Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 30, 2003



Vin-aktuelt i uge 30
21. juli - 27. juli 2003
........................

VinAvisen uge 27VinAvisen uge 28VinAvisen uge 29
........................
Forbrugerne over 50 er interessante
Triste perspektiver for fransk vin i Danmark, skriver den franske nyhedstjeneste Vinomedia.
Perspektiverne bygger på Danmarks Statistiks undersøgelse af danskernes privatforbrug, der viser, at forbrugerne over 50 år bør udgøre det mest interessante mål for detailhandelen. I denne gruppe befinder sig 1.124.000 husholdninger og 41% af omsætningen. Og salget til gruppen er oven i købet stigende. Men det er ikke imod denne gruppe, detailhandelen retter sin marketing-indsats.

Yngre foretrækker enklere vine
Også når det gælder forbruget af vin, er gruppen over 50 år vigtig. Dens forbrug ligger 30% over gennemsnittet, og det er især denne gruppe, der køber fransk AOC-vin.
Denne udvikling er ifølge Vinomedia foruroligende, idet de yngste generationer foretrækker fransk vin de pays, italienske vine og vine fra den nye verden. Mere enkle vine og med god overensstemmelse mellem kvalitet og pris.

Dystre perspektiver
Franske AOC-vine nyder ganske vist godt af en overrepræsentation i restauranterne, men den aktuelle nedgang i besøget på danske toprestauranter risikerer at påvirke salget af disse vine i år.
Perspektiverne er altså dystre med de stadig ældre forbrugere af fransk vin, de færre restaurantbesøg og de konkurrerende vines fremgang.
Vinomedia fortæller ikke, hvad franskmændene så har tænkt sig at gøre ved det ...

Stadig svært for fransk vin i USA
Mange amerikanere siger stadig non til fransk vin. Ifølge Wine Spectator er salget i den senest afsluttede fire ugers-periode faldet med 20,9% i mængde og 20,8% i værdi i forhold til samme periode sidste år.
Lignende fald har man konstateret i marts, april og maj.

Stigning i svensk reklame for vin
Tidligere på året ophævede Sverige forbudet mod at reklamere for vin og spiritus – men fortrød dog delvis i april og genindførte et forbud mod reklamer for produkter med over 15% alkohol.
Efter ophævelsen af forbudet er annonceringen for vin steget med hele 300% i første halvår i år (tal fra instituttet Sifo) - tidligere var der jo også reklamer, men kun i fagblade, der henvender sig til vin- og restaurantbranchen..
Ifølge Just Drinks er salget i Systembolaget i samme periode steget med 4,7%, idet salget af vin steg med 6,3%, mens salget af produkter med over 15% alkohol er faldet med 1,7%.
Nu er en stigning i reklameudgifterne på 300% jo dramatisk, men den totale svenske reklamering for vin udgør trods alt kun 1,5% af det totale beløb brugt på reklamer for fødevarer.

Ingen vin til under 70-80 kr.
Den norske Vin- og Brennevinsimportørenes Forening (VBF) konstaterer, at nordmændene i årets første halvdel har købt over 3 millioner liter vin i Sverige, hvilket er 26% mere end i første halvår 2002.
Tallet svarer til 13% af det totale salg af vin i det norske Vinmonopolet. Når det gælder spiritus, svarer grænsehandelen til 30% af Vinmonopolets salg.
I 2001 satte Sverige afgifterne på vin ned med 18,8%, mens Norge i år har øget afgifterne.
I Norge er det meget svært at finde en flaske vin til under 70-80 kr. Prøv blot at studere priserne på www.vinmonopolet.no.

Hvis bare der snart kommer regn
I over en måned har det været meget varmt i Italien, og landbruget har lidt et tab på 5 milliarder euro på grund af tørken. Ifølge Decanter er der dog ikke nogen umiddelbar fare for vinproduktionen.
I mange af de historiske vinområder – som Barolo, Montalcino og Chianti Classico – er det forbudt at kunstvande. Men i mange andre områder, især i Syditalien, er drypvanding tilladt.
Størst risiko er der i bakkerne i Veneto-regionen inde bag Venedig. I Soave Classico er jorden en blanding af sand og grus, der drænes let. Men heller ikke her er faren for tørkeskader overhængende. Hvis bare der snart kommer regn ...

Op og ned i Australien
Decanter refererer en rapport, ifølge hvilken den australske vinindustri er “lammet” og i færd med at tabe globale markedsandele.
Der tales for meget om overproduktion af druer, siger rapporten, og dette har ikke mindst medført tilbageholdenhed med at tilplante nye vinmarker. Dette kan føre til underforsyning af druer og i den sidste ende give andre vinlande en chance for at erobre markedsandele.
Ifølge rapporten har mange nye producenter heller ikke forstået vinindustriens cykliske natur og de risiko-profiler, der er forbundet med hvert af industriens segmenter – at det kort sagt går op og ned i denne vinøse verden.
................
    Så mange besøgte Vinexpo
    Vinexpo har gjort årets regnebræt op og konstaterer, at den store vinmesse i Bordeaux i år havde 47.282 besøgende fra 145 lande.
    De udenlandske besøgende udgjorde 29 % af det samlede besøgstal, hvilket er den hidtil største procentdel.
    Man konstaterer dog også en nedgang på 12,7% i forhold til 2001, heraf et fald på 3,96% i antallet af internationale besøgende og 15,8% i antallet af de franske.

    368 danskere
    Danmark kunne mønstre en fremgang på hele 16,83%, idet der var 368 danske besøgende på Vinexpo 2003 mod 315 i 2001.
    Der kom 1466 fagfolk fra Nordamerika (968 fra USA og 498 fra Canada) mod 1585 i 2001. Dette må siges at være et tilfredsstillende resultat i betragtning af det lidt anstrengte forhold mellem USA og Frankrig.
    Der var igen i år cirka 1200 vinskribenter fra 46 lande.

................
Berømt vinmuseum på auktion
Har man brug for fine, gamle karafler eller måske et par vinskilte i sølv, bør man lægge vejen forbi Bonhams Auktionshus i London den 30. september. Her vil, ifølge Decanter, Harveys Wine Museum komme under hammeren.
Men man skal have en godt spækket tegnedreng med i lommen. Der er tale om en af Englands fineste samlinger af vin-antikviteter.
Blandt katalognumrene finder man gamle bordeauxflasker fra 1600-tallet, vurderet til 7000 pund (ca. 74.000 dkr.), samt en proptrækker fra 1864, vurderet til 1800 pund (19.000 dkr.).
Det legendariske vinfirma Harveys of Bristol grundlagde i 1795 de vinkældre i Denmark Street i Bristol, hvori museet indtil for nylig har haft til huse, men firmaet har nu besluttet at sælge samlingen. Museet blev oprettet i 1965.
Firmaet er ikke mindst kendt for sherryen Harveys Bristol Cream.
................
    Tequilaens sejrsgang
    Der hersker en ren tequila-dille i såvel Danmark som i andre lande, og det afspejler sig i salgstallene. Ifølge Just Drinks er eksporten fra Mexico 20% højere i første halvdel af 2003 end i samme periode sidste år. Hele 51,3 millioner liter er allerede blevet eksporteret i år.
    Tequila fremstilles af saften fra den blå agave-kaktus. Planten dyrkes ved de to små byer Tequila og Tepatitlán, og det er kun i disse byer, man fremstiller den ægte vare.
    Når der høstes, skærer man alle bladene af de mandshøje agaver, indtil der kun er de inderste kerner tilbage. Kernerne koges i flere timer, før saften presses ud. Når saften har gæret, bliver den destilleret og lagt på egetræsfade. Her skal den ligge i en måned, og så er den klare, ufarvede tequila færdig.
    Man laver dog også et langt finere produkt ved at lade drikken lagre i fadene mellem tre og ti år. Så bliver den til tequila añejo - gylden og blød som en god cognac.

Chablis okay, øl forbudt
Amerikanerne har det lystigt. Den 4. juli konfiskerede politiet øl under en rockkoncert på Rockaway Beach ved New York – det er nemlig imod loven at drikke alkoholiske drikke på strande og i parker.
Et par dage efter sad pæne borgere, anført af byens borgmester, i Prospect Park og lyttede the New York Philharmonic – et udsøgt publikum med masser af vin i fine glas. Endog en højesteretsdommer nød en glimrende Piemonte-vin.
Borgmester Bloomberg, der dog selv kun drak mineralvand, sagde, at koncertpublikummet opførte sig pænt, mens rockfolket ude på stranden var mere udsat for at forvolde skade på sig selv.
- Endnu er der da ikke nogen, der er druknet i en tuba, sagde han – ikke særlig diplomatisk.

Haglstorm ødelægger druerne
Som vi skrev i sidste udgave af VinAvisen, har Bordeaux været hærget af uvejr. Nu er det ifølge Decanter også gået ud over Premières Côtes de Blaye.
Sidste tirsdag endte i en ren vinkatastrofe. Om eftermiddagen blev egnen overfaldet af et stormvejr, der rasede i tre timer. Vinstokke med store, saftige druer blev bombarderet, og haglene splittede druernes skind. Hele 1000 hektar vinmarker er blevet ramt.
Nu håber vinbønderne på sol og milde vinde, så de resterende druer kan tørre og dermed måske reddes.

Vindruekerner mod arvæv
Kvinder, der er blevet behandlet for brystkræft, danner ofte et hårdt og smertefuldt arvæv som følge af strålingen.
Men måske er der nu hjælp at hente i form af udtræk fra vindruekerner.
Ifølge BBC News har et hold læger fra The Institute of Cancer Research i London fundet ud af, at de antioxidanter, der findes i kernerne, måske kan beskytte mod dannelsen af arvævet.
Et større forsøg med patienter og piller, der indeholder udtræk fra kernerne, er lige om hjørnet.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
....................................................
..
.

    Martin Jørgensen (f. 1975) startede tidligt. Lige siden tolv års-alderen har vin været hans helt store interesse – i de første år naturligt nok mere med læsning end smagning.
    Efter handelsskolen, hvor han skrev en stor opgave om champagne og markedsføringen heraf, blev han ansat som elev i Uhrskovs Vinhandel i Herning, og herfra gik turen via VinAgenten i Herning og Piaf Vinhandel i Silkeborg frem til importfirmaet Vinmonopolet, som han grundlagde sammen med Peter Rystok (ham vender vi senere tilbage til).
    I dag står Martin Jørgensen for at finde de små ”rigtige vinbønder”, der efterhånden er blevet Vinmonopolets speciale – de små producenter, hvor tingene håndlaves og gøres rigtigt. – For os gælder det om at finde den bedst mulige vin til prisen uden at kigge på etiketten, siger han.
    Herudover har Vinmonopolet sin egen serie af enkeltfads-whisky'er samt belgisk og fransk øl.
    I dag leverer Vinmonopolet vin til 40-50 vinhandlere landet over samt til restauranter. Derimod handles der ikke med erhvervskunder eller private.
    Martin Jørgensen har gennem de sidste otte år holdt mange aftenskolekurser om vin, og når tiden ikke går med vin – hvilket det meste af fritiden også gør – bliver der tid til hus og have sammen med kæresten Trine og husets firbenede Freja.
    Adresse: Vinmonpolet, Lillehøjvej 18, 8600 Silkeborg, tlf.: 87 20 08 88, fax: 86 80 46 68, e-mail: info@vinmonopolet.dk.

................
Robot som fugleskræmsel
Fugle elsker druer og bær, og det kan godt være et stort problem. Alene i Canada og USA ødelagde fuglene i 2000 for 1,6 milliarder dollars, og vingårde i Niagara-området kunne melde om tab på op til 60% af høsten. Dels guffer fuglene druerne i sig, dels forurener de druerne, så de rådner.
Ifølge avisen The Ottawa Citizen har man nu fundet en løsning på problemet, og løsningen er en computer-robot ved navn iScarecrow. Robotten kører langs en udspændt wire med en fart af op til 34 km i timen, og når dens indbyggede kamera opdager en fugl, kommer den farende, idet den udstøder frygtelige skrig som en fugl i nød.
................
    Fremmedlegionærer som vinbønder
    Når druerne skal høstes på Domaine Danjous 40 ha vinmarker ved landsbyen Puyloubiers i Sydfrankrig, er det ifølge det danske magasin La Nouvelle France ingen ringere end den franske Fremmedlegion, der står for arbejdet.
    Legionen, der ejer slottet, har 115 legionærer til at stå for vinproduktionen. Der er hovedsageligt tale om enlige, pensionerede legionærer, der efter lang tids tro tjeneste har fået sig en vinøs retrætepost.
    Man kan besøge Fremmedlegionens vinslot – det skulle ifølge Guide Michelin være et omvej værd. Og man kan også besøge det på Internettet - på adressen www.puyloubier.com.
....................................................
    .
    Den danske vinbranche
    * I denne uge er det stadig agurketid, og vi har ingen nyheder fra den danske vinbranche.
.......
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
................................
    Ugens vinøse billede
    En læser ved navn Anonymos har sendt os dette billede af en plukkekurv. - Det er taget i Vin de Pays-land, skriver han (eller hun?). Det vil sige et eller andet sted i Frankrig og måske i Sydfrankrig, hvorfra det meste Vin de Pays jo kommer.
    Kurven er dog først og fremmest et ikon for Bourgogne. Sådanne fint flettede kurve har man brugt deroppe i århundreder, når druerne forsigtigt skulle bringes hjem til vingården.
    Kurven er meget funktionel med taljen på undersiden - ligesom på en jordnød. Dette blødt formede mellemrum er beregnet til at hvile på skulderen af plukkeren, mens druerne bæres op mellem rækkerne af vinstokke.
    Bruges kurven i dag? Sikkert ikke. Vi skyder på, at den i dette tilfælde er fyldt med pæne druer - uden et eneste blad - til ære for fotografen.
    Men den kan stadig købes som en turistsouvenir - om ikke andet så i miniudgave.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.

Tyske vine til tyske politikere
Restauranterne i den tyske Reichstag har fjernet alle udenlandske vine på vinkortene. ”Tyske vine til tyske politikere,” siger avisen Die Welt.
Både regeringen og oppositionen har været enige om dette fremmedfjendske tiltag, og man insisterer yderligere på, at der kun skænkes tyske vine ved statsbanketterne.
Man vil næppe indføre lignende regler i det danske Snapseting. De danske vinavlere vil i hvert fald få svært ved at følge med.
...................
....
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.
....
Er vendange tardive og Spätlese det samme?
Når der står vendange tardive på en vinflaske fra Alsace, betyder det, at druerne er ”sent høstede”. Det var svaret på quiz-spørgsmålet i VinAvisen i uge 28. Nu spørger Carsten Hering fra Odder, om benævnelse Spätlese på tyske vine har samme betydning.
Spätlese betyder ganske rigtig ”sen høst”. Men her er der tale om en af de fem Prädikats-benævnelser, der hører ind under QmP - Qualitätswein mit Prädikat – den tyske kategori for særligt fine vine. Og i modsætning til det franske vendange tardive, så fortæller Prädikaterne noget om, hvor søde vinene er. For nu at tage dem i rækkefølge efter sødme:
      * Kabinett - tør eller halvtør,
      * Spätlese - sen høst, fyldigere, fin sødme,
      * Auslese - udvalg af drueklaser, sødlig og med en duft af ædel råddenskab,
      * Beerenauslese – bærudvalg, overmodne druer, der ofte er angrebet af ædel råddenskab,
      * Trockenbeerenauslese – udvalg af tørre bær (druer), overmodne druer, der ofte er angrebet af ædel råddenskab.
    Hvilket Prädikat, vinen skal have, afgøres allerede ved høsten. Her måler man indholdet af sukker i druerne efter den såkaldte Oechsle-skala. Alt efter Oechsle-graderne kan man så regne ud hvor meget sukker, der vil blive omdannet til alkohol i den færdige vin, samt hvor sød vinen vil blive. På grundlag af denne måling giver man vinen dens Prädikat.
    Også den alsaciske vendange tardive har i øvrigt regler for indholdet af sukker. I Riesling og Muscat skal der være 220 gram og i Pinot Gris og Gewurztraminer 243 gram.
....
Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
....

................................


Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
I den forløbne uge har vi smagt i alt 26 vine. Heraf var der 18, som fik mere end to stjerner, og hele 8 fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Galifay, Domaine de la Présidente, Côtes du Rhône, Frankrig 2000
130 kr., Herning Vin Import
Usædvanlig flot Rhône-vin med intens frugt og toner af brombær, chokolade, kaffe. Pengene værd.


Cono Sur, 20 Barrels, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 2000
109,95 kr., Det franske Vinlager
Kraftig rødvin både i duft, smag og alkohol (14%), men den kan bære procenterne på grund af den intense frugt. Vinen har fået tilpas fadlagring med bløde tanniner, og den har en duft af trøffel, lød det fra kokken i smagepanelet.


Gradiva, Brut, Raventós Rosell, Cava, Spanien
199 kr., Ki-Ma Vinimport
Meget lækker og blød cava, tør, men ikke SÅ tør. Flasken er meget usædvanlig, inspireret af Dali og med en bar dame som etiket. Til prisen klarer den sig fint i konkurrencen med mange franske champagner.


Santa Alicia, Reserve, Carmenère, Maipo Valley, Chile 2001
59,95 kr., 2 flasker for 100 kr., ViniPortugal
Kompleks, fyldig og dejlig rødvin med bløde tanniner og toner i smagen af chokolade, kirsebær, blomme m.v.


Lingrove, Reserve, Cabernet Sauvignon / Merlot, Western Cape, Sydafrika 2000
98 kr., Slagelse Vinkompagni
Mørk og flot rødvin med en dejlig afrundet duft og en lækker og moden smag med saft og sødme.


Meerlust, Chardonnay, Stellenbosch, Sydafrika 1998
98 kr., Fionia Vinimport
Overordentlig lækker hvidvin med fedme og en flot vifte af smagsnuancer. Tilpas fadlagring. Fem år gammel, men stadig fuldt vital. En nydelse.


Errazuriz, Single Vineyard, Carmenère, Aconcagua, Chile 2000
114,75 kr., H.J. Hansen
Fadlagret rødvin, kraftig og flot. I smagen er der fine toner af chokolade, kaffe, vanille og peber. Vinen kan drikkes nu, men den kan også gemmes i op til fem-seks år.


Casillero del Diablo, Carmenère, Concha y Toro, Chile 2001
54,95 kr., 99 kr. for 2 flasker, SuperBrugsen og Kvickly. Tilbud i SuperBrugsen uge 32: 6 flasker for 199 kr.
Meget lækker og blød rødvin med masser af stof, en dejlig sødme og toner af blommer og chokolade samt et strejf af kaffe. Pengene værd - ikke mindst hvis man venter til næste uge.


Castillo de Baños, Reserva, Valdepeñas, Spanien 1997
49,95 kr., 3 flasker for 125 kr., ViniPortugal
Seks år gammel rødvin, moden og afrundet med god frugt og dejlig sødme. Glimrende som dagligvin.


Riders Hill, Sémillon / Chardonnay, New South Wales, Australien, uden årgang
45 kr., 37 kr. ved 12 flasker, Kjær & Sommerfeldt
Saftig og ret enkel hvidvin med ren frugt og let sødme. Da der ikke er angivet årgang på flasken, er det jo svært at sige, hvor gammel vinen er, men den virker frisk. Faktisk er det en god hverdags-hvidvin til en rimelig pris. Har duften mindelser om røgelse? Det var vi flere, der syntes under smagningen.


Santa Christina, Cabernet Sauvignon, Colchagua Valley, Chile 2000
69,95 kr., Vingaarden
God fadlagret rødvin med kraftig duft af Cabernet og en fin frugtsmag.


Saggio, Rosso Marche IGT, Italien 2001
99 kr., Bacchus Vinimport
Rødvin på 100% Sangiovese med intens frugt og en del garvesyre - der dog mildnes betydeligt, når vinen et par timer før plaskes over i en karaffel. Vinen har 14,5% alkohol, men den kan bære procenterne på grund af den kraftige frugt.


Pier Comte, Cuvée Reserve, Vin de Pays du Mont Baudile, Frankrig 2001
40 kr. ved 6 flasker, H.J. Hansen
Pæn og ret enkel rødvin med en markant sødme, som mange vil være glade for. Der er en god overensstemmelse mellem pris og kvalitet.


Zalze, Chardonnay / Sémillon, Western Cape, Sydafrika 2003
30-35 kr., Chris-Wine
Når man tænker på, hvad en Chardonnay ellers koster, så er denne hvidvin lidt af et fund. Den har en god, ren og læskende frugt og en fin sødme. En udpræget terrassevin i ordets bedste forstand. Eller en "husets vin" på en restaurant.


Château la Grolet, Côtes de Bourg, Frankrig 1999
59,95 kr., Vingaarden
"Årets vin 2003" er en ret let og saftig rødvin med tilpas fadlagring, men uden noget større smagsmæssigt spektrum.


Domaine de Pellehuat, Vin de Pays des Côtes de Gascogne, Frankrig 2002
55 kr., Vinens Verden
Fem druer mødes i denne hvidvin: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Colombard, Gros Manseng og Ugni-Blanc, og resultatet er blevet en interessant duft og smag i en pæn og saftig lille vin.


Domaine Saint-Martin, Cabernet Sauvignon, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
69,75 kr., 49,75 kr. ved 12 flasker, Køge Vinhandel
Saftig hakkebøffevin, der kan nydes uden dybere tanker.


Finca Limorti, Merlot, Alicante, Spanien 2002
55 kr., Premier Cru Wine
Saftig vin uden store muskler og nem at drikke.
....................

a .
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
.
Berlingske Tidende
Hengst, Gewurztraminer, Alsace, Frankrig 1998Hvidvin80 kr.Irma
.
BT
Alain Brumont, Gros Manseng / Sauvignon Blanc, Vin de Pays des Côtes des Gascogne, Frankrig 2002Hvidvin50 kr.Fransk Dansk Kompagni
.
Ekstra Bladet
Domaine de Beaurenard, Côtes du Rhône, Frankrig 2001Rødvin80 kr.Gobi Vin
.
Frederiksborg Amts Avis
Monredon, Côtes du Rhône, Frankrig 2001Rødvin69,75 kr.Frederiksberg Vinimport
Errazuriz, Carmenère, Estate, Chile 2002Rødvin80 kr.H.J. Hansen
Kleine Zalze, Chardonnay/Sémillon, Sydafrika 2003Hvidvin30 kr.Chris-Wine
.
Fyens Stiftstidende
Vi Batea, Terra Alta, Spanien (2 liter)Rødvin75 kr. (2 l)El Cava
Siglo d'Oro, Merlot, Santa Helena, Central Valley, Chile 2002Rødvin33 kr.Fakta
.
Hjemmet
Solouro, Vinho Verde, Portugal 2001Let perle30 kr.Amka Vinimport
.
Information
Château Grande Cassagne, Costières de Nîmes, Frankrig 2000Rødvin59 kr.A Vinstouw
Collards Rothesay, Chardonnay, New Zealand 2000Hvidvin99 kr.A Vinstouw
Boeckel, Riesling, Alsace, Frankrig 2000Hvidvin54 kr.A Vinstouw
.
Nordjyske Stiftstidende
Casa Silva, Chardonnay, Chile 2002Hvidvin55 kr.Sigurd Müller
Domaine du Petit Romain, Costières de Nîmes, Frankrig 2001Rødvin52,75 kr.H.J. Hansen
Manfredi, Moscato d'Asti, Italien 2002Perlende36,95 kr.Fakta
Palmeras, Estate, Chardonnay, Chile 1000Hvidvin70 kr.Chris-Wine
Santa Rita 120, Cabernet Sauvignon / Syrah, Chile 2001Rødvin54,95 kr.Amka Vinimport
l'Excellence de Bonassia, Marokko 2000Rødvin59,95 kr.Amka Vinimport
Indaba, Chardonnay, Sydafrika 2002Hvidvin55 kr.Bisgaard Vinhandel
Casillero del Diablo, Cabernet Sauvignon, Chile 2001Rødvin54,95 kr. Kvickly og SuperBrugsen
Cono Sur, Chardonnay, Chile 2002Hvidvin49,95 kr.Det franske Vinlager

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.