Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 38, 2001


Vin-aktuelt i uge 38
17. September - 23. september 2001
.
VinAvisen uge 35VinAvisen uge 36VinAvisen uge 37

Beskyttede navne
I denne uge vil et særligt råd under Verdens Handels Organisationen (WTO) diskutere et globalt register over geografiske benævnelser i forbindelse med vin og spiritus, fx Champagne og Cognac.
Der findes allerede en WTO-aftale om, at man ikke bør kopiere den slags navne, men en række oversøiske lande er stærkt imod at give det planlagte register nogen som helst juridisk betydning.
I Europa ønsker man derimod at de registrerede navne skal være beskyttede, og at man skal kunne gribe ind over for misbrug.
Det lyder fair - selv om det nu var ganske sjovt, dengang i Santiago, da vi smagte en Château Margaux "made in Chile" ...

Oprør i Carcassonne
Forrige lørdag brød cirka tyve oprørte vinbønder ind i det franske landbrugsministeriums kontorer i Carcassonne for at protestere imod den fortsatte "crise viticole" i Sydfrankrig.
Ifølge den franske avis l’Independent medbragte de dunke med rødvin, som de hældte ud på gulvet.
Avisen fortæller også, at de "skubbede" til direktørens sekretær og hældte vin ud over borde og arkiver.
Hvad de ikke vidste var, at den skubbede sekretær er datter af vinbonden Emile Poytès, der under et lignende oprør i Montredon i 1976 blev dræbt i et sammenstød med politiet.
d..
d..
Etiketten til Årets Kunstnervin prydes i år af et motiv udført af kunstneren Hans Voigt Steffensen. Motivet afsløres dog først på mandag, så derfor må vi nøjes med her at vise et spørgsmålstegn.
    53.000 kr. til Børnecancerfonden
    VinAvisens auktion over Årets Kunstnervin i en kæmpeflaske på 15 liter blev en stor succes. Budene kom ind lige op til deadline, torsdag kl. 16, og sejrherren blev Christian Panbo, bygmester i Aabenraa. Hans bud lå på 28.000 kr., og med de 25.000 kr., Chris-Wine lægger til, bliver der en check på i alt 53.000 kr. til Børnecancerfonden.
    Det er Chris-Wine, der nu igennem en længere årrække har stået for Årets Kunstnervin, og firmaets administrerende direktør, Michael Carl, siger til VinAvisen, at man aldrig før har nået så stort et beløb.
    Det er vi glade for at høre. Det giver os håb om også til næste år at måtte stå for auktionen.

    Stadig muligt at købe en magnum
    og støtte Børnecancerfonden
    Som nævnt i tidligere numre af VinAvisen har vi overtalt Chris-Wine til at skænke 100 magnumflasker af kunstnervinen. De sælges sammen med et tilsvarende antal signerede plakater med Hans Voigt Steffensens kunstværk. Pris: 1000 kr. inkl. moms pr. sæt. Indtægten går ubeskåret til Børnecancerfonden.
    Denne mulighed for støtte fortsætter også nu efter auktionens afslutning. Bestilling kan sendes til kunstnervin@vinavisen.dk.
....

.
Umættelige Allied Domecq
Som vi fortalte i VinAvisen i uge 36 har verdens næststørste vin- og spirituskoncern, det britiske firma Allied Domecq, overtaget New Zealands største winery, Montana.
Tidligere på året købte Allied Domecq vinfirmaerne Graffigna og Sainte Sylvie i Argentina samt Buena Vista Winery i California, og i sidste uge gav koncernen 1½ milliard dkr. for den tyske spiritus-producent Kümmerling (se firmaets sjove website på www.kuemmerling.de).
Nu byder Allied Domecq, der åbenbart er umættelig, på Spaniens største vinproducent, Bodegas y Bebidas. Pris: Lidt over 2 milliarder dkr.

Så stor er Bodegas y Bebidas
Bodegas y Bebidas omfatter en lang række bodegaer. Firmaets website, www.byb.es, har en liste over dem. Kendte mærker er Campo Viejo, Siglo og Viña Alcorta.
Salget af det store firma skal dog først godkendes af de spanske børs- og konkurrencemyndigheder, ligesom en delejer af firmaet, portugiseren José Berardo, måske vil prøve at stikke en kæp i hjulet.
Allied Domecq regner med at slå Bodegas y Bebidas sammen med sit hidtidige Rioja-firma, Bodegas Domecq.
.
    Flasken i sækken
    En af Bodegas y Bebidas’ mest kendte vine er Rioja-rødvinen Siglo fra Bodegas AGE - Siglo betyder Århundrede. Det er den, der er syet helt ind i sækkelærred.
    Det ser sjovt ud - så sjovt, at det svenske monopol engang fandt flasken for attraktiv til Systembolagets butikker. - Förpackningen får inte locka svensken att köpa alkohol, stod der i bandbullen.
    Vi andre kunne med større ret klage over, at det er svært at se, hvor meget der er tilbage i flasken.
    Efter sigende bruger Bodegas AGE 300 km sækkelærred om året i 1,65 m’s bredde.
Check af bourgognen
I løbet af de sidste tre år er salget af rød bourgogne faldet med 25 procent, mens tallet for hvid bourgogne er minus 25 procent.
Bourgognes vinkommité, BIVB (Bureau Interprofessional des Vins de Bourgogne), har derfor lanceret et projekt, der med rygvind fra 30 millioner francs skal hæve kvaliteten af regionens vine og gøre en marketingmæssig indsats for dem.
Man vil udtage og teste flasker fra hylderne i butikker og supermarkeder, og de producenter, der ikke lever op til kvalitetskravene, risikerer at miste deres Appellation Contrôlée-status.
Aktionen minder om den succesfulde kampagne, man indledte sidste år i Bordeaux. Spørgsmålet er blot, om det ikke er for sent at checke vinen, når den allerede står på butikkernes hylder. Det burde ske, før den forlader producenten.
.
    Høsten i gang på Château de Seguin
    VinAvisens korrespondent i Bordeaux, Kasper Ibfeldt, melder, at høsten er begyndt på det danskejede Château de Seguin, og at både vejret og druerne er helt i top.
    Solen skinner, barometeret viser 1001, og eftermiddagens temperatur er oppe på 22 grader.
    På slottet er man begyndt at at plukke Sémillon-druerne til den knastørre basisvin, der bliver til den mousserende Perle de Seguin. Det er fire dage senere end sidste år.
...
Kun halv høst fra Volnay
Det store Bourgogne-firma Bouchard Père et Fils vil sandsynligvis komme til at sige farvel til halvdelen af sine druer i top-appellationen Volnay. Firmaet ejer her fire 1. cru-marker på tilsammen over 8 hektar: Clos des Chènes, Clos de la Rougeotte, Taillepieds og Caillerets, og de blev alle udsat for et alvorligt haglvejr i begyndelsen af august.
Andre vinbønder, der måske bliver berørt, er Michel Lafarge, Hubert de Montille og Marquis d'Angerville.
Høsten i Bourgogne er begyndt, og Bouchard starter i Volnay omkring den 18. ds.

En ven af Danmark blandt ofrene
Christian Adams, siden 1989 leder af udlandsafdelingen i Det tyske Vininstitut (DWI), er på tragisk vis omkommet, idet han var blandt ofrene for terrorangrebet på USA.
Christian Adams var passager i det kaprede fly, der styrtede ned i Pennesylvania. Han blev 37 år og efterlader sig kone og to små børn.

Schweiziske vinbønder demonstrerer
Med 100 traktorer har schweiziske vinbønder demonstreret i Bern mod importen af billig vin. De forlanger, at regeringen tager skridt til atter at indføre indførsels-told, så fremmede vine holdes ude fra markedet.
Schweiziske vinbønder har flere problemer at kæmpe med - foruden de ofte stejle vinmarker. De skal overholde strenge miljølove, der øger udgifterne, og de skal leve med landets høje lønniveau og sociale afgifter.
I 2000-01 faldt forbruget af schweizisk hvidvin på hjemmemarkedet med 4,7 procent, mens importen af hvidvine steg med 7,4 procent.
De to tal kan ikke umiddelbart sammenlignes, men de viser en foruroligende tendens - set med schweiziske vinbondeøjne.

Gran Maestro del Vino Italiano
Nu lyder startskuddet til endnu et Danmarks-mesterskab i italiensk vinkundskab.
Sammenslutningen af Importører af italiensk Vin og Spiritus inviterer til konkurrencen, der åbner i forbindelse med udstillingen VinItalia 2001 i Copenhagen Europa Center.
Gran Maestro del Vino Italiano blev første gang afholdt i 1993, og den er i dag den største og mest velrenommerede konkurrence, når det gælder vinkundskab i Nordeuropa.
VinAvisen har fået de første tyve spørgsmål, og dem vil man kunne se, hvis man klikker her. Samtidig vil man kunne læse mere om konkurrencen.
....
.
Links til vinimportører
Se VinAvisens side med links til danske vinimportørers hjemmesider - klik her.
.
d
Go’ Morgen Vin!
På tirsdag d. 18. er der igen vinsmagning i programmet "Go´ Morgen Danmark" på TV2 kl. cirka 08:15 med genudsendelse af hele udsendelsen kl. 09:00.
Tim Vollerslev, Per Pallesen og Michael Meyerheim stikker næserne i glassene, og følgende tre vine, der alle er på tilbud, vil blive smagt:
Villa Paradiso, Abruzzo, Italien 1999 til 115 kr. for 4 flasker (normal pris: 40 kr. og nu altså 29 kr.) fra OBS.
Mateus Signature, Douro, Portugal 1999 til 110 kr. for 3 flasker (normal pris: 43 kr. og nu altså ca. 37 kr.) fra Bacardi-Martini.
Château Boucarut, Côtes du Rhône, Frankrig 1999 til 36 kr. pr. flaske (normal pris: 44 kr.) fra Stokholm Vinimport.
Vinene får glas (point) med 6 som max, og antallet af point-glas offentliggøres fra tirsdag eftermiddag på TV2's webside samt på kanalens tekst-tv, side 363.

Chiles største
Den chilenske forening af vinproducenter og -eksportører (Chilevid) har gjort regnskabet op for årets første syv måneder og konstaterer, at landets samlede eksport i perioden lå på 170 millioner liter og 2,7 milliarder dkr.
Som eksportør ligger Concha y Toro på førstepladsen. Det store firma står for 15 procent af landets samlede vineksport.
Concha y Toro, der kontrolleres af Guilisasti-familien, eksporterede 23 millioner liter til en melodi af 400 millioner dkr. Dette er dog et fald på 6,6 procent i værdi og 5 procent i mængde i forhold til eksporten i samme periode sidste år.
Nummer to på listen er Viña San Pedro, der eksporterede 18 millioner liter til en værdi af 260 millioner dkr. Det svarer til 10 procent af den samlede eksport og er en stigning på 20 procent i værdi og 31 procent i mængde i forhold til sidste år.
.
    .
    Den danske vinbranche
    * H.J. Hansen / Vinspecialisten har overtaget Troels Smiths agentur på vinene fra Leeuwin Estate i Western Australia. Overdragelsen af agenturet fandt sted i foråret, altså inden den turbulens Troels Smith har været igennem.
    * Theis Vine har ansat Corentin Bauer som salgskonsulent med Sjælland som område.
    * Billund Vine (tlf.: 76 65 99 99) har startet importen af det store italienske spumante-vinhus Tösti.
    * Philipson Wine har overtaget agenturerne på kooperativet La Chablisienne samt på vinene fra Barolo- og Barbaresco-producenten Bruno Giacosa.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..
.
Australiere på investerings-jagt
The International Wine Investment Fund samler australske investorer i vinforetagender. Blandt andet er fonden den største aktionær i BRL Hardy og andre australske og new zealandske firmaer og har store aktieposter i Southcorp, Fosters Brewing og new zealandske Montana.
Men fonden har også oversøiske interesser, blandt andet i det franske firma Laroche i Chablis.
Ifølge fagbladet Just Drinks vil IWIF nu stikke 25 millioner dkr. i Rhône-firmaet Gabriel Meffre, ligesom fonden er på kig efter muligheder for investeringer i Spanien, Tyskland, Chile, Argentina og USA - samt hjemme i Australien, naturligvis.

Vin fra Makedonien
Ifølge fagbladet Just Drinks er en handelsaftale mellem Makedonien og EU undervejs. Ifølge aftalen vil Makedonien hvert år kunne eksportere 300.000 hektoliter vin med og uden perler til EU uden at betale indførselstold.
Den anden vej - fra EU til Makedonien - ligger grænsen ved 3000 hektoliter.
Gad vide, hvornår vi vil komme til at se makedonske vine i danske butikker ...?
.
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
a..
..


    Preben Mikkelsen (f. 1942) har gjort det kunststykke, som mange handelsfolk har drømt om - han har solgt køleskabe på Grønland. Det gik han i gang med lige efter soldatertiden og den højere handelseksamen, og hans kunder var de amerikanske baser. Men han solgte ikke kun køleskabe, han solgte også vin.
    Allerede under sin læretid hos købmanden i Nr. Åby på Fyn blev hans interesse vakt for de ædle dråber, når konsulenten fra vinfirmaet I.C. Teilman kom på besøg. Senere satte eventyret på Grønland ham i forbindelse med Torben Anthon, hvilket førte til et job hos Better Brands i ni år.
    I 1979 blev Preben Mikkelsen ansat hos Sigurd Müller Vinhandel i Ålborg, og her har han lige siden boltret sig som en fisk i vandet. Han har igennem årene skabt kontakter til mange udenlandske huse: Romanée-Conti, Vega-Sicilia, Beaucastel, Domaine Leflaive, Ladoucette m.fl. - huse, hvis vine den store nordjyske vinhandel i dag har eneforhandling af.
    Preben Mikkelsen deltager i mange nationale og internationale smagninger og har en bred kontakt til hotel- og restaurationssektoren. Han har også et stort pædagogisk talent. Han kan forklare og engagere, og det kommer ham til nytte i de kurser, smagninger og vinrejser, han leder.
    Han siger selv, at arbejde og fritid for ham stort set er det samme - næsten al hans tid går med vin og relaterede emner. Men han holder også af en god roman samt klassisk musik og opera. For nylig er han flyttet til sin gode veninde, Jette, i København, men han passer fortsat sit arbejde i Ålborg.
    Adresse: Preben Mikkelsen, Sigurd Müller Vinhandel A/S, Otto Mønstedsvej 2, 9200 Ålborg SV, tlf.: 98 18 50 99, fax: 98 18 81 65, e-mail: vin@smv.dk.

Verdens største vinsmagning
The International Wine Challenge er verdens største vinsmagning. Den første fandt sted i 1984, arrangeret af det netop grundlagte vinmagasin "Wine". Redaktionen pakkede 50 flasker ind i alufolie og blindsmagte dem.
I årets smagning deltog ikke mindre end 9339 forskellige vine, der hver især var fremsendt i fire eksemplarer.
Men mange flere flasker deltog imidlertid i den første sortering. Mere end 40.000 var lagt ud på gulvet i en kæmpemæssig lagerhal i Londons Docklands.
350 britiske smagere, suppleret med udenlandske fagfolk, smagte sig igennem vinene. 36 procent af flaskerne blev kasseret, mens 30 procent fik "godkendelses-segl" - seals of approval.
I anden omgang blindsmagte man så de godkendte vine for at finde dem, der skulle have guld, sølv eller bronze - eller det eftertragtede trofæ. Efterfølgende kommer listen over The 2001 Trophy Winners, og på adressen www.intwinechallenge.co.uk kan man læse mere om konkurrencen.

Disse vine fik trofæet
Chardonnay / Bourgogne: Stonier Reserve Chardonnay, Victoria, Australien 1999.
Sauvignon Blanc: Villa Maria Private Bin, Marlborough, New Zealand 2000.
Sémillon: Basedow Barossa Valley Sémillon, South Australia 2000.
Riesling: Ürziger Würzgarten Riesling Spätlese, Christoffel-Berres, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland 1993.
Champagne / Mousserende: Réserve Charlie Mis en Cave, Charles Heidsieck, Champagne, Frankrig 1990 og Blanc de Blancs "Oenothèque", Charles Heidsieck, Champagne, Frankrig 1982.
Senthøstet: Château la Varière Bonnezeaux, Jacques Beaujeu, Loire, Frankrig 1997 og Escherndorfer Lump Riesling TBA, Horst Sauer, Franken, Tyskland 1997.
Icewine: Vidal Icewine, Willow Heights, Ontario, Canada 1998.
Pinot Noir / Bourgogne: Gibbston Valley Reserve Pinot Noir, Central Otago, New Zealand 2000 og Volnay 1er Cru les Chevrets, J. Boillot, Bourgogne 1999.
Cabernet Sauvignon / Bordeaux: Jordan Cabernet Sauvignon, Stellenbosch, Sydafrika 1998.
Syrah / Shiraz / Rhône: Brokenwood Rayners Shiraz, Hunter Valley, Australien 1999.
Italiensk rødvin: Vino Nobile di Montepulciano, Vigna Asinone, Poliziano, Toscana, Italien 1997 og Seghesio Barbera, Californien 1999.
Spansk rødvin: Guelbenzu Lautus, Navarra, Spanien 1998.
Zinfandel: Saint Francis Reserve, Zinfandel, Californien 1998.
Malbec: Luigi Bosca Reserve Malbec, Mendoza, Argentina 2000.
Pinotage: Spice Route Pinotage, Charles Back, Sydafrika 1999.
Portvin: Pocas Vintage Port, Douro, Portugal 1997 og Warre’s 20 Year Old Tawny Port NV, Douro, Portugal.
Sherry: Fino Inocente NV, Valdespino, Jerez, Spanien og Almacenista Jurado Manzanilla Amontillado, Lustau, Jerez, Spanien - og La Cilla Pedro Ximénez, Barbadillo, Sanlúcar de Barrameda, Spanien.
Madeira: 15 Year Old Verdelho, Henriques & Henriques.

Sidste: Danskejet vingård hædret
Mandag morgen kl. 9: Fra Portugal melder Hans og Carrie Jørgensen på deres vingård Cortes de Cima, at deres vin Incógnito 1999 har vundet stor hæder. Som den eneste portugisiske vin har den fået en guldmetalje i The International Wine Challenge.
Yderligere har andre af ægteparrets vine vundet én sølvmedalje, to bronzemedaljer og 2 Seals of Approval i konkurrencen.
Også vinbladet Decanter har hædret Incógnito 1999 som en af The Top Wines of the Year.
.
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Her kommer ugens spørgsmål - og svar:
.
Skal alle vine åbnes et par timer før?
En ung rødvin har godt af at blive trukket op et par timer før måltidet, så den kan få lidt luft.
Men det er ikke nok bare at trække flasken op. Diameteren i den smalle flaskehals er 19 mm. Det vil sige, at overfladen kun er 2,27 kvadratcentimeter, og det er ingenting, når en vin skal have luft.
Næ, en ung rødvin skal hældes over på en karaffel, hvori den får så stor en overflade som muligt, og skal den rigtig iltes, skal den plaskes ned i karaflen.
Dette gælder dog kun unge rødvine. En gammel vin trækkes op umiddelbart før måltidet, og når den dekanteres, er det for ikke at få eventuelt bundfald med over i glassene.
..
    .
    Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
    .
Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk
.


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Anselmann, Dornfelder trocken, Edelsheimer Ordensgut, Pfalz, Tyskland 1999
128 kr., Fionia Vinimport
Denne tyske fadlagrede rødvin er lidt af en åbenbaring. Den overrasker med sin elegance og med Dornfelder-druens helt særlige smag. Vinen har fyldig frugt med toner af chokolade og vanille. Den er simpelt hen bare dejlig. Druen Dornfelder blev skabt i 1956 og tæller flere tyske rødvinsdruer blandt sine aner. Link til producenten: zum-wohl-die-pfalz.de.


La Casetta di Ettore Righetti, Ripasso, Valpolicella Classico Superiore, Italien 1998
99,75 kr., Skjold Burne
Ripasso er en teknik, der bruges i det italienske Valpolicella, hvor man tilsætter rødvine de upressede skaller fra distriktets Amarone-vine, efter at disse vine på tørrede druer er færdige med deres gæring. Denne teknik har man brugt til denne meget store og flotte vin. Den har en stor frugtfylde og en fin sødme. En rigtig ripasso! Link til side om distriktet: italianfood.about.com.


Anselmann, Chardonnay, Eiswein, Pfalz, Tyskland 1998
299 kr. for ½ flaske, Fionia Vinimport
En yderst interessant vin, presset af senthøstede, frosne druer - og på en drue, man ellers ikke laver Eiswein af. Vinen er let og elegant med en duft af "den ædle råddenskab", ikke sliksød, men afbalanceret af en tilpas syre. En oplevelse! Link til producenten: zum-wohl-die-pfalz.de.


Alsace Haegi, Tokay Pinot Gris Cuvée Aline, Alsace, Frankrig 1999
69 kr., Allan Hedstrøm
Om årgangen 1997 skrev vi i sin tid, at det er en fyldig og fed hvidvin, der er meget lækker. Den er tør, har en vis sødme, fin frugt og let krydderi. Dette gælder stadig. Vinen er opkaldt efter vinbondens datter Aline, og man fornemmer, at der må vokse nogle vældig gode druer på hendes mark. Link til side om producenten: www.alsace-vin.dk


Pebber Tree Wines, Shiraz, Australien 1999
149 kr., Laudrup Vinimport
- Den er sørme flot, lød det under smagningen. Og det er den. Den har en dybrød, "kødagtig" duft og stor frugt med mindelser om chokolade og vanille. Havde den kostet 100 kr., ville den have fået fem stjerner. Link til producenten: www.peppertreewines.com.au.


Moscato d'Asti, Bersano, Italien
73,75 kr., Kjær & Sommerfeldt
"Delicamente dolce" står der på etiketten - delikat sød. Og det er denne dejligt lette (5,5 procent) hvidvin med dens lille perle i munden og dens fine honningsødme. Den glider bare ned! Som aperitif vil den være yderst velegnet - nu hvor der ikke rigtigt mere er brug for terrassevine. Link til et helt fotogalleri: www.saporidelpiemonte.com.


Louis Mousset, Rasteau, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 1999
54,75 kr., Amka Vinimport
Dejlig, vellavet rødvin med karakter, varme, fyldig frugt - lidt efter brændte blommer - og en lang eftersmag. Den er lavet på Syrah og Mourvèdre og vil være glimrende til mange kødretter og til ost. Link til side om distriktet: www.winetoday.com.


Vallemayor, Crianza, Rioja, Spanien 49,95 kr.
49,95 kr., Amka Vinimport
Det er nu rart, når en rødvin virkelig smager Rioja. Når den har denne fine frugtsmag, lette sødme og afrundede eg med duft og smag af vanille. Detteher er en rigtig rioja. Den er kun en crianza, der ifølge reglerne skal ligge ét år på fad, men den er fortræffelig - og prisbillig. Link til producenten: www.net-rioja.com.


Colli Euganei, Rosso, Italien 2000
45 kr., Østjysk Vinforsyning
En meget venlig vin, ret let - 12 procent alkohol - og med en indbydende duft, en god frugtagtig smag og tilpas syre. Den vil være glimrende til fx lyst fjerkræ. Og prisen er virkelig attraktiv. Link til producenten: www.milioni.com.


Maniero, Monferrato Rosso, Italien 1997
93 kr., Carlo Merolli
Flot duft, flot smag, dejlig sødme og fyldig frugt. Umiddelbart drikkemoden og indtagende. Den er lavet på Barbera og en lille smule Pinot Noir. Link til kort over distriktet: www.discoveritalia.it.


Domaine des Cyprès, Cahors, Frankrig 1999
59 kr., Østjysk Vinforsyning
En vin helt efter "bogen" - med en dybrød farve, en god duft - lidt efter peber - og flot frugt. Vinen stammer fra en ejendom, som det danske tandlægepar Gudrun og Lars Geertsen købte i 1981. Link til distriktets gastronomi: www.quercy-tourisme.com.


Rustica, Sicilia IGT, Italien 2000
35 kr., GrandVin
Minsandten om ikke der opstod diskussion om etiketten til denne vin. Nogle syntes den er flot med alle våbenskjoldene, andre syntes, at skjoldene ligner bukselapper. Nå, men til vinen: Den har en indbydende, krydret duft og en smag, der svarer meget godt til vinens navn: Rustica. Og kvaliteten svarer også meget godt til prisen. Link til siciliansk vin: www.italianmade.com.


Anselman, Riesling, Edesheimer Rosengarten, Kabinett, Pfalz, Tyskland 1998
89 kr., Fionia Vinimport
Er den tør, sød eller sødlig? Ofte står man med problemet, når man skal vælge en tysk hvidvin. Kabinett - den er nok tør ... Men nej, denneher er sødlig. Det er bestemt en pæn hvidvin med en tilbageholdende syre. Som terrassevin vil den være udmærket. Link til producenten: zum-wohl-die-pfalz.de.


Cantalejos, Merlot, Colchagua Valley, Chile 2000
42 kr., ViniPortugal
Får denne rødvin lov til at ligge et år, vil noget af dens ungdommelige uslebenhed uden tvivl blive afrundet. Den er blød, men med ret meget garvesyre og en hurtig afslutning. Link til side om chilensk vin: www.winesofchile.com.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
Alt for Damerne
Nederburg, Edelrood, Western Cape, Sydafrika 1998Rødvin54,75 kr.Amka Vinimport
Nederburg, Chardonnay, Western Cape, Sydafrika 2000Hvidvin54,75 kr.Amka Vinimport
.
B.T.
Hardy's Varietal Range, Shiraz, Australien 2000Rødvin179 kr. (6 fl)Kvickly
.
ErhvervsBladet
Norton, Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentina 1999Rødvin69,50 kr.Vinens Verden
.
Fyens Stiftstidende
Remonte, Chardonnay, Coop. Murchantina, Navarra, Spanien 2000Hvidvin35 kr.Fakta
.
Jyllands-Posten
Mas de Mortiès, Pic St.Loup, Frankrig 1999Rødvin215 kr.The Wine Company
.
Penge & Privatøkonomi
Domaine Les Aphillanthes, Côtes du Rhône, Frankrig 2000Rødvin68 kr.Le Domaine
.
Århus Stiftstidende
Othello, Cypern 1986Rødvin80 kr.Neergaard Vinimport
d'Ahera, CypernRødvin80 kr.Neergaard Vinimport
Atlas Vineyards, Syrah, Marokko 1999Rødvin37,95 kr.Amka Vinimport
.
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk.