Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 08, 2002



Vin-aktuelt i uge 8
18. februar - 24. februar 2002
.

VinAvisen uge 5VinAvisen uge 6VinAvisen uge 7
      Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Danmark siger nej til støtte
I torsdags besluttede et flertal i Folketingets Europaudvalg, at Danmark skal lægge en sten i vejen for tilskud til franske og italienske vinbønder.
Mandag den 18. mødes EU-landenes fødevareministre, og et af punkterne er Frankrigs og Italiens ønsker om at give statsstøtte til vinbønderne, så de kan destillere 950 millioner liter usælgelig vin til spiritus.
Statsstøtte i de enkelte lande kræver enstemmig godkendelse, og når Danmark siger nej, må de to lande droppe støtten.
Til Jyllands-Postens Dag Holmstad siger Elisabeth Arnold (R), der er fungerende formand for Folketingets Europaudvalg, at man har givet støtte lovligt mange gange, og at det er på tide at sige stop. "Bønderne må enten omlægge produktionen eller lave vin, der kan sælges," siger hun.

Den nye franske revolution
Franskmændene er vågnet op til "den nye franske revolution". Man har dannet en "groupe stratégique" med seks deltagere henholdsvis fra landbrugsministeriet og vindindustrien, og formålet med den er at svare kraftigt igen på konkurrencen fra den nye verden.
Ifølge fagbladet Just Drinks støtter gruppen sig på over 150 eksperter med tilknytning til vinindustrien, og i den forløbne uge afslørede man nogle af planerne:
* Frankrig skal genvinde sin førende stilling på verdens markeder for vin.
* Fransk vins aristokratiske image skal ændres, og man vil for alvor lytte til markedernes ønsker og behov.
* Frankrig vil benytte mere moderne metoder i fremstillingen og markedsføringen af vin.
Den strategiske gruppe ledes af Jacques Berthomeau, der sidste år patetisk erklærede: "Barbarerne står foran portene!"

De smugler som aldrig før
Den norske Vin- og Brennevinsimportørenes Forening (VBF) skriver til os, at det norske toldvæsens beslaglagde hele 255.000 liter sprit i 2001.
Omregnet til almindelig spiritus (40 procent) svarer det til 600.000 liter - der igen svarer til Vinmonopolets totale salg af spiritus i Bergen.
Herudover beslaglagde de svenske toldere næsten lige så meget - rundt regnet 220.000 liter - smugler-spiritus på vej til Norge fra Sverige.
Og det fortsætter naturligvis i år. I januar beslaglagde det svenske toldvæsen i en enkel rutinekontrol hele 25.000 liter ren sprit.

Lavere afgifter i Norge
Det norske Vinmonopolet melder om en stigning i salget på 6,7 procent i januar sammenlignet med januar 2001.
Det skyldes uden tvivl, at man den 1. januar satte afgifterne ned, men også at man har åbnet sytten nye forretninger - der er jo ellers langt mellem dem visse steder i Norge.
Afgiften på vin blev reduceret med 5 procent og på spiritus med 15 procent.

Øget mængde over grænsen
Fra 1. januar i år fik svenskerne endnu mere at slæbe på efter deres besøg i Danmark. Nu må de tage 32 liter øl, 26 liter vin, 6 liter hedvin og 2 liter spiritus med, når de kommer fra et EU-land.
Frem til 2004 vil kvoterne yderligere øges til 110 liter øl, 90 liter vin, 20 liter hedvin og 10 liter spiritus.
Denne øgede grænsehandel vil uden tvivl tvinge svenskerne til en kraftig reduktion af egne spiritusafgifter.

Spansk kappestrid
Ifølge den spanske avis Expansion kappes Rioja og Ribera del Duero om at gøre sig gældende både i Spanien og på eksportmarkederne, først og fremmest med den prestigefulde sektor, crianza, reserva og gran reserva.
Sidste år solgte Ribera del Duero 29 millioner flasker, hvilket var 30 procent mere end året før.
Og Rioja solgte 294 millioner flasker - altså ti gange så mange som Ribera del Duero - hvilket var 37,8 procent bedre end året før.
I Ribera del Duero er der 140 ret små vinbrug og -firmaer, mens Rioja er mere præget af store firmaer, hvoraf mange er børsnoterede.

Ikke mere botellon
Botellon er det spanske ord for den traditionelle skik at drikke vin under Vorherres blå himmel i weekenden.
I forbindelse med radikale ændringer af de spanske alkohollove ønsker regeringen at forbyde botellon, og yderligere skal man være atten år for at drikke vin i stedet for som nu kun seksten år.
Den primære grunde til de nye love er de mange unge spaniere, der dræbes i trafikken efter at have drukket.

Træt efter første slurk
I avisen Napa Valley Register kommer vinskribenten Dan Berger af og til med kontroversielle tanker. I sin nyeste artikel skriver han om Zinfandel, der engang lagde druer til den laksefarvede White Zinfandel og en mere Beaujolais-agtig og frisk rødvin, men som i dag - ifølge Dan Berger - optræder i rødvine, der er for kedelige, for store, for alkoholiske og for portvins-agtige.
- Få producenter, skriver han, - har åbenbart mod til at lave Zin-vine med den harmoni, de engang havde, og som gjorde dem egnede som ledsagere til mad.
11 til 13,5 procent alkohol er ifølge Dan Berger okay, men når vi når op på 15 og i nogle tilfælde over 17 procent, så bliver munden træt allerede efter første slurk.
- I dag er Zin en parodi af sig selv, skriver Dan Berger. - Engang var den en frisk yngling med en munter natur. Nu er den blevet en tung og kedsommelig klodrian med samme ynde som en 250 punds ballerina.
a..........
    .
    VinAvisens Online Auktioner
    Brev fra en ren amatør
    En af vore trofaste læsere, Bo Kristensen, skriver, at priserne på VinAvisens Online Auktioner afholder de rene amatører (som ham selv, skriver han) fra at byde.
    Lavere mindste-priser vil uden tvivl medføre flere bud. Og de endelige "hammerslags-priser" vil såmænd slet ikke ligge lavere - måske tværtimod. For hvem kender ikke fænomenet - lige lidt mere ..…?
    Bo Kristensen foreslår, at vi skal være barske og forbyde for høje udbudspriser, men det har vi nu ikke lyst til. Vi er helt sikre på, at de, der udbyder vine, efterhånden finder ud af, at de ikke skal starte med priser på mere end 70-80 procent af, hvad vinene normalt kan købes for.
    I øvrigt kan man betragte udbudsprisen som en slags "første bud". Det er udbyderens bud, der markerer, hvad hans selv vil betale for at få lov til at beholde sin vin.
    Frem for alt må vi ikke glemme, at det er gratis at udbyde og købe vine på VinAvisens Online Auktioner, så man kan jo igen og igen vende tilbage med lidt en lavere pris i en ny auktion, når man opdager, at man har sat forventningerne for højt.

    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
a..
.
Høsten i gang på Cortes de Cima i Alentejo.
    Store planer i portugisiske Alentejo
    I fredags lukkede man den 96 m høje dæmning, der i det portugisiske Alentejo vil komme til at tilbageholde Europas største kunstige indsø på 250 kvadratkilometer - og ifølge miljøorganisationer vil ødelægge en hel del naturværdier.
    Dæmningen stemmer vand op fra floden Río Guadiana, og formålet med den er - gennem et net af kanaler - at skaffe vand til 110.000 hektar landbrugsjord.
    Regionen i den sydøstlige del af landet er nabo til det spanske Estremadura. Man har kaldt den for "Portugals Californien", og herfra komme nogle af landets med efterspurgte rødvine: Mouchao, Jose de Dousa, Quinta do Carmo og Marques de Borba samt ikke at forglemme Cortes de Cima, der ejes af det danske ægtepar Carrie og Hans Kristian Jørgensen.
    Hele projektet med de mange kanaler vil være færdigt i 2025, og udgifterne på 1,9 milliarder euro er i stor udstrækning financieret af EU.
    Alentejo betyder "på den anden side af Tejo-floden".


Ikke råd til korkpropper
I onsdags kunne tv2 meddele, at Argentinas vinproducenter slår alarm. De står i fare for at miste de internationale markeder, fordi de på grund af den økonomiske krise og devalueringen ikke har råd til at købe korkpropper.

VinAvisen nummer ét
Ekstra Bladet Søndag beder sine læsere om at indsende deres favorit-links til internettet. Sidste søndag handlede det om vin, og Egon Olsen i Hellerup var så venlig at sætte VinAvisen øverst på listen. Tak for det! Derefter kom følgende fire links:
2. Vinens Verden: www.vinens-verden.dk
3. Christensens Vinhule: www.solaia.dk
4. Vinprisguiden: www.vinprisguiden.dk
5. Vinguiden: www.vinguiden.dk
a..
    .
    Den danske vinbranche
    * I denne uge er der ikke nyheder fra den danske vinbranche.
    * Nyheder fra den danske vinbranche bedes sendt til anker@vinavisen.dk - men redaktionen forbeholder sig naturligvis ret til at afgøre, hvad der er relevant stof at bringe ...
..

140.000 nye snyltehvepse hver uge
Allerede sidste sommer slap man 140.000 snyltehvepse løs i Californien, for at de kunne gå til angreb mod den glasvingede skarpskytte - insektet, der medfører den vinstokdræbende sygdom Pierce’s Disease, og som truer en vinindustri med en årlig omsætning på 2,5 milliarder dollars.
Nu slipper man et lignende antal snyltere løs, ikke blot én gang, men hver uge, og de små hvepses opgave bliver at spise så mange af skarpskyttens æg som overhovedet muligt.

Stop for skarpskytter i Australien
I torsdags indførte Australien stramme import-regler for californiske druer. Australierrne ønsker ikke, at få den glasvingede skarpskytte ind i landet. De forlanger, at alle importerede druer bliver behandlet med gassen metylbromid, og hvis de opdager en eneste skarpskytte, vil importen øjeblikkelig blive afbrudt.
Skarpskytten angriber ikke kun vinstokke, men også eucalyptus, citrus og mange andre træer og planter.
Australske druedyrkere så naturligvis helst, at man stoppede al import af druer, og de peger blandt andet på, at metylbromid er blevet sat i forbindelse med skader på ozonlaget.

Maison Bessière i gang igen
For to uger siden - i uge 6 - fortalte vi om Maison Bessière, hvis bygninger i Sydfrankrig havde været ude for et alvorligt attentat, sikkert i forbindelse med det vinøse oprør i Midi.
Firmaet meddeler, at branden og ødelæggelserne ikke på nogen måde hindrer firmaet i at effektuere ordrer. Man har således et lager på 1.500.000 flasker, der undgik at blive flammernes bytte. Man har lynhurtigt fået installeret et nyt tappeanlæg, og en række lokale firmaer er kollegialt kommet Maison Bessière til hjælp.

Til kamp mod banderoler
The Scotch Whisky Association er gået i krig imod den britiske regering, der vil indføre banderoler i kampen mod salget af illegalt importeret, stjålet eller forfalsket spiritus.
Men det nytter ikke med banderoler, hævder whiskyfolket. I fx Polen er 80 procent af markedet smuglergods, og her sætter man bare forfalskede banderoler på flaskerne. I andre lande som USA, Grækenland, Tyskland, Belgien og Norge er man holdt op med at bruge banderoler, fordi man har konstateret, at de ikke er nogen nytte til. Faktisk kan banderolerne give produkterne et skær af autencitet og gøre det lettere for de kriminelle at sælge dem.
Ikke engang banderoler med hologrammer er sikre imod kopiering.

Codorníu uden DO-regler
Ifølge Decanter er den store cava-producent Codorníu gået i gang med et stort vineri i et område mellem Barcelona og Rioja, der slet ikke er et vindistrikt med DO-appellation.
Codorníu gør det udelukkende, fordi firmaet vil producere vin uden at være hæmmet af DO-regler. Blandt andet vil det gøre det muligt at lave vine til mere overkommelige priser.
Codorníu producerer ikke kun mousserende cava, men også "stille" vine - Masía Bach i Penedès, Raimat i Costers del Segre, Bodegas Bilbaínas i Rioja, Scala Dei i Priorato, Legaris i Ribera del Duero, Artesa i Napa Valley og Septima i Mendoza, Argentina.
Det nye vineri vil producere 45.000 hektoliter vin om året.

BiB-vine går godt i Sverige
I løbet af 2001 er det svenske salg af bag-in-box vine øget med 64 procent. Ifølge WOW FaxNews lå salget på 30,5 millioner liter sammenlignet med 18,6 millioner liter året før.
Posen-i-æsken med den lille tappehane er jo en intelligent forpakning. Er man fx single, er det fint, at man kan nøjes med at skænke sig et glas eller to hver dag.
Men der er en vis modstand imod BiB-vinen. Den er ikke rigtigt "fin", og dels er der distrikter, som ikke vil have deres fornemme appellation på papæsken, dels er der importører - i hvert fald i Sverige - som ikke ønsker at "deklassere" vine, som de også sælger på flaske. Hvilket efter vor mening er lidt uforståeligt.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en side, der efterhånden vil komme til at danne en Vinbranchens Blå Bog. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.

Klik på de små billeder for at se Vinbranchens Blå Bog
a..a..




    Fremstød for korkpropperne
    Den portugisiske kork-forening, APCOR, har sat en større kampagne i gang for at fortælle alverden - og især vinproducenterne - om korkproppernes fortræffelighed.
    Man har sat næsten 50 millioner dkr. af til formålet, men i skrivende stund er det ikke lykkedes os at finde det netop lancerede Cork Information Bureau på internettet. Nettet er jo ellers stedet, hvor informationerne i dag spredes hurtigst og bedst muligt.

    Millioner af celler
    Under vor surfing for at finde kampagnen på nettet fandt vi til gengæld hosstående interessante billeder af kork i forstørrelsesgraderne fra x200 og op til x15.000.
    Billederne viser tydeligt, hvordan cellerne danner et tæt væv af luftfyldte hulrum.
    Det var i øvrigt den engelske videnskabsmand Robert Hooke, der i 1660’erne - efter opfindelsen af det optiske mikroskop - opdagede denne struktur i kork og indførte ordet "celle".
    I hver kubikcentimeter kork er der op til 40 millioner celler - det er vist de færreste af os, der tænker over dette naturens vidunder, når vi trækker en prop op. Og smider den væk ...

    Billederne er © copyright CTCOR 2002.

Osama vin Laden
Det portugisiske vinhus Herdade de Esporá har tilbagekaldt 300.000 flasker. Problemet? Jo, på etiketten var vist en mand med fuldskæg og turban. Vinene var tappet længe før terrorangrebet i New York, men desværre lignede personen lidt for godt Osama bin Laden.

Nu må svenskerne smage
I næste måned får elleve svenske System-butikker lov til at invitere deres kunder på vinsmagninger. Det har ellers hidtil været forbudt.
Der må højst være cirka tyve personer med til en vinsmagning - ikke noget med orgier her! Og alle medarbejdere i de elleve butikker har været i Stockholm til en gennemgang af reglerne.
Maria Degerfeldt, der er chef for Dryckeskulturens Hus (det har de også!) og ansvarlig for udviklingen af den nye virksomhed, siger til WOW FaxNews: - Det næste store projekt for almenheden er vinauktionerne, som indføres til efteråret.

Château Peter
I Nordjyske Stiftstidende fremsætter Jørgen la Cour-Harbo den interessante teori, at Peter Brixtofte holder særligt meget af Château Petrus, fordi Petrus er den latinske form af navnet Peter.
Jamen - så har han måske slet ikke været ude på at imponere sine gæster ...? Den pæne mand :-)
..
.
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens spørgsmål - og svar.

Hvad er garrafeira?
Ordet garrafeira, der nærmest udtales om karrafeira, er afledt af det portugisiske ord garrafa, som igen er i familie med ordet karaffel - der igen kommer af det arabiske garrãfa, som er et bredbringet øsekar.
I Portugal er garrafeira stedet, hvor man gemmer de særligt gode flasker, altså den private vinkælder, og med tiden er ordet blevet ensbetydende med "husets bedste vin".
Nogle huse er dog naturligvis bedre end andre, og selv den bedste vin fra et mindre godt vinhus kan ifølge sagens natur være en mere behersket oplevelse.
Vinen skal dog under alle omstændigheder følge visse regler. Rødvine skal være lagret mindst to år på tank og ét år på flaske, før de sælges, og de hvide skal ligge mindst seks måneder på tank og seks måneder i flaske.
Yderligere skal både rød- og hvidvine holde 0,5 procent mere alkohol end det minimum, loven har fastlagt for den enkelte DOC-region.
.
    .
    Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
    .
.
.
Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Robin’s Creek, Chardonnay, South Eastern Australia 2000
49,75 kr. (3 for 120 kr.), Skjold Burne
Denne hvidvin er ret fed i det, men også elegant og let. Den har en fin duft af frugt og eg og en blød og afrundet smag. Og så er prisen jo helt i bund - især hvis man køber tre flasker. Link til side om australsk vin: www.wineaustralia.com.au.


Collepiano, Arnaldo-Caprai, Sagrantino di Montefalco, Italien 1998
303,50 kr., Kjær & Sommerfeldt
Flot rødvin med en intens rød farve, bred frugt med mange nuancer - blandt andet kirsebær - tilpas syre og en dejlig sødme. Den kan drikkes nu, men må meget gerne ligge endnu et par år. Link til side (på italiensk) om producenten: www.arnaldocaprai.it.


Burmester, 10 years old tawny port, Portugal
129 kr., Philipson Wine
Flydende slik! Chokolade, karameller og mange fine smagsnuancer. Kort sagt: En glimrende portvin, der kan drikkes nu. Link til side om portvin og Burmester: www.amorim-group.pt.


Castiglioni, Marchesi de Frescobaldi, Chianti, Italien 2000
150 kr. for 2 flasker, H.J. Hansen
En prægtig vin - en rigtig chianti med fyldig frugt og en indtagende sødme. Den ku' vi godt li'! Link til side om producenten: www.frescobaldi.it.


Aramis, Tannat / Cabernet Sauvignon, Vin de Pays des Côtes de Gascogne 2000
47,50 kr., Vinmonopolet
Hvorfor drikker vi dog ikke mere rosé? Man kan jo få nogle herlige vine, der står og ståler som rubiner i glasset - som fx denne charmerende vin. Den har en frisk, let fed smag med fin sødme. Og kun 12 procent alkohol. Lige til en frokost. Link til side om Vin de Pays des Côtes de Gascogne: www.vins-cotes-gascogne.fr.


Viña Casa Silva, Late Harvest, Colchagua Valley, Chile 1999
45 kr. (½ flaske), Sigurd Müller Vinhandel
Sød vin, der virkelig er værd at gå efter. Dels på grund af dens fine honningsødme og smag lidt efter friske abrikoser, dels på grund af den overordentlig rimelige pris. Link til side om producenten: www.casasilva.cl.


Isole e Olena, Chianti Classico, Italien 1998
99,95 kr., Philipson Wine
Ikke helt billig - men de gode chianti'er koster jo. Denneher er dejlig fyldig og saftig - en charmerende chianti med ren frugt og let sødme. Link til side om producenten: www.firenze.net.


Château d’Aydie, Madiran, Frankrig 1997
135 kr., Vinmonopolet
Denne udmærkede rødvin bør ubetinget plaskes over i en karafel et par timer før. Den har en meget dejlig smag med nuancer af nødder og kirsebærsten samt ret meget garvesyre. Faktisk må den gerne ligge endnu et par år. Link til side om distriktet: www.wineonline.co.uk.


Villa Rocca, Amarone della Valpolicella Classico, Italien 1998
120 kr., Viniberia
Der er to slags sødme i vin, dels restsukkeret fra druerne, dels den sødme, der kommer fra alkoholen. I denne vin synes en del af sødmen at stamme fra de 15 procent alkohol, men der er også god og fyldig frugt i flasken. Link til side om Amarone della Valpolicella: wine.about.com.


Château la Croix, Pomerol, Frankrig 1998
249,75 kr., H.J. Hansen
Harmonisk og vellavet rødvin, men p.t. ikke så fyldig og bred, og garvesyren er også ret markant. Vinen er endnu i sin ungdom. Den kan drikkes nu, hvis den plaskes over i en karafel, men det vil være bedst at gemme den i endnu fem-seks år. Link til side om Pomerol: home.planet.nl.


Atlas Vineyard, Cabernet Sauvignon, Marokko 2000
37,95 kr., Amka Vinimport
Ganske flot "hakkebøffevin", fuld af sol og varme - og virkelig god til prisen. Link til side om marokkansk vin: www.winetoday.com


Aramis, Colombard / Grosmanseng, Vin de Pays des Côtes de Gascogne, Frankrig 2000
47,50 kr., Vinmonopolet
Endnu en vin - en hvidvin, opkaldt efter en af de tre (fire) musketerer. Vinen har en herlig duft og en frisk og pæn, let parfumeret smag. Link til side om Vin de Pays des Côtes de Gascogne: www.vins-cotes-gascogne.fr.


Dolfo, Merlot, Goriska Brda, Slovenien 1998
90 kr., Schou Vinimport
Dyr, men dejlig rødvin med en kraftig, krydret duft og en spændende og moden smag med nuancer lidt i retning af peber og lakrids. Vi kunne godt tænke os at prøve den til lam eller pasta. Absolut en interessant vin. Link til distriktet: www.matkurja.com.


Château Maucaillou, Moulis, Frankrig 1997
162,19 kr. (ved 12 flasker), Lomax
En moden og afrundet bordeaux, der er umiddelbart til at drikke. Link til Bordeaux: www.vins-bordeaux.fr.


Gamla, Cabernet Sauvignon, Galilæa, Israel 1998
95 kr., Amka Vinimport
Denne ganske flotte rødvin kommer fra Golan-højderne, og for at "bløde op" på Cabernet Sauvignon'en har man tilsat lidt Merlot og Cabernet Franc. I smagen er der lidt kirsebær - og 13,5 procent alkohol. Link til side om israelsk vin: www.gemsinisrael.com.


.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

.
Berlingske Tidende
J.L. Chave, Hermitage, Frankrig 1999Rødvin548 kr.Jysk Vin
.
B.T.
Villa Bona Terra, Sangiovese / Merlot, Dealul Mare, Rumænien 2000Rødvin45 kr.Chris-Wine
.
Børsen
Domaine Philippe et Vincent Lecheneaut, Nuits St. Georges, Frankrig 1999Rødvin200 kr.Le Domaine
.
Ekstra Bladet
Domaine Grande Plantade, Costières de Nîmes, Frankrig 1999Rødvin90 kr. (2 fl)Gobi
Aramis, Vin de Pays des Côtes de Gascogne, Frankrig 2000Rødvin47,50 kr.Vinmonopolet
.
ErhvervsBladet
Château la Noe, Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie, Frankrig 2000Hvidvin69 kr.Østjysk Vinforsyning
.
Frederiksborg Amts Avis
Capafoins-Osso, Mas de Masos, Priorato, Spanien 1998Rødvin225,75 kr.Bergman Vinimport
Bodegas Bagordi, Reserva, Rioja, Spanien 1996Rødvin134 kr.Bergman Vinimport
Capcanes, Pansal Cales, Tarragona, Spanien 1999 (50 cl)Sød vin118 kr.Bergman Vinimport
Mutina, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro, Italien 2001Petillant45 kr.Carlo Merolli
.
Jyllands-Posten
Château de Seguin, Cuvée Carl, Bordeaux Supérieur, Frankrig 1998Rødvin175 kr.Chris-Wine
.
Penge & Privatøkonomi
Saracen, Domaine Courtilles, Côteaux du Languedoc, Frankrig 2000Rødvin45 kr.Østjysk Vinforsyning
Candidato Oro, Viña de la Tierra de Bajo Aragón, Spanien 1996Rødvin42 kr.Vinens Verden
Archidamo, Pervini, Primitivo di Manduria, ItalienRødvin59,95 kr.Gobi
.
Politiken
Salice Salentino, Riserva, Puglia, Italien 1998Rødvin110 kr. (2 fl)Bilka
.
Århus Stiftstidende
Riesling Trocken, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland 2000Hvidvin44,95 kr.Skjold Burne
.
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.