Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 27, 2003



Vin-aktuelt i uge 27
30. juni - 6. juli 2003
........................

VinAvisen uge 23VinAvisen uge 24VinAvisen uge 25-26
........................
Varmerekord i vinlandene
40 grader i skyggen – så varmt har det været nogle steder i Sydeuropa i de forløbne uger. Folk stønner i varmen, og det samme gør druerne (næsten) – hvis ikke de bliver ødelagt af de pludseligt opståede uvejr.
Druerne er de fleste steder mere end ti dage længere fremme i modning end normalt.
I den spanske stegepande – Estremadura – har juni måned været den varmeste, siden meteorologerne begyndte at tage notater, og umiddelbart ser det ikke ud til, at der er kølighed på vej.

Ny anti-terrorlov et problem
Ifølge Decanter vil en ny lov mod anti-terrorisme i USA gøre livet besværligt for både udenlandske vinproducenter og amerikanske importører.
Fra og med december i år skal alle, der importerer fødevarer, inklusive vin, indsende detaljerede oplysninger til myndighederne om hver eneste forsendelse, og sker dette ikke, vil forsendelserne blive afvist.

Handelsbarriere uden toldsatser
De amerikanske importører skal registrere hvert eneste produkt, de benytter, og de skal orientere US Food and Drugs Administration, nøjagtigt hvornår produktet ankommer til en amerikansk havn. Det sidste skal ske mindre end fem dage før og senest dagen før.
For store operatører, der eksporterer eller importerer i millionvis af liter vin, er dette ikke noget større problem, men for mindre vinproducenter kan det blive meget svært at eksportere til USA.
Man har sagt, at dette er en handelsbarriere uden toldsatser.

Kogt vin på Vinexpo
- Få så gang i den aircondition, ellers begynder vinen jo at koge! Sådan lød det fra en række vrede australske udstillere på Vinexpo, der blev afholdt i Bordeaux i sidste uge.
Årsagen var den herskende hedebølge i Frankrig, der ikke kun var ved at give deltagerne hedeslag, men også bragte vinene halvvejs til kogepunktet.
En af dagene nåede barometret op på 35 graders varme, og gæsterne havde ikke ligefrem lyst til at smage på de varme vine.
Nogle stande forblev dog yderst velbesøgte – nemlig dem, der havde medbragt en forsyning af dejligt afkølet mineralvand.
Som sædvanlig var der stor tilstrømning til den store messe. Der var 50.000 gæster fra hele verden og 2500 udstillere fra 44 vinproducerende lande.

Vinfest hærget af tornado
Ikke nok med, at Vinexpo led under hedebølgen – en tornado lagde også vejen forbi!
De celebre gæster til et af messens højdepunkter, en stor fest i parken til Château La Gaffeliere, havde netop indfundet sig. Midt i parken var der rejst et kolossalt telt med både køkkenafdeling og fornemt dækkede borde.
Ifølge Decanter blev selskabet pludselig overmandet af en utrolig kraftig tornado-lignende vind, og i løbet af få sekunder var feststemningen forvandlet til kaos. Hele midtersektionen af teltet blev revet op, bordene væltede og i hundredvis af dyre Riedel-glas blev knust.
Udenfor, omringet af faretruende vaklende træer, flygtede smokingklædte herrer og damer i fine kjoler. Gæsterne samledes på slottet, hvor de ventede, til stormen havde lagt sig. De havde dog ikke opgivet modet. Uden telt blev festen senere omdannet til en hyggelig picnic i parken.

Cru Bourgeois ved lov
Så blev de færdige med Cru Bourgeois-klassifikationen og fik den – for første gang nogensinde – ophøjet til lov.
490 Bordeaux-slotte havde ønsket at blive optaget på listen, men handelskammerets dommerpanel godkendte kun 247 af dem.
9 slotte blev Cru Bourgeois Exceptionnel,
87 slotte blev Cru Bourgeois Supérieur, og
151 slotte blev Cru Bourgeois.

En rasende vinkøbmand
De ni Exceptionnel-ejendomme er Château Chasse Spleen, Château Haut Marbuzet, Château Labegorce Zédé, Château Les Ormes de Pez, Château de Pez, Château Phélan Segur, Château Potensac, Château Poujeaux og Château Siran.
Ifølge Decanter er de fleste négocianter og slotsejere tilfredse med resultatet, men négocianten Jean-François Mau er ”rasende” over, at Château Preuillac, som han købte i 1998, ikke er kommet med på listen.
Mau henviser til, at dommerpanelet bedømte årgangene fra 1994 til 1999 og dermed undlod at smage årgangene under Mau’s ledelse.

De borgerlige voksesteder
Benævnelsen Cru Bourgeois er gammel. Da englænderne i 1400-tallet var blevet smidt ud af Frankrigs sydvestlige hjørne, fik Bordeauxs borgere de samme privilegier som adelen. De fik lov til at gå med sværd, og ikke mindst fik de lov til at eje slotte og land.
Efterhånden erhvervede borgerne nogle af de gode vinmarker i Médoc, og disse blev kaldt ”de borgerlige voksesteder” – les crus bourgeois.
Mange af disse slotte leverer lige så god vin som grand cru-slottene på 1855-listen, og derfor slog de sig i 1932 sammen om deres egen klassifikation. Problemet var imidlertid, at denne ”borgerliste” aldrig er blevet officiel, og at der derfor ikke har været nogen særlig kontrol med den. Men det er der altså kommet nu.
...............
Store barolo’er
Et af den forgangne uges højdepunkter var smagningen af store Piemonte-vine fra Poderi Aldo Conterno. Domaine Brandis indbød, og Franco Conterno præsenterede familiens fremragende flasker.
Topvinene er de fire barolo’er, Bussia Soprana, Vigna Cicale, Vigna Colonello og ikke mindst Riserva Granbussia.
Det er dyre vine og udpræget vine for samlere og Barolo-aficionados, og da der kun kommer seks kasser af hver vin til landet, er det vine, man står i kø efter.

Lækre og komplekse
Conternos barolo'er er alle til fem stjerner – og fem meget store stjerner:

Vi vil dog ikke her fortabe os i detaljerede beskrivelser, men nøjes med at skrive, at det er ekstremt lækre og komplekse vine med en ren og intens frugt og toner af kaffe, chokolade, svedsker. Men det er også vine, som det vil være synd ikke at lade blive mindst ti år gamle, før de trækkes op.
Til og med juli måned fås vinene til introduktions-priser. Barolo Bussia Soprano 1998 koster 299 kr., Barolo Vigna Cicala 1998 og Barolo Vigna Colonello 1998 koster begge 399 kr., og Barolo Riserva Granbussia 1996 koster 699 kr.
Ud over de store barolo’er har Piemonte-huset også nogle andre vine, hvoraf et par stykker omtales nedenfor blandt ugens smagte vine.

...
Franco Conterno (t.h.) sammen med sin danske importør, Tom Brandis.
100 Parker-point til otte slotte
I den seneste udgave af The Wine Advocate giver Robert Parker 100 point til otte store Bordeaux-vine i årgangen 2000:
Château Lafite-Rothschild, 1. cru, Pauillac
Château Margaux, 1, cru, Margaux
Château La Mission Haut-Brion, cru classé, Graves
Château Ausone, 1. grand cru A, Saint-Émilion
Château Pavie, 1. grand cru B, Saint-Émilion
La Clusière, grand cru, Saint-Émilion
Château Pétrus, Pomerol
Château Lafleur, Pomerol
    99 og 98 point
    Lige efter de otte 100 point-vine følger en enkelt vin, der har fået 99 point:
    Château Léoville-Las Cases, 2. cru, Saint-Julien
    ... og herefter kommer seks vine med 98 point :
    Château Latour, 1. cru, Pauillac
    Château Haut-Brion, 1. cru, Graves
    Château Cheval Blanc, 1. grand cru A, Saint-Émilion
    Château La Mondotte, grand cru, Saint-Émilion
    Château Magrez Frombrauge, Saint-Émilion
    Château Le Pin, Pomerol
    Parker har ikke bragt point eller omtale af 2002-årgangen, idet han i år ikke har deltaget i primeur-smagningen.
Mindre vin fra New Zealand
Vinhøsten er slut på New Zealand, og den ligger hele 35% under forrige års høst.
I år høstede man i alt 42.300 tons druer. I 2002 høstede man 76.400 tons.
I landets største vindistrikt, Marlborough, gik høstmængden tilbage fra 54.496 til 40.537 tons, og i Hawkes Bay sank den hele 58% - fra 25.661 til 10.832 tons.

I kø efter vin fra Toro
Ifølge Wine Spectator er der rift om en ny rødvin fra den spanske region Toro, vest for Ribera del Duero.
Hos producenten, Spaniens berømteste vinhus, Vega Sicilia, har hele 500 fans af husets vine ladet sig skrive op på en liste for at få del i de nye ædle, dråber. Og det til trods for, at vinen endnu ikke har et navn og først kommer på markedet i marts 2004. Det kan man da kalde tillid!
Den nye vin fremstilles 100 procent på druen Tempranillo.
...............
    Fremtidens vinflaske
    På Vinexpo præsenterede det australske vinfirma Hardy’s ”fremtidens vinflaske”.
    I anledning af sin 150 års fødselsdag havde firmaet udskrevet en konkurrence for design-studerende ved St Martin’s College, og det kom der nogle interessante resultater ud af.
    En af de studerende havde tegnet en rustfri stålflaske, der ses på billedet til venstre. Den kan deles i tre enkeltdele, så man ikke behøver at tømme hele flasken på én gang.
    En anden havde udviklet en selv-kølende flaske med indbygget mini-fjernsyn.
    En tredje præsenterede en drik, Gem Drop, der blot skulle fortyndes med vand – så var det vin.
    Og en fjerde kom med en ægformet bold, hvis ene halvdel kunne tages af og bruges til drikkebæger.
...............
    Flaske med indbygget fjernsyn
    Til Hardy's design-konkurrence havde Marten Lindquist og Brian Goulding designet vinflasken med indbygget tv-monitor – som de forestiller sig, at en vinflaske vil kunne se ud i 2053.
    På skærmen ses en kort film om, hvordan vinen blev til, samt smagenotater og oplysninger om, hvilke retter vinen passer til.
    I flaskehalsen er der indbygget en temperaturkontrol. Ren science fiction!

...............

...
David Schwarzwalder præsenterer vinene fra Navarra for branche og presse.
    Alt kan lade sig gøre i Navarra
    Årets store smagning af vine fra Navarra løb af stabelen i København i forrige uge, og denne gang var det op til David Schwarzwalder fra Navarras vinkomité at kommentere vinene.
    Schwarzwalder havde valgt at dele dem op i fire hold:
    * Det første hold bestod af tre unge crianza’er, der tydeligt viste, at der ikke kun er én type crianza i Navarra, men flere.
    * Næste ombæring bød på ”moderne røde” – tre rødvine, der var indbegrebet af sødmefuld, saftig frugt i elegant indpakning. Den ene af dem, en Izar de Nekeas 1998 (fra Amka Vinimport), var intens og koncentreret – en ren kultvin.
    * Derefter fulgte fire reserva’er - traditionelle Navarra vine, der viste, hvordan de havde klaret tiden på fad og flaske.
    * Og finalen bestod så af tre vidt forskellige, men meget velsmagende søde vine. Især Esencia Monjardin med 150 g restsukker, fremstillet på 100% Chardonnay, gjorde et stort indtryk. En fantastisk vin, som vil være spændende at følge.
    Endnu engang blev det bekræftet, at alt kan lade sig gøre i Navarra.
    ...............
    De tre søde vine
    Bodegas Piedemontes Moscatel 2002, der endnu ikke er kommet på det danske marked,
    Capricho de Goya fra Bodegas Camilo Castilla, 37,5 cl for 85 kr. (ViniPortugal) - og
    Esencia Monjardin 2000 fra Bodegas Castillo de Monjardin, 37,5 cl for 600 kr. (Laudrup Vinimport).

..............................................
    .
    Den danske vinbranche
    * Vingaarden i Odense ophører nu med at importere spiritus for at koncentrere sig om vinen, og al tapning flyttes til De Danske Spritfabriker i Svendborg. Begge virksomheder ejes af svenske V&S Group, der lægger dem sammen i et nyt aktieselskab, V&S Danmark. Det nye selskab vil fra næste år omfatte over 4000 arbejdspladser i Odense, Svendborg og Otterup. Importen af spiritus kommer til at ligge i et andet selskab under den svenske koncern.
    * New World Vinimport har optaget importen af vine fra to nye vinhuse på New Zealand: Grove Mill, Marlborough og Peregrine Wines, Central Otago.
.......
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
................
    Hvad med Altec-proppen?
    I fortsættelse af vores diskussion om propper skriver Holger Volsing, at det undrer ham, at ingen har nævnt den franske Altec-prop fra firmaet Sabaté. Efter sigende har der aldrig været problemer med propsyge, når denne prop sidder i flasken.
    I øvrigt, skriver Holger Volsing, må man også huske, at de enkelte typer propper passer bedst til hver sin type vin.
    * Altec egner sig glimrende til ”middel-gemmerne” – dvs. vine, der skal ligge i halvandet til seks år.
    * Skruelåget er bedst til vine, der skal drikkes så unge som muligt (mange hvidvine, beaujolais nouveau osv.).
    * Og den gode gamle ædle korkprop – den til flere kroner stykket – er bedst til de fornemme vine, der skal ligge i mange år.

    En blanding af kork og plast
    Altec-proppen er en blanding af naturlig kork og syntetiske korkceller af en plastic-polymer. Korken tørres og granuleres til en kornstørrelse på under 1 mm, hvorefter granulatet gennemgår en proces, som fjerner ligninen - dvs. det hårde vedstof, som udgør cirka 30% af alt træ. Tilbage bliver så kun det egentlige korkstof, suberinen, der er blødt og elastisk.
    Disse celler bindes sammen med syntetiske celler, der fylder hulrummene ud og danner en stærk struktur med naturlig elasticitet.
    En vigtig fordel ved propperne er, at de støbes under høje temperaturer, så alle bakterier dræbes. Endvidere er de fri for ligninen, der ofte har et medansvar for, at en vin smager af prop.
    Firmaets homepage findes på adressen www.sabate.com.
..........
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
......................................................
..
.
    Bjarne Raby (f. 1949) startede sin karriere med maden, inden han for alvor gik over til vinen som indkøbschef og nu category manager for Scandlines Catering. Her er han ansvarlig for indkøb til kioskerne om bord på alle Scandlines færger samt i den store BorderShop i Puttgarden og Sundshoppen i Helsingør.
    Alene i BorderShop sælges der 20.000 flasker vin om dagen, hvilket på årsbasis bliver til 6 mio. flasker vin samt 1 mio. flasker hedvin og 800.000 flasker spiritus.
    Bjarne Raby afsluttede i 1969 sin uddannelse som kok på d’Angleterre, hvorefter han skiftede spor til im- og eksport af brugskunst. Men det var alligevel miljøet i restauranterne, der trak i den unge kok og tjener, og i de følgende år fulgte en karriere der ledte frem til jobbet som indkøbschef for hele det toldfri sortiment til såvel DSB-færgerne som til andre virksomheder.
    I 1998 skabtes det nuværende dansk-tyske Scandlines, hvor salget af vine om bord på færgerne nåede op på 3 mio. flasker om året, og hvor det store ryk kom for et par år siden med etableringen af BorderShop. Her er 1545 m2 af de i alt 4000 m2 salgsareal afsat til vin.
    En fjerdedel af dette areal er i år indrettet som en ny eksklusiv vinafdeling med et sortiment på mere end 300 vine fra alverdens lande. Her går priserne for gode vine fra 50 kr. flasken og op til 4549 kr. for en flaske Château Pétrus.
    Den nye vinafdeling har medført, at Bjarne Raby nu vil øge selskabets egen vinimport samt finde nye producenter, der leverer kvalitetsvine i overensstemmelse med de skandinaviske kunders økonomi og smagsretning.
    Privat bor Bjarne Raby med sin kone, Irene, i Maribo, hvor de begge er ivrige medlemmer af golfklubben Maribo Sø. Herudover ses Bjarne Raby ind imellem susende på racercykel, og en dag om ugen bliver der tid til mødet i den lokale Rotary klub, hvor han netop har været præsident.
    Adresse: Scandlines Catering A/S, Retail Division, Færgestationsvej 5, 4970 Rødby, tlf.: 54 65 70 93, fax: 54 65 70 81, e-mail: bjarne.raby@scandlines.dk.

Sommelier i olivenolie
I sidste nummer af VinAvisen fortalte vi, at der efterhånden er kommet både vand-, cigar- øl-, oste- og frugt-sommelierer. Jamen, hvad bliver dog det næste? spurgte vi.
- Det bliver sikkert en olivenolie-sommelier, skriver Angela de la Rosa fra den spanske ambassades handelsafdeling. Hun kan udmærket forestille sig, at større restauranter i Spanien, et af olivenoliens hjemlande, en dag kunne byde på sådan én.
- Restauranterne går i stigende grad op i brugen af olivenolier. Der eksperimenteres ikke bare i køkkenerne med forskellige krydrede olier, også vin-sommelierne gør en dyd ud af at finde vine til netop de olier, der er brugt i retterne.
- Og olivenolie er jo et meget stort område, siger Angela de la Rosa. – Ligesom med vin og druer findes der et hav af forskellige olivensorter, der alle er basis for forskellige olier.
...............
    Ugens vinøse billede
    Claus Poulsen er fotograf ved Se & Hør og retter sit kamera mod landets mere eller mindre kendte.
    Ved gallafesten for Lars von Triers ”Dogville” fangede han dette billede af Zentropas Peter Aalbæk, der i dagens anledning var fuldt påklædt.
    Billedet har været bragt i Se & Hør, og billedteksten lød som følger: - Ålen, alias Peter Aalbæk, skiftede den store cigar ud med en ordentlig flaske Henkell. Cigaren ved siden af ham hedder Christina van Ginkel. Hun sælger de ædle dråber.
    Vi kan tilføje, at Christina er produktchef hos Nicvin, og hun påstår, at hun bestemt ikke plejer at drikke Henkell Piccolo med sugerør.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.

Stadig fald i fransk vineksport
Op til Vinexpo viser nye statistikker, at fransk vin endnu en gang oplever en nedgang i eksporten.
Ifølge eksportorganisationen FEVS faldt eksporten i marts måned 11% i mængde og 3,8% i værdi i forhold til samme periode sidste år (eksklusiv mousserende vin).
Især er det gået ud over AOC-vine, der faldt 19% i mængde og 2,6% i værdi. Og foreløbige tal for april og maj viser, at den nedadgående trend ikke stopper.
I årets første kvartal er det gået hårdt ud over Bourgogne, der har mistet 25,5% i omsætning på eksportmarkederne, mens alle andre distrikter har konstateret et fald på mellem 9,5% og 19%. Kun salget af champagne er steget – med 9,4%.

Igen vin i fjernsynet
Søndag den 13. juli kl. 09.00 bringer Kanal København en udsendelse om tysk vin. I den er der en længere samtale med Anker Tiedemann om kunsten at smage vin.
..............................


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
I den forløbne uge har vi smagt i alt 38 vine. Heraf var der hele tretten, som fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Barbera d'Alba, Poderi Aldo Conterno, Piemonte, Italien 2000
149 kr., Domaine Brandis
Lækker rødvin med saftig, intens frugt og toner af sorte bær og chokolade.


Printanie, Chardonnay, Poderi Aldo Conterno, Piemonte, Italien 2001
99 kr., Domaine Brandis
Denne hvidvin har gæret på sit bundfald i to måneder, og resultatet er blevet en blød, frisk og lækker vin med en indtagende honningagtig duft.


Sandalford Premium, Sémillon/Sauvignon Blanc, Western Australia 2002
99,95 kr., Det franske Vinlager
Der rykkes nogle grænser med denne vin. Den er nemlig ikke helt billig, og alligevel er den forsynet med skruelåg. Og vinen er måske netop derfor ekstra frisk og liflig. Den smager virkelig lækkert med toner af honning.


Domaine de Montpezat, Sauvignon Blanc, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2002
65 kr., Vinmonopolet
En Sauvignon-vin helt efter bogen - med duft af hyldeblomst. Smagen er meget dejlig og harmonisk med fylde og nuancer lidt efter æble. Sødme og syre er i fin balance.


Takun, Chardonnay, Curicó Valley, Chile 2002
39,95 kr., 2 flasker for 75 kr., Prima
Denne vellavede Chardonnay er simpelt hen et fund til prisen. Dens smag er meget dejlig og afrundet og duften typisk frisk Chardonnay. Den femte stjerne får den for den lave pris.


Château Guiot, Rosé, Costières de Nîmes, Frankrig 2002
49,75 kr., The Wine Company
Rosévin med en lys rubinrød farve og parfumeret frugtduft. Vinen er meget afrundet og blid - og et rigtig godt køb til prisen. Det er en vin, som alle vil kunne lide.


Caversham, Sandalford Wines, Sémillon/Chardonnay, South Eastern Australia 2002
49,95 kr., Det franske Vinlager
Det er en god idé at blande Sémillon og Chardonnay - den ene kan være lidt spids, den anden lidt tung. I denne hvidvin er resultatet blevet meget vellykket - en blid vin, forfriskende, liflig og med en fin sødme. Og så er prisen jo yderst menneskevenlig.


Domaine Haegi, Grand Cru Zotzenberg, Riesling, Alsace, Frankrig 2001
89 kr., Allan Hedstrøm
Elegant hvidvin, lækker, med en vis fedme og frisk frugt og mange facetter i smagen.


"S", Riesling, Domaine Schlumberger, Alsace, Frankrig 2000
69,50 kr., Amka Vinimport
En rigtig dejlig hvidvin, rund og blød med duft af friske æbler, en vis fedme og en pikant sødme. Fin til lette retter eller som terrassevin.


Domaine de Coussergues, Sauvignon Blanc, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2002
55 kr., Østjysk Vinforsyning
Et virkelig godt glas til prisen. Hvidvinen har en flot duft og en frisk smag med toner af æble og hyld.


Tarapaca, Cabernet Sauvignon Rosé, Maipo Valley, Chile 2002
59,75 kr., Skjold Burne
En virkelig dejlig rosé med en smuk farve, en mineralsk duft og en indtagende sødme. En vin, som alle vil kunne lide.


Château Clotte-Fontane, Cuvée Crémailh, Coteaux du Languedoc, Frankrig 2001
98 kr., Vinens Verden
Meget fyldig, flot og kompleks rødvin med toner af chokolade, kaffe, svedsker. En vin til store bøffer.


Las Vals, Montagne d'Alaric, Corbières, Frankrig 1999
179,75 kr., 2 flasker for 300 kr., H.J. Hansen
Blød og meget, meget lækker rødvin med fyldig og ren frugt og mange nuancer i smagen. Den kan drikkes nu, men også gemmes nogle år.


La Pieve, Chianti, Italien 2002
100 kr. for 1,5 liter, Carlo Merolli
En klassisk og typisk chianti, oven i købet i bastflaske af den gode, gammeldags slags. Vinen har en god krydret duft med lidt peber i og en smag, der vækker mindelser om herlige dage i Toscana.


Dolcetto d'Alba, Poderi Aldo Conterno, Piemonte, Italien 2001
79 kr., Domaine Brandis
Herlig saftig rødvin med stor frugtfylde og et lille bittert bid i slutningen.


Monredon, Côtes du Rhône, Frankrig 2001
69,75 kr., 800 kr. for 12 flasker, Frederiksberg Vinimport
Dejlig rødvin med god afrundet frugt og en indtagende sødme.


Jean Sipp, Pinot Blanc, Alsace, Frankrig 2001
60 kr., Fionia Vinimport
Forfriskende og rar hvidvin med en meget kraftig og krydret duft, en let fedme, friskhed og sødme.


Tamaya, Reserve, Chardonnay, Limari Valley, Chile 2002
69 kr., Vinslottet i Greve
En karakteristisk oversøisk Chardonnay, der slutter med en lille bitter tone.


Domaine de Montpezat, Les Enclos, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 1999
89,75 kr., Vinmonopolet
Ikke nogen billig vin i forhold til kvaliteten, men fyldig og rar. En vin til en god bøf.


Il Faggeto, Vigneto Pietra del Diavolo, Vino Nobile di Montepulciano, Italien 2000
115 kr., Lahvino
En ret dyr vin, men ganske flot. En vin, der kræver en god bøf.
....................

a ...............
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
.
BT
Petrolo, Terre di Galatrona IGT, Italien 1999Rødvin79,95 kr.Philipson Wine
Saint Clair, Marlborough, New Zealand 2002Hvidvin85 kr. Bichel Vine og Emmerys
.
Ekstra Bladet
Schloss Marienlay, Riesling, Trocken, Tyskland 2002Hvidvin75 kr.Østjysk Vinforsyning
.
ErhvervsBladet
Sick-Dreyer, Muscat, Alsace, Frankrig 1999Hvidvin59 kr.Vine Ad Libitum
Errazuriz Estate, Gewurztraminer, Casablanca, Chile 2002Hvidvin69,75 kr.H.J. Hansen
Domaine Castillon, Costières de Nîmes, Frankrig 2001Rosévin44 kr.A Vinstouw
.
Hjemmet
Casal Mendes, Rosé, Bordvin, PortugalRosévin39,75 kr.Skjold Burne
Mont Cauvel, Corbières, Frankrig 2001Rødvin49 kr.Østjysk Vinforsyning
.
Jyllands-Posten
Domaine de la Condamine l'Evêque, Vin de Pays des Côtes de Thongue, Frankrig 2001Rødvin45 kr.Bichel Vine
.
Nordjyske Stiftstidende
Santa Rita, Doña Paula, Rosé, Chile 2002Rosévin54,95 kr.Amka Vinimport
Stimson, Merlot, Washington State, USA 2000Rødvin54 kr.Bisgaard Vinhandel
Barocco, Primitivo, Puglia IGT, Italien 2001Rødvin52 kr.Skjold Burne

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.