Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 43, 2003


........................
Vin-aktuelt i uge 43
20. oktober - 26. oktober 2003
........................

VinAvisen uge 40VinAvisen uge 41VinAvisen uge 42

Massivt pres for at sænke svenske afgifter
De svenske aviser er fyldt med alarmerende rapporter om problemerne i forbindelse med landets høje afgifter på vin og spiritus. Det er Systembolagets svanesang, siger man. Svenskerne køber ind i Danmark, og toldvæsenets lagerlokaler i Helsingborg er ved at sprænges af beslaglagte flasker.
Alene natten til fredag den 3. oktober beslaglagde tolden 10.000 flasker spiritus fra arme svenskere, der medførte mere end de 5 tilladte liter.

Måske om nogle få måneder
Selv de svenske socialdemokrater kritiserer skarpt deres egen finansminister, Bosse Ringholm. Kun afholdsfolket og finansministeren fastholder den restriktive linje.
Ifølge WOW FaxNews er presset på regeringen øget, og den skal være lige ved at give sig. Det forlyder, at afgifterne måske vil blive sænket i begyndelsen af næste år.
Så for de danske vin- og spiritusforhandlere gælder det om at nyde svenskernes gunst (og ulykke) her og nu.

Også svenske produkter i Danmark
Ikke kun de svenske forbrugere søger til de danske kyster. Det gør også de svenske leverandører. Vin&Sprit er ikke mindst i gang med at etablere sig på det lukrative danske marked for grænsehandel. Otte produkter fra den statsejede fabrik sælges allerede i cirka 50 butikker rundt om i Danmark.
- Vi vil gerne give svenskerne mulighed for at købe de samme velkendte mærker som hjemme i Sverige, siger chefen for V&S Distillers, Peter Kandel.

Ansatte i Systembolaget får krisehjælp
Der hersker i øjeblikket en ”big brother is watching you”-stemning blandt de ansatte i det svenske Systembolag. En række butikschefer er blevet fyret, mistænkt for at have taget imod bestikkelse fra leverandører. Skandalen ruller, og flere afsløringer og fyringer er sandsynligvis på vej.
De ansatte er under konstant pres. De må ikke tale med medierne og føler, at de i det hele taget har fået mundkurv på. Der er nu nedsat en krisegruppe, hvor de kan få hjælp fra en psykolog døgnet rundt.
Heldigvis må de ansatte stadigvæk gerne tale med kunderne …

Første vinreklame i dansk tv
Ifølge bladet Markedsføring vil man i denne uge kunne opleve den første reklame for vin på dansk tv. Det er den Vin&Sprit-ejede Vingaarden, der reklamerer for sin vin Santa Christina fra Chile - en vin, der har et salg på over 4 millioner flasker om året.

Vrede aktionærer
VinAvisen har gennem det sidste halve år løbende fulgt den drastiske nedtur hos Australiens største vinfirma, Southcorp.
Vinfirmaet, der står bag berømte mærker som Penfolds, Lindemans og Rosemount, har alene fra 2002 til 2003 tabt 992 millioner australske dollars – 4,4 milliarder dkr.
Den britiske koncern Diageo, bryggerigruppen Foster’s samt flere andre store vin- og spiritusfirmaer står på spring for at købe. Men Southcorp kæmper videre både med økonomien og de efterhånden mange aktionærer, der gav udtryk for deres vrede på generalforsamlingen i den forløbne uge.

Ikke en rød reje i udbytte
Samtidig med, at Southcorp’s aktionærer ikke får en rød reje i udbytte i år, er de vidne til, at Southcorp fastholder sine tophøje cheflønninger.
Et "gyldent håndtryk" på ca. 18 millioner dkr. til den fyrede administrerende direktør har også vakt forargelse.
Southcorp forsøger at berolige aktionærerne med, at koncernen i bund og grund er sund og allerede nu er på vej mod bedre tider.
........................
    Årets tyske vindronning
    For 55. gang har tyskerne valgt en Weinkönigin, og denne gang faldt valget på den 22-årige Nicole Then fra den lille vinby Sommerach i Franken. Til daglig studerer hun marketing og reklame i Würzburg.
    Det er ikke så ligetil at blive vindronning:
    * Hun skal være datter af en vinbonde.
    * Hun skal være over atten år.
    * Hun må hverken være gift eller forlovet.
    * Hun skal have en god faglig viden om tysk vin.
    * Til gengæld behøver hun ikke nødvendigvis at være nogen skønhed - selv om det ikke skader.

    Et hårdt program
    Nicole Then vil være godt rustet til de mange repræsentative opgaver i ind- og udland, som en tysk vindronning skal tage sig af. Blandt andet skal hun optræde ved over 200 messer, fester og smagninger. Et hårdt program!
    I konkurrencen forud for kåringen deltog i alt tretten kandidater, én fra hver af de tyske Weinanbaugebiete, og i år var det altså regionen Franken, der løb af med æren.

Vinimportører frygter papirarbejde
Ifølge Wine Spectator har USA af frygt for biologisk terror netop indført nye regler for import af vin og fødevarer. Og det er regler, som mange – især mindre vinimportører – frygter. De er simpelt hen bange for at drukne i administrativt arbejde.
Alle, der har det mindste at gøre med fremstilling af propper, produktion af kasser, transport – ja, med alt, hvad der angår processen fra drue til amerikansk importør og forbruger – skal ifølge de nye regler registreres hos den amerikanske regering. Og det påhviler vinimportørerne at foretage registreringen.
Det vil ikke mindst gå ud over bestillingerne af små partier af udenlandske kvalitetsvine.
Kun importører af enkelte vine i store mængder ser med sindsro på de nye regler.

Vinmarkerne skrumper
Ifølge EU-organisationen Eurostat breder vinmarkerne i Europa sig over 3,2 millioner hektar. For ti år siden lød tallet på 3,8 millioner ha. Det svarer til, at det samlede areal er blevet 15,7 % mindre.
Halvdelen af alle vinmarker rundt om i Europa er mindre end en hektar. Det land, der har de største vinmarker, er Frankrig – gennemsnittet for en vinmark ligger på cirka 8 ha.

Flere vinmarker i Chile
Vinmarkerne breder sig over stadig større arealer i Chile. Ifølge Just Drinks blev yderligere 1600 hektar jord beplantet med vinstokke i løbet af år 2002. Det svarer til en forøgelse af det samlede areal på 1,5%.
I alt dyrker chilenerne vin på cirka 170.000 ha, hvoraf hovedparten er helliget rødvinsdruer. Kun på 24% af arealet dyrkes der druer til hvidvin.

Tyskerne drikker mindre
I løbet af første halvdel af år 2003 har tyskerne drukket 533 millioner liter vin. Selv om det lyder af meget, er det hele 3.1% mindre end i samme periode sidste år, forlyder det fra Deutsches Weininstitut.
Rødvin er det, der kommer mest af på de tyske spiseborde, mens hvidvin kun udgør 39,7% af salget.
Når det gælder hvidvin, er der hovedsageligt tyske etiketter på flaskerne. 11% af hvidvinene kommer fra Italien og kun 6,2% stammer fra Frankrig.

Turister kræver oplevelser
Når turister tager på vinrejse, gider de ikke bare sidde og kigge ud ad busvinduet på endeløse rækker af vinstokke.
Dette er gået op for turarrangørerne i Cabonne-distriktet i Australien. Her har man, ifølge avisen Central Western Daily, med succes prøvekørt nogle interaktive dagture, hvor turisterne har fået lov til at blande deres egen vin på en vingård undervejs.
Næste skridt bliver måske plukning af vindruer og chancen for at trampe dem til vinmost på god gammeldags maner.

Ønsker andet end vin på vinrejsen
Her i Europa har vi i mange år haft vinturisme, og på flere rejser er der mulighed for at plukke druer (i en halv time) og blande vin (og selv drikke den).
Der er imidlertid en tendens til, at deltagerne i vinrejser ikke kun vil opleve vinslotte. Del også se nogle af de store kulturelle og arkitektoniske seværdigheder, turen går forbi.
Vin, gastronomi og andre former for kultur er en god kombination.

Australien overhaler Frankrig
Storbritannien ligner på mange måder Danmark. Begge lande producerer ikke selv (ret meget) vin, men importerer i store mængder. Så forholdene derovre er værd at følge.
Sidste nyt er en opgørelse fra analysebureauet AC Nielsen, der viser, at Australien har erobret førstepladsen fra Frankrig, når det gælder markedsandele i vin på det britiske marked.
Salget af australsk vin i det seneste hele år op til juli/august lå på 175 millioner flasker, hvilket er 13% bedre end i samme periode året før.
........................

...
Dominique Beau i lystig samtale med Flemming Kyed.
    252 år gammelt vinhus på besøg
    Selv om billedet til venstre tyder på, at ugens store smagning var det rene skæg og ballade, så var smagningen skam i høj grad seriøs.
    Billedet viser den franske ønolog Dominique Beau, der var på besøg hos Vinslottet for at præsentere sine vine fra Bourgognehuset Chanson Père & Fils – her sammen med Flemming Kyed fra Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin.
    Det 252 år gamle Maison Chanson blev i 1999 købt af champagnefirmaet Bollinger (007 you know). Det fremstiller sine vine på druer fra en række vinbønder, som vinhuset arbejder snævert sammen med, men Chanson har også 38 hektar egne vinmarker i Côte de Beaune, flere af dem 1. cru.

    Seksten vine fra samme mark
    Dominique Beau fortalte om det store udviklingsarbejde, vinfremstillingen har været igennem for at hæve kvaliteten.
    Fx har man delt Clos de Fève op i fire parceller, og druerne herfra behandles forskelligt, så man får seksten forskellige partier. De bedste blandes til 1. cru-vinen, mens resten sælges under mindre forpligtende appellationer.

    Druer i kølebiler
    Monsieur Beau fortalte også om årets problemer med vinhøst i varmen. Druerne, der blev høstet en hel måned tidligere end normalt, var 35-40 grader varme, så man måtte leje to store kølebiler, der stod ved markerne og kølede druerne ned til 10 grader.
    Chanson fremstiller i alt 60-70 forskellige vine – nogle af dem kun i nogle få tusinde flasker. Vi smagte tolv af dem, og i listen nedenfor over ugens smagte vine nævner vi seks, som vi uden tøven gav fem stjerner.

Sagt om kork og skruelåg
Både den internationale medicinalindustri og verdensgiganten Coca-Cola har for årtier siden kasseret korkproppen, fordi den er uhygiejnisk og risikerer at give en uheldig duft og smag til deres produkter
Joelle Thompson, vinskribent, New Zealand

Den dårlige smag fra angrebne propper angriber cirka 8 procent af alle flasker vin - en fejlprocent, som ingen anden fødevareindustri ville tolerere. Fx opererer producenterne af læskedrikke med kun én fejl pr. én million flasker.
VinAvisen i 1999

Mine smagenotater viser, at mindst 10% af alle vine har en uheldig duft overført fra korkproppen. I bedste fald dæmper propsygen vinens frugtaroma. I værste fald får den vinen til at lugte som gamle bøger eller muggent pap.
Bob Campbell MW, vinskribent, New Zealand

Nogle beregninger siger, at én ud af hver ti flasker – på verdensplan i alt 1,4 milliarder flasker om året – lider af propsyge i større eller mindre grad. Selv den europæiske korkindustri indrømmer, at 1-3% af de vine, vi drikker, er angrebet af den frygtede TCA.
Tim Atkin MW, britisk vinskribent

Vinmagere vil fortælle dig, at op til 30% af al vin er propsyg, om end i mindre grad. Vinmageren kan nemt opdage det, og det samme kan man, hvis man har erfaring i smagning af vine. Men hovedparten af os vil blot synes, at vinen ikke er "helt i orden". Vi kan ikke sætte vores finger på noget specielt og lægge skylden på vinmageren. Vi er blot svagt utilfredse og køber – igen – noget andet næste gang.
Martin Gillan, vinskribent, New Zealand

Ingen anden drue rammes så ofte af propsyge som Viognier. Vine af enhver druesort kan blive propsyge, men med Viognier er tærsklen lavere, fordi druens dufte er så aromatiske. Bliver de dækket af en fremmed duft, opdager man det straks. I løbet af de næste få år vil alle australske Viognier-vine have skrueprop.
Louisa Rose, vinmager, Yalumba, Australien

Champagne-fusion
Ifølge Just Drinks står champagnehusene Laurent-Perrier og Château Malakoff over for en fusion, der sandsynligvis bliver en realitet først i det nye år.
På børsen i Paris er Laurent-Perrier det eneste firma, der kun sælger champagne. Dets årlige omsætning ligger på 160 millioner euro.
Château Malakoff, der ejer mærkerne Jeanmaire, Beaumet og Oudinot, omsætter for 45 mio euro.
.............................
    .
    Nyheder fra den danske vinbranche
    * WHT-Spedition tilbyder nu også faste LCL-afgange fra de oversøiske vinlande. LCL (less container load) har jo hidtil været almindeligt i Europa, men nu kan importører, som ikke ønsker at købe FCL (full container load) fra oversøiske vinlande altså få vinen hjem i mindre partier og kun betale for den aktuelle mængde.
    * 1010 Vin i Nibe har fået importen af vine fra Tenuta le Querce i Basilicata i Syditalien.
    * Fionia Vin har fået ny adresse: Herluf Trolles Vej 30, 5200 Odense SØ. Tlf.-, fax- og mail-adresse er uændret.
.......
........................
    .VinAvisens Online Auktioner
    Med et klik på denne bjælke åbner du et nyt vindue med auktionssiderne
    - og husk: Det er GRATIS at udbyde en vin og GRATIS at byde på den!
    .
    .
.................
Langt om længe tysk vin på TV2
Nu på tirsdag den 21. oktober er der (langt om længe) tysk hvidvin på programmet, når Tim Vollerslev, Michael Meyerheim og Per Pallesen mødes i Go’morgen Danmark på TV2 kl. cirka 08.15. Følgende vine smages:
* Moselland Classic, Riesling, Mosel-Saar-Ruwer, Tyskland 2001 til 50 kr. fra Skjold Burne.
* Appenheimer Abtey, Ortega, Auslese, Rheinhessen, Tyskland 2002 til 50 kr. fra Føtex.
* Kalkofen Deidesheim, Riesling, Spätlese, Grosses Gewächs, Dr. Bassermann-Jordan, Pfalz, Tyskland til 250 kr. fra H.J. Hansen.
.
En snaps i mobiltelefonen
Fremtiden byder måske på mobiltelefoner, der kun kræver en lille "opstrammer" i ny og næ for at virke.
Amerikanske forskere har udviklet en særlig biobrændselscelle, der kan erstatte de genopladelige batterier i telefonerne.
I stedet for den traditionelle oplader skal man bare have en lille flaske snaps. Når mobilen er ved at løbe tør, giver man den en sjat.
Alkoholforbruget er ikke stort – et par dråber om måneden er nok. En prototype af mobiltelefonen er klar om et halvt år.
Det er endnu uvist, om fremtidens mobil er mest til vodka eller gin.

Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
......................................................
..
.
    Kasper Bruun (f. 1970) var ikke begejstret, første gang han smagte et glas rødvin. - Sikke noget surt sprøjt, var hans eneste kommentar, da han havde nippet til vinen. Han var tyve år og var netop kommet i lære som salgsassistent i kolonial- og vinafdelingen i Magasin på Kgs. Nytorv.
    At smage på vinene var en del af jobbet, og det endte med, at Kasper Bruun ikke bare vænnede sig til det, men også begyndte at værdsætte de ædle pressede druer.
    Fra Magasin gik turen til købmandsbutikken Hammershus Kolonial. Butikken var lille, men ejerens passion for vin var stor. Og han var lykkelig for at få en assistent, der delte hans interesse. Kasper Bruun mindes med glæde de mange fredag-aftener, hvor de to spiste pizza og smagte vine.
    I løbet af de tre år, han var hos købmanden, lærte han utroligt meget om vin. Og med den ballast i bagagen fik han sit nuværende job som indkøber hos Gobi Vin.
    Fritiden byder på masser af sportsaktiviteter – han er blandt andet fodboldtræner for det hold, som den mellemste af hans tre sønner spiller på.
    Adresse: Gobi Vin, Søndre Fasanvej 94, 2500 Valby, tlf.: 36 13 00 78, e-mail: kb@gobi.dk, website: www.gobivin.dk.
........................
    Ugens vinøse billede
    Knud Ankjær var i Spanien og kom forbi de vinstokke, der leverede druerne til vinen Castillo d’ Maluenda, Calatayud 2002, som fik fire stjerner her i VinAvisen i uge 38.
    Viñas Viejas, står der på vinens etiket, og det er i sandhed gamle vinstokke. Vinen er lavet af 100 % Garnacha-druer fra vinstokke, hvoraf de ældste er plantet helt tilbage i 1907.
    Gennemsnittet ligger dog på cirka 80 år gamle vinstokke, som dyrkes i buskform uden nogen form for beskæring eller udtynding overhovedet. Vinmarken ligger i cirka 860 meters højde på veldrænende og skiferholdige skråninger.
    Udbyttet er naturligvis skræmmende lavt - set i forhold til andre spanske distrikter - nemlig kun på 2-3 kg pr. plante.
    Kun de ekstremt lave jordpriser i denne afsides del af Spanien mellem Madrid og Zaragoza får økonomien til at hænge sammen for de drueavlere, der leverer råstoffet til Castillo d' Maluenda.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.




Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
Husk, at vine med fire eller tre stjerner også er værd at drikke. Man behøver jo ikke at drikke topvine hver dag!

I den forløbne uge har vi smagt i alt 41 vine. Heraf var der 35, som fik mere end to stjerner, og hele 21 fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Chanson, Les Caradeux, Pernand-Vergelesses 1. Cru, Frankrig 2001
195 kr., Vinslottet
Elegant og meget indtagende hvidvin med mineralske toner. Vinen er gæret på træfade, og træet er fint integreret i smagen.


Chanson, Les Vergelesses, Pernand-Vergelesses 1. Cru, Frankrig 2001
175 kr., Vinslottet
Harmonisk og dejlig rødvin med afrundet, blød frugt og en lang eftersmag.


Chanson, Monopole Chanson, Clos des Fèves 1. Cru, Frankrig 2001
295 kr., Vinslottet
En stor og flot rød bourgogne i fin balance. Den er stadig i sin ungdoms vår og bør ligge i mindst fire-fem år.


Chanson, Clos des Mouches 1. Cru, Frankrig 2001
295 kr., Vinslottet
Rødvin med kraftig struktur – "un grand canon", der skal ligge nogle år og da vil åbne sig som en påfuglehale. Clos des Mouches betyder Fluernes Indelukke, men der er nu ikke tale om væmmelige fluer. I det gamle Bourgogne kaldte man bier for honningfluer.


Chanson, Gevrey Chambertin, Frankrig 2001
239 kr., Vinslottet
En stor Pinot-rødvin, der skal have lov til at ligge. Den har en intens frugt, en fornem struktur og en forførende sødme.


Chanson, Bonnes-Mares Grand Cru, Frankrig 1999
650 kr., Vinslottet
Sørens osse, at bourgogne skal være så dyr, for man møder jo formidable flasker. Denne her er helt vidunderlig, blød og fyldig frugt, sødme og mange facetter. En vin helt i top – hvad prisen altså også er.




Abbaye Sylva Plana, Le Songe de l’Abbé, Faugères, Frankrig 2000
95 kr., Jysk Vin
Karakterfuld rødvin med flot og fascinerende smag. En herlig vin i fin balance.


Argile Rouge, Alain Brumont, Madiran, Frankrig 2001
110 kr., Compagniet
Rødvin, blød, lækker og med en herlig sødme – sorte bær, sveske, krydderier. En pragtfuld vin med power.


Cascina Bruni, Valmaggiore, Nebbiolo d’Alba, Italien 2001
69,95 kr., Amka Vinimport
Rødvin med en interessant duft lidt i retning af mandler og marcipan. Smagen er blød og harmonisk med god frisk frugt og let sødme. Et virkelig godt glas vin, egnet til mange madretter.


Montes, Limited Selection, Cabernet Sauvignon / Carmenère, Colchagua Valley, Chile 2002
75 kr., Bichel Vine
70% Cabernet og 30% Carmenère danner fundamentet i denne fantastisk flotte rødvin. I smagen er der mørke bær, solbær, måske lidt chokolade …


Domaine de la Janasse, Vin de Pays de la Principauté d’Orange, Frankrig 2000
72 kr., Jysk Vin
Lækker og vellavet rødvin med god frugt, sødme og et lille bid garvesyre, der vil klæde mad.


Santa Rita, Reserva, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 2000
64,95 kr., Amka Vinimport
Rødvin med kraftig solbærduft og en meget kompleks og saftig Cabernet-smag med sødme. Den kraftige frugt maskerer fint de 14% alkohol. Lang eftersmag.


Schuller, Ostarrichi, Neusiedlersee-Hügelland, Østrig 2000
139 kr., 132,25 kr. ved 12 flasker, Odense Vinimport
Fantastisk lækker rødvin med saft og kraft, afrundet, blød og med en duft, der lægger op til den herlige smag.


J., Joostenberg, Chenin Blanc, Paarl, Sydafrika 2003
69,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Prægtig hvidvin med duft og smag præget af fersken og melon. Glimrende til mad, men også som en eksklusiv apéritif.


José Pariente, Varietal Verdejo, Rueda, Spanien 2002
64,75 kr., Ki-Ma Vinimport
Lad dig ikke bedrage af den mørkt olivengrønne flaske. Dette er ikke en rødvin, men en hvidvin på Verdejo-druen. Vinen har en elegant duft og en lækker og fløjlsblød smag.


Château Cap de Merle, Lussac Saint-Émilion, Frankrig 2000
79,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En meget typisk bordeaux af den slags, man drikker med stor glæde. God frugt, tilpas fadlagring, god balance – simpelt hen vellykket.


Réserve de la Comtesse, Pauillac, Frankrig 1997
169 kr., i denne uge129 kr., SuperBrugsen
Dette er andenvinen fra 2. Cru-slottet Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande i Pauillac. Vinen har en herlig og kompleks duft og en fornem smag af vellavet og moden bordeaux.


Foppiano, Petite Sirah, Sonoma County, Californien 2000
109 kr., Holte Vinlager
Ret let og meget lækker rødvin med saft og fin sødme.


Schuller, Blaufränkisch, Neusiedlersee-Hügelland, Østrig 2000
63,50 kr., 60,50 kr. ved 12 flasker, Odense Vinimport
Elegant rødvin, som man nyder med største fornøjelse. Jo, de kan godt, de østrigere.


Candela Classic, Malbec/Syrah, Mendoza, Argentina 2002
55 kr., Østjysk Vinforsyning/Vignoble
Til prisen er dette en fantastisk god vin - harmonisk, fint krydret - tilpas alkohol og syre. Flot, flot!


Grove Hill, Chardonnay, Marlborough, New Zealand 2001
118 kr., New World Vinimport
Flot, blød og interessant hvidvin med en kraftig Chardonnay-duft og en markant smag af fadlagring.


Alvinde, Merlot, Colchagua Valley, Chile 2001
65 kr., Lago Import
Blød og dejlig rødvin med god frugt og let sødme.


Delas, Saint-Esprit, Côtes du Rhône, Frankrig 2001
84,50 kr., 58,50 kr. ved 6 flasker, H.J. Hansen
En enkel og pæn Rhône-vin med saft og sødme og smag af mørke bær.


Ancellotta, Tirelli, Vino da Tavola, Italien 1998
96 kr., Carlo Merolli
Ikke en billig rødvin, men ganske flot med en markant smag af kirsebær og en vis sødme.


Suavia, Monte Carbonare, Soave Classico Superiore, Italien 2001
99,50 kr., Jysk Vin
Ikke nogen billig hvidvin, men lækker og overraskende fed med frisk frugt – lidt i retning af mirabelle-blommer, lød et forslag fra smagepanelet.


Joan Sardà, Tempranillo, Crianza, Penedès, Spanien 2000
74,75 kr., Køge Vinhandel
Meget saftig og overordentlig venlig rødvin med sødme.


Leonardo, Chianti, Italien 2002
65 kr., Herning Vin Import
En god og ligefrem chianti af den slags, man er glad for at drikke til italienske mad. Rimelig pris.


Domaine Martin, Côtes du Rhône Villages, Frankrig 2000
59,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
En rigtig rar rødvin med saft og sødme, der gør den nem at drikke. Vinen er ikke filtreret, men det ses ikke. Den er faktisk meget klar.


Boffa, Barbera d’Alba, Italien 2001
89 kr., 79 kr. ved 12 flasker, Sorgenfri Vin
Ikke helt billig, men med en prægtig duft og blød, lækker og saftig smag. Vinen er i meget fin balance og vil være fortræffelig til kødretter og pasta.


Savanha, Special Reserve, Sauvignon Blanc, Sydafrika 2003
74,95 kr., SuperBrugsen
Hvidvin med en meget flot duft, en ret fed smag af tropiske frugter og en frisk og markant syre. Meget velegnet til lyse madretter og apéritif.


Chevalier Saint-Martin, Corbières, Frankrig 2001
49,95 kr., The Wine Company
Rødvin med en varm, krydret og imødekommende duft og en smag præget af blød, saftig frugt og fin sødme. Meget velegnet til mange retter.


Marquès de Monistrol, Reserva, Brut, Cava, Spanien
49,95 kr., ViniPortugal
En rigtig dejlig cava til en meget rimelig penge. Den har fine små bobler, frisk frugt og en god eftersmag.


Pomarèdes, Merlot, Vin de Pays d’Oc, Frankrig 2002
240 kr. for 6 flasker, Østjysk Vinforsyning/Vignoble
Meget let og venlig dagligvin.


Etienne Boileau, Petit Chablis, Frankrig 2002
89 kr., 49 for ½ flaske, VinBlanc.dk
Hvidvin med en god frisk Chardonnay-duft, mineralske toner i duft og smag og en markant syre.


Château Barrail des Graves, Saint-Émilion, Frankrig 2001
79,50 kr., Irma
Bag den uartige etiket skjuler sig en lille og let bordeaux uden større smagsmæssigt vingefang.
a .
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
........................
Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin
Clos de Grives, Domaine Combier, Crozes-Hermitage, Frankrig 1999 (magnum)Rødvin334 kr.KB Vinimport
Il Bosco, Tenimenti Luigi d'Allesandro, Syrah, Cortona, Italien 1999Rødvin239 kr.KB Vinimport
.
B.T.
Santa Rita, Medalla Real, Special Reserve, Cabernet Sauvignon, Maipo Valley, Chile 2000Rødvin84,95 kr., Amka Vinimport
Burmester, Colheita Port, Douro, Portugal 1991Hedvin79,95 kr.Philipson Wine
.
Børsen
Domaine des Coteaux des Travers, Cuvée Prestige, Côtes du Rhône Villages Rasteau, Frankrig 2001Rødvin105 kr.CH Vin
Domaine Remejeanne, Arbousiers, Côtes du Rhône, Frankrig 2001Rødvin75 kr.Bichel Vine
Guigal, Cuvée Philipson, Côtes du Rhône, Frankrig 2000Rødvin69,95kr.Philipson Wine
Cuvée Florence, Gigondas, Frankrig 1999Rødvin250 kr.Løgismose Vinimport
.
Ekstra Bladet
Produttori del Barbaresco, Barbaresco, Italien 2000Rødvin80 kr. (v12)Philipson Wine
Domaine du Haut des Terres Blanches, Châteauneuf-du-Pape, Frankrig 1998Rødvin165 kr.Domaine Brandis
.
ErhvervsBladet
Le Cadet, Baron Philippe de Rothschild, Vin de Pays d'Oc, Frankrig 2002Hvidvin42,95 kr.Kvickly/SuperBrugsen
.
Frederiksborg Amts Avis
Marquès de Caceres, Gran Reserva, Rioja, Spanien 1994Rødvin164 kr.Theis Vine
Simonsig, Pinotage, Sydafrika 2000Rødvin75 kr.Østjysk Vinforsyning/Vignoble
.
Hjemmet
José de Sousa, Vinho Regional Alentejano, Portugal 1999Rødvin40 kr.Netto
.
Politiken
Burmester, Colheita Port, Douro, Portugal 1987Hedvin70 kr.Philipson Wine

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.