Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 39, 2003



Vin-aktuelt i uge 39
22. september - 28. september 2003
........................

VinAvisen uge 36VinAvisen uge 37VinAvisen uge 38
.................................................
Rioja-smagningen en succes
Siden 1995 har der hvert andet år været en stor Rioja-smagning på Børsen i København, og den seneste smagning løb af stabelen i onsdags.
Smagningen var meget velbesøgt. 35 bodegaer og deres danske importører havde opmarcheret i alt 138 vine, og de 641 gæster – deriblandt 16 vinskribenter og 22 sommelierer – gjorde en stor indsats for at smage så mange af vinene som muligt.
Der var naturligvis mange klassiske rioja’er, men også nye vine, præget af frisk frugt og mere tilbageholdende fadlagring.
Alt i alt var smagningen en succes.

Gammel nyhed
Flere aviser har i den forløbne uge bragt nyheden om, at kvinder nemmere bliver gravide, hvis de har et moderat forbrug af rødvin. Også fjernsynet havde nyheden – opfindsomt illustreret med billeder af en dame.
Statens Serum Institut har udspurgt 30.000 gravide kvinder, der alle havde planlagt at få børn, og de, der var til vin i stedet for til stærk alkohol eller øl, var gennemgående blevet hurtigere gravide – endda hurtigere end kvinder, der aldrig drak vin.
Nå, men den nyhed bragte vi jo her i VinAvisen allerede i uge 35 - for en måned siden ...

15% mindre fransk vin
Ifølge det franske landbrugsministerium bliver årets franske vinhøst 15% mindre end gennemsnittet for de sidste fem år.
I alt høster man cirka 48 millioner hektoliter, hvilket er den mindste høst siden 1991, og i Champagne bliver høsten kun det halve af normalt.
Grunden skal søges i forårets frost, sommerens hagl og den tre måneder lange hedebølge, hvor termometeret mange gange har været oppe og ringe ved de 40 grader (hvis ellers et termometer kan ringe).
Til gengæld lover landbrugsministeriet vine af en fornem kvalitet.

Mindre bourgogne til USA
I første halvår i år er Bourgognes vineksport til USA faldet 30% i mængde og 37% i værdi i forhold til samme periode sidste år. Det fremgår af en rapport fra Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne (BIVB).
- Men alle franske vine er i samme båd, siger BIVB’s markedsanalytiker, Frédéric Dupray, til fagbladet Just Drinks. – Rundt om i distrikterne kan man konstatere et fald i eksporten til USA på mellem 22 og 40% i mængde og mellem 22 og 37% i værdi.
Grunden til dette fald er ikke kun den amerikanske boykot af fransk vin, men nok så meget den økonomiske krise i USA og den stærke euro i forhold til dollar.
Det samme billede ses i forhold til Canada og Japan, hvis valutaer også er blevet betydeligt svagere i forhold til euro.

Hvor mange flasker?
Der er i dag atten kommercielle vinavlere i Danmark, og man må sige, at de i år har haft Solen med sig.
Vingårdene ligger næsten alle i landets lune hjørne. Der er kun fire i Jylland, men hele elleve på Sjælland, én på Lolland, én på Falster og én på Bornholm.
Produktionen bliver aldrig stor, så flaskerne vil fortrinsvis gå til restauranter og specialvinhandlere.
Så er spørgsmålet: Hvor mange flasker fra årgangen 2002 vil der komme i handelen? Prøv at gætte – og se svaret længere nede.

Vin med egen profil
Rødvin har sit helt eget ”fingeraftryk”, og det kan man finde frem til ved at undersøge sammensætningen af de såkaldte polyfenoler – stoffer, der har stor betydning for vinens farve og smag.
I Sydafrika har man netop - efter ønske fra The Pinotage Association - udført en sådan profil af den sydafrikanske Pinotage-vin, og det har været nødvendigt. Det hænder nemlig, at producenter sælger anden rødvin til udlandet under druens navn.
Ved hjælp af profilerne kan man nu konstatere, om flaskerne indeholder 100% ren Pinotage eller ej.
.........................................................
    .
    Den danske vinbranche
    * Wine Group International har åbnet endnu en ”smagebar” på Duevej 1 i Hørsholm.
    * Kjær & Sommerfeldt har ansat Michael Søe som vinkonsulent i Midt- og Østjylland. Michael Søe er et kendt ansigt i området med sin fortid som sommelier samt konsulent for Ambassadeur Wine og Philipson Wine.
.......
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .

Casa Lapostolle holder priserne
Mens mange chilenske vinhuse i løbet af de senere år har sat priserne ned, har Chiles Casa Lapostolle valgt at sætte dem op. Og ifølge Just Drinks har det estimerede vinhus ikke tænkt sig at sænke priserne, selv om salget i 2003 har været dalende.
Casa Lapostolle, der fremstiller prestigevine af høj kvalitet, mener, at vinene er hver en peso værd, og vil derfor ikke ændre prispolitik for at tækkes markedet.

Opfinderen af Grand Marnier
Det er den franske familie Marnier-Lapostolle, der ejer Casa Lapostolle. Og det var deres forfader, Louis Alexandre Marnier-Lapostolle, der i 1880 opfandt Grand Marnier-likøren – en forening af cognac og appelsiner.
Da likøren skulle navngives, spurgte Marnier-Lapostolle sin ven, hotelejeren César Ritz, om råd. Vennen så lidt på Monsieur Marnier. Han var en lille mand, der med sine halvanden meter altid havde ønsket at være højere. Med et glimt i øjet sagde Ritz derfor: - Den skal selvfølgelig hedde Grand Marnier – altså ”Store Marnier”.

Så mange flasker
Formanden for Foreningen af Danske Vinavlere, Jens Michael Gundersen, mener ifølge et Ritzau-telegram i flere aviser, at vil der komme omkring 15.000 flasker dansk vin på markedet i årgangen 2002. Og der vil gå flere år, før vinen er på hylderne i supermarkederne. Han forventer, at produktionen vil stige med 5000 liter om året.

.........................

....
Sådan forestiller arkitekten sig indretningen af den nye test-restaurant.
    Interaktiv restaurant
    CIA åbner en interaktiv test-restaurant. Det lyder som noget fra en spionfilm, men restauranten bliver faktisk en realitet i 2004.
    Og det er ikke den amerikanske efterretningstjeneste, der står bag, men The Culinary Institute of America, USA’s berømte kokkeskole i Napa Valley.
    I test-restauranten The Flavor Discovery Center vil folk fra fødevare- og vinbranchen kunne undersøge, hvordan forskellige vine og retter står til hinanden.
    Ifølge Wine Spectator vil test-personerne blive udstyret med minicomputere og have direkte forbindelse til kokkene i køkkenet via mikrofoner og store fladskærme på væggen.
    Så hvis det ikke er sagen med bourgogne til fiskeretten, så får køkkenchefen direkte besked.

.........................
    En bog om cigarer
    På lørdag udkommer en interessant bog: Cigarbogen af John Kreiner (249 sider, 249 kr. indb., PP Forlag). Nu må vi tilstå, at vi her på VinAvisen ikke rigtigt er i målgruppen. Ingen af os ryger. Men skulle vi endelig en dag falde for fristelsen, skulle det netop være cigarer, og her er denne bog nyttig.
    Den fortæller alt det praktiske, man har brug for - hvordan man køber og bedømmer og klipper og tænder og nyder de sammenrullede planteblade.
    Et særligt afsnit handler om, hvad man kan drikke til sin cigar, og her er cognac jo traditionelt det rigtige valg. Men, skriver forfatteren, cigarerne er jo nærmest "vokset op" sammen med den brune rom, og også rom er en oplagt mulighed. Her foretrækker inkarnerede cigar- og romnydere Havana Club Anejo Reserva. Yderligere peger forfatteren på whisky og vintage port.

    Cigar-citater
    Ved hvert af Cigarbogens kapitler er anbragt et citat. Her er et par af dem:
    Hvad jeg har imod nordmænd? Det er da ligetil. De staver cigar med S, og det ødelægger smagen. (Thorvald Stauning - der jo var uddannet cigarmager).
    Jeg har gjort det til en regel aldrig at ryge mere end én cigar ad gangen. (Mark Twain).
    Hvis jeg ikke kan ryge cigarer i Himlen, skal den ikke regne med mig. (Mark Twain).
    En kvinde er kun en kvinde, men en god cigar - det er tobak. (Rudyard Kipling - men han var vist også en værre mandschauvinist).
    Der er noget ved det at ryge en cigar, som føles højtideligt. Det er som en god vin. Der skal personlighed, dygtighed og lidenskab til for at lave en fin cigar. (Demi Moore - der selv er lidt af en cigar).

.........................
    Total blindsmagning
    Skal der være alvor bag ordet blindsmagning, skal glasset være sort.
    Det synes i hvert fald den østrigske glaskonge Georg Riedel, der har skabt et kulsort vinglas af krystal.
    På den måde er der ikke mulighed for at se, om vinen er rød eller hvid, har gardiner eller bundfald.
    Effektivt, men måske lige lovligt dystert ...

Binge drinking
Nogle mennesker nyder vin i rimeligt omfang som en ledsager til maden. Andre drikker for at blive fulde, og det synes i høj grad at være tilfældet i Storbritannien. En rapport fra det britiske indenrigsministerium udnævner således landet til at være ”Europe's binge drinking capital”.
Det umådeholdende drikkeri koster ifølge Just Drinks det britiske samfund over £20 milliarder (214 mia dkr.) om året i forbindelse med kriminalitet, sygdom og tabte arbejdsdage.
Én ud af seks tilfælde på landets skadestuer har forbindelse med alkohol.
.........................

....
Den franske landbrugsattaché, M. Jean-Charles Hirondel, foretog den officielle åbning af vinmessen. Nederst til højre ses han mellem de to arrangører, Steen H. Rasmussen fra The Wine Company og Thorleik Nellemann fra Vinhuset Les Cépages.
    Stor succes for Languedoc-festival
    Danske vinelskere har taget vinene fra Languedoc-Roussillon området i Sydfrankrig til sig. Dette blev tydeligt demonstreret ved Languedoc-Roussillon vinfestivalen lørdag på Dansk Vincenter i Avedøre, da danske importører var gået sammen for at demonstrere, hvilket vinmæssigt potentiale der er i netop Sydfrankrig.
    På den udsolgte vinmesse smagte små 500 vininteresserede på næsten 300 forskellige topvine fra de 27 udstillere.
    Arrangørerne planlægger at lave en lignende vinfestival i 2004 med Rhône som tema, og det lyder jo mindst lige så interessant.
    Interesserede importører kan allerede nu komme på udstillerlisten ved at henvende sig til thewinecompany@private.dk eller tlf.: 38 80 74 72.
........................
Norsk vinafgift på næsten 50 kr.
I sidste nummer af VinAvisen kom vi for skade at skrive, at vinafgiften i Danmark er 7,05 kr. pr. flaske. Vi burde have skrevet pr. liter, hvilket flere læsere venligst gjorde os opmærksomme på.
Ja, naturligvis! Så med let røde ører listede vi i løbet af mandagen ind og rettede teksten.
- Men hvad er nogle få ører i Frankrig og 5,29 kr. i Danmark? skriver en af vore norske læsere, Svein Kvaløj. – I Norge ranes vi for næsten 50 kr. pr. flaske! På fx en Gato Negro Cabernet Sauvignon med 12,5% alkohol er den egentlige vinafgift 31,95 kr. Hertil kommer emballageafgift 1,51 kr. og moms 14,69, i alt 48,15 kr.
Den norske vinafgift pr. liter er 42,60 kr. - hvor den altså i Danmark er 7,05 kr.
Vor norske læser slutter: Med vennlig hilsen og håp om bedre tider - også i Norge

Grand cru-vine til 100 kr.
1997 er den ”glemte” årgang i Bordeaux. Glemt fordi priserne dengang var for høje, og fordi 1998, 1999 og 2000 var bedre.
Der ligger en hel del usolgt 97 – faktisk udmærkede vine – og det er uden tvivl grunden til, at Coop Danmark kan sælge tre grand cru-vine 1997 i Kvickly for kun 100 kr. pr. stk. Dog kun torsdag, fredag og lørdag i denne uge (og det er nok klogt ikke at vente til lørdag).
To af vinene er henholdsvis 4. og 5. cru i Médoc – Château la Tour Carnet og Château Camensac – og den tredje er grand cru classé i Graves: Château Bouscaut.
Vi har smagt vinene, og nedenfor har vi fem stjerner til hver af dem.

Italiensk vin i fjernsynet
På tirsdag d. 23. ds. kl. cirka 08.15 er der atter vin i ”Go’ morgen Danmark” på TV2, og denne gang skal Tim Vollerslev, Per Pallesen og Michael Meyerheim smage tre italienske rødvine:
* Fontanafredda, Barbera d´Alba, Piemonte, Italien 2001 til 119 kr. for tre flasker i SuperBrugsen.
* A-Mano, Primitivo, Puglia Italien 2001 til 60 kr. hos Philipson Wine.
* Primo Ripasso, Castelliere delle Guaite, Montresor, Valpolicella Classico, Italien 1999 til 195 kr. fra U&Wine.
.........................

...
Bogen er illustreret med kort over vinlande og distrikter, vinetiketter og forklarende vignetter.
    Endnu en chance for at vinde ny vinbog
    Den ene af VinAvisens to redaktører har begået en bog med titlen "VinABC" (Forlaget Sesam, 152 sider, 149 kr.). Vor medfødte og klædelige beskedenhed forbyder os at anmelde bogen i vores egen avis, så i stedet er vi i gang med en rask lille læserkonkurrence.
    Fem uger i træk bortlodder vi et eksemplar af bogen, og for at følge gældende lov gør vi det i forbindelse med en opgave, hvori vi udbeder os det rigtige svar.
    I opgaven herunder er der tre mulige svar. Find det rigtige svar, skriv det tilhørende bogstav, A, B eller C, samt dit navn og din postadresse i en mail, og send mailen til quiz@vinavisen.dk. Blandt alle indsendere med det rigtige svar trækker vi lod om et eksemplar af bogen.
    Sidste frist for indsendelse i denne fjerde runde er nu på lørdag den 27. september.
    Vinder af bogen i uge 37 blev Michael Thyge Kromand, Lillevangsvej 72, 3520 Farum. Og i uge 38 blev vinderen: Kaj Højgaard, Vagtelvej 9, 6000 Kolding.
    I næste nummer af VinAvisen kommer vi med den femte og sidste chance for at vinde bogen.
    ........................
      .....
      Her er denne uges spørgsmål
      Hvordan er det nu, man staver til det store sydfranske vinområde?
      A. Languedock.
      B. Langedok.
      C. Languedoc.
      .....

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
......................................................
..
.
    Annie Holm Pedersen (f. 1960) fik interesse for vinens verden, da hun var i lære som tjener på Hotel d’Angleterre i København.
    Efter endt læretid videreuddannede hun sig til faglærer med hovedfag i vin og spiritus, og det var adgangsbilletten til et mangeårigt job som faglærer på Hotel- og Restaurantskolen i København. Her har hun undervist receptionister samt kokke- og tjenerlærlinge i de ædle dråber og stærke drikke.
    I 1999 tog Annie Holm Pedersen så det store spring: Hun åbnede sit eget lille vinfirma, AHP Vin og Foredrag, i Nyråd ved Vordingborg. Og her byder hun stort set på alt, hvad man overhovedet kan forestille sig i forbindelse med vin: Foredrag, vinsmagninger, vinrejser, kurser samt en vinskole, der fik sin debut i foråret 2003.
    Med til hendes daglige arbejde hører formandskabet i Vordingborgs vinklub ”Vor vin” – en aktiv forening med 100 medlemmer.
    Vin udgør helt naturligt også en del af hendes fritidsliv. Men hun tager sig også tid til at læse lidt historie – endnu en af hendes store interesser. Læsningen bliver dog afbrudt hist og pist, når der skal ses til katte, køer, kaniner, høns og ænder. Hertil får Annie Holm Pedersen dog en hjælpende hånd fra sin mand Leif, der er militærmand, og deres to børn Christian på nitten år og Carola på femten.
    Adresse: AHP Vin og Foredrag, Søbakken 21, Nyråd, 4760 Vordingborg, tlf.: 55 37 20 50, e-mail: ahp-vin@nyraad.net, www.ahp-vin.nyraad.net.

........................................
    Ugens vinøse billede
    Billedet, der er indsendt af Ib og Sonja Wolder, stammer fra en af Frankrigs mange hyggelige vinfester, nemlig den i Montigny-les-Asures.
    I den lille vinby, der ligger lidt nord for Arbois i Jura-distriktet, afholdes le fête du trousseau (medgiftfesten) hvert andet år.
    Flere tusinde mennesker befolker byens hyggelige gader for at smage på trousseau-vinen, specialiteten hos de lokale vinbønder, les montignellis.
    På billedet ses en af vinbønderne, der sammen med kone og datter stolt byder på smagsprøver fra sine flasker.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning tilanker@vinavisen.dk.
............................
Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
I den forløbne uge har vi smagt i alt 22 vine. Heraf var der 17, som fik mere end to stjerner, og hele 8 fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Château la Tour Carnet, 4. cru, Haut-Médoc, Frankrig 1997
149 kr., fra 25. til 27. ds. 100 kr., Kvickly
Harmonisk og frugtagtig rødvin med diskret fadlagring. Den vil blive endnu bedre om fire-fem år, men den kan sagtens drikkes nu. Det vil dog være synd at skænke den elegante vin til en alt for kraftig ret.


Château Camensac, 5. cru, Haut-Médoc, Frankrig 1997
169 kr., fra 25. til 27. ds. 100 kr., Kvickly
Rødvin med en flot struktur og med ren og frisk frugt. En oplagt vin til en god bøf eller vildt. Den kan drikkes nu, men må godt ligge nogle år endnu.


Château Bouscaut, grand cru classé, Graves, Frankrig 1997
149 kr., fra 25. til 27. ds. 100 kr., Kvickly
Moden og dejlig rødvin – og en meget venlig vin, der er nem at drikke. Den er drikkemoden og flot, men ikke helt så magtfuld som ovennævnte Médoc-vin.


Foppiano, Cabernet Sauvignon, Russian River Valley, Californien 2000
109 kr., Holte Vinlager
Flot fadlagret rødvin med afrundet Cabernet-duft og en blød og dejlig smag med mørke bær og vanille. Den er lavet på 78% Cabernet Sauvignon, 18% Cabernet Franc og 4% Merlot, og man kunne såmænd godt tro, det var en stor bordeaux, om end med lidt flere muskler. Den skal have en stor bøf eller anden kraftig mad.


Carato, Erik Banti, Toscana IGT, Italien 2001
74 kr., Carlo Merolli
En gammel kending i en ny årgang, men stadig til fem stjerner. Den er en virkelig lækker rødvin med frisk frugt og dejligt afrundet. En vin uden kanter, nem at drikke og meget anvendelig.


Château la Tonnelle, Cru Bourgeois, Haut-Médoc, Frankrig 2000
69,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Mild og dejlig rødvin - simpelt hen lækker. Den har en flot moden farve, en typisk bordeaux-duft og en smag uden kanter. Og så har den et kultiveret indhold af alkohol på 12,5%.


Château Roquefort Saint Martin, Corbières, Frankrig 2001
149 kr., The Wine Company
Yderst lækker og harmonisk rødvin med intens dyb frugt og en flot duft. En stor vin. Den kan sagtens drikkes nu, men også gemmes nogle år.


Santa Rita, Reserva, Cabernet Sauvignon / Syrah, Maipo Valley, Chile 2000
64,95 kr., Amka Vinimport
Vellavet rødvin med en frugtagtig, let krydret smag. Glimrende til mange kødretter og ost.


Michel Torino, Cabernet Sauvignon, Cafayate Valley, Argentina 2000
99,50 kr., Irma
Elegant rødvin med smidige muskler, masser af frugt og sødme og toner af chokolade og nødder. Tilpas fadlagring.


Les Jamelles, Cabernet Sauvignon / Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
92,50 kr., på tilbud: 65 kr., GrandVin
Pæn rødvin med en varm og venlig smag og en fin sødme. Den er lavet på 70% Cabernet og 30% Merlot.


Crane Lake, Merlot, Californien 2002
49,75 kr., Østjysk Vinforsyning/Vignoble
Varm og blød rødvin med markant sødme og med lidt tilbageholdende frugt. En hverdags-vin, som mange vil kunne lide.


Le Grand Mouton Noir, Cabernet Sauvignon / Shiraz, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2001
59,95 kr., GrandVin
Frisk og læskende rødvin med diskret fadlagring. De fire stjerner er med pil opad, blev der sagt under smagningen.


Ramón Bilbao, Crianza, Rioja, Spanien 2000
65,75 kr., Ki-Ma Vinimport
Blid og dejlig rødvin. Ret elegant med et markant fadpræg.


Grand Bateau, Bordeaux, Frankrig 2001
2 flasker for 150 kr., Lago Import
Pæn hakkebøffe-rødvin med frisk frugt. Den er lavet af firmaet bag Château Beychevelle i Bordeaux.


Classico, Vinarte, Terase Danubiane, Rumænien 2001
46,80 kr., 3 flasker for 125 kr., TSVinnovation
Enkel hverdags-vin og samtidig en alkoholbamse med sødme.


Dr. Lörincz György, Egri Bikavér, Ungarn 1997
60 kr., Laszlo's Vin
Saftig rødvin med ren frugt. Det er Ungarns berømte "Okseblod", men vinen er meget let (12% alkohol), og der er hverken okse eller blod i den. Duften minder lidt om portvin.


Lyngrove, Collection, Cabernet Sauvignon, Western Cape, Sydafrika 2001
79,75 kr., Slagelse Vinkompagni
Rødvin med god fyldig frugt, en let sødme og en markant syre.

Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
.
B.T.
Sejana, Merlot, Western Cape, Sydafrika 2000Rødvin165 kr.Kvickly
Selaks, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand 2003Hvidvin50 kr.Netto
.
Børsen
Pomarèdes, Merlot, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2002Rødvin240 kr. (6 fl)Østjysk Vinforsyning/Vignoble
.
Ekstra Bladet
Château de Nages, Costières de Nîmes, Frankrig 1998Rødvin83,75 kr.Sejr Vinimport
Noble Gress, Costières de Nîmes, Frankrig 2001Rødvin90 kr.Domaine Brandis
Santedame, Ruffino, Chianti Classico, Italien 2000Rødvin89 kr.ISO og SuperStore
.
ErhvervsBladet
Villa Mt-Eden, Grand Reserva, Mead Ranch Vineyard, Californien 1999Rødvin235 kr.Vinens Verden
.
Frederiksborg Amts Avis
Carato, Erik Banti, Italien 2001Rødvin74 kr.Carlo Merolli
Ciabatta, Erik Banti, Italien 2000Rødvin 129 kr.Carlo Merolli
Poggio Maestrino, Erik Banti 2000Rødvin164 kr.Carlo Merolli
Domaine de la Janasse, Vin de Pays, Frankrig 2000Rødvin74 kr.Jysk Vin
Les Galats, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 2001Rødvin98 kr.Jysk Vin
.
Information
Dessilani, Bordvin, Italien (5 liter i boks)Rødvin179,95 kr.Gobi Vin
Montefalco, Arnaldo Caprai, Sagrantino, Italien 1999Rødvin296 kr.KB Vinimport
Falesco, Vitiano, Umbrien IGT, Italien Rødvin120 kr. (2 fl)Gobi Vin
.
Nordjyske Stiftstidende
Trimbach, Riesling, Alsace, Frankrig 2000Hvidvin79,50 kr.Sigurd Müller
.
Penge & Privatøkonomi
Masi, Modello delle Venezie, Italien 2001Rødvin40 kr.Netto

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.