Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 50, 2002



Vin-aktuelt i uge 50
9. december - 15. december 2002
.

VinAvisen uge 47VinAvisen uge 48VinAvisen uge 49
      Vil du have vores løbeseddel?
      Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk.
..........
    Grænseoverskridende prins
    Forleden kunne Prins Henrik lægge hånden på et større lager af sin egen vin fra Château de Caïx i Harrislee (på dansk Harreslev) i Tyskland, et center for grænsehandelen.
    For syv måneder siden overtog Taster Wine Vertriebs i Harrislee importen af Prinsens vine for Tyskland, og i de få måneder er det lykkedes firmaet næsten at femdoble salget.
    Hvor Cahors-vinenes tidligere tyske importør solgt 4500 flasker i tretten måneder, har Taster Wine allerede solgt 25.000 flasker i syv.

    Bør Prinsen være glad?
    Hovedparten af Prins Henriks vin aftages af grænsekøbmændene, hvis kunder primært kommer fra Danmark og andre skandinaviske lande.
    Vi ønsker Prinsen til lykke med succesen. Men det havde nu været bedre, hvis vores regering havde fået gjort noget ved de nuværende danske vinafgifter, der er urimeligt høje i forhold til afgifterne i Tyskland - med det resultat at en masse danskere bruger benzin på at køre over grænsen for at lægge en stor del af deres indkøb af dagligvarer i Tyskland.
    Rent nationaløkonomisk er det faktisk en skandale - men det kan Prins Henrik naturligvis ikke gøre for.
............
    Vil du købe Danmark?
    Det svenske Systembolag forstår bare det der med at lave reklamer. Og de er ikke kede af at bruge Danmark som et skræmmebillede:
    Tänk dig att du ärvde 947 miljarder og fick för dig at köpa Danmark.
    Hur skulle du organisera alkoholförsäljningen?
    Efter denne appellerende overskrift fortæller reklamen, at starköl, vin och sprit finns att köpa i nästan varenda mataffär, og at skrumplever är tre gånger vanligare i Danmark än i Sverige.
    Dertil er kun at sige, at hvis vi arvede 947 milliarder (helst danske kr., tak), så ville vi gøre ligesom svenskerne: Skynde os at bygge en meget stor fabrik og lave en masse Absolut-vodka til hele verden. Jo, det ville vi - absolut!

400 flasker Pétrus stjålet
Ifølge Decanter undersøger det franske politi, hvordan 400 flasker Château Pétrus er forsvundet.
Slottets tidligere ejer, den 96-årige Lily Lacoste, fik i alt 1200 flasker, da hun i 1961 solgte slottet til familien Moueix, og flaskerne skulle være overført til hendes kælder på Château Latour à Pomerol, som hun også har ejet, og som hun har skænket til en velgørenhedsorganisation. Men ikke alle flaskerne er åbenbart kommet over på slottet.
Ud over Pétrus-flaskerne mangler der en del møbler og malerier og 300 flasker Château Latour à Pomerol samt 4 millioner euro, der indkom ved salget af et andet af Madame Lacostes slotte, Château La Fleur i Saint-Émilion.
Pétrus koster i yngre årgange cirka 200 euro pr. flaske, mens de ældre årgange vurderes til 500 euro.
Spørgsmålet er: Hvem har udnyttet den gamle dame og stjålet fra hende?

Cabernet Sauvignon er et gadekryds
Den verdensberømte drueforsker Carole Meredith går nu på pension fra sit job siden 1980 på det californiske vinuniversitet i Davis.
Det var Meredith, der i 1996 sammen med sine medarbejdere opdagede genetiske sammenfald mellem Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og Sauvignon Blanc og senere afslørede, at Cabernet Sauvignon er resultatet af en tilfældig krydsning af de to andre druesorter.
Gadekrydset opstod i Bordeaux og omegn for cirka 300 år siden, og al den Cabernet Sauvignon, der dyrkes i alverdens vinlande, stammer således fra en enkelt plante.
Endvidere har Meredith i samarbejde med den franske forsker Jean-Michel Boursiquot opdaget, hvor i verden druesorter som Syrah, Chardonnay og Gamay er opstået.
....
Druekerner hjælper sårheling
Forsøg på Ohio State University har vist, at et ekstrakt af druekerner kan fremme helingen af sår.
Dels understøtter midlet kroppen i produktionen af stoffer, der regenerer ødelagte blodkar, så blodtilførslen bliver bedre. Dels gør midlet det af med bakterier i sårhelingen.
Det er tannin-forbindelsen Proanthocyanidin, der har den gode virkning.

Nyt våben mod skarpskytten
Insektet den glasvingede skarpskytte er stadig på færde i de californiske vinmarker, hvor den spreder den vinstokdræbende sygdom Pierce’s Disease.
Men nu mener man at have fået et nyt og effektivt våben imod den.
Våbnet er et insektmiddel, Admire, som man har brugt i amterne Riverside og Kern, og som har reduceret forekomsterne af skarpskytten markant.
..........

...
KWV's hovedbygning bærer en kopi af den pragfulde barokke trekantgavl på vingården Groot Constantia (billedet herover).
    KWV deles op
    Den store sydafrikanske gruppe KWV meddelte i tirsdags, at den i januar måned vil blive delt op i henholdsvis et aktieselskab, KWV Limited, og et kooperativ, Wijngaard Co-operative.
    Bogstaverne KWV står for Ko-operatieve Wijnbouwers Vereniging van Zuid-Afrika Beperkt, og det er verdens største kooperativ.
    Det blev stiftet i 1918, da bønderne havde svært ved at sælge deres vin. Ældre folk i Stellenbosch husker stadig, at de støvede gader hver dag blev hældt over med vin, der ikke kunne sælges.
    Bønderne gik sammen for at kontrollere markedet og priserne - og sætte en stopper for overproduktionen.
    Når man nu splitter det gamle kooperativ op, er det for bedre at kunne tage konkurrencen op på eksportmarkederne.

Billigere italienske kvalitets-vine
En ny statistik, der blev offentliggjort i forbindelse med vinmessen Salone del Vino i Turino, viser, at prisen på italienske bordvine er steget op til 30 procent i løbet af de sidste ti år, mens rød bulkvin er steget 15 procent, men samtidig faldet i mængde.
DOC-vinene er derimod næsten ikke steget, de røde kun 6 procent og de hvide 1,2 procent. I forhold til inflationen er de faktisk faldet i pris.
..........

...
Sådan er det i dag: I den sorte vandslange varmes vandet op. Det fremmer også fordampningen fra de dråber, der drypper ned og helst skulle nå vinstokkenes rødder.
    Ny teknik sparer på vandet
    Det australske vineri Orlando Wyndham, der ejes af den franske gruppe Pernod Ricard, prøvekører en ny teknik, der vil kunne spare 50-70 procent af alt det vand, vinindustrien bruger til overrisling - et meget vigtigt tiltag i det store land, der ofte er plaget af tørke.
    I de lande, hvor kunstvanding er tilladt, trækker man tynde vandslanger langs med rækkerne af vinstokke. Slangerne er simpelt hen bundet op på de stolper, der holder de udspændte ståltråde, og der er små huller i undersiden af dem, hvor igennem vandet kan dryppe ned til rødderne. På billedet til venstre ses hvordan.

    250 milliarder liter vand
    I Orlando Wyndhams forsøg lægges slangerne ned under jorden, så der ikke sker nogen som helst fordampning, og yderligere provokerer en ny teknik et væksthormon, der får planterne til at "tro", at de får mere vand, end der bliver tilført.
    South Australian Research and Development Institute, der samarbejder med Orlando Wyndham, forudser, at den australske vinindustri på årsbasis vil kunne spare 250 gigaliter vand - dvs. 250 milliarder liter.

I sidste nummer af VinAvisen bragte vi tre postkort fra Sydafrika.
Her sender vi endnu tre postkort, og i næste uge kommer yderligere to.
..........
    Postkort fra vinland: Sydafrika 4
    Hvis man har rejst rundt i Holland, føler man sig hjemme i Sydafrikas byer. Det er stort set den samme arkitektur, man møder, men den er til en vis grad påvirket af indførte slaver fra Malaysia i 1700-tallet.
    I Holland er de gamle huse præget af mursten og træ, i Sydafrika er de murede huse hvidkalkede. Og der er mange af disse meget charmerende huse, både i by og på land. De blev skabt i den anden halvdel af 1700-tallet, da store rigdomme strømmede til Cape-provinsen.
    Stellenbosch er den mest oprindelige af byerne - dens navn optræder på mange af etiketterne på de vine, vi nyder her i landet. Den blev grundlagt i 1685 af den hollandske guvernør Simon van der Stel, der opkaldte byen efter sig selv. Men også byer som Paarl og Tulbagh er et besøg værd.
    Mange af vingårdenes gamle bygninger har stråtag. De har næsten alle en fint svunget gavl over indgangsdøren, og døre og vinduer er malet med fed blank oliemaling - ligesom hjemme i Holland.
..........
    Postkort fra vinland: Sydafrika 5
    Vi besøgte blandt andet Frans Smit, der er winemaker hos Winecorp og ansvarlig for vine som Savanha, Bay View, Longridge og Spier, der sælges hjemme hos Brugsen og Irma.
    Det var interessant at se, med hvilken dygtighed og entusiasme de unge sydafrikanske vinfolk går til sagerne - og se al den lækre teknik, der står til deres rådighed. Der er sket en kolossal udvikling i de seneste år.
    Men Winecorp er kun et enkelt firma. I alt er der 450 vinfirmaer i Sydafrika, og alene inden for det sidste år er der kommet 44 til, og over 500 nye vinmærker har set dagens lys.
    Ifølge den nyeste udgave af John Platters "South African Wine Guide" laves der over 4000 forskellige vine, og hertil kommer en masse vin, der eksporteres som bulkvin og sælges under etiketter, som man slet ikke ser i Sydafrika.
..........
    Postkort fra vinland: Sydafrika 6
    Jan van Riebeeck, der plantede de første vinstokke i Sydafrika, var ikke nogen stor vinmager, men det var hans efterfølger, guvernøren Simon van der Stel. Han fik dog god hjælp fra franske huguenotter, der var flygtet fra forfølgelser i deres hjemland, og som senere flyttede op til det smukke Franschhoek - Det franske Hjørne.
    I 1695 grundlagde van der Stel den store vingård Constantia uden for Cape Town. Den søde vin blev sendt hjem til Europa. Solkongen drak den, Ruslands tsarer drak den - og Napoléon drak ikke andet, mens han sad som fange på øen Sankt Helena. I mange år var vinen verdens berømteste og kostbareste, og den er i dag genskabt og kan købes i Brugsens Netbutik for 259 kr. - for en halv flaske.
    Vingården Constantia er et meget fornemt hus, der er indrettet til museum og bestemt et besøg værd.
    Simon van der Stel, havde en søn, Adriaan, der også blev guvernør, og i 1700 byggede han en prægtig vingård, Vergelegen - idet 600 sorte slaver dog var så venlige at hjælpe ham. Resultatet ses på billedet her.

Vi har efterhånden sendt flere postkort fra rundt omkring i verdens vindistrikter. Dem samler vi herefterdags på en særlig side.
..........
Køb mine propper!
Kåre Selvejer fra Vinens Verden i Odense referer en snak, han har haft med Warren Adamson på Villa Maria Estates i New Zealand.
- Forestil dig, sagde Warren Adamson, - at du er vinproducent og lever i en verden, hvor det eneste, du kender til at forsegle en vin med, er skruelåg.
- En dag banker en smart sælger på din dør for at sælge dig noget revolutionerende nyt til at forsegle din vin med: 100 procent naturmateriale, 100 procent økologisk dyrket og med en holdbarhed på cirka 25 år. Korkpropper hedder produktet.
- Du skal godt nok regne med, siger den smarte sælger, - at korkpropperne mere eller mindre vil ødelægge op mod 10 procent af de flasker, du producerer. Flaskerne vil få propsmag. Men er propperne ikke smarte? Vil du købe dem af mig ... ?

Lækkert som knapperne på et kamera
Som nævnt i sidste nummer af VinAvisen har vi smagt en hvidvin med skrueprop fra Villa Maria Estates, og vi burde egentlig lidt nøjere have skildret vores oplevelser.
Skrueproppen er faktisk til at leve med - vi har jo i årevis levet med skruepropper på kostbare spiritusflasker uden at tage skade af det.
Der er noget vist lækkert ved at åbne skrueproppen - klik, klik, klik, og en frisk og ren vin, garanteret uden propsyge, kan forlade flasken.
Låget har ikke den tynde karakter, man finder i mange af de folier, der dækker korkpropperne. Det har en vis tykkelse, og det drejer meget præcist i skruegængerne. Det opførte sig næsten lige så lækkert som knapperne på et Nikon-kamera.
..a....a....a..a..........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
..........
Mere vin, mindre øl
I fredags offentliggjorde Danmarks Statistik en oversigt over danskernes forbrug af alkohol.
I dag drikker alle personer over fjorten år i snit 11,4 liter ren alkohol om året, og det er mindre end i de forrige år. Faktisk er forbruget faldet med næsten en liter gennem de sidste seks år.
Dette skyldes, at danskerne i stadig højere grad svigter øllet. Alene i 2001 er ølsalget faldet med 3,8 procent i forhold til året før.
Til gengæld er forbruget af vin steget med 1,8 procent i samme periode.
a..a....
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
aa..a..a....a..a..a....
..
.
.


    Søren Grønbæk (f. 1965) er en vinmand, der i mange år har ført Irma-pigen i sit våbenskjold. Han var knap nok ud af militærtjenesten, før han blev ansat i vinafdelingen hos Irma på Nordre Fasanvej og senere i Irma Østerport, og vin har altid været hans store interesse.
    Efter nogle år som souschef i Farum, Værløse og Snekkersten fik han i 1995 tilbudt at komme på Irmas hovedkontor, hvor han sammen med Hans Christian Ipland skulle stå for indkøb af vin og spiritus.
    - Nu skulle jeg se verden fra en lidt anden side, fortæller Søren Grønbæk. - Hidtil havde jeg vejledt og solgt vine til Irmas kunder. Nu skulle jeg være med til at købe de vine, som mine kolleger skulle sælge til vore kunder. Men jeg ville bestemt ikke have undværet tiden ude i butikkerne. Det var der, jeg fik en meget vigtig føling med, hvilke vine kunderne er glade for, og det er denne viden, jeg i dag bruger som indkøber.
    - Irmas kunder har mod på at prøve nyt, og det kræver, at vi hele tiden sørger for at orientere os om udviklingen på markedet - rejse ud, smage, snakke med nuværende og kommende leverandører. Kort sagt følge med. Det er det, der gør jobbet som vinmand så usædvanlig spændende.
    Privat er Søren Grønbæk gift med Rie, og sammen har de tre børn, David, Helena og Troels på henholdsvis fem, seksten og nitten år, så der er altid liv i hjemmet. Fritiden bliver brugt med familie, venner og et godt glas vin samt badminton, svømning og udflugter i naturen - kolonihavehuset i nærheden af Dragør ikke at forglemme.
    Adresse: Irma A/S, Korsdalsvej 101, 2610 Rødovre, tlf.: 43 86 38 22, e-mail: Soeren_Groenbaek@irma.dk.
.a.....
Romersk orgie
For fjerde år i træk har vinmagerne i Upper Hunter i Australien holdt deres "romerske orgie" på Rosemount Estate.
Vineriets store bygning var forvandlet til en romersk villa med søjler, statuer og kæmpemæssige vægmalerier, og mad og vin blev serveret af damer i toga (nå, vi troede nu ellers, at det var de romerske mænd, der gik i toga).
Under festen var der konkurrence i vinspytning. Den blev vundet af en mystisk dame i rødt, der leverede et storslået spyt på 2 meter over i den ventende spand.
Orgiet gav 30.000 AUS-dollars til velgørenhed.
..... aa..a..a..aa..a.-----a..
    Ugens vinøse billede
    Mens vi venter på flere vinøse billeder fra vore læsere, bringer vi et, som vi selv har taget. Eller rettere fotograferet af.
    Det hang på væggen i vingården Torre Oria i det spanske distrikt Utiel-Requena, som vi besøgte for et par måneder siden, og det er malet af J. Gonzalez Alacreu.
    Det er malet i en gammel og romantisk stil - ret drevent gjort - men kunstneren er i allerhøjeste grad nulevende. Her er alle spanske sejl sat til, og ikke et øje er tørt!
    Hvert år får Torre Oria en kunstner til at male seks malerier, der dels bruges til etiketterne til en serie vine, dels er udstillet på væggene i det interessante gamle hus med Tivoli-tårnet.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    I denne uge er det jo ikke et billede, tilsendt af en læser. Men alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder.
    I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.

Danskernes vin
På onsdag d. 11. kl. 22.50 genudsender DR1 den lange udsendelse om danske vingårde under solrige himmelstrøg, der tidligere har været sendt på DR2. Ind imellem indslagene giver Flemming Hvelplund gode råd.

Vinøse julegaver
På torsdag d. 12. kl. 0815 er Tim Vollerslev atter i TV2’s "Go’morgen, Danmark", denne gang med vinøse julegaver. Blandt andet medbringer han en champagnesabel (se nedenfor), vinduft-sættet "Le Nez du Vin", karafler, vinglas, termometer, protrækker, dekanteringstragt, vinilter osv.
Julegaverne har han lånt hos ProVino (tlf.: 33 16 05 65) og Spiegelau Glas (tlf.: 35 43 55 18).

Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send os blot en mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk
aa..a..a....a..a..a....


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.


Duetto, Santo Tomás og Livermore Valleys, Mexico og Californien 1997
375 kr., Det franske Vinlager
"Kultvinen" Duetto blev skabt i 1997 i et samarbejde mellem to af Nordamerikas ældste vinhuse: Californiske Wente Vineyards (etableret 1883) og mexicanske Bodegas de Santo Tomás (etableret 1888), og det er en forførende dejlig vin, elegant, fløjlsblød og rig på facetter - ind imellem med mindelser om svedsker og portvin, men uden de muskuløse procenter, der desværre er kommet på mode. Kort sagt en kultiveret oplevelse.


Klein Zalze, Cabernet Sauvignon, Vineyard Selection, Stellenbosch, Sydafrika 1999
120 kr., Chris-Wine
Herlig rødvin, som mange vil kunne lide på grund af dens bløde og lækre, intense frugt og fine sødme. En af de virkelig gode sydafrikanere.


Château Pierrail, Bordeaux Supérieur, Frankrig 2000
87,50 kr., H.J. Hansen
Jo, de kan godt i Bordeaux, når de vil! Her er en fyldig og meget lækker rødvin med indtagende sødme og herlig frugt - lidt efter blommer, kirsebær og solbær. Den bliver rigtig god, når den har ligget endnu et par år.


Wente, Charles Wetmore Reserve, Cabernet Sauvignon, Livermore Valley, San Francisco Bay, Californien 1998
149,95 kr., Det franske Vinlager
Elegant rødvin, blød og meget meget lækker, moden og afrundet. Den er anvendelig til mange forskellige middagsretter.


Meda Margherita, Nebbiolo d'Alba, Italien 1999
54,95 kr., i december: 259 kr. for 6 flasker, Kvickly
Dejlig afrundet rødvin med frisk frugt og nuancer af blomme og tobak. En både harmonisk og meget alsidig vin, der vil gå fint til mange retter. Og så er prisen jo yderst rimelig - i denne måned.


Domaine de Glovallon, Palagret, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1999
90 kr., 82,50 kr. ved 12 flasker, Bendix Vine
Meget lækker rødvin med fyldig frugt og let sødme. Og en kultiveret vin uden for meget alkohol (12,5 procent).


Albrizzi, Cantine Due Palme, Salento Rosso IGT, Italien 2001
75 kr., Vinslottet i Greve
Den rødvin smager virkelig godt, lød det under smagningen. Den har en dejlig fyldig frugt og en indtagende sødme og vil være fin til en god bøf eller ost.


Caliterra, Sauvignon Blanc, Valle Central, Chile 2001
55 kr., 45 kr. ved 12 flasker, Kjær & Sommerfeldt
Tør hvidvin med en dejlig afrundet fedme - og til en rimelig pris. Glimrende til lette retter og fisk.


Domaine Les Aphillanthes, Vieilles Vignes, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 2000
128 kr., Jysk Vin
Den intense frugt klarer næsten de 14,5 procent alkohol i denne rødvin. Smagen er i øvrigt fyldig og med en lækker sødme. Det vil være en god idé at plaske vinen over i en karaffel et par timer før middagen.


Paul Jaboulet Aîné, Crozes Hermitage, Frankrig 1999
145 kr., Best Selection
Flot og fyldig rødvin med harmonisk forhold mellem frugt, alkohol, syre og sødme.


Terrae Melixio, Negroamaro, Salento Rosso IGT, Italien 2001
34 kr. ved 6 flasker, Vinslottet i Greve
En "varm", frugtagtig og robust rødvin med sødme, men uden noget større smagsspektrum. Den fjerde stjerne får den for den lave pris.


Nekeas, Navarra, Spanien 2000
41 kr., Amka Vinimport
En rigtig rar rødvin, let, saftig, harmonisk og med fin sødme.


120, Chardonnay, Santa Rita, Valle Central, Chile 2001
54,95 kr., Amka Vinimport
Hvidvin med kraftig frugt og (for) kraftige procenter. En vin af kvalitet til en lav pris.


Château Ducluzeau, Listrac, Médoc, Frankrig 1998
155 kr., Lago Import
Ikke helt billig, men en moden og harmonisk Bordeaux-rødvin, tør og med god frugt. Den skal drikkes nu.


Méditerranée, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
39,75 kr., Vingaarden
En god hakkebøffe-rødvin til en rimelig pris. Den har pæn frugt og en markant sødme.


Mad Fish, Sauvignon Blanc / Sémillon, Western Australia 2001
79 kr., New World Vinimport
Trods de mange procenter (14) er dette en forfriskende hvidvin med kraftig frugt og en ret markant citrussmag.

.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

.
B.T.
MontGras, Reserva, Cabernet Sauvignon Colchagua Valley, Chile 1999Rødvin39 kr.Netto
Viña Carmen, Merlot, Valle Central, Chile 2000Rødvin65 kr.Vinens Verden
.
Ekstra Bladet
Château Villars, Costières de Nîmes, Frankrig 2000Rødvin60 kr.Rungsted Vinhandel
Château Brisson, Côtes de Castillon, Bordeaux, Frankrig 1999Rødvin75 kr.A Vinstouw
.
ErhvervsBladet
CK Vineyards, Zinfandel, Wildwood Canyon, Californien 2000Rødvin89 kr.Vinslottet i Greve
Frei Ranch, Zinfandel, Gallo, Dry Creek Valley, Californien 2000Rødvin229,75 kr.Skjold Burne
.
Frederiksborg Amts Avis
Zalze Ruby Cabernet/Cinsault, Sydafrika 2001Rødvin35 kr.Chris-Wine
Zalze Pinotage/Shiraz, Sydafrika 2001Rødvin38 kr.Chris-Wine
Kleine Zalze Merlot, Cellar Selection, Sydafrika 1999Rødvin100 kr.Chris-Wine
.
Hjemmet
Pasqua, Valpolicella Superiore, Italien 2000Rødvin40 kr.Amka Vinimport
.
Jyllands-Posten
Jusino Boal, 10 Years Old, Medium Sweet, Madeira, PortugalHedvin140 kr.ViniPortugal
.
Nordjyske Stiftstidende
Plaisir de Noël, Julevin, Vin de Pays d'Oc, FrankrigRødvin42,50 kr.Sigurd Müller
.
Smag & Behag
Krohn, Tawny Port, Portugal 2001Hedvin249 kr.Erik Sørensen
Nieport, Tawny Port, Portugal 2000Hedvin375 kr.Skjold Burne

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.