Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 07, 2003



Vin-aktuelt i uge 7
10. februar - 16. februar 2003
.

VinAvisen uge 4VinAvisen uge 5VinAvisen uge 6
a
Skævvreden konkurrence
Den vinkyndige læge Nils Stormby i Malmø har nøje fulgt affæren med bestikkelserne i det svenske Systembolag, som vi beskrev i forrige uge.
- Men bestikkelserne er kun en lille del af, hvad der foregår, skriver Nils Stormby til VinAvisen. Det er i den grad lykkedes for Systembolaget at begrænse konkurrencen, at det er mærkeligt, at danske vinhandlere ikke forstår, hvor farligt Systembolaget og Vin&Sprit (der i dag hedder V&S Group) bliver på det danske marked, den dag Sverige afskaffer monopolet.

En svensk strategi
- Allerede nu er V&S Group jo i gang med at opkøbe danske vinfirmaer, skriver Nils Stormby. - Måske vil Systembolaget gøre det samme, når monopolet ophører, og Systembolaget kan agere internationalt.
- De to svenske foretagender har en utrolig stor kapital og kan let knuse de små vinfirmaer både i Danmark og i andre lande. Det vil blive en fuldstændig skævvreden konkurrencesituation.
Nils Stormby er helt sikker på, at der findes en svensk strategi for dette, og det undrer ham, at dansk vinhandel lader det ske uden klage til konkurrencemyndighederne i Danmark eller EU.

Svære at vælte af pinden
VinAvisen har fået et par henvendelser fra danske vinhandlere, der føler sig generet af forretningsgangen med at få vin listet i det svenske Systembolag. De taler om sammenspisthed og "i lommen på" - men ønsker i øvrigt ikke at blive nævnt ved navn.
Folk i branchen mener, at det finske monopol ryger først, og året efter følger så det svenske. I mellemtiden vil monopolerne ifølge Niels Stormby have god tid til at forberede overgangen, så ingen vil kunne vælte dem af pinden. Blandt andet søger det svenske Systembolag at skabe et mere forbrugervenligt image.
Peter Schaltz er formand for Vin og Spiritus Organisationen i Danmark. Han er også direktør for Vingaarden, der ejes af svenske V&S Group. Så det er naturligt at spørge ham om hans holdning til de planer, svenskerne ifølge Nils Stormby har lagt. Til VinAvisen siger Peter Schaltz:

Hvad er Systembolaget - og hvad er V&S?
- Først og fremmest må vi lige slå fast, at det svenske detailmonopol, Systembolaget, ikke har nogen som helst forbindelse med V&S Group, der består af fem forretningsområder:
* International Brands, som blandt andet ejer mærkerne Plymouth Gin og Danzka Vodka.
* Emerging Markets, som primært beskæftiger sig med forretningsudvikling i Østeuropa.
* The Absolut Company, som ejer mærket Absolut Vodka.
* V&S Distillers, hvor blandt andet De Danske Spritfabrikker hører hjemme.
* V&S Wine, hvor Vingaarden er placeret sammen med sit svenske søsterselskab, Nordic Wines.

Mange detailhandlere i Danmark, kun én i Sverige
Ifølge Peter Schaltz bearbejder Nordic Wines det svenske marked på nogenlunde samme måde, som Vingaarden bearbejder det danske - og Nordic Wines har i øvrigt intet med den omtalte bestikkelsessag at gøre.
- I Danmark er der mange spillere på banen. Der er en yderst professionel specialhandel. Der er alle købmændene, og der er Coop Danmark (Brugsen) og Dansk Supermarked (Netto, Føtex og Bilka).
- I Sverige er der kun én detailhandler: Systembolaget. Og Nordic Wines såvel som andre svenske og danske vinimportører må kæmpe om at få listet og solgt deres vine i Sverige - fuldstændig som danske vinimportører hver dag må slås for at få solgt deres vine i Danmark.

Kom bare an
At Systembolaget skulle blive farligt for dansk vinhandel, når og hvis monopolet ophører, er komplet uforståeligt for Peter Schaltz.
- Hvis en svensk detailkæde skal have succes med vin og spiritus i Danmark, siger han, - må den starte med at slå alle de dygtige supermarkeder, købmænd og discountbutikker af pinden - detailhandlere, der har levet i den frie og benhårde konkurrence i hundrede år. Det er der vist ingen danskere, der tror er muligt!
- Hvordan de stygge svenskere skulle kunne knuse de stakkels danske vinhandlere, er ligeledes svært at få øje på. Hverken vi i Vingaarden, vore konkurrenter eller andre i branchen føler sig specielt knuste.
- Gad vidst, hvad det er for en klage, Nils Stormby opfordrer os til allerede nu at fremsende til konkurrencemyndighederne i EU. Vi danskere er ikke bange for konkurrence, heller ikke hvis den skulle komme fra Sverige. Vi er vant til at leve og agere i et åbent marked.
Der er ikke andet at sige til Nils Stormby end: Lad dem bare komme an! Svenskerne skal stå tidligt op, hvis de vil vælte de danske vinhandlere af pinden.

De skruer bissen på
Vinkomiteen i Rioja har som tidligere nævnt i VinAvisen skruet bissen på over for Bodegas Logroñesas, der havde forfalsket vin. Komiteen vil have en stor erstatning for den skade, svindelen har forvoldt på Riojas image.
Nu følger komiteen op med endnu et sagsanlæg mod Bodegas Vega de Valdeoya, og her lyder kravet på 186.000 euro.
I bodegaens kælder fandt inspektører fra vinkomiteen 20.000 flasker med falske etiketter. Bodegaens to ejere, Angel Tobias og Antonio Garcia, hævder, at de havde købt etiketterne af en ukendt person uden at spekulere over, om de var falske (!).
De to ejere har også fået et erstatningskrav fra det spanske landbrugsministerium. Det lyder på 102.000 euro.
Det er blevet dyrt at svindle, og det skal det også være.

En ny joker på bordet
Nu er den gal igen i landsbyen Aniane 30 km nord for Montpellier i Languedoc. Det var her, Robert Mondavi ville anlægge en vinmark på 50 hektar "i en jomfruelig skov" og prøve at skabe en ultra-topvin til cirka 500 kr. pr. flaske.
Mondavis planer blev ikke til noget. Egnens vinbønder gjorde oprør, en ny borgmester blev valgt og salget annulleret.
Nu er der smidt en ny joker på bordet, og jokeren hedder Gérard Depardieu.

Lidt af et chok
Den berømte franske skuespiller har siden 1982 lavet vin på sit Château de Tigne i Loire-dalen. Sidste år købte han Château Gadet i Médoc, og i tirsdags købte han en mark på 2,2 hektar i Aniane.
Depardieu betalte 40.000 euro pr. hektar - i alt for marken cirka 650.000 dkr. - og dette kom som lidt af et chok for naboerne. Mange af dem var selv købere til marken, men så mange penge kunne ingen af dem ryste op med.
Den lokale forening af unge vinbønder siger, at Depardieu risikerer at gøre varig skade ved at forhindre de lokale i at fortsætte i deres fædres fodspor.
a .a.... .a...

....
Med sin rødvin, Mas de Daumas Gassac, viste Aimé Guibert, at det var muligt at skabe fornemme vine på jorden i Aniane.
    Mas du Daumas Gassac
    En af dem, der i sin tid førte an i kampen mod Mondavi var Aimé Guibert, og han er ikke hvem som helst. Det er ham, der opnåede verdensberømmelse med sin vin, Mas du Daumas Gassac.
    En dag for snart mange år siden, da Monsieur Guibert var ved at grave ud til en vej gennem en bakke, fik han besøg af en ven fra Bordeaux, geologi-professoren Henri Enjalbert.
    De gik sig en tur ud over markerne, og da de kom til den gennemskårne bakke, standsede Enjalbert op og studerede det lodrette snit gennem jordlagene.
    - Er du klar over, hvad det er for en jord, du har her? sagde geologen. - Den er magen til jorden i Bordeaux. Du kunne lave nogle helt fantastiske vine! Vi må have fat i Peynaud ...
    Emile Peynaud var Bordeaux' berømte vinprofessor, der var konsulent for mange af de store slotte. Han kom til Languedoc, og efter hans råd blev vinmarkerne anlagt med Cabernet Sauvignon-druer. Resultatet blev den fremragende rødvin.

Australiens største vinfirma i knibe
Det går fint for australsk vin - på eksportmarkederne, vel at mærke. På hjemmemarkedet har der - på grund af overproduktionen - været kraftige prisfald, og det har fået aktierne i de store vinfirmaer til at falde.
Værst er det gået ud over Southcorp Wines, der er Australiens største vinfirma, og som hvert år laver vin af over en kvart million tons druer.
I 2001 fusionerede Southcorp med Rosemount, og blandt firmaets vinmærker kan nævnes Rosemount, Penfolds (med den berømte Grange), Lindemans og Wynns.
Kun to uger efter, at Southcorp meddelte en 15 procent udbytte-sænkning for 2003 og suspenderede al handel med firmaets aktier, har den administrerende direktør, Keith Lambert, fratrådt sit job. Eller rettere: Han blev gået af bestyrelsen.

Endnu et elefantbryllup?
Keith Lambert er svigersøn til Rosemount’s grundlægger, Bob Oatley, der ejer 19,7 procent af Southcorp. Svigerfar har stadig tillid til firmaet, men det har ikke alle aktieanalytikere. De mener tværtimod, at problemerne på ledelsesplan har svækket firmaet og gjort det modent til en overtagelse.
Måske fører det til endnu et elefantbryllup efter sidste måneds ægteskab mellem kæmperne BRL Hardy og Constellation Brands.
Mulige ægtefæller er den australske bryggeri-gruppe Foster’s og de store britiske koncerner Allied Domecq og Diageo, men også amerikanske Kendall Jackson nævnes.

Sne er godt for vinstokke
Ifølge Decanter har Marqués de Murrieta i Rioja oplevet sit kraftigste snevejr i 50 år - og er glade for det. Vinstokkene havde nemlig godt af de 60 cm sne, der faldt i løbet af fem timer.
Sneen hjælper med til at dræbe insekter og steriliserer også jorden for mange mikrobiologiske problemer såsom råd og svamp.
Endvidere er sneen den bedste form for vanding, idet den langsomt siver ned i jorden i stedet for at løbe ned ad bakken til den nærmeste grøft.

Mindste høst i 50 år
En ny italiensk statistik viser ifølge avisen Il Sole 24 Ore, at produktionen af vin i Italien faldt med 14,8 procent i 2002 - til 42,4 millioner hektoliter.
Af de 42,4 mio hl var næsten halvdelen hvidvin, nemlig 21,2 mio hl.
Veneto, Emilia Romagna, Puglia og Sicilien stod for 53.8 procent af den totale produktion, skønt Veneto lavede 21 procent mindre vin end sædvanligt.
Den samlede høstmængde var den mindste i 50 år, og det skyldes det slette vejr i flere perioder sidste sommer - ikke mindst i Veneto.
a .a.... .a...
    .
    Den danske vinbranche
    * H.J. Hansen Vinhandel har i sin butik på Østerbro i København ansat den 35-årige Henrik Lund, der tidligere har været hos blandt andet Kjær og Sommerfeldt, Frederiksberg Vinhandel og Knud Jørgensens Vinhandel. Ud over det daglige salgsarbejde i butikken til private og erhvervskunder vil Henrik Lund også varetage diverse vinsmagninger samt blive brugt som faglig specialist inden for blandt andet klassificeret Bordeaux.
    * Kjær & Sommerfeldt har ansat to nye medarbejdere. Den ene er Søren Strunge, der har en lang karriere med sig inden for vin- og restaurationsbranchen i både ind- og udland, og som er blevet salgskonsulent i Syd- og Midtjylland. Den anden er Ole Secher, der ligeledes har en lang erfaring inden for vinbranchen, senest fra Mad & Vin i Magasin Ålborg, og som er blevet salgskonsulent i Midt- og Nordjylland. Samtidig har Willie Keil efter 38 år hos Kjær & Sommerfeldt valgt at gå på førtidspension. Willie Keil startede som vinkyper, var senere lagerchef og senest edb/prognoseansvarlig. Han vil fortsat lejlighedsvis være knyttet til Kjær & Sommerfeldt.
    * Laudrup Vin og Gastronomi har overtaget New Zealand Wine, som Christian Bach grundlagde i 1995. Christian Bach fortsætter som vinkonsulent i Laudrup Vin.
    * Det Franske Vinlagers indkøbschef og ankermand inden for vin og spiritus, Jakob Christensen, har valgt at søge nye udfordringer. Fremover ligger ansvaret for indkøb hos divisionschef Kristian Andreasen.
..
..a....a.... .........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
a .a.... .a....
..
.
.


    Helge Nidløse (f. 1939) stod i 1962 i et valg: Skulle han være skolelærer eller vinhandler? Efter lang tids tøven (to-tre sekunder) valgte han rigtigt - og blev vinhandler. Han kom i lære hos kongelig hofleverandør Chr. Stausholm, hvor gode vinkendere videregav ham deres interesse for fin vin, og her blev han indtil 1975, da han sammen med John Hornhaver overtog Oberbech-Clausens Vinhandel. I 1982 købte de Carl Jacobsens Vinhandel på Østerbro, som Helge Nidløse senere forlod til fordel for Juul’s Vinhandel, hvor han først var medarbejder og fra 1991 medejer sammen med Michael Madsen.
    Juul’s Vinhandel, der i 2001 kunne fejre sit 75 års jubilæum, ligger på den travle Værnedamsvej - opkaldt efter øltapper Werner Dam, som indtil 1762 havde sin beværtning ovre på den anden side af gaden.
    Vinhandelen har i dag fem medarbejdere og handler både en gros og detail, og den er ikke mindst kendt for sit store udvalg af spiritus. Den har over 500 forskellige mærker i whisky, cognac og armagnac, cirka 50 i rom og som det nyeste ægte rød absint fra Barcelona.
    Men også på vinsiden har Juul’s Vinhandel interessante flasker, blandt andet fra Maison Champy, det ældste vinhus i Beaune, Jean Becker i Alsace, Château Castera i Médoc, Château le Chabrier i Bergerac og Marchesi Alfieri i Piemonte.
    I 1957 spillede Helge Nidløse på Unions førstehold; han er en habil kroketspiller, og gode venner påstår, at han er lidt af en haj til billard. Til daglig hygger han sig med sport, frimærker, gode venner og hustruen Kirsten, med hvem han har været gift siden 1964. Sammen har de døtrene Lene og Birgitte - og tre børnebørn.
    Adresse: Juul’s Vin og Spiritus, Værnedamsvej 15, 1819 Frederiksberg C, tlf.: 33 31 13 29, fax: 33 31 13 28, e-mail: juuls.vinhandel@mail.tele.dk.

Go’ morgen, Danmark
Mandag den 10. februar mødes Tim Vollerslev, Michael Meyerheim og Per Pallesen igen på Københavns Hovedbanegård for at sende deres vinøse oplevelser ud i TV2’s morgenprogram - cirka kl. 08.15. Denne gang står der spansk crianza-rødvin på vinkortet, nemlig:
* Gran Barón, Crianza, Penedès 1999 til 39 kr. fra Kvickly.
* Castillo de Monjardin, Cabernet/Merlot/Tempranillo, Crianza, Navarra 1998 til 66 kr. fra Laudrup Vinimport.
* Hacienda Monasterio, Crianza, Ribera del Duero 1999 til 148 kr. fra Sigurd Müller.
a .a.... .a...

....
Ristorante San Giovanni drives af italienske Giovanni Volpi, danske Benthe og sønnerne Mikele og Daniele - og der er helt bestemt ikke pizza på menukortet.
    Restaurant med halve flasker
    I uge 5 skrev vi om de mange fordele ved halvflasker - især på restauranter. Og vi skrev også, at vi endnu ikke har hørt om danske restauranter, der ligefrem har et specielt vinkort med halve flasker. De findes i udlandet, men findes de også her?
    Denne lille efterlysning har lokket Mikele Volpi på Ristorante San Giovanni på Vesterbro i Aalborg ud af busken.
    - Jo, vi har et specielt kort med halve flasker, skriver han, - og mange af vinene importerer vi selv. Herudover har vi et kort med cirka 30 vine, der er udvalgt og importeret af restaurant Era Ora i København. Restaurantens website findes på www.sangiovanni.dk.

Slut med annonceforbud
I 1997 stævnede den svenske konsumentombudsman specialmagasinet Gourmet, fordi det havde trykt en annonceside om rødvin og to sider om whisky. Det var forbudt ifølge den svenske alkohollov.
Siden har sagen kørt fra den ene retsinstans til den anden, og også EU-domstolen har været inddraget.
I onsdags vandt Gourmet sagen, da Marknadsdomstolen som den sidste instans fastslog, at det svenske forbud strider imod EU’s regler.
Som en konsekvens heraf må rigsdag og regering nu til at ændre alkoholloven, idet man i første omgang vil forsøge at opretholde forbudet mod annoncering for spiritus.

Indsmuglede annoncer
Har der da slet ikke været reklamer for vin og spiritus i Sverige? Jo da. Systembolaget har ikke bestilt andet. Det har smuglet en masse reklamer ind på markedet - trods dets hellige forpligtelse til at holde svenskerne ædru.
Danske vinhandlere har ikke måttet indrykke annoncer i svenske aviser, men Systembolagets vine er blevet eksponeret kraftigt i svenske bøger og masser af artikler om vinprøvninger, hvori kun Systembolagets varenumre opgives.
Der er slut nu, og nogle af de store aviser regner med allerede i denne uge at bringe annoncer for vin.
a .a.... .a...
    Rekord-auktion i Sydafrika
    For 29. gang afholder Sydafrika sin store og vigtige vinauktion i Nederburg. Den løber af stabelen den 11.-12. april og bliver ifølge Decanter den hidtil største med 9603 kasser vin fra 96 af Sydafrikas mest prominente vinerier.
    Vinene på denne auktion skal være af høj kvalitet, og til 2003-auktionen er 175 vine blevet accepteret af dommerpanelets næser og smagsløg.
    Siden 1975 har omsætningen på auktionen været støt stigende. Sidste år nåede den endnu en rekord på 7,3 millioner Rand, dvs. cirka 6 millioner dkr.
.a .a.... .a...
    Ugens vinøse billede
    Ole Baunbæk var i Piemonte, og lige før juleaften var han på besøg i vineriet hos Roberto Voerzio i La Morra. Solen var fremme, og Ole Baunbæk tog dette herlige billede af de flotte Barolo-marker. Bag det kuperede landskab og den lavthængende tågebanke tårner alperne med Mont Blanc sig op og fuldender det "bjergtagne" landskab.
    Et billede som dette illustrerer bedre end noget, hvordan den italienske regions navn er opstået. Piemonte er en sammentrækning af ordene for fod og bjerg - altså "Ved foden af bjerget".

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.
a .a.... .a...
Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
a .a.... .a...
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Ca' del Monte, Amarone della Valpolicella Classico, Italien 1997
220 kr., Holte Vinlager
En muskuløs herre, der skal plaskes over i en karaffel, før man gør et nærmere bekendtskab med ham. Vinen har en frisk og fyldig frugt, der balancerer fint med de 15 procent alkohol, og det er en vin, der egner sig til kraftig og krydret mad - fx den gullasch, vi nød den til.


Malambo, Chenin Blanc / Chardonnay, Mendoza, Argentina 2001
39,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Forfriskende og dejlig hvidvin på to druesorter, hvor det er Chardonnay'en, der gør sig mest gældende. Vinen har en vis fedme - og en yderst rimelig pris.


Monte Real, Bodegas Riojanas, Crianza, Rioja, Spanien 1998
56,95 kr., på tilbud: 129 kr. for 3 flasker, SuperBrugsen og Kvickly.
En rigtig rioja, moden (fem år gammel), kompleks og med forfriskende frugt og rosinagtig sødme. På tilbud (43 kr. pr. flaske) er den simpelt hen et fund.


Langmeil, Cabernet Sauvignon, Barossa, Australien 2001
110 kr., Jysk Vin
Meget fyldig og lækker rødvin med god balance mellem frugt og 14 procent alkohol.


Montes, Pinot Noir, Casablanca Valley, Chile 2001
79 kr., Bichel Vine
En af Chiles bedste vinmagere, Aurelio Montes, står for denne lækre og afrundede rødvin med frisk frugt, let krydderi, tilpas fadlagring og indtagende sødme.


Frankland Estate, Shiraz, Rivermist Vineyards, Western Australia 2001
79,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En af disse muskuløse rødvine, der er bedst til store bøffer og anden kraftig mad. Den har en intens frugt og sødme, der holder de 14,5 procent alkohol i balance.


Que será Sirah, Syrah, Paul Mas, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
69,50 kr., på tilbud: 63 kr., La Maison Sevino
Que sera, sera / Whatever will be, will be ... Jo, vi synger med på, at her er en rødvin, der smager virkelig godt. Dejlig ren frugt med toner af figner, lakrids og lidt peber og en indtagende sødme.


La Bastide de Saint Vincent, Gigondas, Frankrig 2001
129 kr., Vinmonopolet
Mums! Herlig rødvin, blød og lækker med mange facetter i den fine frugtsmag og med en indtagende sødme. Træk den op og plask den over i en karaffel en time før måltidet.


Monte Oro, Reserva, Merlot, Maipo Valley, Chile 2000
70 kr., Amalie Vinimport
Meget dejlig rødvin med en indtagende sødme, bløde tanniner og tilpas fadlagring. Egnet til mange middagsretter med kød, pasta etc.


Réserve de Cassius, Côtes du Rhône, Frankrig 2000
56 kr., Cavalcade Vine
Kraftig rødvin med fyldig, let krydret frugt og en fin sødme.


Piedemonte, Selection, Navarra, Spanien 2001
39,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
God og meget anvendelig hverdags-rødvin, lavet på druerne Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Merlot.


Borgata, Pinot Grigio / Garganega, Veneto IGT, Italien 2001
49,75 kr., 129 kr. for 3 flasker, Skjold Burne
Hvidvin med en spændende, let parfumeret duft og en udpræget citrussmag, der virker fint og forfriskende til mad.


Borgata, Montepulciano d'Abruzzo, Italien 2000
49,95 kr., 129 kr. for 3 flasker, Skjold Burne
God hverdags-rødvin med en saftig og ren smag med toner af krydderurter og kirsebær. Den fjerde stjerne får den for den rimelige pris - når man køber tre flasker.


Renato Ratti, Barbera, Piemonte, Italien 2000
69,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Kraftig og tiltalende rødvin med god frugt og forfriskende syre.


Feteascà Neagrà, Vinarte, Rumænien 2000
59 kr., TSVinovation
Meget venlig og rar rødvin uden kanter - og kun 12,5 procent alkohol som i gamle dage.


Les Alcusses, Valencia, Spanien 2000
69,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En ikke helt billig rødvin med kraftig frugtsmag og fin sødme samt et lille bittert bid i slutningen.
a .a.... .a...

a .a.... .a....
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

B.T.
Undurraga Reserva, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 1999Rødvin50 kr.Netto
.
Børsen
Villa dei Preti, Villa Simone, Frascato Superiore, Italien 2001Hvidvin84 kr.Adriat Vinimport
.
ErhvervsBladet
Mas des Bressades, Cuvée Tradition, Costières de Nîmes, Frankrig 2001Rødvin54 kr.Freile Vine
.
Frederiksborg Amts Avis
Anno Terzo, Toscana, Italien 1999Rødvin103 kr.Carlo Merolli
I Pianetti, Toscana, Italien 2001Rødvin45 kr.Carlo Merolli
Montes, Sauvignon Blanc, Chile 2002Hvidvin59 kr.Bichel Vine
.
Hjemmet
Trapiche, Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentina 2000Rødvin49 kr.Amka Vinimport
.
Smag & Behag
Domaine Gardiès, La Torre, Côtes du Roussillon Villages, Frankrig 2000Rødvin196 kr.KB Vinimport
Domaine Gardiès, Les Falaises, Côtes du Roussillon Villages, Frankrig 2000Rødvin239 kr.KB Vinimport

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.