Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 27, 2001

Vin-aktuelt i uge 27
2. juli - 8. juli 2001
.
VinAvisen uge 24VinAvisen uge 25VinAvisen uge 26
...
Tillykke til os selv
Med dette nummer af VinAvisen har vi afsluttet vore tre første årgange og kan med glæde konstatere, at foretagendet stadig udvikler sig.
Vi har i dag 6-7000 læsere, og lige ved 3000 af dem modtager hver uge vores løbeseddel med en oversigt over ugens nyheder - samt naturligvis med en invitation til at klikke sig ind på www.vinavisen.dk og læse det fulde budskab.
Vi har også fået flere og flere annoncer - og tak for det. VinAvisen er jo en "gratisomdelt" avis. Vores eneste indtægt hidrører fra annoncerne, så vi er glade for dem. Fra talrige udsagn ved vi også, at annoncørerne har glæde af deres annoncer i VinAvisen.
VinAvisen vil stadig udvikle sig. Vi har flere nye former for service i støbeskeen, men de dugfriske nyheder fra vinens verden vil naturligvis stadig have førsteprioritet.
Samtlige 156 nyhedsbreve, vi har bragt igennem de tre år, ligger i arkivet.

Ord fra præsidenten
Den franske avis SudOuest har bragt en interview med Eric Dulong, der er præsident for CIVB - Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux. Han har nogle interessante kommentarer:
Om de opskruede primeurpriser: - På kort sigt vil priserne give en kraftig utilfredshed hos vore europæiske og franske kunder. Og på længere sigt kan man frygte, at dette vil skade alle vore vine. 3 procent af Bordeauxs vine er berørt af dette vanvid; alle de andre vil lide under det.
Om markedet netop nu: - Vores eksport i årets første tredjedel er øget mængdemæssigt med 6 procent og hjemmemarkedet med 5 procent. Til gengæld er salget efter ni måneders kampagne faldet 19,5 procent. Dette har svækket kurserne og medført et prisniveau, der langtfra er tilfredsstillende for producenterne.

Flere ord fra præsidenten
Om hvidvinen: For øjeblikket har en tredjedel af hvidvins-produktionen i Gironde ikke nogen fremtid. Det vil blive nødvendigt for vinbønderne at omstille deres produktion.
Om Bordeauxs krise: - Der er ikke nogen krise, men det haster med at gribe ind og gøre det meget kraftigt, hvis en krise skal undgås. Der er i dag en meget velorganiseret international konkurrence fra vine, der nyder godt af at være på mode. Her har Bordeaux et handicap: Vores vin har i lange tider været førende og er derfor et oplagt mål for kritik.
Om fremtiden: -Der er alt for mange appellationer i Bordeaux - 57! Det bliver nødvendigt at forenkle og skabe store overskuelige appellationer, der kan tjene til at udvikle vore vinmærker.

Bladrulleviruset går til angreb
Mere end halvdelen af Sydafrikas vinmarker er angrebet af bladrullevirus - en plantesygdom, der nedsætter udbyttet med op til 50 procent og forringer vinens kvalitet på grund af for sen modning.
Sygdommen er meget smitsom. Kommer den først ind i en vinmark, er alle vinstokkene hurtigt angrebet. Resultatet viser sig om efteråret, hvor bladene ruller sig sammen og bliver røde eller gule, alt efter om det er blå eller grønne druesorter.
De kulørte vinmarker ser kønne ud på billeder, men de er altså et tegn på en alvorlig sygdom.

Til kamp mod bladrulleviruset
Det eneste, man kan gøre for at komme bladrulleviruset til livs, er simpelt hen at rydde marken og plante nye vinstokke.
Dette er man i fuld gang med i Sydafrika. Ifølge South African Wine Information Statistics er der sket et markant fald i arealer med seksten til tyve år gamle rødvins-vinstokke. De er nede på kun 950 ha, mens der er 14.469 ha med unge vinstokke på under fire år.
Bladrulleviruset spredes blandt andet af et insekt, uldlusen, men meget af det materiale, der bruges ved podning af vinstokke, er også en årsag til spredningen.
Ved universitetet i Stellenbosch har man nu anlagt en planteskole, Technogrow, hvis vinstokke er helt fri for viruset.

Diktatorvin
Vi har ikke set Perrier-Jouët-annoncen med den bare dame, så vi kan ikke vise den eller afgøre, om den er uetisk eller usmagelig. Men hvis noget er usmageligt, så er det chilenske planer om at lancere en vin under navnet Augusto Pinochet.
Der er allerede tre chilenske vine, der hentyder til den afsatte diktator eller hans familie: Captain-General, Don Augusto og Dona Lucia.

Støtte til yngre vinbønder
Ifølge EU-kommissionen er der så nogenlunde balance mellem produktion og forbrug af vin i Europa.
Det er ikke EU-landene, der laver vinsø, men derimod de oversøiske vinlande, der bare planter løs på stadig større vinmarker.
I Europa er der imidlertid det problem, at en del ældre vinbønder ikke har lyst til at skifte fra ordinær bordvin til kvalitets-vin - selv om den sidste har langt bedre afsætningsmuligheder.
Det har fået kommissionen til at foreslå økonomisk støtte til yngre vinbønder.
Disse har i forvejen forrang, når det gælder tildelingen af de stærkt rationerede tilladelser til at tilplante nye vinmarker.
.

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
    Vinbranchens blå bog
    Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at
    danne en Vinbranchens Blå Bog.Her kommer denne uges portræt:
..
..



    Kåre Selvejer (f. 1961) grundlagde og driver i dag sammen med Peter Thuesen det unge og succesrige firma Vinens Verden i Odense.
    Drivkraften for ham er - og har altid været - en glødende interesse for vin. Ifølge ham selv gjorde denne interesse ham en overgang nærmest uudholdelig for sine omgivelser. Hvert andet ord, der kom ud af munden på ham, handlede om vin. Så der var aldrig nogen tvivl om, at det var i vinbranchen, han hørte hjemme.
    Kåre Selvejer startede sin karriere hos H.J. Hansen og arbejdede sig op fra en stilling som butiksekspedient til produkt- og marketingchef - en stilling han efter intern uro i firmaet valgte at forlade i 1993. Kursen var da sat mod Løgismose. Det blev dog aldrig til noget - og så var det mest nærliggende at starte for sig selv.
    Det blev til Vinens Verden, der siden starten har været et af de hurtigst voksende vinfirmaer i Danmark.
    Ideen er, at firmaet skal være en lille og fleksibel organisation med en klar målsætning om at have nogle af landets laveste omkostninger pr. solgt flaske. - Kvaliteten er den væsentligste forudsætning, siger Kåre Selvejer, - men salgbarhed har også høj prioritet.
    Sammen med Peter Thuesen har han sikret Vinens Verden agenturer som Bourgognes Louis Jadot, Josmeyer fra Alsace, Domaine Jean Collet i Chablis og Château Malescot St. Exupéry i Margaux.
    Mest kendt er Vinens Verden vel nok for sin oversøiske portefølje, der tæller topnavne som Australiens Katnook Estate, Chiles Carmen, Argentinas Bodega Norton og New Zealands Villa Maria Estate. Og der er nye spændende ting på vej, lover Kåre Selvejer.
    Han har medvirket i flere tv-udsendelser både på nationale kanaler og på TV-Syd, ligesom mange kender ham fra utallige vinaftener, en aktivitet han på grund af tidspres har måttet skære kraftigt ned på.
    Fritidsinteresserne er vin, i særdeleshed Bourgogne. For år tilbage dyrkede Kåre Selvejer landevejscykling og har i ferierne kørt de fleste franske vinområder tynde. Især har han forsøgt at køre Mont Ventoux flad. I dag er cyklen skiftet ud med løbeskoene med en halv-marathon som favoritdistancen.
    Privat er han gift med Hanne, og sammen har de to børn, Mads og Malene, født i henholdsvis 1992 og 1996.
    Adresse: Vinens Verden A/S, Hestehaven 21D, 5260 Odense S, tlf.: 66 14 44 48, fax: 66 19 04 48, e-mail: vinens-verden@vinens-verden.dk.

Vinstokdræbende DNA
Fagbladet Just Drinks melder om godt nyt i kampen mod Pierce’s disease - sygdommen, der spredes af insektet Den glasvingede Skarpskytte, og som er i gang med at dræbe mange vinstokke i Californien:
Det er nu lykkedes forskerne at finde den streng af DNA i bakterien Xylella fastidiosa, der er ansvarlige for sygdommen, og dette vil måske kunne føre til effektive modforholdsregler.
Det næste skridt bliver at finde ud af, hvordan det enkelte arveanlæg virker, og hvilke anlæg, der sætter bakterien i stand til at formere sig i vinstokkene.

Øget støtte til destillering
Ifølge fagbladet Just Drinks har EU’s ministerråd givet endnu et medlemsland lov til at gå ud over den aftale, der gælder det europæiske vinmarked.
Frankrig har fået lov til at give national støtte til destilleringen af 1,5 millioner hektoliter vin, hvilket uden tvivl vil vil mishage EU-kommissionen.
Formålet med tilskuddet er at øge prisen på vin, der sendes til destillering, fra 1,914 til 3,05 Euro pr. abv pr. hektoliter (hvor abv er en forkortelse for "alcohol by volume").

Vinhøsten i New Zealand
New Zealand har opgjort den afsluttede vinhøst og konstaterer et fald i den høstede mængde. I alt bragte man 71.000 tons druer i hus, hvilket er 9100 tons eller 11 procent mindre end i 2000.
Sauvignon Blanc-druerne, der leverer de prægtige newzealandske hvidvine, klarede sig dog mere end fint. Høstmængden var øget med 35 procent til 20.826 tons, hvilket er en rekord.
Sauvignon Blanc står for over 50 procent af alle eksporterede vine fra New Zealand.

Mere fransk vin til Rusland
Fransk vin har fundet et marked i Rusland, der sidste år øgede sin import med over 40 procent til i alt cirka 125 millioner kr.
Rusland er nummer 15 på listen over lande, der importerer fransk vin, men på grund af befolkningens dårlige købekraft er det de ringere kvaliteter, der importeres.
..
    .
    Den danske vinbranche
    * Allied Domecq har taget afsked med Adam Christiansen, der er gået på pension. Hans efterfølger er Leif Kjærgaard, der er blevet udnævnt til salgs- og marketingdirektør.
    * Vinens Hus har hidtil varetaget det spanske distrikt Navarras interesser i Danmark. Fremover er Vinens Hus også det egentlige informationskontor for Navarras vine. Det betyder, at alle spørgsmål vedrørende importørforhold, salgskanaler, priser m.m. vil kunne besvares gennem Vinens Hus. Endvidere vil man kunne hjælpe med kontakter i Navarra og skaffe fotos og relevante oplysninger om distriktet i forbindelse med artikler eller andre aktiviteter omkring Navarra.
    * Vinens Verden i Odense har sikret sig eneforhandling af Château Malescot St. Exupery, der er 3. Cru i Margaux.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..
.
.
Links til vinimportører
Se VinAvisens side med links til danske vinimportørers hjemmesider - klik her.
.
.
    Et vinskribent-hjul
    Mange kender sikkert aromahjulet, hvori man har forsøgt at ordne vinens aroma- og smagskomponenter på systematisk vis.
    Aromahjulet har inspireret den californiske vinmager Janet Trefethen til at lave et vinskribent-hjul. Det er delt i to halvdele. Til venstre er der en beskrivelse af dem, der "skrev dårligt om vores vin", til højre af dem, der "skrev pænt om vores vin".
    - Jeg lavede oprindelig mit "Wine Critic Wheel" som en spøg, siger hun. - Det skulle fornøje folk, når de sad hyggeligt ved en frokost. Og man skal bestemt ikke tage det alt for alvorligt.
    VinAvisen har oversat Jane Trefethens vinskribent-hjul til dansk og bearbejdet det en lille smule, og ved at klikke her kan du komme til at se det i stor størrelse - og eventuelt printe det ud.
.
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Her kommer ugens spørgsmål - og svar:
.
Hvorfor kan vin give hovedpine?
Ser vi bort fra de tilfælde, hvor man har drukket for meget vin, så er det et faktum, at især rødvin kan give hovedpine, hvis man er overfølsom over for histamin i vinen.
Når der er histamin i en vin, tyder det på forurening med bakterier på grund af dårlig hygiejne under vinens fremstilling, og ifølge Erik Skovenborgs bog “Vin og helbred - myter og facts” vil histaminen kunne give rødme i ansigtet, kvalme, opkastning, mavesmerter og hovedpine. Yderligere kan den hos mennesker med tendens til allergi give astma og høfeber-lignende symptomer.
I dag er det heldigvis sjældent, at en vin er forurenet med histaminer, og det er heldigvis også kun en brøkdel af menneskeden, der ikke kan tåle dem. Men har man problemet, kan man måske hjælpes med en kombination af en af de nye ikke-sløvende antihistamin-tabletter og en H2-blokker som Cimetidin. Man tager de to tabletter med et glas vand cirka en time, før man skal drikke vin.
    .
    Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
    .

Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelse indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Robert Mondavi Winery, Fumé Blanc, Napa Valley, USA 1998
189,75 kr., Scanwine, Vingaarden, tlf.: 63 17 18 19
Denne hvidvin er en udsøgt nydelse. Den har en kompleks duft - lidt i retning af "stald" - og en fyldig, frisk og frugtagtig smag. Den er ufiltreret, hvilket jo kun er en smagsmæssig fordel. Og så bør vi tilføje, at den kun har 12,5 procent alkohol - hvilket i vore øjne også kan betragtes som en fordel. Link til producenten: www.robertmondavi.com


Bellingham, Cabernet Sauvignon - Merlot, Western Cape, Sydafrika 1999
59,75 kr. (i juli), Skjold Burne
Til mad vil denne rødvin være fremragende. Den har en god og fyldig frugt - lidt efter kirsebær - og en fin sødme og tilpas syre. Den kan sagtens drikkes nu, men må gerne ligge et par år. Den rimelige pris (i hele juli) gav den femte stjerne. Link til producenten: directory.wine.co.za


Morgenhof, Première Selection, Stellenbosch, Sydafrika 1997
120 kr., Jysk Vin, tlf.: 86 40 44 44
Vidunderlig vin, der i dag kun er til fire stjerner, men om to-tre år afgjort vil være til de fem, vi har givet den. Skal den drikkes i dag, skal den i hvert fald plaskes over i en karaffel et par timer før. Den har en meget kraftig duft og en bred og frugtagtig smag med mindelser om brombær, sorte bær. Link til producenten: www.morgenhof.com


Medalla Real, Special Reserve, Cabernet Sauvignon, Santa Rita, Maipo Valley, Chile 1999
109,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
Medalla Real har i en årrække været en af Chiles store vine, og det er den stadig. Den er bare lækker - en frugtbombe med indtagende sødme, bløde tanniner og rygrad. Den kan drikkes nu, men kan også gemmes endnu to-tre år. PS: Vi har fuld forståelse for, at man lader priser ende på 95 øre - det virker åbenbart. Men ærligt talt: En pris på 109,95 kr....! Dem, der har råd til at give 110 kr. for en flaske vin, falder da vist ikke for den gimmick. Link til producenten: www.santarita.com


Porta Grand Reserve, Pinot Noir, Bío Bío, Chile 1999
199 kr., Vinmonopolet, tlf.: 87 20 28 88
Bío Bío er den sydligste vinregion i Chile - altså den nærmest Sydpolen og det tænderklaprende kolde Ildland. Så det er stedet, hvor en "nordlig" drue som Pinot Noir trives. I denne flaske optræder den store Bourgogne-drue så fornemt, at vi ikke viger tilbage for at påstå, at vinen sagtens kan konkurrere med en god bourgogne. Den er ret lys, har en dejlig Pinot-næse og en indtagende smag med fin sødme. Herlig vin! Link til producenten: www.portawinery.cl


Mas de Guiot, Vin de Pays du Gard, Frankrig 1999
75 kr. (66,67 kr. ved 12 flasker), The Wine Company, tlf.: 48 26 62 94 og 38 80 74 72
Denne rødvin kan godt ligge et par år, men allerede nu er den en stor nydelse. Vinen, der er lavet på 60 procent Cabernet Sauvignon og 40 procent Syrah, er blød og lækker, men også med rygrad. Virkelig vellavet af ægteparret Sylvia og Franciois Cornut ved den herlige provencalske by Saint-Gilles. Link til Saint-Gilles - på fransk: www.ot-saint-gilles.fr


Vigne Rare, Moscato, Piemonte, Italien 2000
59 kr., The Wine Company, tlf.: 48 26 62 94 og 38 80 74 72
Frizzante siger italienerne om en vin med en ganske let og forfriskende perle, og sådan er denne halvtørre vin på den dejlige, honningagtige Muskat-drue. Det er en spirituel vin. En vin med godt humør i. Og en vin, man kan drikke en masse af, for den har kun 5,5 procent alkohol. Køl den ned til 8-10 grader, og tag den med ud til frokosten i det fri. Link til producenten: www.vinchio.com


Couvent des Jacobins, Louis Jadot, Bourgogne, Frankrig 1999
100 kr., Vinens Verden, tlf.: 66 14 44 48
En lækker hvid Bourgogne med en fin balance mellem sødme og syre og et rent og flot billede af Chardonnay-druen. Den er fremragende nu, men kan også ligge endnu et par år. Link til producenten: www.louisjadot.com


Château Boutignane, Grande Reserve, Corbières, Frankrig 1998
85 kr., Novix Wine, tlf.: 26 97 32 02
Flot rødvin, stofrig, med dejlig duft og god frugt - lidt i retning af blåbær og andre sorte bær. Den vil være glimrende til sommerens grillparties. Link til slottet: www.chateau-la-boutignane.com. (Klik på flasken med "Ugens nyt" uden til venstre for at komme tilbage til VinAvisen)


Alianca Particular, Dão, Portugal 1997
89,75 kr., Skjold Burne, tlf.: 43 45 14 22
Dette er en rigtig god vin - en vin-vin. En vin, der smager af vin og ikke af alt muligt andet. Den har en dejlig frugt og en let sødme. Den er en venlig vin helt uden skarpe kanter. Link til distriktet: www.viseu.online.pt


Morgenhof Chardonnay, Stellenbosch, Sydafrika 1998
77,50 kr., Jysk Vin, tlf.: 33 21 49 44
Musklerne spiller i denne hvidvin, men den bærer sine procenter (14) med elegance. Den er meget fed og lækker, præget af den dejlige druer og en diskret fadlagring. Duften er kraftig og med udpræget honning. Link til producenten: www.morgenhof.com


Mount Riley, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2000
59,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
En frisk og meget frugtagtig hvidvin med en fylde, som ikke alle vine på Sauvignon-druen har. Vinen er tør, men med en lille sødme og faktisk ret lækker. Link til distriktet: www.vino.com


Pian Delle Querce, Grignolino d'Asti, Italien 2000
67,50 kr., Carlo Merolli, tlf.: 45 85 19 78
"Kom og drik mig," siger denne lette, læskende og glimrende rødvin. Den er en rigtig kluk-kluk-vin, der bare glider ned og meget gerne må serveres ved 10-12 grader. Glimrende som terrassevin, men også fin som ledsager til lettere retter eller en frokost. Link til side om druen: www.regione.piemonte.it


Deinhard, Pinot Blanc, Pfalz, Tyskland 2000
55 kr., Chris-Wine, tlf.: 43 43 65 65
Af en tyske vin at være er denne hvidvin ret tør, men den er bestemt ikke for tør. Den har en indtagende frugtsmag og en vis fedme. Den vil være en fin ledsager til en frokost eller lette retter, og til skaldyr er den simpelt hen sublim. Link til producenten: www.deinhard.de


Collage, Sémillon - Chardonnay, Kendall-Jackson, Californien 1999
89,95 kr., Amka Vinimport, tlf.: 86 41 96 00
Blandingen af de to druer Sémillon og Chardonnay er usædvanlig, men interessant. Her er de sammen om en muskuløs hvidvin (13,5 procent) med den meget flot duft. Link til producenten: www.kj.com



Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
Vi nævner kun topplaceringer som fx:
      Berlingske Tidende: 5 glas
      B.T.: Guldmedalje.
      Fyens Stiftstidende: Fire stjerner, kup.
      JP København: 6 stjerner
      Jyllands-Posten: Den førstnævnte vin i en længere liste.
      Politiken: 5 eller 6 glas.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

Alt for Damerne
Mas de Guiot, Vin de Pays du Gard, Frankrig 1999Rødvin75 kr.The Wine Company
Château de Guiot Rouge, Costières de Nîmes, Frankrig 1999Rødvin54 kr.The Wine Company
Berlingske Lokalaviser
Les Ecaillers, Riesling, Domaine Léon Beyer, Alsace, Frankrig 1995Hvidvin138 kr.H.J. Hansen
B.T.
La Boiseraie, Côtes de Saint Mont, Frankrig 2000Hvidvin47,50 kr.H.J. Hansen
ErhvervsBladet
Domaine William Fèvre, Chablis Grand Cru "Les Clos", Frankrig 1998Hvidvin425 kr.H.J. Hansen
Euroman
Veuve Clicquot Ponserdin, Rich Reserve, Frankrig 1995Champagne325 kr.Hans Just
Kuentz-Bas, Riesling, Vendange Tardive, Cuvée Caroline, Alsace, Frankrig 1989Sød hvidvin275 kr.Østjysk Vinforsyning
Château Suduiraut, Sauternes, Frankrig 1975Sød hvidvin500 kr.Irma
JP København
Promessa, Rosso Salento, Italien 2000Rødvin40 kr.Philipson Wine
Jyllands-Posten
Ciró, San Francesco, Rosso Classico, ItalienRødvin51 kr.Carlo Merolli
Nordjyske Stiftstidende
Carmen, Cabernet Sauvignon, Valle Central, Chile 1999Rødvin62 kr.Vinens Verden
Khan Krum, Chardonnay - Sauvignon Blanc, Bulgarien 2000Hvidvin34,95 kr.Fakta
Le Clos du Caillou, Côtes du Rhône, Frankrig 1999Rødvin74,75 kr.H.J. Hansen
Sauvignon de Seguin, Bordeaux, Frankrig 1999Hvidvin50 kr.Chris-Wine
Combe aux Jacques, Louis Jadot, Beaujolais-Villages, Frankrig 2000Rødvin75 kr.Vinens Verden
Leonardo, Chianti, Italien 2000Rødvin66 kr.Jysk Vin
Politiken
Periquita, Setúbal, Portugal 1998Rødvin33 kr.Netto
Simonslei, Chenin Blanc/Chardonnay, Western Cape, Sydafrika 2000Hvidvin35 kr.Fakta
Moscato d'Asti, Saracco, Piemonte, Italien 2000Mousserende80 kr.Philipson Wine


Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.