Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 08, 2003



Vin-aktuelt i uge 8
17. februar - 23. februar 2003
.

VinAvisen uge 5VinAvisen uge 6VinAvisen uge 7
a .a.... .a...
Anslag mod fransk vin i USA
Formanden for Repræsentanternes Hus i den amerikanske kongres, Dennis Hastert, har foreslået, at der indføres en lov med restriktioner imod importen af fransk vin - blandt andet på grund af Frankrigs holdning i Irak-krisen.
Han har også foreslået, at der anbringes en orange etiket på alle franske vinflasker for at gøre opmærksom på, at indholdet kan være behandlet med okseblod-pulver.
Tørret tyreblod har været benyttet som et klaringsmiddel i vinindustrien, indtil det i 1998 blev forbudt i forbindelse med frygten for kogalskab. Midlet, der er ganske harmløst, har ikke været brugt i de sidste fire-fem år, men det har Dennis Hastert sikkert ikke opdaget.

Helt uretfærdigt
Amerikanerne er vrede på franskmændene, men der kommer nu næppe en amerikansk lov, der hindrer importen af fransk vin. Den er for langt ude.
Hvem glemmer imidlertid, hvad der skete, da Frankrig i 1995 trodsede verdensopinionen og foretog prøvesprængninger af atombomber på koraløerne Murruoa og Fangataufa i Stillehavet? Folk over hele verden vendte fransk vin ryggen. Og uheldigvis (for Frankrig) stod Chile og Argentina parat med billige vine.
At atombomberne i sin tid ramte fransk vin var naturligvis helt uretfærdigt. De franske vinbønder havde ingen som helst indflydelse på, at en præsident med stormagtsdrømme affyrede bomber.
Hvis det endelig skulle være, kunne man have boykottet de delvis statsproducerede franske biler. I dag går der jo alligevel ild i nogle af dem ...

Magtesløse australiere
Ifølge Decanter har de australske vinproducenter erfaret, at 64 procent af deres flasker sælges som discount i Storbritannien. Og det synes de ikke er spor sjovt. De mener, at disse nedsættelser er en alvorlig trussel mod australsk vins image.
Mange af producenterne føler sig magtesløse over for de fire store britiske supermarkedskæder, og nogle af dem, der har succesfulde mærker, siger, at deres vine bliver udelukket, hvis de modsætter sig discountsalg af dem.

Minimal fortjeneste
Hvis en australsk producent bøjer sig for discount-presset, kan fortjenesten blive minimal. Ved et nyligt promotion-fremstød i supermarkedskæden Tesco blev vinene fra en velkendt producent flået ned af hylderne, men producentens fortjeneste var kun en australsk dollar pr. kasse.
Sainsbury's’ indkøber, Allan Cheesman, siger til Decanter, at det er korrekt, at en producent kan "miste kontrol" over et vinmærke, hvis dets pris igen og igen bliver sat ned. Jacob’s Creek er således blevet "ødelagt" ved de stadige nedsættelser i en større kæde, siger han.

Godt for dynamikken
I udlandet tvinger supermarkederne leverandørerne til at deltage i prissænkningen. I Danmark deles udgifterne til rabatterne ifølge Jørgen la Cour-Harbo i Nordjyske Stiftstidende formelt af leverandørerne og supermarkederne. I mange tilfælde tager man dog højde for kommende rabatter og kampagner ved at kalkulere en høj udgangspris, så der er rigelig plads til prisnedsættelser.
I Danmark sælges tre ud af fire flasker vin på tilbud eller kampagne, og der er ingen tvivl om, at al denne discount er en grund til, at "mærkevarer" i vinverdenen har svært ved at overleve.
Men det gør naturligvis markedet mere dynamisk og spændende.

Nej, ikke på papiret
I sidste nummer af VinAvisen lagde den svenske læge Nils Stormby op til en diskussion om svenskernes indflydelse på det danske vinmarked.
Peter Schaltz, der er formand for V.S.O.D. - Vin og Spiritus Organisationen i Danmark - svarede blandt andet, at der ikke er nogen forbindelse mellem Systembolaget og V&S Group (Vin&Sprit).
- Nej, skriver Nils Stormby, - ikke på papiret. Men begge svenske foretagender har politiske repræsentanter i deres bestyrelser, og de ved nok, hvad vej slibestenen skal drejes, nemlig samme vej.

"Jättebra" med kapital
I sit svar i sidste nummer af VinAvisen udtalte Peter Schaltz også, at hvis en svensk detailkæde skal have succes med vin og spiritus i Danmark, må den starte med at slå alle de dygtige supermarkeder, købmænd og discountbutikker af pinden - detailhandlere, der har levet i den frie og benhårde konkurrence i hundrede år.
- Jamen, hvorfor opkøber V&S Group så danske vinhandeler? spørger Nils Stormby. - Det må vel være for at gøre gode forretninger. Så bliver der naturligvis konkurrence - og så plejer det at hjælpe, hvis man har "jättebra" med kapital i ryggen.

Fremtidsmotiv ikke udelukket
Det var Nils Stormby, der for to år siden indregistrerede navnene Systembolaget og Systemet i Danmark, ligesom han reserverede domænenavnet www.systembolaget.dk. Samtidig åbnede han en vinbutik på Højbro Plads i København under navnet Systemet.
Nils Stormby modtog straks en trussel om fogedforbud fra det almægtige svenske Systembolag. - Og hvorfor gjorde jeg det? spørger han. - Hvorfor var Systembolaget så uhørt ivrigt efter at sikre sig navnene i Danmark? Et fremtidsmotiv kan ikke udelukkes!
Sagen mellem Stormby og Systembolaget er i øvrigt afsluttet med et forlig, hvor man opnåede plus/minus nul.

Skinhellighed
Efter at det svenske forbud mod annoncer for vin og spiritus led skibbrud i sidste uge, vil Systembolagets politiske chef, Lars Engqvist, forsøge at få EU til at forbyde alkoholreklamer.
- Tænk, hvis V&S Group ville foregå med et godt eksempel, siger Nils Stormby til VinAvisen. - Tænk, hvis dette monopolforetagende stoppede sine annoncer i den internationale presse, ikke mindst i USA, som man prøver at drukne i Absolut-vodka.
Nils Stormby tilføjer, at chefen for V&S Group er forhenværende topidrætsmand. - Man tager sig til hovedet over denne skinhellighed, siger han.

Tilladt til most, forbudt til vin
Fagbladet Harpers refererer Chianti Classico-superstjernen Sebastiano Castiglioni fra Agricola Querciabella, der påstår, at omvendt osmose bruges på illegal vis.
Omvendt osmose er en metode til koncentration af druemost. Man udsætter mosten for et højt tryk, der presser den mod en membran med så ekstremt fine porer, at kun vandmolekylerne går igennem.
Det er en smart metode, der i EU er tilladt til druemost, men ifølge Sebastiano Castiglioni bruges den nok så meget til færdig vin. Og det er forbudt.

Frankenstein-vine
Når der fjernes vand fra vinen ved hjælp af omvendt osmose, bliver alkoholprocenten for høj, og så skal der yderligere justeres for at genvinde noget af balancen.
Endvidere kan membranerne ifølge Castiglioni ikke kun bruges til at fjerne stoffer, men også til at tilføje dem, fx farve og tannin. På den måde bliver disse stoffer meget sværere at opdage, end hvis de er tilføjet som pulver.
Castiglioni nævnte, at omvendt osmose mindsker variationerne fra årgang til årgang, og han kaldte de behandlede vine for Frankenstein-vine.
- Manipulerede vine dør i glasset, sagde han. - Men de fleste vinkritikere lader ikke vinen udvikle sig i bare en halv time, før de smager den.
........

...
Hvem vil dræbe Lyon Mag? spørger magasinet på sin seneste forside.
    Kraftigt bagslag
    I uge 4 fortalte vi, at 56 vinkooperativer i Beaujolais havde anlagt sag imod livsstilsmagasinet "Lyon Mag", hvori præsidenten for Grand Jury Européen (GJE), François Mauss, sagde, at beaujolais er "un vin de merde" - en lortevin.
    Retten i Villefranche-sur-Saône takserede ordet merde til en erstatning til kooperativerne på 254.143 euro (1,87 millioner dkr.) plus 60.000 euro (440.000 dkr.) til offentliggørelse af dommen seks steder.
    Ifølge Decanter synes sagsanlægget nu at give kraftigt bagslag.

    Protester
    Mindst 2000 personer har skrevet under på en protest mod dommen; verdenspressen har taget sagen op til forsvar for "Lyon Mag", og allerede nu er erstatningen blevet nedsat af en appelret.
    Lyons borgmester, Gérard Collomb, støtter bladet, og den kendte tv-mand Jean-Pierre Coffe, der laver udsendelser om mad og vin, har gennemheglet både dommen og kvaliteten i det meste beaujolais og beaujolais villages.
    Protesten, der ligger på "Lyon Mag"’s website, lyonmag.com, vil blive sendt til det franske parlament.

    Pisse-eddike
    Hvis nu Beaujolais-kooperativerne havde holdt deres mund, var den forsmædelige omtale af deres vin kun blevet læst i "Lyon-Mag", der har et oplag på 25.000 eksemplarer.
    Nu løber det verdenspressen rundt, at beaujolais er "un vin de merde". I den franske avis Le Monde lød overskriften: "Pisse-vinaigre".
........
    Balladen omkring Château Ausone
    Sidste lørdag døde Helyett Dubois-Challon, 84 år gammel. Hun var den, der arvede halvdelen af premier grand cru-slottet Château Ausone i Saint-Émilion, da hendes mand døde, og hun delte det med sin mands svigersøn, Alain Vauthier, indtil de ragede uklar i midten af 90’erne.
    Stridighederne blev forstærket af slottets tekniske direktør, Pascal Delbeck, der havde en helt anden filosofi end Alain Vauthier.
    Enden på den meget omtalte ballade blev, at madame ville sælge sine aktier til ejeren af Château Latour, men det fik Alain Vauthier forpurret under henvisning til en klausul om, at familien har forkøbsret. Så i dag ejer han slottet fuldt og helt.

    Opkaldt efter romersk digter
    Château Ausone ligger som en stor strandvejsvilla øverst på en skråning næsten inde i Saint-Émilion by, og bag det er hugget imponerende kældre ud i klippen.
    Det kan meget vel være på dette sted, den romerske digter Ausonius (310-95) havde sin vingård - han var født i Bordeaux og var på et vist tidspunkt statholder over provinsen. Og så har han altså givet navn til slottet Ausone - mener man.
    På marken bag slottet kan man se, hvordan man i romertiden har hugget lange render i klippen for at kunne fylde dem med jord og plante vinstokke i dem.
    Den asiatiske mariehøne
    I den canadiske provins Ontario har de et problem i vinmarkerne: Den asiatiske mariehøne. Ikke en almindelig mariehøne, men en, der bider og formerer sig kraftigt.
    Kræet kan godt lide bladlus, og da lusene fra nogle marker med sojabønner invaderede vinmarkerne, fulgte mariehønsene med. Og eftersom hønsene godt kunne lide at bo i vindrueklaser - ja, så kom vinen til at smage af mariehøns. Eller rettere af et stof, pyrazin, de udskiller, når de vil forsvare sig, fx mod en høstmaskine.
    Millioner liter af 2001-årgangen er hældt i kloaken, men noget af den nåede frem til vinhandelen, og det har naturligvis givet nogle fede overskrifter i aviserne.

Mere og mere vin
En undersøgelse foretaget af Vinexpo viser, at omsætningen i 2002 af vin på verdensmarkedet nåede 101,5 milliarder euro (cirka 750 milliarder dkr.).
Undersøgelsen viser yderligere, at verdensproduktionen indtil 2006 vil øges med 4,5 procent, mens forbruget vil øges endnu mere, nemlig med 8,9 procent.
Dette er noget af en overraskelse i en tid, hvor man taler om overproduktion og vinsø.

Betydelig udvidelse
Selv i Frankrig, hvor forbruget af vin er faldet igennem mange år, har man set en stigning fra 65 til 67 liter pr. år pr. indbygger fra 1997 til i dag. Og i de nordiske lande forudser man en betydelig udvidelse af markedet.
Ifølge Vinexpos undersøgelse koster hovedparten af alle vine i dag under 40 kr., men vine over 70 kr. vil i løbet af de kommende fem år se en fremgang på over 42 procent.

1 ton vin pr. katalognummer
Ifølge Decanter vil man på New Zealand lave noget, der meget ligner Bourgogne-auktionen på hospitalet i Beaune.
Den 1. marts holder man auktion over fremragende flasker fra 35 wineries - op til 900 flasker pr. katalognummer - og ideen er at få et fingerpeg om prisniveau og interesse for disse vine på verdensmarkedet. Online-bud er mulige allerede i dag.
Mere om New Zealands første "One Tonne Fine & Rare Auction" kan læses på ak1.sommnet.com.

Boble-konkurrence
I dagene 23.-26. februar er der igen gastronomisk fagmesse, Tema 2003, i Bella Center i København, og under messen afholder Dansk Sommelier Forening "Ruinart-mesterskab" i champagne og mousserende vine fra hele verden.
Konkurrencen starter mandag den 24. kl. 10 med de indledende prøver, og kl. 15 er der finale på den store scene i forhallen med de tre bedste deltagere fra de indledende prøver.
........
    Maraton mest for sjov
    Den 6. september afholdes det årlige maraton i Médoc, og allerede nu varmer det amerikanske vinblad Wine Spectator op, idet bladet inviterer alle løbende vinelskere til at deltage.
    Maratondistancen, 42,195 km, går gennem 59 af Bordeauxs berømteste vinmarker, og mange af slottene skænker smagsprøver til løberne, ligesom flere orkestre underholder undervejs.
    Vinderne af løbet får som præmie deres vægt i Bordeaux-vin.
    Wine Spectator giver nærmere oplysninger, hvis man sender en mail til marathon@mshanken.com.

    < < < Médoc-maraton er mere eller mindre for sjov, og mange deltagere er iklædt skægge kostumer. Her kommer en drueklase løbende.

...
Kataloget kan hentes gratis på www.bruun-rasmussen.dk. Gå ind under auktionskataloger, og klik på symbolet PDF under vinauktion 719.
    Årets første vinauktion
    På næste tirsdag d. 25. ds. løber årets første vinauktion af stabelen hos Bruun Rasmussen, og auktionarius Lars Bjørslev fortæller, at der kommer over 6000 flasker under hammeren, fordelt på 300 katalognumre og til en samlet vurdering på 1 million kr.
    Der er naturligvis gode hverdags-vine til fordelagtige priser, men der er også eftertragtede samlervine. Fx fremhæver Lars Bjørslev en Château Haut Brion 1899, vurderet til 9000 kr., en Château Latour 1899 (7500 kr.), en Château Margaux 1900 (15.000 kr.) og sidst men ikke mindst en Château Mouton Rothschild 1900 (15.000 kr.).
    Yderligere er der en del Médoc i kassevis, blandt andet Château Leoville Barton i superårgangen 1982, vurderet til 750 kr. pr. flaske. Samt fra Saint-Émilion seks flasker Château Ausone 1982, vurderet til 2500 kr. pr. flaske.
    Tidspunkterne for eftersyn og selve auktionen findes i vores aktivitetskalender.

a .a.... .a...
    .
    Den danske vinbranche
    * Lago Import har fået dansk eneforhandling af vinene fra Château Beychevelle i Saint-Julien, Médoc. Dog ikke slottes førstevin, der - som andre klassificerede vine - er "fri" på marked. Det drejer sig om andenvinen, Amiral de Beychevelle, og slottets vin fra en lille parcel i Haut-Médoc, Les Brulières de Beychevelle, samt Grand Bateau, der produceres under appellationen Bordeaux. Vinene vil udelukkende kunne købes hos en række vinhandlere, ligesom de vil blive udbudt i HoReCa-sektoren.
..
..a....a.... .........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
Gambero Rosso på engelsk
Så er den engelske udgave af den italienske vinbibel, Gambero Rosso, udkommet. Ligesom den italienske udgave fås den hos Italien Information Service, Tranebærkæret 9, 8220 Brabrand, tlf.: 86 26 16 66, e-mail: ib@iis.dk. Den koster 258 kr. inkl. 40 kr. til forsendelse.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
a .a.... .a....
..
.
.


    Jesper Pedersen (f. 1967) er vinindkøberen, som sørger for, at der er noget ordentligt i over en halv million flasker - nemlig de mange flasker, der bæres væk i næsten lige så mange plasticposer fra Wine Bin i Kastrup Lufthavn.
    Naturligvis køber han store mængder vin på europaller, men han gør en særlig indsats for at finde små partier af exceptionelle vine.
    - Lufthavnen skal være et spændende sted at handle, siger han, - også for de meget kræsne kunder.
    Allerede femten år gammel fattede Jesper Pedersens interesse for vin. Da hans far hørte, at mælkepriserne ville stige med 1 kr. pr. liter, slog faderen i bordet og sagde: - Fremover drikker vi kun vin!
    Sønnen startede som ferievikar i Sterling Airways’ taxfree lager i 1982, så han har været i samme virksomhed i 21 år - dog under flere forskellige koncessionshavere: Sterling Airways, SAS, Allders og i dag The Nuance Group.
    Med sig ind i vinens verden har han en studentereksamen, et halvt års ophold hos Gebrüder Heinemann i Hamburg og ikke mindst et halvt år på et vinslot i Bordeaux.
    - På grund af opholdet i Bordeaux er jeg nok blevet en anelse miljøskadet, siger han. - Personlig foretrækker jeg et rigtig godt glas bordeaux, og det helst skal være klassificeret. Men når det gælder sortimentet i Wine Bin, er jeg naturligvis nødt til nøje at følge med i, hvad vores mange flyvende kunder ønsker.
    I sin sparsomme fritid har Jesper Pedersen nok at se til med at passe hus og have.
    Adresse: The Nuance Group (Denmark) A/S, Herstedvang 6, 2620 Albertslund, tlf.: 43 86 06 20, fax: 43 86 06 29, e-mail: jpedersen@thenuancegroup.com.
....... a .a..a -----a..
    Ugens vinøse billede
    Bent Nielskov har været på en vintur til New Zealand, hvor han blandt andet besøgte Central Otago, der er et af verdens sydligste vindistrikter. Her ligger verdens smukkeste vinmark - siger de selv dernede, og det er ikke helt galt, hvilket fremgår af Bent Nielskovs billede.
    Marken tilhører Rippon Vineyard, som især gør sig gældende med interessante Pinot Noir-vine, og bag markerne ses Lake Wanaka.
    Udenom ligger i øvrigt nogle af de fantastiske landskaber, som overvælder tilskuerne i filmene om "Ringenes Herre".

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.
a .a.... .a.....
Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
a .a.... .a...
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Château le Mayne, Cuvée Réservée, Monbazillac, Frankrig 1995
136 kr., Vindepotet
Denne lifligt duftende dessertvin står som guld i glasset og smager som flydende slik med en herlig intens sødme. Den har et let krydderi og tilpas syre, så den ikke er vammelsød. En stor nydelse!


Annoterzo, Erik Banti, Rosso Toscano IGT, Italien 1999
103 kr., Carlo Merolli
Blød, blød og lækker. En perfekt rødvin med frisk, moden frugt og fin sødme. En vin, som man drikker med stor fornøjelse, og som er velegnet til mange retter, fordi den ikke er så pågående og bodybuilderagtig.


Château Peyre-Lebade, Baron Benjamin de Rothschild, Haut-Médoc, Frankrig 2000
129,75 kr., Taster Wine
De kan skam godt lave rødvin i Bordeaux, når de vil. Og det vil de på dette slot. Vinen er virkelig fortræffelig med en god, ren Bordeaux-næse og en fyldig og kompleks, blød smag. Den kan drikkes nu, men også sagtens ligge endnu fire-fem år.


La Forge Estate, Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
69,50 kr., på tilbud: 63 kr., La Maison Sevino
Denne ufiltrerede rødvin er virkelig lækker - afrundet og blød med en dejlig kompleks smag - kokos og blomme - samt sødme. Og så har den kun 12,5 procent alkohol, så pågående smagsmuskler har ikke været nødvendige.


Cistus, Reserva, Douro, Portugal 2000
95 kr., ViniPortugal
Virkelig god og indtagende rødvin med fyldig og ren frugtsmag og tilpas fadlagring med bløde tanniner samt en charmerende sødme.


Stonehaven, Merlot, South Eastern Australia 2001
69,95 kr., på tilbud: 2 flasker for 109 kr., SuperBrugsen og Kvickly, tilbudsprisen dog kun i SuperBrugsen
Lækker og afrundet rødvin med god frugt - lidt i retning af hindbær, blomme og især blåbær. Anvendelig til lidt kraftigere retter. Den femte stjerne gælder for den rimelige tilbudspris, 54,50 kr. pr. flaske.


Morellino di Scansano, Erik Banti, Italien 2001
65 kr., Carlo Merolli
Vellavet og ret let rødvin med læskende frugt og tilpas syre. En vin, der vil være en glimrende ledsager til mange retter.


Château le Chêne, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig 2000
59,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Pæn og typisk Bordeaux-rødvin med let krydderi.


Les Domaines Paul Mas, Vignes de Nicole, Cabernet Sauvignon / Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
69,50 kr., på tilbud: 63 kr., La Maison Sevino
Blød og dejlig rødvin med god ren frugt, tilpas fadlagring (otte måneder) og fin sødme. Glimrende til mad.


Marquès de Monistrol, Reserva Privada, Penedès, Spanien 1998
65 kr., 2 for 110 kr., ISO og ViniPortugal
Frisk og frugtagtig rødvin med let krydderi, fin sødme og markant syre.


Redbank, Peroydale, Cabernet Sauvignon / Merlot, King Valley, Australien 2000
89,75 kr., GrandVin
Fyldig og frugtagtig rødvin med toner af kirsebær og hindbær. Hvis vinen plaskes over i en karaffel et par timer før måltidet, vil duften blive god og imødekommende.


Castillo de Jumilla, Monastrell / Tempranillo, Jumilla, Spanien 2001
49,75 kr., 40 kr. ved 6 flasker, H.J. Hansen
Blød og venlig hverdags-vin med god ren frugt og let sødme. De 40 kr. værd. Jysk Vin har den også, og her behøver man ikke at købe seks flasker for at få vinen til 40 kr.


Heretat Vall-Ventós, Merlot Rosat, Penedès, Spanien 2001
60 kr., Ki-Ma Vinimport
En mellemting mellem en rosé og en rødvin. Vinen er meget let og aromatisk med en fin sødme. Faktisk en ganske interessant vin, der kan minde lidt om en god beaujolais. Den vil være fin til lette middagsretter - og som terrassevin, når den tid kommer.


Redbank, Long Paddock, Chardonnay, Victoria, Australien 2001
79,50 kr., på tilbud: 69,75 kr., GrandVin
Ret fed og fyldig Chardonnay med god struktur og et lille mundrensende bid i slutningen.


Sienna, Terase Danubiane, Vinarte, Rumænien 2000
69 kr., TSVinnovation
Robust og kraftig rødvin med frugtfylde, krydderi og markant alkohol.


Sevruga, Riesling, Demi-Dulce, Vinarte, Terase Danubiane, Rumænien 2000
49 kr., TSVinnovation
Fed og halvsød hvidvin med let krydderi. Den er knap så egnet til mad, men vi kunne godt forestille os den brugt til en vinbowle med nogle friske frugter i.


Aramis, hvidvin, Vin de Pays des Côtes de Gascogne, Frankrig 2001
49,75 kr., Vinmonopolet
Frisk og ret let hvidvin med citrussmag og krydderi. Den kommer fra Gascogne i Sydvestfrankrig, hvorfra d'Artagnan også kom, og den er opkaldt efter en af de andre musketerer, Aramis - der ikke kom fra Gascogne. Nå, men skidt med det. Det er en pæn vin.
.a.... .a...

a .a.... .a....
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

B.T.
Malambo, Chenin Blanc / Chardonnay, Mendoza, Argentina 2002 Hvidvin39,95 kr. (v/12)Philipson Wine
.
Ekstra Bladet
Domaine Borie de Maurel, La Livinère, La Feline, Minervois, Frankrig 2000Rødvin105 kr.Vinens Verden
Las Vals, Montagne d'Alaric, Corbières, Frankrig 1999Rødvin179,75 kr.H.J. Hansen
.
ErhvervsBladet
Ernest & Julio Gallo, Cabernet Sauvignon, Sycamore Canyon, CalifornienRødvin69,75 kr.Skjold Burne
.
Frederiksborg Amts Avis
Castillo de Jumilla, Jumilla, Spanien 2001Rødvin40 kr. (v.6 fl.)H.J. Hansen
Divus, Bodegas Bleda, Jumilla, Spanien 2001Rødvin140 kr.H.J. Hansen
.
Hjemmet
Duemondi, Negroamaro, Salento IGT, Italien 2001Rødvin39,75 kr.H.J. Hansen

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.