Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 13, 2003



Vin-aktuelt i uge 13
24. marts - 30. marts 2003
.

VinAvisen uge 10VinAvisen uge 11VinAvisen uge 12
a .a.... .a.................

....
Wine Group International blev kendt sidste år for sin runde smagebar og sit klimakontrollerede skatkammer. For at hindre fremtidige tyverier er man nu ved at få installeret røgkanoner.
    Indbrud i vinfirma
    Wine Group International (det tidligere The House) på Avedøre Holme ved København havde natten til i onsdags indbrud i sit skatkammer.
    Blandt andet blev der stjålet 48 flasker Château Margaux 1990, en fem liters Château Mouton Rothschild 1982 samt en seks liters Château Pétrus 1994.
    I alt blev der stjålet cirka 170 flasker til en værdi af omkring en halv million kr.

    Ikke særlig forstand på vin
    Ole Møller fra Wine Group International siger til VinAvisen, at tyvene har vidst, hvor de dyre vine lå. Måske har de tidligere besøgt butikken. Men de har nu ikke haft særlig megen forstand på vin, for de lod nogle kasser Château Pétrus stå og greb nogle billigere vine ved siden af.
    Nogle af de stjålne flasker er i øvrigt så sjældne, at de vil være svære at afsætte i Danmark, uden at tyvene blive afsløret.
    ....
      ...
      Dusør: En flaske Pétrus
      Hvis nogle af VinAvisens læsere får vinene tilbudt, er både politiet og Ole Møller (tlf.: 80 20 20 25) meget interesserede i at høre nærmere.
      Ole Møller har udlovet en flaske Château Pétrus 1998 som dusør til den, der kommer først med oplysninger, som fører til tyveriets opklaring.
      ...
Ny dansk vinside
En ny og interessant vinside har set dagens lys på internettet. Den er skabt af Henning Østergaard, og dens navn er www.medoc.dk.
Den handler dog ikke kun om Médoc i Bordeaux, men er først og fremmest en gratis mulighed for private til at handle vin på nettet - både med almindelige køb/salg annoncer og auktioner. Faktisk en "konkurrent" til VinAvisens auktions-site (velkommen til!).
Desuden rummer medoc.dk andre faciliteter, en cru classé database, en quiz m.v.
Især er cru classé-databasen imponerende og nok et studie værd.

Vinens fremtid i Mellemøsten
Mellemøsten er ikke kun muslimer og olie. Det er også vin. Islam forbyder nydelsen af vin, men vinen kunne - i et fremtidens Mellemøsten og Nordafrika - få stor betydning.
Blandt andet vil vinen kunne tiltrække turister, og en eksport af vin vil kunne forbedre de arabiske landes dårlige handelsbalance. Her er en lille oversigt over vinen i dagens og krigens Mellemøsten og i Nordafrika:

Marokko
havde engang en vigtig vinproduktion, men i dag er industrien i en sørgelig forfatning. Handelen med vin varetages af et statsejet firma, der står for op til 80% af markedet. Endvidere er der et privatejet firma, Les Celliers de Meknès, med lidt mere aktivitet.

Algeriet
var fransk koloni fra 1830 til 1962, og landet har siden nedlagt mange vinmarker. I 1938 var der over 400.000 hektar, i dag er der mindre end 16.000 ha - altså en reduktion til kun 4%. Men landet vil kunne lave en masse kraftige bordvine til rimelige priser. Det har det gjort før.

Tunesien
er et gammelt vinland, der efter snart mange års fred og stabilitet er ved at få en god eksport igang. I alt produceres der over 50 millioner flasker, hvoraf 20-30% eksporteres.

Egypten
solgte i 1999 sin store statsejede Gianaclis-vingård til Al Ahram Beverages Company (ABC), og siden er Château Hovedpine blevet forvandlet til en ordentlig vin, takket være et samarbejde med Bordeaux-huset Ginestet. På blot ét år fordobledes salget.

Tyrkiet
har verdens fjerdestørste produktion af druer, men kun en brøkdel af druerne bruges til vin. Produktionen domineres af det statsejede Tekel samt de private selskaber Kavaklidere og Doluca. Landet har uden tvivl potentiale til at lave meget interessante vine.

Libanon
har en lille vinproduktion præget af den tidligere franske indflydelse i landet. Den kommer især til udtryk i topvinen fra Château Musar, der tåler sammenligning med verdens største vine. Andre større vinerier er Kefraya og Ksara.

Israel
er landet, der ifølge Biblen flyder med mælk og honning. I dag er Israel Mellemøstens næststørste producent af vin med en årlig produktion af 30 millioner flasker, hvoraf 15-20% eksporteres. En del af Israels vinproduktion er koncentreret på Golan-højderne, som palæstinenserne betragter som besat område.

Jordan
har en positiv holdning til vin, men en uendelig lille produktion. Blandt andet skænkes landets egen vin med stolthed på Royal Jordanian Airlines ruter.

Irak
har en mindre produktion af vin til de kristne minoriteter. Men vinen laves af rosiner, der findeles og sættes til gæring. Rigtig vin laves dog af kurdere i det nordlige Irak. Efter sigende smager den som madeira, bare ikke nær så godt.

Boykot uden effekt
I USA har der været flere tilfælde af boykot mod fransk vin - både i butikker og restauranter og på internettet.
Fx fik en restauratør i New Jersey stor pressedækning på at hælde seks flasker Dom Pérignon og nogle flasker fransk Merlot i toilettet.
Ifølge Wine Spectator har effekten af denne boykot dog indtil nu været næsten forsvindende lille. Det oplyser forhandlere over hele landet, og smagninger af fransk vin synes stadig at være populære.
Mange amerikanere køber fransk vin for at støtte Frankrigs modstand mod krigen, andre gør det i protest mod boykotten.

Pernod Ricard bekymret
Ifølge avisen The Guardian ser franske Pernod Ricard med bekymring på udviklingen i USA, hvor den store koncern har 25% af sin omsætning efter købet af Seagram i 2001. Det gælder blandt andet franske mærker som Martell cognac og Ricard pastis.
Endnu har der ikke været noget fald i salget, men formand for bestyrelsen, Patrick Ricard, siger, at den generelle situation afholder ham fra at fremkomme med udsigter for indeværende regnskabsår.
Franske produkter har en årlig omsætning på 28 milliarder dollars på det amerikanske marked.

I brechen for fransk vin
Robert Parker er gået i brechen for fransk vin i USA. Ifølge Decanter er han overrasket over, hvor ubehagelig retorikken er blevet, og han er bange for, at "Bush-ekstremister" vil forsøge at hævne sig på fransk vinindustri.
Amerikanske toldere er allerede begyndt at være meget nidkære i deres behandling af vinforsendelser. Er der den mindste lille fejl på franske etiketter, bliver flaskerne ikke lukket ind.
Parker siger til Decanter, at det er interessant, at det er franskmændene og ikke deres allierede i antikrigs-lejren, der står for skud. - Ingen har boykottet russisk kaviar eller kinesiske restauranter, og ingen har sagt, at man skal skaffe sig af med sin Mercedes Benz.
..............
    Magnetisk modning
    Vi har tidligere - i uge 37 sidste år - skrevet om en magnetisk bakke, som man kan stille en flaske vin på, hvorefter vinen lynhurtigt gennemgår samme naturlige modningsproces på 30 minutter, som normalt tager to-tre år i en vinkælder.
    Ifølge importøren, CAB Import (e-mail: jesper@cabimport.dk), har bakken, "The Perfect Sommelier", været på markedet i England og USA i et års tid og har opnået stor anerkendelse hos både vineksperter og hos den almindelige forbruger.

    Vi lod det komme an på en prøve
    Vi må tilstå, at vi har haft vore tvivl. Vi påstod dengang i uge 37, at en sådan bakke næppe ville finde vej til det danske marked. Der er ikke tilstrækkeligt mange godtroende vinnydere i dette land, skrev vi.
    Men nu er den her altså - til en pris af 495 kr. inkl. forsendelse - så vi lod det komme an på en prøve.

    Var der forskel?
    Under fredagens vinsmagning blindsmagte vi to flasker Domaine Mas de Martin, Cuvée Roi Patriote 2001 fra The Wine Company - en vin, der ved samme lejlighed fik fire stjerner (se nedenfor).
    Den ene flaske havde stået på bakken i en halv time, den anden havde ikke stået på den. Var der forskel?
    Nej, ikke markant. Højst en minutiøs forskel, som der kan være mellem to flasker vin.
    Morsomt nok mente de tre mænd, der deltog i smagningen, at det måske var flaske B, der havde stået på bakken, mens de fire kvinder mente, at det måske var flaske A.
    Men to-tre års modning og en markant ændring i garvesyren - nej, det kunne ingen af os konstatere.
Forsinket med sojaolie
Avisen Courier Leader skriver, at forskere har opdaget en meget interessant ting ved olie fra sojabønner:
Spayer man vinstokke med olien, før foråret sætter ind, vil knopsætningen forsinkes mellem tre og tolv dage afhængigt af druesort.
På den måde vil man kunne undgå mange frostskader tidligt i vækstperioden.
Behandlingen har ikke nogen negativ effekt hverken på tidspunktet for modningen eller på høstmængde og kvalitet.

Fremgang for Spritfabrikkerne
De danske Spritfabrikker, der siden 2000 har været ejet af den svenske V&S Group, har haft en fremgang i indtægterne på 15,6% fra 76,4 mio kr. i 2001 til 88,3 mio kr. i 2002.
Firmaets omsætning på Gammel Dansk, Aalborg Akvavit, Danzka Vodka og Heering Cherry Liqueur steg 15,8% fra 916 mio kr. til 1,061 milliard.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
a .a.... .a....
..
.

    Freddy Hansen (f. 1946) har bogstaveligt talt tilbragt hele sit hidtidige liv i vinbranchen - kun afbrudt af barneårene og tjenesten i Den Kongelige Livgarde.
    Som seksten-årig kom han i lære i Knud Jørgensens Vinhandel, hvor han siden fik den klassiske danske uddannelse som vinkyper. Her lærte han alt fra bunden - også produktionen af bittere og likører.
    Efter nogle år med studier i udlandet, blandt andet i Bordeaux og Tyskland, kom han i 1970 til den gamle Oberbech Clausens Vinhandel, hvor han blev forretningsfører.
    Derefter fulgte gode jobs hos Det Franske Vinlager, som indkøbschef hos Better Brands og som direktør i Daniscos vinafdeling, Danica Vinimport, samt hos Troels Smith.
    I dag er han ansvarlig for salget i Vinodan, der tidligere hed Viniberia, samt for firmaets indkøb fra Chile, Frankrig og Tyskland.
    Privat er han gift med Karen, og parrets store interesse er moderne kunst og ornitologi.
    Adresse: Vinodan, Hammerholmen 9-13, 2650 Hvidovre, tlf.: 36 77 07 70, fax: 36 77 00 47, e-mail: fh@vinodan.dk.

Misbrug af navne
Præsident Bush har en søster, Dorothy, og Dorothy er gift med den kommende præsident for US Wine Institute, Robert Koch.
Det ser CIVC (Comite Interprofessionel du Vin de Champagne) og andre europæiske vin- og fødevareorganisationer som en fordel i de løbende forhandlinger om amerikanernes misbrug af navne som Champagne, Chablis, Sherry, Chianti, Bordeaux, Cheddar og Stilton.

Dobbelt så mange falske bobler
Til Decanter siger CIVC’s talsmand, Daniel Lorson, at der sælges dobbelt så meget "falsk" champagne i USA som rigtig champagne.
Europæerne vil gerne have amerikanerne til at stoppe denne misbrug af de europæiske navne. Til gengæld vil amerikanerne have EU til at anerkende amerikanske produktionsmetoder som fx brugen af tilsætningsstoffer.
Sagen skal til afstemning i den amerikanske kongres inden udløbet af dette år, og franskmændene håber, at The Wine Institut - og Dorothys mand - vil gå kraftigt ind i lobbyarbejdet.

Den amerikanske chablis
Ifølge Just Drinks har imitations-chablis et marked på mellem 1,3 og 1,6 millioner hektoliter om året, det meste produceret og solgt i USA.
Det meste af det er noget billigt noget, der næppe er værd at drikke. Derimod er det svært at få rigtig chablis i USA. Der importeres kun 871.000 flasker, svarende til 3,5% af den total chablis-eksport til alle lande.
Den amerikanske chablis fremstilles af Constellation, der har seks mærker, Gallo, der fem, og Wine Group, der har ét mærke.
Omsætningen af amerikansk chablis er dog siden 1989 faldet med over 50%. Der er jo kommet så mange andre hvidvine.

Monopol på kæmpemæssigt marked
Amerikanerne er ikke umiddelbart villige til at skippe de europæiske navne på deres egne produkter. De mener, at ikke mindst Frankrig vil få monopol på et kæmpemæssigt marked, som amerikanske vinfolk har bygget op igennem hundrede år.
Amerikanerne har brugt i millionvis af dollars på at gøre navnene kendte, og i dag er de lige så dybt forankrede i det amerikanske sprog som hamburgers, china (porcelæn) og danish (wienerbrød).
a .a.... .a...
    .
    Den danske vinbranche
    * Fionia Vinimport i Odense har fået dansk eneforhandling af Alsace-vinene fra Domaine Jean Sipp.
..
..a....a.... .........
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
Portugisiske rødvine i TV2
På tirsdag d. 25. kl. cirka 08.15 er der - om Sadam vil - atter vinsmagning i Go’ Morgen Danmark på TV2, og denne gang mødes Tim Vollerslev, Per Pallesen og Michel Meyerheim omkring tre portugisiske rødvine:
* Coroa D´Ouro, Porto Pocas, Douro Portugal 1999 til 35 kr. fra Kvickly.
* Vinha Barrosa, Luis Pato, Bairrada Portugal 1999 til 128 kr. fra Sigurd Müller.
* Reserva Ferreirinha, Ferreira, Douro Portugal 1989 til 215 kr. fra Bacardi-Martini.
..............
    Ugens vinøse billede
    Da Marco Andreis fra ViniPortugal i forrige uge var i Chile, besøgte han vinhuset Luis Felipe Edwards og var naturligvis også en tur ude i vinmarkerne.
    Høsten af Chardonnay-druerne var allerede i fuld gang, men rødvinsdruerne må vente endnu nogle uger, og Carmenère-druerne må vente længere endnu. Det høstes altid til sidst.
    En af markerne tilhører en smuk ejendom i Nancagua i Rapel-regionen, og her tog Marco Andreis dette billede.
    Druerne fra denne mark går til Luis Felipe Edwards' reserva-vine, og skiltet forkynder, at dette er er viñas antiguas, dvs. gamle vinstokke. De blev plantet i 1937, og i alt er der 2,5 hektar med Malbec (som jo egentlig er Argentinas store drue), 2 ha med Cabernet Sauvignon og 1,5 ha med Carmenère - Chiles nationale drue.
    Den nederste linie på skiltet er lidt kryptisk: Dis. plantación 1,0 x 1,8 m. Den skal forstås sådan, at afstanden (distancia) mellem vinstokkene i hver række er 1 m, og at der er 1,8 meter mellem rækkerne.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.


Faldende ølsalg i Danmark
Igen i 2002 faldt ølsalget i Danmark, denne gang med 1,2% i forhold til året før. Alene i december faldt salget 3,6% i forhold til december 2001.
Ølsalget toppede i 1994. Siden er det faldet, og man mener at grænsehandelen er hovedårsagen til dette fald.

Verdens største vinimportør
En undersøgelse foretaget af Vinexpo viser, at USA er verdens største importør af vin - men at amerikanerne kun drikker en brøkdel af, hvad italienere, tyskere, franskmænd og englændere gør.
Hver voksen amerikaner drak i 1997 i alt 9,3 liter vin. Dette tal steg i 1997 til 9,91 liter, og man mener, at det i 2006 vil stige til 10,31 liter.
Til sammenligning er det årlige forbrug pr. capita i Italien 58,71 liter, i Tyskland 37,21 liter, i Storbritannien 21,81 liter og i Canada 10,21. I Danmark er forbruget 29,32 liter.
Det totale forbrug af vin i henholdsvis Tyskland og USA er stort set ens. Der er bare en hel del flere amerikanere end tyskere.
.a.... .a......
Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
a .a.... .a...
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Château Russol Gardey, Reserve, Minervois, Frankrig 2000
69,75 kr., Høyer Import
Elegant og harmonisk hvidvin med god frisk frugt og en flot duft. Velegnet til lidt kraftige og fede fiskeretter og lyst kød. Prisen helt OK.


Savanha, Shiraz, Special Reserve, Western Cape, Sydafrika 2000
74,95 kr., i uge 13: 6 flasker for 249 kr., Kvickly
Rødvin med fyldig frugt, indtagende sødme og en ret markant alkohol (14%). Den femte stjerne får den for tilbudsprisen i denne uge.


Michel Laroche, Roqua Blanca, Syrah, Frankrig 2000
95 kr., Kjær & Sommerfeldt
Stor og flot rødvin med kraftig duft og fyldig frugt med toner af blommer og brombær. Den er uden kanter, og alle vil kunne lide den.


Château Saint-Martin, Élevé en fûts de chêne, Côtes du Roussillon, Frankrig 2000
89,75 kr., Køge Vinhandel
Herlig harmonisk rødvin med en spændende duft og en smag med saft og fylde og toner af vanille. Smagen understreges fint og diskret af fadlagringen.


Domaine le Clos de Caveau, Vacqueyras, Frankrig 2000
85 kr., The Wine Company
En rødvin, der stadig er præget af garvesyre, men er meget flot. Den kan drikkes nu, men det vil være synd. Vinen har en kompleks smag med dejlig frugt og krydderi. Den femte stjerne træder først i kraft, når vinen har ligget i yderligere to-tre år.


Bradgate, Cabernet Sauvignon / Merlot, Stellenbosch, Sydafrika 2001
64,75 kr., Vinmonopolet
En virkelig dejlig og harmonisk rødvin med stor frugtfylde og lækker sødme. Og prisen er rimelig i forhold til kvaliteten.


Valdeazor Máxima, Tempranillo, Valdepeñas, Spanien 2000
225 kr., Vindepotet
Denne rødvin har en meget inviterende duft og en vidunderlig frugt i smagen med toner af chokolade. Det er ikke nogen billig vin, men en stor oplevelse - harmonisk og lækker.


Langmeil, The Freedom, Shiraz, Barossa Valley, Australien 2000
265 kr., Jysk Vin
En rødvin med en fantastisk duft og en kompleks og fløjlsblød smag med mange facetter - chokolade, vanille, svedsker. En herlig oplevelse. Vinen kan sagtens drikkes nu, men også ligge i fem-seks år.


Taylor’s, Quinta de Vargellas, Vintage Port, Portugal 1996
285 kr., Best Selection
Meget elegant portvin. Den er ikke sliksød, men lækker og charmerende og en glimrende ledsager til fx ost eller gåselever. Pengene værd.


Chapmans Peak, Premium Collection, Chardonnay, Coastal Region, Sydafrika 2002
44 kr., Vingaarden
Ren og dejlig hvidvin med god Chardonnay-smag og et fint strejf af fad. I forhold til prisen af glimrende kvalitet.


Château Gardey de Soos, Minervois, Frankrig 2000
59,75 kr., Høyer Import
Blød og venlig rødvin med pæn frugt.


Casillero del Diablo, Cabernet Sauvignon, Concha y Toro, Chile 2001
54,95 kr., i uge 13: 3 flasker for 119 kr., SuperBrugsen
Kraftig rødvin med en typisk, lidt herbal Cabernet-næse og tilsvarende smag med tilpas fadlagring. Den fjerde stjerne gælder den meget rimelige tilbudspris i denne uge.


Casillero del Diablo, Merlot, Concha y Toro, Chile 2001
54,95 kr., i uge 13: 3 flasker for 119 kr., SuperBrugsen
God hverdags-vin - især til den attraktive tilbudspris i denne uge. Vinen har en intens dybrød farve og en blød og saftig frugt med let krydderi og god syre. Velegnet til mange retter.


Château Tour Prignac, Cru Bourgeois, Médoc, Frankrig 1998
76,75 kr., Amka Vinimport
En god bordeaux, vellagret og harmonisk med afrundet smag.


Accademia del Sole, Sangiovese / Negroamaro, Puglia IGT, Italien 2001
49,95 kr., Amka Vinimport
Ret lækker og blød rødvin med dejlig saftig frugt og solmættet sødme. Pengene værd.


Le Grand Gros, l'Esprit de Provence, Côtes de Provence, Frankrig 2000
59,75 kr., The Wine Company
En meget vellavet og indtagende rødvin med afrundet "varm" frugt, tilpas syre og fin balance. Og prisen er rimelig for så god en kvalitet.


Marqués de Valcarlos, Reserva, Tempranillo / Cabernet Sauvignon, Navarra, Spanien 1997
69 kr., Gobi Vin
Elegant og dejlig rødvin lidt i stil med en klassisk vin fra nabodistriktet, Rioja. Altså en vin med fadpræg - uden tørhed - og med lækker rosinsødme.


Cuvée Raphaëlle, Domaine Russol, Vin de Pays des Coteaux de Peyriac, Frankrig 2001
62 kr., Høyer Import
Herlig hvidvin med let parfumeret og frisk frugt, tilpas syre og en vis fedme. Ret enkel, men en nydelse.


Domaine Mas de Martin, Cuvée Roi Patriote, Vin de Pays du Val de Montferrand, Frankrig 2001
65 kr., The Wine Company
Dejlig fyldig og frugtagtig rødvin. Den er ufiltreret og stofrig med ret markant garvesyre, så den må godt ligge endnu et par år.


Sasseto, Riserva, Leverano, Italien 1999
59,75 kr., Italiensk Fransk Vinimport
Fra Puglia på den italienske støvlehæl kommer denne rødvin, der med sin harmoni og sødme er glimrende til mad. Den har en dybrød flot farve, en dejlig duft og god og fyldig frugt.


Aramis Rosé, Vin de Pays des Côtes de Gascogne, Frankrig 2001
49,75 kr., Vinmonopolet
Ret fed og rar rosé med frisk frugt. En rigtig terrassevin.


Selezione Vinimar, Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico, Italien 2002
6 flasker for 200 kr., Holte Vinlager
God hvidvin til prisen, ret enkel, men af pæn kvalitet, forfriskende og saftig.


Trapiche, Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentina 2001
34,95 kr., Amka Vinimport
En rigtig pæn rødvin, der er god til prisen. Den har en kraftig og flot Cabernet-duft og en god blødhed og fylde.


Casillero del Diablo, Chardonnay, Concha y Toro, Casablanca Valley, Chile 2001
54 kr., i uge 13: 3 flasker for 119 kr., SuperBrugsen
Hvidvin med en ren og kraftig Chardonnay-duft og en fedme, der næsten dækker frugt og syre. Men "behagelig" er den bestemt, og både den normale pris og tilbudsprisen må siges at være rimelige.


Terre Vecchia, Vermentino, Vin de Pays de l’Ile de Beauté, Frankrig 2001
42 kr., Høyer Import
Tør hvidvin med en vis fedme, en god frisk smag og et lille bittert bid i slutningen.


Barons de Rothschild, Reserve Spéciale, Blanc, Bordeaux, Frankrig 2001
84,75 kr., Taster Wine
Ikke i den billige ende i forhold til kvaliteten, men med en blød og elegant smag. Den er tør med en let sødme.


Henri de Villamont, Clos des Guettes, Savigny-lès-Beaune, Frankrig 2000
205 kr., La Maison Sevino
Lys og elegant rødvin, der godt må ligge i endnu to tre år. Bestemt ikke billig i forhold til kvaliteten.


a .a.... .a....
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.

B.T.
Domaine Saint-Antoine, Vacqueyras, Frankrig 2000Rødvin84,75 kr.Skjold Burne
.
Børsen
Domaine Mas de la Tour, Costières de Nîmes, Frankrig 2001Rødvin49,75 kr.Skjold Burne
.
Ekstra Bladet
Remole, Marchesi di Frescobaldi, Chianti Rúfina, Italien 2001Rødvin45 kr.Netto
Fattoria Selvapiana, Chianti Rúfina Riserva, Italien 1997Rødvin130 kr.Viticole / Den Blå Port
.
ErhvervsBladet
Notarpanaro, Taurino, Salento Rosso, Italien 1997Rødvin76,95 kr.Føtex
Grappolo d'Oro, Rosso Salento, Italien 2001Rødvin29,95 kr.Chris-Wine
.
Frederiksborg Amts Avis
Schales, Silvaner, Rheinhessen TysklandHvidvin59 kr.Netto
.
Hjemmet
Château la Tour Seran, Cru Bourgeois, Médoc, Frankrig 1999Rødvin39 kr.Chris-Wine
.
Smag & Behag
Langmeil, The Freedom, Shiraz, Barossa Valley, Australien 2000Rødvin265 kr.Jysk Vin
Punter's Corner, Spartacus Reserve, Shiraz, Coonawarra, Australien 2000Rødvin269 kr.MoJo Wine
Tower Estate, Shiraz, Barossa Valley, Australien 2000Rødvin285 kr.Haller Vine

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.