Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 34, 2003



Vin-aktuelt i uge 34
18. august - 24. august 2003
........................

VinAvisen uge 31VinAvisen uge 32VinAvisen uge 33
........................
En ren tasmani
Nu må vi ikke glemme, at de ikke er forlovede endnu. Men hvis de bli’r, så kommer der tasmanske vine på både hylderne og vinkortene. Flere importører er allerede i gang, og det samme er restauratørerne. Det bliver en ren tasmani at skænke vine fra den fjerne ø syd for Australien.
I Jyllands-Posten skriver Niels Lillelund, at produktionen på øen ikke er stor. Men der er almindelig enighed om, at potentialet er enormt. Og de klimatiske betingelser er forbløffende varierede, så man skal ikke uden videre gå ud fra, at tasmanske vine ligner de australske buldrebasser, vi er vant til.
Niels Lillelund konkluderer: - Château Caïx får seriøs konkurrence, hvis Mary har vin med i kufferten, når der skal være fest.

Drik vin og bliv tynd
Hvis man vil bevare den slanke linje, skal man glemme alt om øl og stærk spiritus. Til gengæld skal man drikke vin. Sådan lyder det glade budskab fra det engelske magasin The International Journal of Obesity.
Desuden har unge mennesker, der nyder vin i stedet for øl, mindre risiko for at få problemer med vægten, når de bliver ældre.

Papvin i lange baner
Juli måned har været indbringende for det svenske systembolag. Ifølge WOW FaxNews har omsætningen af øl, vin, cider og alkoholiske læskedrikke været 7% højere end i samme måned sidste år.
Når det gælder vinen, er det frem for alt papvin, der er røget over diskene – faktisk hele 9 millioner liter. Det svarer til 60% af al den vin, der blev solgt i løbet af måneden.

Finland sænker afgifterne
Ifølge Svenska Dagbladet har Finlands regering besluttet, at alkoholskatten skal sænkes med hele 33% fra og med marts næste år. Det forventes derfor, at detailpriserne vil blive nedsat med cirka 20%.
Nedsættelsen af afgifterne vil koste den finske stat omkring 2,2 milliarder dkr.

Korkskove brændt
Ifølge Wine Business har sidste uges intense brande i Portugal ødelagt mellem 20.000 og 25.000 hektar skov med korkege, især i den nordlige del af Alentejo.
Arealet svarer til 3,5% af Portugals totale areal med korkege på 730.000 ha.
I alt er cirka 100.000 hektar korkegeskov ødelagt af de seneste ugers brande.
26 personer er blevet arresteret for at have forvoldt brandene.

120 år for sent ude
I et møde i september i Verdens Handels Organisationen er et af punkterne amerikanernes brug af europæiske produktnavne – lige fra portvin til parmaskinke. Og allerede nu fremgår det, at amerikanerne ikke har spor lyst til at holde op med at bruge disse navne.
Mange af navnene er bragt til den nye verden af immigranter, og fx har Korbel Champagne Cellars lavet "California champagne" siden 1882.
– Franskmændene skulle have gjort indvendinger for 120 år siden, lyder det.

Millioner investeret i navnene
Amerikanerne siger, at hvis man med et pennestrøg afskaffer brugen af navne som champagne, sherry, port, chablis og burgundy, vil ikke mindst Frankrig få monopol på et kæmpemæssigt marked.
- Vi har brugt i millionvis af dollars på at bygge navnene op, og vi har ikke spor lyst til at slippe dem, siger amerikanerne. – I dag er navnene lige så dybt forankrede i det amerikanske sprog som hamburgers, china (porcelæn) og danish (wienerbrød).

Kolde fødder i varmen
Over alt i både Frankrig, Italien og Tyskland meldes der om tidlig vinhøst i år – for nogle distrikters vedkommende den tidligste nogen sinde. Druerne strutter allerede af modenhed.
Årsagen er den vedvarende hedebølge, der har lagt sin varme hånd på vinmarkerne.
Netop på grund af den megen varme er der, som vi skrev i VinAvisen i uge 33, overalt store forventninger til årgang 2003 – århundredets årgang er der nogle, der på forhånd har døbt den.
Men midt i al begejstringen er der alligevel mange vinbønder, der har fået kolde fødder i varmen. For der er ikke langt fra succes til fiasko. Man kan risikere, at tørken alligevel når at skade druerne, før høsten kan løbe af stabelen. Eller at vejret pludselig slår om med storm og regn til følge. Det skete i Italien sidste år, hvor en stor del af høsten blev ødelagt.

Bare en smule vand
Og for at blive ved de stakkels italienere, så er hedebølgen langt fra slut. I løbet af denne uge vil varmen stige til 42 grader nede sydpå.
Netop nu hersker der en hed debat blandt Italiens vinfolk. Flere vinbønder vil gerne have lov til at kunstvande.
Dette er dog forbudt i de vindistrikter, hvorfra nogle af Italiens fineste vine kommer. Blandt andet i Barolo og Montalcino klager man sin nød.
Foreløbig ser druerne ud til at have det glimrende, men vinbønderne vil gerne kunne skride akut ind med kunstvanding, hvis der skulle blive behov for det.

Vejrhanen galer!
Sydfra bestormes vi med meldinger om fantastiske høstforhold. Om hvor god Solen har været ved druerne. Om koncentrationen i mosten. Om en rekordtidlig høst. Og om forventninger til endnu en århundredets årgang.
Alt sammen noget vi skal være glade for, forstår vi. Men der er nu noget, vi ikke helt forstår:
Årets klima har næsten skabt australske forhold i Frankrig. Og et argument fra den gamle europæiske vinverden har jo altid været, at meget varme og en kort modningssæson er af det onde, når man skal lave kvalitets-vin.
Men det gælder måske kun i kølige og regnfulde år?

Bordeaux imod Vin de Pays
Det er på tale at oprette en ny appellation: Vin de Pays d’Aquitaine. Og Aquitaine er området omkring Bordeaux.
Det lyder som en god idé i en tid, hvor Vin de Pays sælger bedre end Bordeaux. Men førende Bordeaux-producenter er stærkt imod ideen, skriver Harpers.
- Der er ikke nogen garanti for, at en vinproducent, der kæmper med at opnå AOC-kvalitet, vil kunne producere Vin de Pays af acceptabel standard, lyder en indvending (som vi har svært ved at forstå).
En anden indvending: - Den større høstmængde, der er tilladt i Vin de Pays, vil øge et udbud af vin på et marked, hvor der allerede er for meget vin. Det vil gøre vores område fattigere.
Og en tredje indvending: - Vi bedrager os selv ved at fremme vin uden renommé, når vi i årevis har draget fordel af og investeret i navnet Bordeaux.
........................
Ud med butterflyen
Conseil Interprofesional du Vin de Bordeaux (CIVB) budgetterer i år med at bruge 21 millioner euro (156 mio dkr.) på markedsføring – det er 20% mere end sidste år.
En stor del af pengene vil blive brugt til at lancere en ny logo, idet den hidtidige butterfly anses for at være for elitepræget. CIVB-logoerne før og efter ses herover.
To nye mål for CIVB’s aktiviteter er Rusland og Sydkorea.
........................

....
Michael og Gert Carl samt en forpustet kænguru præsenterede de nye australske vine. Det er kænguruen til højre.
    Alt vel med Seguin
    Det er efterhånden blevet en tradition, at Chris-Wine åbner sæsonen med en smagning. Sådan også i år, da der i tirsdags var to punkter på programmet.
    Dels smagte vi de nyeste årgange fra familien Carls Château de Seguin i Bordeaux, dels var der nye australske vine i glassene (se nedenfor).
    Om Château de Seguin kan vi melde alt vel. Vinene lever op til det gode renommé, som det danskejede slot har fået internationalt. Skal man have ordentlig bordeaux til fornuftige priser, er Seguin et godt bud. Vi har følgende stjerner:


    Château de Seguin, Cuvée Prestige, Bordeaux Supérieur, Frankrig 2001, 99 kr.
    Blød og lækker rødvin i den store Bordeaux-stil. Den kan udmærket drikkes nu, men lad den gerne ligge et par år.


    Château de Seguin, Bordeaux Supérieur, Frankrig 2002, 65 kr.
    En meget vellavet rød bordeaux med en kraftig duft og en ren og typisk smag. Skænk den gerne lidt afkølet.

Et nyt og ”hot” område
Fra det australske hus Reynolds præsenterede Chris-Wine fem vine, og under smagningen var det interessant at lytte til de overvejelser, som en dansk vinimportør gør sig i arbejdet med at finde vine, som tilfredsstiller forbrugernes smagsløg og pengepunge - og som de store supermarkedskæder derfor vil finde interessante.
Fire af Reynolds-vinene kommer fra Orange County, et lille og ret ukendt område i New South Wales, cirka 200 km fra Sydney. Kun siden 1980 har man dyrket vin her, og området omtales som et af de ”hotte” – og her tænkes ikke på temperaturen. Der er ret køligt i Orange. Til de fem smagte vine har vi følgende stjerner:


Reynolds, Little Boomey, Sauvignon Blanc, Orange County, Australien 2003, 49,95 kr.
Blød, lækker og med et meget rent og flot billede af den gode drue. Pengene værd.


Reynolds, Little Boomey, Shiraz, Orange County, Australien 2002, 49,95 kr.
Rødvin med en meget tæt og dyb farve, en fin og let røget duft og en meget lækker og blød smag med mindelser om blomme og hindbær.


Reynolds Landscape Range, Cabernet Sauvignon, Orange County, Australien 2001, 69,95 kr.
Den dyreste af de fem vine, men også en flot rødvin med en fyldig og afrundet smag lidt efter kirsebær og brombær og med et strejf af lakrids.


Reynolds, Chris Creek, Chardonnay/Sémillon, South Eastern Australia 2002, 39,95 kr.
Glimrende Chardonnay-hvidvin til prisen. Den har en blød og lækker smag med ren frugt.


Reynolds, Chris Creek, Shiraz/Cabernet, South Eastern Australia 2001, 39,95 kr.
En rødvin, som man drikker med fornøjelse. Fin som hverdags-vin.
........................
    Sund og slank med vin
    En ny bog på engelsk handler om vinnydelsens sundhedsmæssige velsignelser. Den er skrevet af Gene Ford og hedder ”The Science of Healthy Drinking” – og den kan købes via Amazon i England (endelig ikke Amazon i USA – så snupper det danske toldvæsen en masse penge).
    Her er fire af bogens oplivende oplysninger. Folk, der hver dag indtager et par glas vin ...
    * har 85% lavere risiko for at blive forkølede.
    * er mindre udsatte for at få hjertesygdomme.
    * formindsker risikoen for at dø af hjerteslag med hele 49%.
    * er generelt tyndere, både sammenlignet med dem, der drikker mindre, og med deciderede afholdsfolk.
    Bogen, der er på 447 sider, opsummerer 1500 studier, forskningsresultater og artikler. Den er ikke særlig nem at læse, men interessant for den interesserede.

Bedste flyvende vin
Hvert år bedømmer bladet Business Traveller vinen om bord hos alverdens flyselskaber og laver en liste over, hvor man finder de bedste vine.
I år blev vinderen Thai Airways, skarpt forfulgt af Lufthansa, Icelandair, KLM, American Airlines og SAS.
...................................
    .
    Den danske vinbranche
    * Vinslottet i Greve har efter tre års arbejde i det danske vinmarked omdannet firmaet til et A/S. De tre ejere er Anders Qwist, Brian Green og Jonas Laulund.
    * WHTS A/S har udnævnt Steen D. Clemmensen til administrerende direktør. Anders Søkjær vil fortsat være aktiv i speditionsfirmaet.
.......
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.........................................................................
..
.
    Peter Sisseck (f. 1962) tager hvert år skoene af for at trampe rundt i store træbaljer, fyldt med druer fra egne vinmarker. Og han får ingen hjælp til arbejdet, for som han siger: - Jeg gider ikke at have andre menneskers sure tæer op i min vin!
    Vinens navn er Pingus, og druerne kommer fra Ribera del Duero i Nordspanien.
    Årgang 1995, der var den første vin fra huset Dominio de Pingus, blev intet mindre end en verdenssensation, og den gjorde den danske vinbonde berømt som ved et trylleslag.
    Med Pingus er det lykkedes Peter Sisseck at lave en topvin uden brug af moderne metoder og teknik. Der bliver kun produceret 6000 flasker om året, og priserne for en flaske ligger på mellem 2500 og 5000 kr. alt efter årgang. Heldigvis findes der også en lidt billigere andenvin, Flor de Pingus.
    Vinens lidt specielle navn er afledt af Peter Sissecks kælenavn Ping. Det fik han, fordi det var upraktisk, at han hed det samme som sin onkel, Peter Vinding Diers – en anden berømt vindansker, hvis søn, Hans, heller ikke er helt ukendt.
    Det var på onklens slot i Bordeaux, Peter Sisseck gjorde sine første erfaringer inden for vinens verden. Herefter gik turen videre til andre vingårde i Frankrig og Californien. Undervejs blev det også til en uddannelse som cand.agro. på Landbohøjskolen i København. I 1990 fik han så job på den spanske vingård Hacienda de Monasterio, hvor han den dag i dag fungerer som direktør og daglig leder.
    Trods det faste job ulmede drømmen om at lave sin egen vin, hvor han ikke behøvede at gå på kompromis med noget som helst. I 1995 fik han derfor fat i nogle marker i nærheden og begyndte – lidt i smug – at fremstille Pingus.
    Adresse: Dominio de Pingus, PO Box 93, E-47300 Peñafiel, Spanien, tlf.: (+34) 639 83 38 54, fax: (+34) 983 48 40 20, e-mail: pingus@telefonica.net.
........................

....
Formand for fonden, Flemming Karberg, sammen med pilot Torben Schultze og svagtseende Astrid Helmer Nielsen.
    Tandemcykler til blinde
    Karberg-familien ejer vinfirmaet Hans Just. Og familiefonden, Hanne og Flemming Karbergs Fond, støtter blandt andet handicappede sportsfolk.
    I torsdags donerede fonden 10.000 kr. til Tandemklubben til køb af to nye dobbeltcykler.
    Tandemklubben har cirka 50 medlemmer, hvoraf de 30 er blinde, og resten er seende ”piloter”, som i deres fritid påtager sig den store opgave at glæde de blinde både med cykelture lokalt og med weekend-udflugter rundt i Danmark.

Ny drue til koldt klima
Hvis man er træt af Cabernet, Merlot og Chardonnay, var det måske på tide at prøve et glas Abundance – en ny drue, som man har krydset sig frem til i USA.
Man regner med, at denne drue med succes vil kunne dyrkes i de køligere områder i den nordlige del af staten New York.

Stregkode afslørede bedrageren
En 45-årig slagter fra Paris forsøgte at snyde sig til at give en lavere pris for en flaske Château d’Yquem i et fransk supermarked. Han byttede simpelt hen stregkoden på flasken ud med én fra en billigere flaske vin.
Men den vinelskende slagter tog ikke højde for kassedamens kendskab til vin. Hun så lige med det samme, at en kostbar Sauternes umuligt kunne koste 35 kr.
I bedragerens bil fandt politiet en større mængde Château Lafite-Rothschild – alle flaskerne med falske stregkoder.
................................
    Ugens vinøse billede
    Flemming Hansen i Odense har besøgt klostret Hautvillers i Champagne-distriktet - og der sad minsandten Dom Pérignon, munken, der skabte vinen med de kostelige bobler.
    Pierre Pérignon, som han egentlig hed, døde i 1715, men i klostret har man genskabt hans celle og ham selv - i voks.
    I sine senere år var Dom Pérignon blind, og måske netop derfor udviklede han helt enestående evner som vinsmager. I en klosterkrønike, skrevet i 1777-1778, kan man læse, hvordan brødrene bragte ham kurve med druer, der var plukket på mange forskellige marker rundt om i Champagne, og hvordan han smagte dem og sorterede dem efter de steder, de kom fra. Og derefter angav han med stor sikkerhed, hvilke druer man burde forene for at opnå en vin af bedste karakter.
    Dom var Pierre Pérignons titel, der nærmest kan oversættes ved Mester - af latin Dominus.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.

Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
I den forløbne uge har vi smagt i alt 29 vine. Heraf var der 23, som fik mere end to stjerner, og hele 8 fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Everton, Shiraz / Cabernet Sauvignon / Merlot, Brown Brothers, Victoria, Australien 2000
79 kr., 59 kr. ved 12 flasker, Østjysk Vinforsyning/Vignoble
Tre gode druer mødes i denne meget lækre og saftige rødvin, som alle vil kunne lide. Den vil være glimrende til grillmad, men skænk den let afkølet (15-16 grader).


Chaminé, Vinho Regional Alentejano, Portugal 2001
95 kr., 3 flasker for 245 kr., Cappa Vinimport
Denne rødvin er en fornøjelse fra første til sidste slurk. Den kommer fra danskeren Hans Kristian Jørgensens vingård Cortes de Cima og er blød og meget saftig med frisk frugt og fin sødme.


Jean Sipp, Réserve, Tokay Pinot Gris, Alsace, Frankrig 2001
75 kr., Fionia Vinimport
Meget, meget lækker hvidvin med en herlig duft. En perfekt vin med en vis fedme og en fin sødme.


Tamaya, Sauvignon Blanc, Limari Valley, Chile 2002
55 kr., Vinslottet i Greve
Liflig og meget forfriskende hvidvin med en flot og karakteristisk duft af druen. Den vil være fin fx til en diskret smagende fiskeret. Prisen i øvrigt meget rimelig.


Château Ventenac, Cabardès, Frankrig 2001
86 kr., Lago Import
Lækker og blød rødvin med en dejlig duft og en harmonisk smag med fin sødme. Cabardès er et lille vindistrikt nord for Carcassonne i det franske Languedoc.


Famiglia Bianci, Cabernet Sauvignon, San Rafael, Argentina 1994
295 kr., H.J. Hansen
Man kunne godt bilde os ind, at dette var en af de store rødvine fra Bordeaux. Vinen er meget, meget lækker - en supervin, flot og harmonisk. Den skal drikkes nu.


Rozès, LBV Port, Portvin, Portugal 1995
85 kr., Amka Vinimport
Blød og meget venlig portvin med en inviterende duft og en smag lidt i retning af svedsker. God syre, der afvejer sødmen.


Château Mattes-Sabran, Corbières, Frankrig 2000
60 kr., Fionia Vinimport
En virkelig god rødvin til en rimelig pris i forhold til kvaliteten. I duft og smag er der både peber og chokolade.


Bianco Sicilia, Terre Normanne, Sicilien IGT, Italien 2002
39,75 kr., 6 flasker for 200 kr., Premier Cru
Mild og meget venlig hvidvin med en vis fedme. Et godt glas vin til prisen.


Basa, Rueda, Spanien 2002
49,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Denne hvidvin er lavet på tre grønne druer; Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc, og det er en dejlig frisk, læskende og let vin (12%) med en smule fedme.


Marquès de Monistrol, Reserva Privada, Penedès, Spanien 1998
59,95 kr., 2 flasker for 100 kr., ISO
Rødvin med en kraftig og interessant duft - lidt i retning af portvin. Den smager virkelig godt - god frugt, lidt brombær, blomme, figner - og en tilpas sødme. Meget anvendelig vin.


Ciù Ciù, Gotico, Rosso Piceno Superiore, Italien 2000
79 kr. ved 6 flasker, Bacchus Vinimport
Meget tæt rødvin med muskler, men de 14% opvejes fint af den intense frugt. Det er en vin til meget kraftig og krydret mad.


Cono Sur, 20 Barrels, Pinot Noir, Rapel Valley, Chile 2000
109,95 kr., Det franske Vinlager
Rødvin med en flot Pinot-duft og en dejlig blød og saftig smag.


Canto I°, Uggiano, Merlot di Toscana IGT, Italien 1998
125 kr. ved 6 flasker, VinInvest
Ikke nogen billig vin, men en vin i fin balance, saftig og frugtagtig, om end uden den helt store fylde.


IQ, Italian Quality, Rosso Salento, Italien 2002
39 kr., Kjær & Sommerfeldt
Mange vil kunne lide denne rødvin til en meget rimelig pris. Den er saftig og blød med en imødekommende, om end ikke så kraftig duft.


Domaine de la Presidente, Châteauneuf du Pape, Frankrig 2000
140 kr., 12 flasker for 1400 kr., Herning Vin Import
Dette er ikke nogen billig rødvin i forhold til kvaliteten. Den har en let røget duft og en god og typisk Rhône-smag.


Domaine Lascours, Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
44 kr., Glud Vin
God og enkel rødvin til en rimelig pris. Den har en frisk, frugtagtig smag - lidt i retning af jordbær - og tilpas syre og sødme. Samt lidt rigelig alkohol - 15%.


Terre Noble, Merlot, Maule Valley, Chile 2001
55 kr., Premier Cru
Et pænt glas rødvin til prisen. Vinen har god fyldig frugt og et lille bittert bid i slutningen.


Cambrini, Rosso Salento, Italien 2002
39,95 kr., Vingaarden
Pæn hakkebøffevin uden kanter og med en lidt robust duft.


Ceste, Nebbiolo d'Alba, Italien 2000
59,75 kr., Toscavini
Ikke helt billig, men blød og saftig rødvin, nem at drikke og egnet til mange retter.


Zagara, Catarratto/Chardonnay, Sicilien IGT, Italien 2001
49,75 kr., Vinmonopolet
Hvidvin med et lidt markant indhold af alkohol (14%) og en lille let bitterhed. Catarratto er en lokal drue fra det vestlige Sicilien, hvor den spiller en væsentlig rolle i fremstillingen af hedvinen Marsala.


Il Casato, Rosso di San Gimignano, Italien 2001
95 kr., Lahvino
En saftig og typisk toscaner af den slags, man drikker dernede med spaghetti på tallerkenen og en rødternet dug på bordet.


Salmariano, Marotti Campi, Verdicchio dei Castelli di Jesi, Italien 2000
99,75 kr., Toscavini
Hvidvin med kraftig og robust alkohol (14%) og en ikke særlig udpræget syre. Den er blød og "fed" og ikke så umiddelbart forfriskende, som Verdicchio ofte er, men den vil være fin til fed fisk og lette kødretter. Eller som apéritif.
................

a .
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
Alt for Damerne
Nectar, Chardonnay, Vin de Pays de Maures, Frankrig 2001Hvidvin85 kr.The Wine Company
Nectar, Rouge, Côtes de Provence, Frankrig 2000Rødvin85 kr.The Wine Company
.
Berlingske Tidende
The Stump Jump, d'Arenberg, McLaren Vale, Australien 2001Rødvin59 kr.Erik Sørensen
.
BT
Cono Sur, Merlot, Reserve, Rapel Valley, Chile 2001Rødvin69,95 kr.Det franske Vinlager
.
Børsen
Errazuriz, Carmenère, Single Vineyard, Chile 2000Rødvin114,75 kr.H.J. Hansen
Errazuriz, Carmenère, Estate, Chile 2002Rødvin80 kr.H.J. Hansen
.
ErhvervsBladet
Mount Riley, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2001Hvidvin69,95 kr.Amka Vinimport
Villa Maria, Sauvignon Blanc, Wairau Valley, Marlborough, New Zealand 2002Hvidvin168 kr.Vinens Verden
.
Frederiksborg Amts Avis
Reynolds Chris-Creek, Chardonnay/Semillon, Australien 2002Hvidvin39,95 kr.Chris-Wine
Reynolds Little Boomey, Sauvignon Blanc, South Australia 2003Hvidvin49,95 kr.Chris-Wine
.
Hjemmet
Cava Delapierre, Brut, SpanienMousserende49,95 kr.SuperBest
Modello, Masi, Bianco delle Venezie, Italien 2002Hvidvin40 kr.Netto
.
Nordjyske Stiftstidende
Casa Silva, Rosé, Cabernet Sauvignon, Colchagua, Chile 2000Rosévin55 kr.Sigurd Müller
Canonico, Negroamaro, Salento, Puglia, Italien 2001Rødvin49,50 kr.Impital
Josmeyer, Pinot Blanc, Alsace, Frankrig 2000Hvidvin79 kr.Bisgaard Vinhandel
Conde de Valdemar, Crianza, Rioja, Spanien 1999Rødvin89,75 kr.H.J. Hansen

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.