Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 46, 2000

Vin-aktuelt i uge 46
13. november - 19. november 2000
.
    Biblen er udkommet
    Jancis Robinson's "Oxford Vin Leksikon" er vinverdenens bibel, og det er lidt af en begivenhed, at Gads Forlag nu har investeret i en dansk oversættelse af bogens nyeste opdaterede udgave.
    Her er simpelt hen alt, hvad der er værd at vide om vin, og alt det nye, der er sket i vinens verden er med - blandt andet om vinens betydning for sundheden og et langt liv.
    En meget interessant nyhed er en liste over de druesorter, som alverdens appellationer tillader anvendt - vi bringer et lillebitte udsnit af denne lange liste nedenfor.
    Bogen, der er gennemillustreret, er på 836 sider. Den er oversat af Anna Garde - det må have været et kæmpearbejde - og den koster 499 kr. Ønsk dig den til jul!
    .
        RHÔNE
        Châteauneuf-du-Pape (R) Grenache Noir, Cinsaut, Syrah, Mourvèdre, Picpoul, Terret Noir, Counoise, Muscardin, Picardan, Vaccarèse, Clairette, Roussanne, Bourboulenc (H) Grenache Blanc, Bourboulenc, Roussanne, Clairette, Picpoul Châtillon-en-Diois (R, Ro) Gamay, Syrah, Pinot Noir (H) Aligoté, Chardonnay
        Clairette de Die (M) Muscat Blanc à Petits Grains, Clairette Blanche
        Condrieu, Château Grillet (H) Viognier
        Cornas (R) Syrah
        Côteaux de Die (H) Clairette Blanche..........R=rød, H=hvid, Ro= rosé og M=mousserende
    .

Le beaujolais est arrivé!
På torsdag går det atter løs med beaujolais nouveau. Den nye vin er på gaden ikke kun i Europa, men over hele verden.
Da dette årlige ræs begyndte i 1970, fræsede Beaujolais-vinbønderne ud ad Europas motorveje for at bringe vinen frem. I dag er den faktisk længere undervejs. Allerede i 1993 blev det tilladt importørerne at tage vinen hjem en uge før, bare de ikke solgte den til forbrugerne før den tredje torsdag i november.
I Lyons Saint-Exupéry-lufthavn har man indrettet en speciel afdeling, hvor vinen samles og lades om på store luftfragtpaller à 4-5 tons, lige til at køre ind i de store fly.
Ifølge den franske avis Libération er det i år første gang, man organiserer transporten på denne måde, og i den forbindelse har man indrettet en teltby med 9000 kvadratmeter lagerkapacitet. Gennem ti dage forbereder man afsendelsen af 7000 tons vin, dels fra Lyon, dels fra andre lufthavne, hvorefter flyene afgår i så god tid, at vinen kan være fremme den 16. kl. 00.00.
Har vinen godt af turen? Næ, skriver Libération. Den vil være træt, så egentlig burde man lade den hvile sig. Faktisk er de bedste beaujolais nouveaux'er ikke værd at drikke den 16. november, men den 16. januar eller 16. februar.
I København vil restaurant Bøf & Ost på Gråbrødre Torv for 23. år i træk være vært for et glas beaujolais nouveaux på torsdag kl. 17. Der uddeles i alt 1001 smagsprøver ledsaget af underholdning og varme kastanier. Bagefter tilbyder restauranten entrecôte til 99 kr.
.


En af forskerne er dr. Peter Dry. Her inspicerer han - sammen med en studerende fra Sydafrika - resultatet af forsøgene på Waite Campus ved Adelaide University.
    Sådan snyder man en vinstok
    I tørre egne har man et problem, når man kunstvander vinmarker. Der går en masse vand igennem en vinstok. Den suger vand med rødderne og fordamper vand fra bladene. Samtidig tilføres en vis mængde salt, som floderne vasker ud af jorden, og efterhånden leder den store omsætning til, at jorden bliver for salt til, at vinstokkene kan trives.
    På University of Adelaide i Australien har forskerne nu fundet en løsning på problemet: Man udtørrer halvdelen af den enkelte vinstoks rødder, mens den anden halvdel får vand. Det får vinstokken til at tro, at rødderne er ved at tørre ud, hvorfor den lukker for fordampningen fra bladene. På den måde spares der på vandet, mens de fugtige rødder holder planten sund og produktiv.
    Efterhånden vænner planten sig til tilstanden og åbner igen for fordampningen, men så skifter man blot vandtilførslen, så de fugtige rødder nu får lov til at tørste, mens de tørre rødder får vand.
    Metoden har fået navnet Partial Rootzone Drying (PRD), og den betyder, at man både halverer mængden af vand og dermed tilførslen af salt.
.
    Flasker i fuld størrelse
    De store, flotte vinbøger fra forlaget Møntergården er lige ved at blive til en slags årbøger. I 1998 udkom Bordeaux, sidste år Bourgogne og i år Rhône-dalen.
    Som opslaget til venstre viser, er bøgerne i et højt, smalt format, hvor hver eneste af de kostelige vinflasker er gengivet nøjagtigt i målestoksforholdet 1:1. Det er lige ved, at man kan gribe dem, trække dem op og nyde dem. Det kan man ikke, men til gengæld kan man læse den fyldige historie om den enkelte vin på venstre-siderne.
    Årets bog om de 90 største vine fra Rhône er - ligesom de to forrige - skrevet af James Turnbull, og bogen er omhyggeligt og kyndigt oversat af André Dewald. Den koster 249 kr.

Han kunne ikke lide vinen
Ankenævnet for Hotel- og Restaurationsbranchen har afgjort en lille sag. En gæst på en restaurant bestilte en flaske vin til 1195 kr., smagte på den og sagde, at den kunne han ikke lide. Han fik en anden, men da måltidet var til ende, stod den første vin også på regningen.
Det var helt i orden, udtaler ankenævnet. I branchen er det kutyme, at man kan afvise en vin. Men kun hvis der noget galt med den - fx at den smager af prop - ikke hvis man ikke kan lide den.

En hedvin på Vernaccia
I Politiken slår Thomas Harder et slag for den sardiske hedvin Vernaccia di Oristano. Druen Vernaccia - hvis navn betyder noget i retning af "lokal" - kender mange fra de tørre hvidvine fra San Gimignano, men ifølge Harder laves der også vine på den i Umbrien, Molise, Ligurien, Trentino og som nævnt på Sardinien.
Hedvinen Vernaccia di Oristano kan fås i Italiensk Vinhus (tlf.: 35 43 47 86), ligesom den serveres i restaurant Il Grappolo Blu i Vester Farimagsgade 35 A i København.
.
Ny hæder til danskejet slot
I den store franske vinkonkurrence Concours Nationale har en Crémant for første gang modtaget en guldmedalje, og den gik - vi er lige ved at sige naturligvis - til det danskejede Château de Seguin.
Vinen, Perle de Seguin, er fremstillet efter Champagne-metoden, og den har siden introduktionen i 1998 modtaget en række medaljer. Den nye pris er imidlertid den mest prestigefyldte.
Hvert år fremstiller Château de Seguin 40.000 flasker Perle de Seguin og er dermed den største producent af Crémant de Bordeaux. Vinen importeres af slottets ejer, Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65), og den koster 99 kr.

En ekstrem vinhøst
I bladet Wine Today skriver Burton Anderson om den italienske vinhøst, der har været præget af ekstremer.
* Det er den næstmindste høst i de sidste fyrre år. Den mindste var i 1997.
* I Midt- og Syditalien var det på grund af heden den tidligste høst i mands minde.
* Kvalitetsmæssigt var det en høst i (næsten) top, men med store variationer fra sted til sted.

Vinen på havets bund
Det var vist egentlig Domaine de la Courtade på øen Porquerolles i Middelhavet, der fandt på at opbevare vin på havets bund, men i torsdags blev ideen taget op af Gittes Fiskehus i Kerteminde (tlf.: 65 32 12 38). Helge Jacobsen sænkede et parti forskellige vine ned i havnen under fiskehuset for at konstatere, om denne form for lagring har en gavnlig indflydelse på vinen.
- Den våde vinkælder kan ses gennem et koøje i gulvet, siger han, - og kun tiden vil fortælle os hvilken lagring, der er bedst.
.


Den charmerende Christian Pol-Roger med en Jeoboam-flaske (3 liter) af den formidable Cuvée Sir Winston Churchill.
    En drømme-smagning
    Af og til er der smagninger, som simpelt hen er tilløbsstykker. En af dem blev afholdt i tirsdags, da Sigurd Müller Vinhandel bød vinskribenterne på en smagning af de fornemme Pol Roger champagner.
    Christian Pol-Roger (med bindestreg i efternavnet) var kommet op fra Épernay, og livligt fortællende skænkede han sin herlige nektar i glassene.
    Pol Roger er et af de efterhånden få familieejede champagne-huse - det har været i samme families eje siden 1849. Og det er utvivlsomt et af de bedste.
    Som indledning til smagningen lod Christian Pol-Roger deltagerne smage de tre grundvine, som champagne blandes af, fremstillet på druerne Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. De tre vine var ikke nogen stor oplevelse, og det var interessant derefter at opleve, hvad der kan blive ud af dem efter endt eftergæring, lagring, tilsætning af dosage osv.
    Nedenfor under "Ugens fund" omtaler vi tre af champagnerne, men vi må lige nævne champagnens forbindelse med Winston Churchill.
    Pol Roger var Churchills yndlings-champagne. - I am easily satisfied with the best! sagde han, og han opkaldte en af sine væddeløbsheste efter champagnen. Da han døde i 1965, fik alle flasker Pol Roger til det engelske marked sort sørgerand om etiketten, og det har de den dag i dag.
    I 1984 så en speciel cuvée til Sir Winstons ære dagens lys. Den smagte vi også ved smagningen - og ihukom samtidig Churchills ord: - Champagne skal være kølig, rigelig - og gratis!

.
    Årets portvinsfestival
    Siden 1988 har det været en fast årlig tradition, at portvinsfolket indbyder til et møde med de ædle vine fra Douro-dalen. Og lige så traditionelt er portvinsfestivalen en succes, der altid fylder den stor Børssal i København. 
    I år var der cirka 1200 besøgende - forbrugere, restauratører, vinhandlere, sommelieer osv. - og det var bemærkelsesværdigt, at der var ret mange yngre mennesker imellem.
    1200 besøgende vidner i øvrigt om en meget stor interesse - ikke for ingenting har vi danskere rekorden, når det gælder forbruget pr. næse af kvalitets-portvin. Ved tilsvarende portvinsfestivaler i andre lande kommer der slet ikke så mange. London kan ikke engang mønstre 1000.
    En af portvinsfestivalens traditioner er mødet med Manoel Pocas, ejer af det portvinshus, som er tredje størst på det danske marked. På billedet ses han samme med Bjarne Rasmussen fra FDB - med Irma-pigen imellem sig.
.
Problemer med Seagram's salg
Vi har tidligere her i VinAvisen fortalt om den store canadiske koncern Seagram's salg af sin vin- og spiritus-interesser for at kunne hellige sig medie-virksomhederne.
Salget af de cirka 250 vin- og spiritus-mærker, der forventes at indbringe 7 milliarder dollars, har imidlertid givet problemer.
Først blev det afsløret, at Seagram aldeles ikke kontrollerede de fulde rettigheder til distributionen af et af de største mærker, nemlig den svenske Absolut vodka. Og nu ser det ud til, at Seagram heller ikke kan sælge det store rom-mærke Captain Morgan.
Det lille destilleri Serralles i Puerto Rica, der leverer rom til Seagram, har erklæret, at det har ret til at købe Captain Morgan, hvis Seagram sælges.
Så nu er der ikke kun forhandlinger mellem Seagrum og de tre, der byder i auktionen - Diageo og Pernod Ricard, Bacardi og Brown Forman samt Allied Domecq - nu skal der også forhandles til andre sider, og det kan blive ret indviklet.
.
    God lille guide om cognac
    Der findes store og vægtige bøger om cognac. Conal R. Gregorys netop udkomne "Cognac'ens verden" (L&R Fakta, 198 kr.) er en mere handy guide.
    Den indledes med nogle kapitler om cognac'ens historie og fremstilling, om smagning og brug, og derefter følger den egentlige del: Et leksikon med en gennemgang af de mange cognac-mærker med smagenotater samt vurderinger med enkle og let forståelige ord: Skuffende, Pæn, God, Meget god, Exceptionel. Lige til at gå til.
    Bogen er smukt tilrettelagt og fint trykt i farver hele vejen igennem.
.
    .
    Den danske vinbranche
    * Holm & Hoppe I/S er flyttet til Islandsborg, Islands Brygge 11, 2300 København S, tlf.: 32 96 53 96.
    * Nanfelotti Vin, Pile Allé 29, 2000 Frederiksberg, har fået eneforhandling af vine fra Madroña Vineyards, Californien.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..
.
    En hilsen fra Syditalien
    Flemming har været en tur i det syditalienske for at se nærmere på de mange nye muligheder, der byder sig til på disse kanter. På vejen gennem Basilicata var der arrangeret overnatning i hulebyen Matera, og fra sit hotelværelse tog han billedet til venstre. Klik her for at se det i stor størrelse.
    Mindre end en halv times kørsel Matera er man inde i Apulien, og så dukker navne som Primitivo di Manduria, Copertino og Salice Salentino op. Vinnavne, som på kort tid er blevet "klassiske".  

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse yderst drikkeværdige vine:

Pol Roger Champagne, Brut, Frankrig
238 kr., Sigurd Müller Vinhandel, tlf.: 98 18 50 99
En virkelig fornem "non-vintage" - altså en champagne uden årgang. En "standard-champagne". Måske en af de bedste. Den har en god mousse i glasset, en tiltalende frugt med let gærsmag og en frisk syre.

Pol Roger Champagne, Brut, Frankrig 1993
285 kr., Sigurd Müller Vinhandel, tlf.: 98 18 50 99
Den fylder næsen med en herlig duft og munden med en fin mousse og en blød og fyldig smag. En årgangs-champagne som denne er skabt til at kunne leve i mange år. Under smagningen smagte vi også en 1973, og den var stadig vital, lækker og afrundet med en vidunderlig duft af skovbund og urter. Så køb en 93'er, og gem den godt.

Pol Roger Champagne, Chardonnay, Frankrig 1993
340 kr., Sigurd Müller Vinhandel, tlf.: 98 18 50 99
Mens Pol Rogers andre champagner i høj grad er egnede til mad, så er denne en charmerende vin, som man vil nyde uden noget til. Glimrende både som velkomstdrik i et selskab og til meditation i mere intime omgivelser. Den er overordentlig elegant og blød. En udsøgt fornøjelse.

Castello di Meleto, Riserva, Chianti Classico, Italien 1997
135 kr., Vinens Verden, tlf.: 66 14 44 48
En meget flot rødvin, kraftig og vellavet med en let krydret, frugtagtig smag. Den kan drikkes nu - fx til en god tykstegsfilét, som vi gjorde det - men den kan også ligge i endnu fire-fem år.

Plaisir de Noël, Vin de Pays d'Oc, Frankrig
42,50 kr., Sigurd Müller Vinhandel, tlf.: 98 18 50 99
I fjorten år har Sigurd Müller Vinhandel i Ålborg udsendt en julevin, og årets rødvin føjer sig smukt ind i traditionen. Den er blød og dejligt afrundet med en fin sødme, der vil stå godt til julemaden. Hvis man køber en kasse med tolv flasker, får man samtidig et eksemplar af årets julebog om "Nissen", fortalt af Astrid Lindgren. Også bogen er blød og dejligt afrundet.

Infinitus, Malbec / Syrah, Patagonia, Argentina 1997
70 kr., Pedersborg Vin, tlf.: 97 53 10 79
Det er unægteligt en usædvanlig drueblanding, der er anvendt til denne rødvin, men resultatet er blevet en meget saftig og fyldig vin, der er glimrende til mad.

Domaine Chante Perdrix, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1997
109,50 kr. (ved 12 flasker), Lloyd Wine, tlf.: 59 44 60 18
"Domaine Agerhønesang" er en af de mindre ejendomme - og en af de bedste ejendomme - i Châteauneuf-du-Pape, og rødvinen her lever helt op til stedets renommé. Vinen har muskler (13,5 procent). Den er tør, med en let sødme og masser af frugt. Yderligere har den en meget fin smag fra lagringen på egetræsfade.

Nekeas, Chardonnay, Barrel Fermented, Navarra, Spanien 1999
69,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
På etiketten skiltes ligefrem med, at denne hvidvin er gæret på egetræ, og det mærkes. Smagen af eg er udpræget, men ikke på nogen måde ubehagelig. Den bidrager kun med en indtagende sødme. Vinen er i øvrigt muskuløs, blød og fyldig - og en typisk Chardonnay fra Navarra.

Château de Pennautier, Cabardès, Frankrig 1999
50 kr., Vinens Verden, tlf.: 66 14 44 48
Cabardès hører man ikke ret meget om. Det er et ganske lille distrikt på kun 2200 hektar syd for Carcassonne i Sydfrankrig. Men herfra kommer altså denne fyldige og flotte rødvin med god frugt. Vinen er af høj kvalitet i forhold til prisen.

Les Quatre Clochers, Chardonnay, Limoux, Frankrig 1998
75 kr. (ved 12 flasker), Lloyd Wine, tlf.: 59 44 60 18
En rigtig vinvin. Simpelt hen en nydelse. Den er lavet på Chardonnay og lagret på eg, men den er uden de kinoorgel-toner, der præger nogle af de oversøiske Chardonnay'er. Den er frisk og liflig og af fremragende kvalitet.

Terrazas, Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentina 1999
75 kr., Taster Wine, tlf.: 43 45 14 22
En meget tiltalende rødvin med kraftig frugtsmag og afrundet sødme. Og den smager virkelig af druen - man er ikke i tvivl om, at det er en Cabernet. Den vil være glimrende til rødt kød og gode oste.

Domaine Deshenrys, Coteaux du Languedoc, Frankrig 1998
54,50 kr. (ved 12 flasker), Lloyd Wine, tlf.: 59 44 60 18
Der er substans i denne rødvin. Den er fed og fyldig og med gode toner af sorte bær og vanille fra de seks måneder på fad. Den kan sagtens drikkes nu - fx til rødt kød og ost - men den kan også gemmes endnu nogle år.

Infinitus, Chardonnay / Sémillon, Patagonia, Argentina 1997
70 kr., Pedersborg Vin, tlf.: 97 53 10 79
En interessant drueblanding af Bourgognes Chardonnay og Bordeaux' Sémillon, men resultatet er fortræffeligt. En blød og ret fed hvidvin med dejlig frugt og en fin sødme. Det er en vin, som alle vil kunne lide.

Disse vine fandt vinskribenterne
Her kommer listen over nogle af de vine, som vinskribenterne har fremhævet. Listen gentages og suppleres uge efter uge, og når en henvisning har stået i tre uger uden yderligere tilføjelser af bladnavne, sletter vi den.
Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så man nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.

HVIDVINE
Castello della Sala, Chardonnay, Italien 1999 til 85 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Cervaro, Castello della Sala, Italien 1999 til 220 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Chablis, Eugène Vernion, Frankrig 1999 til 79,95 hos Gobi, SuperStore og Prima. (B.T./45)
Château de la Cantrie, Muscadet de Sèvre-et-Maine sur Lie, Frankrig 1999 til 44 kr. hos Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67). (Politiken/45)
Le Grand Pêcheur, Sauvignon Blanc de Bordeaux, Frankrig 1999 til 55 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Alt for Damerne/45)
Nekeas, Chardonnay, Navarra, Spanien til 70 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/45)

RØDVINE
Andrew Garrett, Chardonnay, South Eastern Australia 1998 til 79,75 kr. hos Skjold Burne. (ErhvervsBladet/44)
Badia a Passignano, Riserva, Chianti Classico, Italien 1997 til 185 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Carmen, Cabernet Sauvignon, Chile 1998 til 62 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/43, JP København/43, Berlingske Lokalaviser/44)
Carmen, Merlot, Chile 1999 til 65 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Alt for Damerne/43)
Château Benitey, Saint-Émilion, Frankrig 1997 til 65 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (Alt for Damerne/45)
Château de Lancyre, Côteau du Languedoc, Frankrig 1997 til 65 kr. hos Lars Bjørn (tlf.: 39 64 30 00). (JP København/45)
Château de Valcombe, Costières de Nîmes, Frankrig 1998 til 64,75 hos Jysk Vin (tlf.: 86 40 44 44). (JP København/44)
Châteauneuf-du-Pape, Fontroche, Frankrig 1998 til 119,95 kr. i Føtex og 116,95 kr. i Bilka. (Nordjyske Stiftstidende/44)
Dieu Donné, Cabernet Sauvignon, Sydafrika 1999 til 90 kr. fra Drinkit Vinimport (tlf.: 45 42 19 00). (Børsen/44)
Domaine Beaurenard, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1998 til 149 kr. hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Jyllands-Posten/44)
Domaine de la Monardière, Vacqueuyras, Frankrig 1998 til 79 kr. hos Bichel (tlf.: 86 22 94 00). (Jyllands Posten/43)
Domaine de Piaguier, Les Reamières, Vin de Pays de Vaucluse, Frankrig 1998 til 45 kr. hos Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Mad & Bolig/44)
Domaine des Amouriers, Vacqueuyras, Frankrig 1998 til 129 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Jyllands Posten/43)
Domaine la Remejeanne, Côtes du Rhône, Frankrig 1999 til 239 kr. for 5 liter i karton fra Bichel Vine (tlf.: 86 22 94 00). (Århus Stiftstidende/45)
Domaine Robert Vic, Cuvée Selection, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1999 til 49,50 i Rungsted Vinhandel (tlf.: 45 57 03 20). (Mad & Bolig/44)
Domaine Sang des Cailloux, Cuvée de Lopy, Vacqueyras, Frankrig 1998 til 149 kr. hos Østjysk Vinforsyning (tlf.: 86 98 84 00). (Jyllands Posten/43)
Don Navarro, Tempranillo, Gran Reserva, Valdepeñas, Spanien 1991 til 59,75 hos Skjold Burne (B.T./44)
Finka El Tosal, Enrique Mendoza, Alicante, Spanien 1996 til 99 kr. for 3 flasker i Super-Brugsen. (Politiken/45)
Gallo Sonoma, Frei Ranch Vineyard, Zinfandel, Dry Creek Valley, Sonoma, Californien 1997 til 159 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22). (Berlingske Tidende/44)
Guardo al Tasso, Bolgheri, Italien 1997 til 285 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Guelbenzu Evo, Navarra, Spanien 1998 til 116 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (Frederiksborg Amts Avis/45)
High Gables, Merlot, Coastal Region, Sydafrika 1998 til 79,95 kr. i OBS!, Kvickly og SuperBrugsen. (Århus Stiftstidende/43)
High Gables, Cabernet Sauvignon, Coastal Region, Sydafrika 1998 til 79,95 kr. i OBS!, Kvickly og SuperBrugsen. (Århus Stiftstidende/43, Nordjyske Stiftstidende/43)
Il Sestante, Tommasi, Valpolicella Classico Superiore, Italien 1995 til 89 kr. hos DZ Wine og Vinbonden (tlf.: 38 11 44 33). (Berlingske Lokalaviser/45)
Ironstone, Cabernet Franc, Sierra Foothills, Californien til 50 kr. i Føtex. (Politiken/43)
La Braccesca, Vino Nobile di Montepulciano, Italien 1997 til 139 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Les Salices, Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1998 til 49, 75 kr. fra Hous of Wine (tlf.: 44 66 23 11). (Mad & Bolig/44)
Les Terres Ocres, Côtes du Rhône, Frankrig 1999 til 40 kr. i ISO, Suma, BS, Superstore, Gobi og Prima. (JP København/44)
Limestone Coast, Lindemans, Australien 1998 til 69,95 i Føtex. (ErhvervsBladet/44)
Lindemans Bin 50, Shiraz, Australien til 39,95 kr. i Netto. (Alt for Damerne/43)
Marco Real Homenaje, Reserva, Navarra, Spanien 1995 til 75 kr. hos GrandVin (tlf.: 43 46 99 00). (ErhvervsBladet/45)
Marques de Monistrol, Cabernet Sauvignon, Penedès, Spanien 1997 til 55 kr. fra Vinens Verden (tlf.: 66 14 44 48). (Frederiksborg Amts Avis/43, Berlingske Lokalaviser/44)
Mateus Signature, Douro, Portugal 1998 til 100 kr. for tre flasker i Føtex. (Politiken/45)
McDowell, Syrah, Mendocino, Californien 1997 til 70 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Jyllands-Posten/45)
Moyston, Cabernet/Shiraz, Seppelt, South Eastern Australia 1998 til 35 kr. i Fakta. (Fyens Stiftstidende/44)
Nekeas, Reserva, Navarra, Spanien 1996 til 89,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (ErhvervsBladet/45)
Oligitum, Crianza, Bodega Piedmonte, Navarra, Spanien 1995 til 42 kr. fra Viniberia (tlf.: 38 86 26 46). (Århus Stiftstidende/44)
Peter Lehmann, The Barossa, Chardonnay, Australien 1998 til 89 kr. hos Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (ErhvervsBladet/44)
Pian delle Vigne, Brunello di Montalcino, Italien 1995 til 269 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Piedmonte, Reserva, Navarra, Spanien 1995 til 59,95 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (ErhvervsBladet/45)
Plaisir de Merle, Cabernet Sauvignon, Paarl, Sydafrika 1997 til 110 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Nordjyske Stiftstidende/45)
Plaisir de Noël, Vin de Pays d'Oc, Frankrig til 42,50 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Frederiksborg Amts Avis/45)
Primitivo di Manduria, Archidamo, Pervini, Puglia, Italien 1998 til 100 kr. for 2 flasker hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Politiken/44)
Rocca Guicciarda, Ricasoli, Chianti Classico Riserva, Italien 1997 til 89,95 hos Gobi (tlf.: 36 13 00 60). (Berlingske Tidende/43)
Rosso di Montalcino, Agriano, Italien 1998 til 80 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Politiken/44)
Santa Rita, Casa Real, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 1997 til 289 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Børsen/44)
Sena, Mondavi og Chadwick, Central Valley, Chile 1997 til 418 kr. fra Scanwine (tlf.: 63 17 18 73). (Børsen/44)
Solaia, Toscana IGT, Italien 1997 til 540 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
St.Francis, Zinfandel, Old Wines, Sonoma, Californien til 195 kr. hos Philipson Wine (tlf.: 70 22 68 88). (Berlingske Tidende/45)
Tenute Marchese Antinori, Chianti Classico, Italien 1997 til 159 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Terra Del Sole, Pasqua Collection, Sangiovese, Sicilien, Italien 1999 til 29,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00). (Frederiksborg Amts Avis/43)
Tignanello, Toscana IGT, Italien 1997 til 335 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Vignerons de Beaumes de Venice, Terroir du Trias, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 1997 til 88 kr. hos Dahms Vinimport (tlf.: 48 71 78 74). (JP København/44)
Villa Antinori, Reserva, Chianti Classico, Italien 1997 til 119 kr. fra Maxxium Danmark (tlf.: 43 22 55 00). (Information/42, Berlingske Tidende/43, Børsen/43)
Villa Bona Terra, Sangiovese/Merlot, Terra Dealul Mare, Rumænien 1999 til 49 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (ErhvervsBladet/38, Børsen/39, Århus Stiftstidende/42, Fyens Stiftstidende/43)
Villa Bona Terra, Merlot, Terra Dealul Mare, Rumænien 1999 til 48 kr. fra Chris-Wine (tlf.: 43 43 65 65). (ErhvervsBladet/38, Børsen/39, Århus Stiftstidende/42, Fyens Stiftstidende/43)
Wynns Coonawarra Estate, Shiraz, Coonawarra, Australien 1997 til 64,95 kr. i Føtex og Bilka. (Berlingske Tidende/44)

MOUSSERENDE VIN
Pol Roger, Champagne, Frankrig til 238 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Information/45)

SPECIALITETER
Alampre, Fonseca, Moscatel de Setùbal, Portugal 1996, hedvin til 50 kr. i Netto. (Politiken/44)
Niepoort LBV 1994, Portugal, portvin til 119 kr. hos Skjold Burne. (Nordjyske Stiftstidende/43)
Pol Roger, Champagne, Frankrig til 238 kr. fra Sigurd Müller Vinhandel (tlf.: 98 18 50 99). (Information/45)
Porto Pocas LBV, Douro, Portugal 1995, portvin til 79,95 kr. hos OBS!. (B.T./43)
Sandeman, Don Fino, sherry til 96 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00). (Mad & Bolig/44)

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.