., Pedersborg Vin, tlf.: 97 53 10 79
En meget lækker rødvin. Faktisk en prægtig vin. Den er lavet på Bordeaux-manér, men uden fadlagring. Den har en god og fyldig frugt og en let og tiltalende sødme.

Villa Maria, Private Bin, Chardonnay, East Coast, New Zealand 1999
90 kr., Vinens Verden, tlf.: 66 14 44 48
Et virkelig godt glas. En dejlig hvidvin med en ren og uspoleret Chardonnay-smag - og med uspoleret mener vi, at vinen kun har fået en meget diskret fadlagring. Anbefales på det bedste til federe fisk, lyse kødretter og en god frokost med små lækre retter.
.
    .
    Hvor mange stjerner
    har disse vine?

    Velkommen til VinAvisens on-line vinsmagning
    Deltag i en ny morsom konkurrence
    .
    I november udkommer »Vinnøglen«, der i tyve år har været redigeret af den legendariske Erik Olaf-Hansen (t.v.) med god hjælp fra Gert Horst. En lille håndfuld af bogens over 1300 vine vil blive fremhævet som "gode køb" eller "træffere" - altså vine helt i top - og det er lykkedes VinAvisen at få en liste over disse vine, der ud over den særlige fremhævelse også har fået tre, fire eller fem stjerner.
    Vi har udvalgt seks af de fremhævede vine, og som læser af VinAvisen inviteres du til at bedømme en eller flere af dem.
    Bedøm hver vin i listen herunder. Find ud af, om den er til tre, fire eller fem stjerner, og send os din bedømmelse pr. e-mail senest onsdag den 15. november.
    For hver vin, du giver stjerner, har du en chance for at vinde en kasse (12 flasker) af netop den bedømte vin.
    Vi ser på de indsendte bedømmelser af hver vin for sig og trækker lod mellem de læsere, der rammer det antal stjerner, som Erik Olaf-Hansen og "Vinnøglen" har givet til netop denne vin. Vinderen i lodtrækningen får derefter tilsendt præmien.
    Vi modtager kun én bedømmelse pr. vin fra hver e-mail adresse.
    Resultatet offentliggøres i VinAvisen mandag morgen den 20. november, samme dag "Vinnøglen" er på gaden.

    Sådan sender du din bedømmelse
    Skriv blot vinens eller vinenes navne efterfulgt af dine stjerner (tre, fire eller fem) i en mail, og send mailen til quiz@vinavisen.dk. Du behøver ikke at skrive navn og adresse. Vi sender en retur-mail til de seks heldige vindere og aftaler levering af præmierne.
    Vil du gøre det rigtig nemt for dig selv, markerer du denne lille liste med musen, kopierer den (Ctrl-C) og klistrer den ind i din mail (Ctrl-V) - hvorefter du blot skriver dine stjerne-tal ind:
      Torres Gran Viña Sol, antal stjerner:
      Tierra del Sol, antal stjerner:
      35 Sur, antal stjerner:
      Mystic Cliffs, antal stjerner:
      Linden Estate, antal stjerner:
      Ernest & Julio Gallo, antal stjerner:
    .
Her fås vinene:

    Torres
    Gran Viña Sol
    Chardonnay
    Penedès
    Spanien 1998

    67,95 kr.
Bacardi-Martini
tlf.: 44 86 66 44
Vinen kan fås i Superstore, Prima, ISO, Gobi, Magasin, Dreisler og Salling

    Tierra del Sol
    Tannat / Merlot
    Uruguay 1999

    40 kr.
.
Chris-Wine
tlf.: 43 43 65 65
Vinen fås over hele landet i FDB-butikker, Spar, Prima, Favør og KC
www.chris-wine.dk

    35 Sur
    Cabernet Sauvignon
    Viña San Pedro
    Lontué Valley,
    Chile 1998

    36,95 kr.
Fakta
Vinen fås i Fakta-butikkerne over hele landet.
www.fakta.dk
.

    Mystic Cliffs
    Shiraz
    Californien 1997

    54,95 kr.
FDB
Vinen fås i SuperBrugsen, Kvickly og OBS!
fdb@fdb.dk

    Linden Estate,
    Esk Valley Merlot,
    Hawke's Bay,
    New Zealand 1997

    99,50 kr.
GrandVin
tlf.: 43 46 99 00
Vinen forhandles direkte fra GrandVin på ovenstående telefonnummer eller e-mail:
vin@grandvin.dk
Levering i hele landet: 50 kr. (36 flasker eller derover frit leveret)
 www.grandvin.dk

    Ernest & Julio Gallo
    Turning Leaf
    Cabernet Sauvignon
    Sonoma County
    Californien 1995

    99 kr.
.
Taster Wine
tlf.: 43 45 14 22
Vinen fås hos Gobi, SuperStore, BS Supermarked m.v. samt hos mange selvstændige supermarkeder og købmænd, hvortil henvises på tlf.: 43 45 14 22 eller e-mail: taster-wine@taster-wine.com


Disse vine fandt vinskribenterne
Her kommer listen over nogle af de vine, som vinjournalisterne har fremhævet. Vinene er anført i alfabetisk orden, først hvidvine og derefter rosé- og rødvine.
Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås. Nævn meget gerne VinAvisen i den forbindelse.

HVIDVINE
Castello della Sala, Chardonnay, Italien 1999 til 85 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Cervaro, Castello della Sala, Italien 1999 til 220 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Domaine de Dagueneau, Pouilly Fumé, Frankrig 1999 til 110 kr. hos Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Børsen/41)
KWV, Chardonnay, Western Cape, Sydafrika 1999 til 46,95 i Føtex. (B.T./42)

RØDVINE
Andrew Garrett, Chardonnay, South Eastern Australia 1998 til 79,75 kr. hos Skjold Burne. (ErhvervsBladet/44)
Badia a Passignano, Riserva, Chianti Classico, Italien 1997 til 185 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Bourgogne Pinot Noir, Denis Philibert, Bourgogne, Frankrig 1996 hos Skjold Burne. (ErhvervsBladet/42)
Carmen, Cabernet Sauvignon, Chile 1998 til 62 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/43, JP København/43, Berlingske Lokalaviser/44)
Carmen, Merlot, Chile 1999 til 65 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Alt for Damerne/43)
Castellare in Castellina, Chianti Classico, Italien 1997 til 80 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Politiken/42)
Château de Valcombe, Costières de Nîmes, Frankrig 1998 til 64,75 hos Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (JP København/44)
Châteauneuf-du-Pape, Fontroche, Frankrig 1998 til 119,95 kr. i Føtex og 116,95 kr. i Bilka. (Nordjyske Stiftstidende/44)
Château PlainPoint, Fronsac, Frankrig 1998 til 98 kr. hos Alex Vinhus (tlf.: 33 93 36 67). (JP København/42)
Dieu Donné, Cabernet Sauvignon, Sydafrika 1999 til 90 kr. fra Drinkit Vinimport (tlf.: 45 42 19 00). (Børsen/44)
Domaine Beaurenard, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1998 til 149 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Jyllands-Posten/44)
Domaine de la Monardière, Vacqueuyras, Frankrig 1998 til 79 kr. hos Bichel (tlf.: 86 22 94 00). (Jyllands Posten/43)
Domaine de Piaguier, Les Reamières, Vin de Pays de Vaucluse, Frankrig 1998 til 45 kr. hos Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Mad & Bolig/44)
Domaine des Amouriers, Vacqueuyras, Frankrig 1998 til 129 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Jyllands Posten/43)
Domaine Preignes le Vieux, Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1998 til 64 kr. i Rungsted Vinhandel (tlf.: 45 57 03 20). (JP København/42)
Domaine Robert Vic, Cuvée Selection, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1999 til 49,50 i Rungsted Vinhandel (tlf.: 45 57 03 20). (Mad & Bolig/44)
Domaine Sang des Cailloux, Cuvée de Lopy, Vacqueyras, Frankrig 1998 til 149 kr. hos Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Jyllands Posten/43)
Dom Martinho, Alentejo, Portugal 1995 til 69 kr. fra DZ-Wine (tlf.: 38 11 44 33). (ErhvervsBladet/42)
Don Navarro, Tempranillo, Gran Reserva, Valdepeñas, Spanien 1991 til 59,75 hos Skjold Burne (B.T./44)
Gallo Sonoma, Frei Ranch Vineyard, Zinfandel, Dry Creek Valley, Sonoma, Californien 1997 til 159 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22). (Berlingske Tidende/44)
Guardo al Tasso, Bolgheri, Italien 1997 til 285 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
High Gables, Merlot, Coastal Region, Sydafrika 1998 til 79,95 kr. i OBS!, Kvickly og SuperBrugsen. (Århus Stiftstidende/43)
High Gables, Cabernet Sauvignon, Coastal Region, Sydafrika 1998 til 79,95 kr. i OBS!, Kvickly og SuperBrugsen. (Århus Stiftstidende/43, Nordjyske Stiftstidende/43)
Houdamond, Reserve, Stellenbosch, Sydafrika 1998 til 64,95 kr. i Føtex. (Berlingske Lokalaviser/42, JP København/42)
Ironstone, Cabernet Franc, Sierra Foothills, Californien til 50 kr. i Føtex. (Politiken/43)
La Braccesca, Vino Nobile di Montepulciano, Italien 1997 til 139 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Les Salices, Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1998 til 49, 75 kr. fra Hous of Wine (tlf.: 44 66 23 11). (Mad & Bolig/44)
Les Terres Ocres, Côtes du Rhône, Frankrig 1999 til 40 kr. i ISO, Suma, BS, Superstore, Gobi og Prima. (JP København/44)
Limestone Coast, Lindemans, Australien 1998 til 69,95 i Føtex. (ErhvervsBladet/44)
Lindemans Bin 50, Shiraz, Australien til 39,95 kr. i Netto. (Alt for Damerne/43)
Los Caminillos, Viños de Madrid, Spanien 1999 til 39,95 kr. fra Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Alt for Damerne/42)
Marques de Monistrol, Cabernet Sauvignon, Penedès, Spanien 1997 til 55 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/43, Berlingske Lokalaviser/44)
Moyston, Cabernet/Shiraz, Seppelt, South Eastern Australia 1998 til 35 kr. i Fakta. (Fyens Stiftstidende/44)
Oligitum, Crianza, Bodega Piedmonte, Navarra, Spanien 1995 til 42 kr. fra Viniberia (tlf.: 38 86 26 46). (Århus Stiftstidende/44)
Peter Lehmann, The Barossa, Chardonnay, Australien 1998 til 89 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (ErhvervsBladet/44)
Pian delle Vigne, Brunello di Montalcino, Italien 1995 til 269 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Primitivo di Manduria, Archidamo, Pervini, Puglia, Italien 1998 til 100 kr. for 2 flasker hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Politiken/44)
Quinta do Côtto, Douro, Portugal 1998 til 99,75 kr. fra H.J. Hansen Vinhandel (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00). (ErhvervsBladet/42)
Rocca Guicciarda, Ricasoli, Chianti Classico Riserva, Italien 1997 til 89,95 hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Berlingske Tidende/43)
Rosso di Montalcino, Agriano, Italien 1998 til 80 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Politiken/44)
Santa Rita, Casa Real, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 1997 til 289 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Børsen/44)
Sena, Mondavi og Chadwick, Central Valley, Chile 1997 til 418 kr. fra Scanwine (tlf.: 63 17 18 73). (Børsen/44)
Solaia, Toscana IGT, Italien 1997 til 540 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
St.Francis, Zinfandel, Old Wines, Sonoma, Californien til 195 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Berlingske Tidende/45)
Tenute Marchese Antinori, Chianti Classico, Italien 1997 til 159 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Terra Del Sole, Pasqua Collection, Sangiovese, Sicilien, Italien 1999 til 29,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Frederiksborg Amts Avis/43)
Tignanello, Toscana IGT, Italien 1997 til 335 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Tradeaux, Reserve, Klein Karoo, Sydafrika 1998 til 54,95 kr. i Føtex. (Berlingske Lokalaviser/42)
Valpolicella Classico, Ripasso, Monte Croce, Veneto, Italien 1995 til 75 kr. i Holte Vinlager (tlf.: 45 42 04 15). (Politiken/42)
Vignerons de Beaumes de Venice, Terroir du Trias, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 1997 til 88 kr. hos Dahms Vinimport (tlf.: 48 71 78 74). (JP København/44)
Villa Antinori, Reserva, Chianti Classico, Italien 1997 til 119 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Villa Bona Terra, Sangiovese/Merlot, Terra Dealul Mare, Rumænien 1999 til 49 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (ErhvervsBladet/38, Børsen/39, Århus Stiftstidende/42, Fyens Stiftstidende/43)
Villa Bona Terra, Merlot, Terra Dealul Mare, Rumænien 1999 til 48 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (ErhvervsBladet/38, Børsen/39, Århus Stiftstidende/42, Fyens Stiftstidende/43)
Wynns Coonawarra Estate, Shiraz, Coonawarra, Australien 1997 til 64,95 kr. i Føtex og Bilka. (Berlingske Tidende/44)

MOUSSERENDE VIN
Deakin Estate, NV Brut, Australien, mousserende hvidvin til 75 kr. fra Vinens Verden (tlf: 66 14 44 48). (Alt for Damerne/42)

SPECIALITETER
Alampre, Fonseca, Moscatel de Setùbal, Portugal 1996, hedvin til 50 kr. i Netto. (Politiken/44)
East India Madeira, Old Reserve, 10 years old, Madeira, Portugal til 115 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/39, Alt for Damerne/42)
Lustau Papirusa Manzanilla, Solera Reserva, Sanlucar de Barrameda, Spanien, sherry til 89,50 kr. hos H.J. Hansen Vinhandel (tlf.: i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11 og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten. (Berlingske Tidende/42)
Niepoort LBV 1994, Portugal, portvin til 119 kr. hos Skjold Burne. (Nordjyske Stiftstidende/43)
Porto Pocas LBV, Douro, Portugal 1995, portvin til 79,95 kr. hos OBS!. (B.T./43)
Sandeman, Don Fino, sherry til 96 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (Mad & Bolig/44)
Solear Manzanilla, Antonio Barbadillo, Sanlucar de Barrameda, Spanien, sherry til 79 kr. fra Troels-Smith (tlf.: 75 71 16 00). (Berlingske Tidende/42)

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.