Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 11, 2003



Vin-aktuelt i uge 11
10. marts - 16. marts 2003
.

VinAvisen uge 8VinAvisen uge 9VinAvisen uge 10
a .a.... .a...a .a.... .a...a .a.... .a...
...
Eric d'Aramon og Anthony Barton.
    Ikke et ord om Parker
    Ugens smagning stod Erik Sørensens Vinhandel for. Den havde inviteret to prominente vinfolk fra Bordeaux, Eric d’Aramon fra Château Figeac og Anthony Barton fra Château Léoville-Barton, og skænket deres vine i glassene - også nogle af de vine, der for længst er udsolgt.
    De to slotsejere gav en kort vurdering af den aktuelle situation, og de gjorde det uden at nævne Robert Parker med et eneste ord. Alligevel lå den amerikanske vinguru tykt i luften..

    Vi er stadig meget i live
    Eric d’Aramon understregede, at ingen vil kunne få ham fra at lave vine, hvor man ikke hele tiden har lyst til et glas mere.
    Og Anthony Barton bemærkede, at alle efterlyste vine med frugten "up front". - Men lad folk, som kan lave disse vine, gøre det, sagde han, - og lad os andre fortsætte med at udtrykke mulighederne i Bordeaux.
    - Nogle taler om Bordeaux, som om det var noget, som var. Vi er stadig meget i live, og det vil vi altid være.
    (fortsættes)
a .a.... .a...

...
Eric d'Aramon
    Hvordan er så deres vine?
    At Figeac og Léoville-Barton er superkoncentrerede i årgang 2000 kommer ikke bag på nogen, men at begge præsenterede sig så flot i 1999-årgangen, var med til at give en god snak under smagningen.
    VinAvisen bad Anthony Barton fortælle, hvad der helt specifikt har gjort hans vin så meget bedre gennem de sidste ti år.
    - Æren tilfalder helt og holdent min kældermester, lød svaret. - Han er måske den dygtigste i Bordeaux netop nu. Jeg kan frygte, at han en dag falder for et af de mange tilbud, som han får. Men jeg vil gøre alt for, at han bliver på Leoville Barton.

    Vi har desværre kun bordeaux
    På tomandshånd og over et glas god vin erkendte Anthony Barton, at situationen i Bordeaux ikke er lige morsom for alle. Især de små slotsvine har hårde tider.
    Mens priserne på de klassificerede vine er steget mange hundrede procent, så er vinene på de små nærmest faldet. Og ingen synes at have en idé til en løsning. Heller ikke Anthony Barton.
    På vej i flyet til Danmark var han blevet mindet om, at tingene ikke går så let mere. Han havde bedt stewardessen om rødvin til maden. Hun kikkede i skuffen og sagde: - Vi har desværre kun bordeaux.

Parker truer med strejke
Ifølge en artikel af vinskribenten Kathleen Buckley i avisen The Chronicle tøver Robert Parker med at deltage i den store primeur-smagning i Bordeaux i april.
Han har ganske vist købt sin flybillet, men måske vil han kun smage 50-75 vine.
- Hvorfor skulle jeg føle mig forpligtet til at smage alle disse primeurvine, siger han. - Efter min mening er primeursalget passé, og hele verden drejer sig ikke om Bordeaux. Jeg er bare en enkelt person, og Bordeaux-folket må efterhånden se at finde en anden måde at sælge deres vine på.

Problem for Bordeaux
Hvis primeur-vinene ikke kan sælges på Parker-point, bliver det et stort problem for Bordeaux. Især på det amerikanske marked, hvor den svage dollar i forhold til euro i forvejen er et problem.
Hvis Parker ikke giver point, vil amerikanerne ikke købe. Og vil de ikke købe, falder priserne. Nå, men det gjorde vel egentlig heller ikke så meget ...
a .a.... .a...

....
Sammen med sin søster Nulle Øigaard sidder Flemming Karberg på skødet af sin bedstefar, Poul Just, i 1938. Søsteren blev siden gift med tegneren Ib Spang Olsen.
....

....
Det har været en tradition i familien at være medlem af Det Kgl. Kjøbenhavnske Skydeselskab. Herover ses Jens Carl Hans Just's meget flotte skydeskive. Noget med vin, naturligvis.
    Flot bog om Just & Karberg
    Det er ikke hver dag, et dansk vinfirma udsender en bog om sig selv. Og det er yderst sjældent, at det er så flot en bog som den, Flemming Karberg fra Hans Just har udsendt.
    Bogen, "Just & Karberg", der er skrevet af Kjeld Simon Villadsen, er en familie-saga med tråde helt tilbage til 1500-tallet.
    Familiens vinfirma, Hans Just, blev dog først etableret af etatsråd Hans Just i 1867, og det er i dag et af de meget få større vinfirmaer, der her i landet stadig er i familiens eje.

    Starten på familiefirmaet
    Da Hans Just, Flemming Karbergs oldefar, var vendt tilbage fra krigen i 1864, mødte han en ven i Store Kongensgade. Vennen ville emigrere til Amerika. Han havde et vin- og spiritusagentur. Var det noget for Hans Just? Det var det, og dette blev starten på familiefirmaet.
    Efter endt handelsuddannelse kom oldebarnet Flemming Karberg til Hans Just i 1959. I 1965 blev han medindehaver og i 1979 eneindehaver, og i dag arbejder han snævert sammen med sønnerne Peter og Thomas.

    Et lille stykke Danmarkshistorie
    Bogen om familien og firmaet er spændende læsning og et fint lille stykke Danmarkshistorie. Vi kommer vidt omkring i både krig og fred, sorger og glæder, kongehus, politik og industri. Der er mange små anekdoter og en masse interessante gamle billeder.
    Er man interesseret i dansk erhvervshistorie - og i historien om vinen i Danmark - bør man bestemt anskaffe sig bogen. Og eftersom den kun er trykt i 1000 eksemplarer, skal man nok skynde sig.
    "Just & Karberg", der er på 216 sider, koster 300 kr., og den forhandles af Ordrup Boghandel, Ordrupvej 66, 2920 Charlottenlund, tlf.: 39 64 09 52 og Strandvejens Boghandel, Strandvejen 189, 2900 Hellerup, tlf.: 39 62 04 99.
a .a.... .a...
......
......
1. halvår 2001
0% skruelåg
2. halvår 2001
2,3% skruelåg
1. halvår 2002
7,0% skruelåg
2. halvår 2002
14,4% skruelåg
    Specielle flasker til skruelåg
    De første vine med skruelåg er begyndt at troppe op til VinAvisens smagninger. Herligt! Så er vi da sikre på, at vinene ikke har prop - hvad tre vine havde i sidste uge.
    Nu er der kommet så meget gang i skruepropperne, at det store franske glasværk Saverglass er begyndt at fremstille flasker, der umiddelbart er egnede til de lækre skruelåg af fabrikatet Stelvin.
    Saverglass, der beskæftiger 1400 medarbejdere, har fire store glasovne i Feuquieres og Le Havre med tyve produktionslinier og en årlig produktion af 220.000 tons flasker. Web-adressen er www.saverglass.com - og siderne med fransk tekst er de mest interessante.

    Snart en femtedel af alle flasker
    Ikke mindst New Zealand er gået i brechen for at indføre skruelåg, og det er sket med succes.
    Til venstre ses en lille statistik over udviklingen i andelen af flasker med skruelåg i forhold til New Zealands samlede produktion.
    Man regner med, at første halvår 2003 vil vise over 20% skruelåg.

Nu også vin på dåse
Som den første vingård i Australien er Gowrie Mountain Estate i Queensland gået i gang med at tappe vin på 25 cl dåser.
Ejeren, Ron Newbury, siger, at der er flere fordele ved dåserne. Vinen bliver ikke iltet, den får ikke propsyge, og mange mennesker har ikke lyst til en hel flaske vin, når de går i byen for at spise.
Vinen bliver i første omgang solgt i Storbritannien og USA, men Ron Newbury satser også på dåsevin til Japan - til salg i automater.

Vil gerne beholde Margaux
I uge 6 skrev vi, at Fiat-familien Agnelli vil sælge deres 75 procent andel i Château Margaux.
Nu melder Corinne Mentzelopoulos, der ejer 25 procent af slottet, at hun er indstillet på at købe Agnelli ud.
Siden 1980, da hendes far, André Mentzelopoulos, døde, har Corinne stået for slottet og vil gerne beholde det.
Diverse aviser har blandt eget peget på Bill Gates, den britiske hertug af Westminster og forsikringskoncernen AXA Millesime som mulige købere.
Château Margaux er et af verdens fem berømteste vinslotte - siden 1855 første cru i Médoc - og det er efter sigende cirka 3 milliarder dkr. værd.

Dyre druer
Fra New Zealand meldes om eskalerende druepriser i Marlborough, hvor producenterne slås om at få druer nok til at tilfredsstille efterspørgselen.
Frosten sidste år har decimeret høsten med 35%, og det har fx fået prisen på Sauvignon Blanc-druer til at stige fra 2250 til 3300 dollars pr. ton.
Stigningen bliver dog kun midlertidig, idet nyplantninger i Marlborough efterhånden vil skabe balance mellem udbud og efterspørgsel.
a .a.... .a...
    Kan koste dyrt
    Adskillige amerikanske vinhandeler og importører har annulleret eller reduceret deres bestillinger på fransk vin, skriver Just Drinks. Det skyldes den løbende kampagne imod Frankrigs holdning i forbindelse med Irak-krisen.
    Dette er dårlige nyheder for fransk vin, idet USA er et meget konkurrencepræget marked. Det kan nemt komme til at koste dyrt.
    Der tales i øvrigt ikke mere kun om boykot af vinen, men også andre franske produkter, ligesom der er en tendens til at inddrage tyske varer.
    Internettet er naturligvis taget i brug i kampagnen, blandt andet med websitet francestinks.com.
a .a.... .a...
    .
    Den danske vinbranche
    * Premier Cru Wine Agent har med Bo Otterstrøm fået ny ejer, idet Inga Hansen efter sin mands død i december har ønsket at gå på pension. Bo Otterstrøm, der til daglig er forstander for Københavns Kursuscenter og Aftenskole, ønsker ikke selv at indgå i den daglige drift. Den vil fortsat blive varetaget af direktør Jørn Nielsen. I dag leverer firmaet hovedsagelig vin øst for Storebælt til specialhandlen og supermarkeder. Her ud over sælges vin på agentbasis til det danske, svenske og tyske marked.
..
..a....a.... .........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
a .a.... .a...
Absolut 15% mere
I tirsdags meddelte den svenske statsejede V&S Group, at salget af Absolut vodka sidste år steg med 15% til 5,07 milliarder skr.
Ifølge Just Drinks regner man med, at salget har været omkring 68 millioner liter.
Absolut er verdens næststørste vodkamærke efter Diageo’s Smirnoff. Nr. tre er den russiske Stolichnaya.

Et absolut godt år
I det hele taget var 2002 et absolut godt år for Absolut-giganten med en 35% øget omsætning i forhold til 2001 - fra 6,7 til 9 milliarder skr. Denne øgning skyldes delvis koncernens udvidelse med køb af firmaer i blandt andet Danmark. Til disse køb brugtes i alt 806 millioner skr.
På de nordiske markeder steg salget fra 1,4 til 1,5 mia. skr.

Atter op for fransk vin
Den franske sammenslutning af vin- og spirituseksportører, FEVS, melder, at den franske eksport efter to års nedgang atter er for opadgående. I 2002 steg eksporten 6,4 procent til 7,7 milliarder euro.
Denne opgang skyldes ikke mindst den dynamiske vækst i Champagne (+ 15,1%), likører (+ 12,1%) og brandies (+ 8,5%).

Alligevel tab af markeder
Ifølge fagbladet Just Drinks fortsætter Frankrig imidlertid med at tabe i markedsandel på verdensplan, hvor nedgangen har været 4% i både mængde og værdi. Australsk vin har således for første gang passeret fransk vin i USA.
I de første ni måneder af 2002 tabte franske vine andele i seks af deres nøglemarkeder. Kun Belgien og Japan har modstået denne trend.
a .a.... .a...

...
I forbindelse med den årlige argentinske høstfest, Vendimia frembæres og velsignes frugter. Druerne her ser dog lidt vel store ud ...

    ...
    Et kampråb for fremtiden
    Der er stor optimisme i det argentinske Mendoza, skriver Decanter, og den har præget årets vinfestival, Vendimia, der begyndte i fredags.
    Optimismen skyldes nedskrivningen af peso’en, der siden slutningen af 2001 i den grad har gjort den argentinske vineksport konkurrencedygtig.
    Til Decanter siger Barrios Ramiro, der er talsmand for det store firma Viñas Argentinas, at Vendimia ikke kun er en høstfest, men også et kampråb for fremtiden.

    Fordele og ulemper
    Devalueringen har bragt fordele for de argentinske vinproducenter, men også ulemper. Valentin Bianchi fra bodegaen med hans navn siger til Decanter, at indførelsen af ny teknologi og maskineri har lidt skade.
    Det er svært at skaffe penge til kostbar import. Det gælder både korkpropper, pneumatiske presser og dyre og avancerede måleinstrumenter.
a .a.... .a...
100 procent Napa
Ifølge Decanter har vinavlerforeningen i Napa Valley indført en ny etiket, der fortæller, at vinen i flasken kommer 100 procent fra Napa.
Foreningen har fundet det nødvendigt at hjælpe forbrugerne med hurtigt at afgøre, hvad der er i flasken.
Ifølge den amerikanske vinlov skal der være mindst 75 procent Napa-druer i flasken, hvis der står Napa på etiketten. Men med etiketten skal der altså være 100 procent.
Kendte wineries som Robert Mondavi, Joseph Phelps, Duckhorn, Lang & Reed, Robert Pecota, Dyer Vineyard, Swanson, Schramsberg og Lail er med på at bruge etiketten.

2 tons druer stjålet
Det er meget sjældent, at der er stakitter eller hegn omkring vinmarker. Det var der nu omkring marker tilhørende Delheim Winery i nærheden af Stellenbosch i Sydafrika, men alligevel er de næsten modne druer blevet stjålet.
Tyvene har klippet to hold barberblads-pigtråd over, og i løbet af mindst to nætter har de høstet cirka 2 tons Cabernet Sauvignon-druer og kørt dem væk.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
a .a.... .a....
..
.

    Leif William Petersen (f. 1944) voksede op i sin fars vinhandel Ved Vesterport 9 i København - en forretning, som eksisterede i 55 år indtil farens død i 1977. Den ligger stadig på samme adresse, men er nu overtaget af andre. Som barn og ung var Leif William Petersen med til at prøvesmage mange af vinene i farens forretning, og allerede her lagdes kimen til hans interesse især for fransk vin. Yderligere havde han en mor, der talte flydende fransk. Det smittede også af. Som Niels Brock’er læste han fransk på højt niveau og fortsatte med studiet til fransk korrespondent på Handelshøjskolen i København.
    I 1990 etablerede Leif William Petersen sit eget importfirma under navnet William Petersen Vin. Men han har også trivedes som forlagsredaktør, senest på Gads Forlag, som blandt andet udgiver det berømte Oxford Vin Leksikon af Jancis Robinson. Tidligere har han blandt andet været fagredaktør på Politikens Vinbog af Flemming Hvelplund. Her stod han for en gennemgribende ajourføring af bogen, der på et tidspunkt var Danmarks mest populære vinbog - i hvert fald målt efter salgstallene.
    Siden 1991 har han jævnligt skrevet artikler i Vinbladet, ligesom han i mange år deltog som dommer i den årlige Coupe des Crus Bourgeois, der afholdtes i Margaux. Han blev i 2002 udnævnt til Commandeur i Grand Conseil du Vin de Bordeaux.
    For øjeblikket er Leif William Petersen meget optaget af vinene fra Rhône, hvor han mener, man får stor kvalitet for pengene. Det udelukker dog ikke interessen for andre distrikter, hvor blandt andet vinene fra Languedoc-Roussillon indtager en fremtrædende plads sammen med vine dyrket efter Rudolf Steiners biodynamiske principper. Men hjertet banker stadig for Bordeaux og Bourgogne!
    Privat har han i 40 år været gift med Dorte, og sammen har de to børn på henholdsvis 32 og 36. I sin fritid spiller han ikke golf, men er til gengæld en inkarneret vinterbader - jo koldere, desto bedre.
    Adresse: Leif William Petersen, Sdr. Jagtvej 37, 2970 Hørsholm, tlf.: 45 86 05 20, e-mail: wpvin@get2net.dk.
a .a.... .a...

.....
Helten Istvan Dobo.
    Stor vinfest i Eger
    Her er et forslag til en helt usædvanlig sommerferie-oplevelse: Den 10.-13. juli afholder det ungarske vindistrikt Eger og den gamle barokby af samme navn en stor vinfest, hvor man vil fejre den berømte Egri Bikavér.
    Bikavér betyder Okseblod, og ungarerne hævder, at det er en af verdens ældste vine, der har været "markedsført" siden 1552.

    Ungarerne drikker tyreblod!
    1552 var det år, da de to tyrkiske pashaer Ali og Ahmed og deres krigere belejrede borgen i Eger. Ungarerne, anført af helten Istvan Dobo, forsvarede sig tappert, og de drak naturligvis stedets røde vin. Vinen lejrede sig i kæmpernes skæg, og i nærkamp så tyrkerne det: - Ungarerne drikker tyreblod!
    Rygtet løb i de tyrkiske rækker, og modet sank. Tyreblod! Disse ungarere måtte være uovervindelige! Og snart trak tyrkerne sig tilbage.

    De lader tyreblodet flyde
    Under vinfesten i Eger vil de cirka 30 private vinbønder lade tyreblodet flyde, og byens barokke centrum vil stå i vinens tegn.
    Måske vil man også få tid til at besøge en af de mange varme og helbredende kilder i egnen omkring byen, Mezokovesd. De skal efter sigende være glimrende mod flere sygdomme, fordi det varme vand løser op for muskelspændinger og fremmer blodcirkulationen.
    En masse om byen Eger og dens historie kan læses på www.eger.hu/eng/main.htm.

Minus for Ontario-vinen
I den canadiske stat Ontario har man oplevet den koldeste vinter i ni år, og det vil komme til at ødelægge en stor del af årets vinhøst. Temperaturen har været nede på omkring minus 22-23 grader, og i 26 dage har den ligget under minus 15 grader.
Ifølge Just Drinks er det især gået ud over Merlot, men også Shiraz, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc og Cabernet Sauvignon er truet.
Med et årligt salg af Ontario-vin på 400 millioner dollar vil tabet kunne blive alvorligt.

Sultestrejke hos Martell
Ifølge Just Drinks er tre medarbejdere hos cognac-producenten Martell gået i sultestrejke. De protesterer imod, at firmaets ejer, Pernod Ricard, vil nedskære arbejdsstyrken med en tredjedel i forbindelse med nedgang i salget.
Martell har indtil nu fundet arbejde til mindst 35 af de 114 arbejdere, der skal afskediges, men det er ikke nok, siger de strejkende.
Politisk er det en varm kartoffel i en tid, hvor den nuværende regering har ophævet en del af den arbejderbeskyttelse, som Lionel Jospins socialistiske regering indførte. I januar nåede arbejdsløsheden i Frankrig 9,1%, og man regner med, at den passerer de 10% til næste år.

Fra sex til vin
Der er ved at gå hul på bylden, men stadigvæk slås man i flere amerikanske stater med love, der forbyder borgerne at modtage vin med posten fra andre stater - fx fra Californien.
Nu har The Coalition for Free Trade, en paraplyorganisation for wineries og forbrugere, hyret advokaten Kenneth W. Starr til at udvikle en strategi imod forbud i New York, Texas, Florida, Virginia, North Carolina og Michigan. Organisationen vil gå til Højesteret for at få omstødt forbudene.
Og hvem er så Kenneth Starr? Det er såmænd ham, der med nidkærhed forfulgte Bill Clinton i Monica Lewinsky sex-skandalen. Hvis han forfølger de tossede love lige så nidkært, skal der nok komme noget ud af det.
Alt om organisationen og retssagerne kan læses på www.coalitionforfreetrade.org.

Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
a .a.... .a...
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Academia del Sole, Familia Simonetti, Tunesien 2001
49,95 kr., Amka Vinimport
Meget dejlig og afrundet rødvin med tilpas fadlagring og bløde tanniner. En vin, der giver gode oplevelser. Den femte stjerne får den for den meget rimelige pris.


Borrasca, Alicante, Spanien 2000
175 kr., Premier Cru Wine Agent
Lidt af en frugtbombe med 14,5% alkohol, men meget flot og med en dejlig sødme. Fortræffelig til kødretter, krydret mad samt oste.


Haut-Cluzet, Bordeaux, Frankrig 2000
59,95 kr., 2 flasker for 115 kr., Gobi Vin
Et rigtig godt glas rødvin, ret let og dejlig og med god frisk frugt.


Château Royal, Classic Cuvée, Brut Nature, Parés Baltà, Cava, Spanien
65 kr., First Brands
Elegant og let mousserende vin. Tør, men alligevel ikke for tør, og med en frisk og let parfumeret duft og god frugt.


La Chapelle de St Dominique, Vin de Pays de l'Hérault, Frankrig 2001
69,75 kr., Italiensk Fransk Vinimport
Rødvin på half-and-half Carignan og Syrah - og en meget dejlig vin med saft og kraft og lidt kirsebær i smagen.


Pepper Wood Grove, Pinot Noir, Californien 2000
89,75 kr., Vinmonopolet
Blød, blød og meget lækker rødvin med frugt og solmoden sødme. Den er fyldig og alligevel med en vis lethed og meget anvendelig til mange retter.


Domaine de Vervine, Vacqueyras, Frankrig 2000
95 kr., Premier Cru Wine Agent
En dejlig, let krydret Rhône-vin med fyldig frugt og solmoden sødme. En virkelig nydelse - som mange Vacqueyras-vine jo er.


Domaine Terra Vecchia, Vin de Pays de l'Ile de Beauté, Frankrig 2000
55 kr., Høyer Import
Solmættet og fyldig korsikansk rødvin på Merlot, Cabernet Sauvignon og Grenache. Den har et let krydderi og tilpas syre og sødme.


Les Chais de Sta Estelle, Vin de Pays des Côtes Catalanes, Frankrig, uden årgang
49,75 kr., Køge Vinhandel
En rigtig rar rødvin, ret let og med en sødme, som mange vil være glade for. Den er lavet på druerne Carignan og Grenache.


Jaume Grau, Tempranillo, Pla de Bages, Spanien 2000
60 kr., Herning Vin Import
Virkelig god rødvin med fylde, afrundet frugt, fin sødme og tilpas fadlagring. En vin uden kanter og en vin, mange vil være glade for.


Le Grand Cros, Carignan, Vin du Pays des Maures, Frankrig 2001
55 kr., The Wine Company
Harmonisk og vellavet rødvin med smag lidt i retning af blommer og med kultiverede 12,5% alkohol.


Château Lamothe-Cissac, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig 2000
99 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Klassisk Bordeaux-rødvin med fine smagsnuancer - sorte bær, cedertræ - samt markante tanniner. Den kan godt ligge et par år endnu.


120, Santa Rita, Cabernet Sauvignon, Valle Central, Chile 2000
54,95 kr., Amka Vinimport
En virkelig pæn Cabernet-rødvin med sol og solbær, saft og sødme - og med et lille bittert bid i slutningen. God hverdags-vin.


Pinot Noir, Recolte du Domaine, Henri de Villamont, Bourgogne, Frankrig 2000
109 kr., på tilbud: 99,60 kr., La Maison Sevino
God, fyldig rød bourgogne med afrundet frugt. Det vil være en god idé at plaske den over i en karaffel et par timer før måltidet.


Domaine de Coussergues, Carignan, Frankrig 2001
65 kr., på tilbud: 59 kr., Østjysk Vinforsyning
Fadlagret rødvin, blød og dejlig med frisk frugt. Igen en af disse gode Rhône'r.


Mauro, Primitivo del Salento IGT, Italien 2001
49,50 kr., ViniPortugal
Robust og enkel hakkebøffe-rødvin med pæn frugt og en lille smule fadlagring.


Gambrini, Negroamaro di Puglia IGT, Italien 2001
37,50 kr., Vingaarden
Enkel og pæn hakkebøffevin til en yderst rimelig pris.


a .a.... .a....
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

B.T.
Campo ai Sassi, Rosso di Montalcino, Frescobaldi, Italien 2001Rødvin79 kr.Netto
.
Ekstra Bladet
Les Charmes de Kirwan, Margaux, Frankrig 2000Rødvin129 kr.Magasin
Château Léoville-Barton, Saint Julien, Frankrig 1996Rødvin380 kr.Superbrugsen, Hørsholm
Dentelles, Vignerons Orsan, Vin de Table, FrankrigRødvin110 kr.Gobi Vin
.
ErhvervsBladet
Colline Novaresi, Nebbiolo, Italien 1998Rødvin59,95 kr.Gobi Vin
Cadeto, Colli Euganei, Italien 1999Rødvin75 kr.Juuls Vinhandel
.
Frederiksborg Amts Avis
Nero d'Avola, Cabernet Sauvignon, Puglia, Italien 2001Rødvin49,95 kr.Amka Vinimport
.
Mad & Bolig
Château Annereaux, Lalande-de-Pomerol, Frankrig 2000Rødvin136 kr.Chris-Wine
Château La Grave, Pomerol, Frankrig 1998Rødvin349 kr.GrandVin

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.