Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 04, 2004


........................
Vin-aktuelt i uge 4
19. januar - 25. januar 2004
........................

VinAvisen uge 1VinAvisen uge 2VinAvisen uge 3
........................
Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send blot en mail til anker@vinavisen.dk - og gør følgende:
I feltet med emne / subject bedes du skrive ordet Løbeseddel (dette for at vores anti-spam program ikke skal frasortere din mail).
I tekstfeltet bedes du skrive din e-mail adresse. Og du må såmænd også godt skrive mere end den ...

Rødvin mod infektioner
Nye forskningsresultater fra universitetet i Illinois, USA, viser, at rødvin har samme egenskaber som antibiotika.
Forskerne har ifølge videnskabsmagasinet New Scientist lavet forsøg med ekstrakt fra Pinot Noir samt med resveratrol – et af de kemiske stoffer, der findes i vindruernes skind.
Det har vist sig, at begge dele er i stand til at bekæmpe bakterier, der forårsager betændelsestilstande. Det drejer sig blandt andet om den frygtede klamydia, der aflejrer fedtdepoter i blodårerne og hæmmer blodgennemstrømningen.

Stor nedgang for australsk vineksport
Eksporten af vin har i mange år været en stigende indtægtskilde for Australiens vinbranche. Men i det sidste års tid er den faldet med cirka 11%.
Og på en enkelt katastrofal måned – nemlig fra oktober til november sidste år – er omsætningen røget fra 213,2 millioner AUS$ (975 mio dkr.) til 155,3 millioner AUS$ (710 mio dkr.).
Det er eksporten til både USA og Europa, der er for nedadgående.

Bedre held næste gang
Sidste år forsøgte den franske regering at hæve afgiften på en flaske vin med sølle 0,05 euro (37 øre). Men den gik ikke - protesterne var simpelt hen for voldsomme.
Nu har regeringen ifølge Decanter samlet mod til sig igen og pønser på at hæve skatterne på alkohol med op til 40%. Det vil dæmme op for alkoholisme og for alkoholrelaterede sygdomme og ulykker, mener regeringen.
Og så er der også lige et overtræk på 10 milliarder euro (74 mia dkr.) på det franske sundhedsbudget, som gerne skulle dækkes ind ...

Mindre høst på grund af frostskader
Den amerikanske stat Washington har i januar været angrebet af hård frost med ned til minus 10 grader.
Det bekymrer statens mange vinbønder, der frygter, at vinstokkene har fået frostskader, og at den kommende høst derfor vil blive mindre end normalt.
Ifølge Wine Spectator ødelagde frosten i 1996 halvdelen af den sædvanlige årlige høst på omkring 64.000 tons druer.
Helt så galt vil det nok ikke gå i år. Dengang var der nemlig helt ned til 20 minusgrader.

Stor fremgang i Argentina
Ifølge Decanter vokser den argentinske vinindustri med eksplosiv hast.
Små og mellemstore vinproducenter skyder op overalt, og det har sat en kædereaktion i gang, som skaber vækst inden for samtlige grene af industrien.
Der er således god gang i fremstillingen af flasker og korkpropper. Og firmaet Ramondin har fordoblet produktionen af skruelåg.

Cyklister er ikke velkomne
Vinbønderne i Marlborough på New Zealand har som regel ikke noget imod, at turisterne kommer forbi og smager på husets vine – især ikke, hvis de også køber et par flasker med hjem.
Men nu er en ny cykelrute, der netop snor sig forbi vingårdene, skyld i, at horder af cyklister stopper op for at smage vin. Og det er ifølge The Marlborough Express ved at blive for meget af det gode.
Især på de små vingårde har man svært ved at nå at servicere gæsterne, når man samtidig skal passe det daglige arbejde.
Og så er der heller ikke rigtigt salg i cyklisterne. Det er jo begrænset, hvor mange flasker vin, man kan have med på en cykel – ofte er turisternes lejecykler ikke engang udstyret med en cykelkurv.
...........
Forårets mange vinmesser
Vinitaly, London Wine Fair, Vinoble i Jerez, Vinexpo Americas osv. Her i foråret afholdes en lang række vinmesser rundt omkring i verden, og de vigtigste af dem har vi nu lagt ind i VinAvisens aktivitetskalender. Til næsten dem alle er der links til websider med detaljerede oplysninger.
........................
    Skål i badeøl
    Øl er ikke kun til indvortes brug. Det mener man i hvert fald ikke hos det tyske bryggeri Klosterbrauerei Neuzelle. Her har man lanceret ”Badebier” - en øl, som iblandet badevandet vil styrke immunforsvaret og hjælpe den badende af med eventuel appelsinhud. Siger bryggeriet.
    Er man til de lidt dyrere badevaner, kan man jo forsøge sig med champagne. Det har en hel del filmskuespillere gjort sig bemærket ved, blandt andet Marylin Monroe. Der skulle hele 350 flasker til, før hendes boblebad var parat.
    Man kan få mere inspiration til ølbadet på www.klosterbrauerei.com.
........................
    Miljøet i højsædet
    Man tænker på miljøet i Californien. Og derfor har California Wine Institute og CAWG (foreningen af californiske vinproducenter) udviklet et særligt program til vinproducenterne.
    Programmet gør det muligt at fremstille vin på en miljømæssig forsvarlig måde, så det hverken går ud over plante- eller dyreliv.
    ”Code of Sustainable Winegrowing”, eller bare ”The Code”, som programmet kaldes i daglig tale, blev lanceret i 2002. Og vinbønderne er i fuld gang med at indlemme programmets arbejdsregler i vinproduktionen.
........................
    Mealybug kommer fra planteskolerne
    Vi har flere gange i VinAvisen skrevet om insektet mealybug, der nu har spredt sig til samtlige vindistrikter i Californien.
    De små djævle spiser blade, stilke, rødder og druer, og ud i den anden ende kommer en sukkeragtig afføring, der får vinstokkene til at se ud, som om de er glaserede. Endvidere kan dyret overføre den frygtede bladrullevirus.
    Mealybug udvikles frem for alt på planteskolerne, hvor små nye vinplanter ser dagens lys.
    Insekterne kan ikke flyve, men spredes hurtigt og effektivt, når de nye vinplanter transporteres ud til vingårdene.

    Der skal uddannelse til
    I Californien gør man alt for at komme krybene til livs. En særlig ”Vine Mealybug Workgroup” står for initiativerne, der omfatter forsøg på bekæmpelse med alt lige fra kemiske insektmidler til varmt vand.
    Sidstnævnte er blevet anvendt på planteskolerne, hvor man har dyppet små angrebne vinstokke ned i det varme vand i op til 10 minutter.
    Metoden har vist sig at kunne få has på næsten samtlige insekter på planten.
    Men ifølge arbejdsgruppen er det ikke nok med direkte bekæmpelse. Vinbønderne og markarbejderne har også brug for uddannelse, så de kan afsløre angrebne vinstokke og sørge for, at insekterne ikke spredes yderligere via høstmaskiner og andet udstyr, der transporteres rundt mellem markerne.
......................
Vinens synonymordbog
For to uger siden udskrev vi en lille konkurrence om bidrag til en vinens synonymordbog. Ejendomsmæglerne har en lignende ordbog i hovedet, når de fx skriver "trænger til en kærlig hånd" om et hus, der i virkeligheden er en faldefærdig ruin.
Vi har fået mange forslag til vinøse udtryk, og blandt alle indsenderne har vi trukket lod om tre præmier bestående af en flaske Château Mire l'Etang, La Clape, Frankrig 2001 fra GrandVin – en vin, der i uge 5 sidste år fik fem stjerner her i VinAvisen.
De heldige vindere blev: Irene Hjelm, Åmosevænget 49, 6710 Esbjerg V; Carsten Mogensen, Nørregade 30, 6070 Christiansfeld og Jan Freilev, Øresundshøj 12a, Skovshoved, 2920 Charlottenlund.
Her kommer de sjoveste og mest oplagte af de indkomne forslag:
........................
En ærlig vinIkke nogen stor vin.
En drikkevenlig vinEn halvtynd, halvsød vin, der kan drikkes af tante Klara.
En madvinEn halvsur hvidvin eller en stram rødvin, der kun smager af kerner.
Rank Riesling med frisk syreEn sur og tvær hvidvin.
Markant struktur med tannin og garvesyreBurde være lavet til eddike.
Ikke nogen billig vinFaktisk alt for dyr.
En interessant vinJeg vil helst ikke sige min ærlige mening.
It pours wellI virkeligheden helt udrikkelig.
En lille årgangEn rigtig dårlig årgang.
Med et strejf af læderOpbevaret i en lommelærke på rideturen.
KompleksitetVi aner i virkeligheden ikke, hvordan vinen skal beskrives.
En kostbar vinDenne vin er faktisk alt for dyr.
Elegant, fjerlet sommervinEn lidt tyndbenet vin.
Sprød og forfriskendeÆrligt talt ret sur.
Kendervin med kolossalt potentialeIkke til at komme i nærheden af.
Pikant vinRet bitter.
Intens og rig på ekstraktEn tung vin.
Morsom læsning
Som indsender til konkurrencen skriver Claus Bøgelund Nielsen, at han morer sig med at gå på jagt efter udtryk og vendinger i annoncerne fra Philipson Wine.
– Det er virkelig morsom læsning, og man føler sig underholdt på bedste vis, skriver han. - Intet medie er for lille til at blive citeret, hvis blot det tilfældigvis har smagt en af vinene, og sprogblomsterne blomstrer:
Aristokratisk bouquet, århundredets årgang, monumental succes, legendarisk, exceptionel kvalitet, aldrig set før, sætter nye standarder, burde koste mindst det dobbelte, generøs kvalitet, kult, silkeblød gigant, jubelomtale i Ekstra Bladet, bedste nogensinde osv., osv.

Forbrugernes årgang
Med Bordeaux 2001 skabte Philipson Wine begrebet "forbrugernes årgang", skriver Claus Bøgelund Nielsen. – Ligesom en gildesal på ejendomsmægler-sprog betyder "kælderværelse med gulvtæppe", betyder "forbrugernes årgang" et år uden potentiale og særlig nævneværdig kvalitet. En årgang, der hurtigt kan drikkes, og hvor vinen ikke skal ligge mange år før det fulde - store - potentiale kommer frem.

En Vin de Belle
Og så må vi lige nævne, at Per Haaber Gylling, når han kommer et sted, hvor vinen ikke er værd at skrive hjem om, siger, at det er en Vin de Belle.
Ingen aner uråd – og at han i virkeligheden mener, at Vin de Belle er en bællevin.
........................

....
May-Eliane de Lencquesaing i slottets fadkælder.
    Fra Bordeaux til Sydafrika
    May-Eliane de Lencquesaing, der ejer Château Pichon-Longueville Comtesse de Lalande, 2. cru i Pauillac, er en af Bordeauxs mest respekterede slotsejere.
    Hun har ifølge Decanter længe ønsket at ekspandere og har nu opkøbt et areal på 126 hektar i Sydafrika.
    Der er tale om en tidligere frugtplantage på Simonsberg’s skråninger, som Madame de Lencquesaing vil tilplante med vinstokke, der blandt andet bærer Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah.
    Målet er ikke at skabe vin à la Bordeaux, men derimod vaskeægte sydafrikansk vin af høj kvalitet.
    De første vine fra de nye vinmarker forventes i handelen i år 2012.

    En dynamisk dame
    May-Eliane de Lencquesaing arvede sit Bordeaux-slot i 1978, da hendes far, Edouard Miailhe, døde, og hun har siden ført det frem mod toppen.
    Hun er en dynamisk dame, der ikke har været bange for at portforbyde Robert Parker. I 2001 slog hun fast, at Bordeaux burde forlade primeur-systemet med dets smagning af fadprøver. Kun på den måde kunne man bryde Robert Parkers kvælertag, sagde hun.
    Da naboen på den anden side af vejen, Château Pichon Longueville Baron, fik en parisisk arkitekt til at renovere slottets udbygninger, var madame heller ikke tilfreds. Efter sigende lod hun et af sine vinduer mure til, så hun slap for at se på moderniteterne. Nå, men det er vist nok en skrøne ...
............................
    Portvinens eget glas
    Nu har portvinen fået sit helt eget glas, tegnet af den internationalt kendte arkitekt og designer Álvaro Siza.
    Glasset minder om et almindeligt ISO-smageglas, men stilken har et kvadratisk tværsnit, og i den er der en udsparing eller fordybning til en finger. Glasset er 17 cm højt og rummer 20 cl.

Tag en pille
Ifølge Just Drinks har forskere ved Pavese Pharma Biochemical Institute i Pavia i Italien udviklet en pille, hvis gode egenskaber svarer til indholdet i et glas rødvin.
Pillen består af en blanding af sukker, aminosyrer og polyfenoler, der alle findes i rødvin – det eneste, man må savne er alkoholen.
Så tag en pille, og reducér risikoen for tilstoppede årer, hjertekvababbelse og demens!
Nå, nej, vi vil for resten meget hellere drikke et glas rødvin ...
....................................
Vinbranchens blå bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.
.......................................................
..

.
    Daniel Stærmose (f. 1963), der har ansvaret for salget af vin, champagne og hedvin i Allied Domecq’s danske afdeling, kom ind i vinens verden ved lidt af et tilfælde. Han fik et job i Magasin i Odense, og her blev han sat til at passe vin- og spiritusafdelingen. Med den navnkundige vinindkøber Per Jespersen som læremester tilegnede han sig derefter sin grundlæggende vinviden.
    Sideløbende med jobbet i Magasin læste han HD-Afsætning på Odense Universitet, og med eksamensbeviset i hånden flyttede han i 1991 til København for at starte hos Peter F. Heering som produktchef.
    Peter F. Heering var netop da blevet købt af De danske Spritfabrikker, og da firmaet blev opdelt, fortsatte Daniel Stærmose hos Selected Wines & Spirits, et joint-venture selskab mellem DDSF og daværende Hiram-Walker (i dag Allied Domecq). I 1996 overtog Allied Domecq den samlede aktiepost, og selskabet fik det lidet mundrette navn, Allied Domecq Spirits & Wine Danmark A/S.
    Allied Domecq er i dag blandt verdens førende producenter af kvalitetsvine, og den internationale koncern ejer en række vinhuse verden over, bl.a. champagnehusene Mumm og Perrier Jouët, spanske Bodegas y Bebidas (Siglo, Campo Viejo, Azpilicueta, Ysios, Marqués de Arienzo og mange, mange flere), newzealandske Montana, argentinske Balbi og Graffigna og i Californien Clos du Bois, Buena Vista, Callaway og Atlas Peak - foruden Cockburn's Port og Harveys Sherry. Endvidere er Allied Domecq i Danmark agent for en række vinmærker, bl.a. franske Calvet og Dopff & Irion samt italienske Mondoro, Enrico Serafino og L'Arazzo.
    Privatlivet står meget i rejsens tegn. Med snart fast adresse i Odense, hvor kæresten Dorthe med bonusdatteren Cathrine samt det meste af familien bor, slides der en del på Storebæltsbroen, og med faderen bosiddende i Californien går mangen en ferietur over there.
    Adresse: Allied Domecq Spirits & Wine Danmark A/S, Jernholmen 38, 2650 Hvidovre, tlf.: 36 88 52 63, e-mail: daniel.staermose@adsweu.com.

........................

    Min læge, vinen
    I 1936 udkom bogen ”Mon Docteur le Vin”. Ideen til den fik den franske vinhandler Etienne Nicolas, der grundlagde den store franske kæde af vinhandeler. Han ønskede at sætte skub i vinsalget ved at fortælle om alle vinens gode, medicinske virkninger.
    Vinskribenten Gaston Derys sørgede for teksten, og den berømte kunstner Raoul Dufy stod for illustrationerne.
    Nu er denne meget underholdende bog blevet genoptrykt på engelsk. Bogen fortæller om den lykke og sundhed, der tilflyder vindrikkerne, og om de mange problemer, som afholdsfolk løber ind i.

    En bedre dømmekraft
    Vinens helsebringende egenskaber, som videnskaben i dag har bevist, er det rene vand sammenlignet med dem, der fremgår af ”Mon Docteur le Vin”. Her påstås det, at vin skulle være medicin mod alt lige fra fedme og træthed til blærebetændelse og børnesygdomme. Også dømmekraften vil blive skærpet og udseendet forbedret ved indtagelse af de liflige dråber.
    Bogen, som der kan læses mere om på www.henrymcbride.org, kan købes på Internettet hos www.amazon.co.uk for £9,80 (106 dkr. plus porto, men uden danske afgifter, fordi bogen hentes i et EU-land – lad endelig være med at købe bogen i USA).

Mere i glasset
Satellit- og hybridkanalen dk4, som nu kan ses af mere end halvdelen af alle danskere, sender fra lørdag d. 24. januar en række nye programmer i serien ”Noget i glasset”, der som sædvanlig har Flemming Kyed som vært.
Første gæst er Christian Grønlykke, og om dette program skriver dk4: Få familier har betydet mere for mad- og vininteressen og den gode smag i Danmark end Grønlykkerne. Lene og Sven Grønlykke var parret bag blandt andet Falsled Kro, restrauranten Kong Hans i København, Løgismose Mejeri, østersopdræt- og østersimport og meget mere. Nu fører anden generation arbejdet videre.

Efterfølgende gæster
I programmet med Christian Grønlykke bliver der smagt vine fra Løgismose Vin, og Grønlykke fortæller om menneskene bag vinen.
Gæster i de efterfølgende programmer bliver Gunnar Steen Jakobsen fra Bichel Vine, sociologen Bjarne Jacobsen, Knud Kjellerup fra Østjysk Vinforsyning, køkkenchef René Knudsen, lægen Erik Skovenborg, vinskribenten Jørgen la Cour-Harbo og Flemming Olsen fra Jysk Vin i Randers.
........................
    Ugens vinøse billede
    Ole Baunbæk, der bor i Nuuk i Grønland, har holdt ferie under varmere himmelstrøg, nemlig i Toscana, hvor han besøgte en række vingårde i Chianti, Montalcino og Bolgheri.
    Blandt andet besøgte han Pieve di Santa Restituta, 6 km syd for Montalcino. Den gamle vingård ejes i dag af Piemonte-stjernen Angelo Gaja, der i 1994 ønskede at udvide sin vinaktivitet til Toscana.
    Her laver han to topvine, begge Brunello di Montalcino, der ifølge Ole Baunbæk er meget forskellige. Rennina er en ret elegant og medium-fyldig vin, mens Sugarille er en meget kraftig bulderbasse med fuld turbo på tannin-strukturen, men vel at mærke med meget modne tanniner. (Rennina koster 625 kr. hos Østjysk Vinforsyning/Vignoble).
    Ordet Pieve betyder kirke eller kapel og henviser til en gammel kirke, der indgår i ejendommen, og som ses på Ole Baunbæks billede. Gaja er altså blevet kirkeejer og har påtaget sig den ikke ubetydelige vedligeholdelse af bygningen.
    Til næste år begynder han opførelsen af en stor underjordisk gærings- og lagringskælder - underjordisk for ikke at få problemer i forbindelse med den fredede kirke.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur - det orker vi ikke - så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.
........................
Hvilken druesort var der tale om?
I sidste uge fortalte vi historien om druesorten fra Madeira, der blev reddet i en have ved Nyboder i København.
Men der manglede en vigtig oplysning, som flere læsere har efterlyst – nemlig hvilken druesort, det drejede sig om.
Historien havde vi fra en artikel i bladet Søværns-Orientering, nr. 47, 1976, men, ak – druesorten er ikke nævnt. Og i vore bøger om madeira er den heller ikke omtalt.
Skulle nogen af VinAvisens mange læsere kende navnet på den frelste druesort, hører vi meget gerne. Skriv venligst til anker@vinavisen.dk.
.........................................................................
....
Ugens gode spørgsmål

Hver uge besvarer vi et spørgsmål fra en af VinAvisens læsere.
Vi kan dog ikke overkomme at sende svar direkte til den enkelte - det har vi simpelt hen ikke tid og kræfter til. Vi må nøjes med at udvælge de mest interessante spørgsmål og besvare dem, så alle får glæde af svarene. Nedenfor kommer ugens gode spørgsmål - og svaret på det.

Hvad betyder châtel?
Viggo Birk Jensen har været på en restaurant, hvor han fik husets vin – til stegt flæsk, skriver han. Det undrede ham, at navnet på vinen ikke var Château, men Châtel de Couronne. Hvad betyder ordet châtel?
Det er et gammelt ord, der betyder det samme som château og er i familie med det italienske castello – borg, herresæde. Ordet indgår i flere franske stednavne.
På fransk er en châtelain en borgherre eller herremand, og en châtelaine er en slotsfrue.
.....
....Ugens besvarelser lægger vi efterhånden ind i VinAvisens VinABC, så de er lette at finde.
....
....................................................
Vil du have vores løbeseddel?
Vil du være sikker på at følge med i, hvad der sker i vinens verden, så bestil vores løbeseddel gratis tilsendt pr. e-mail hver uge. Send blot en mail til anker@vinavisen.dk - og gør følgende:
I feltet med emne / subject bedes du skrive ordet Løbeseddel (dette for at vores anti-spam program ikke skal frasortere din mail).
I tekstfeltet bedes du skrive din e-mail adresse. Og du må såmænd også godt skrive mere end den ...
.....................................................

Denne uges stjerner i VinAvisen
Som sædvanligt får de smagte vine stjerner efter det gængse system med fem som maksimum. Vine, der kun får én eller to stjerner, bliver dog ikke omtalt. I vores bedømmelser indgår også prisen til en vis grad som en parameter.
Husk, at vine med fire eller tre stjerner også er værd at drikke. Man behøver jo ikke at drikke topvine hver dag!

I den forløbne uge har vi smagt i alt 18 vine. Heraf var der 13, som fik mere end to stjerner, og 9 fik fem stjerner.
........................
...
Ring til importøren - klik på det blå navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
.....


Plaisir de Merle, Chardonnay, Paarl, Sydafrika 2001
109,95 kr., Amka Vinimport
Lækker hvidvin, der trods de 14% alkohol er i fin balance. Vinen har fedme og herlig frugt. Velegnet til lidt fede fisk og lyse middagsretter.


La Celia, Reserva, Cabernet Sauvignon, Uco Valley, Argentina 2002
49,95 kr., Fakta
En virkelig god Cabernet med blødhed og sødme og en masse solmoden frugt. Fortræffelig til prisen.


Dom Martinho, Domaines Barons de Rothschild (Lafite), Alentejo, Portugal 2000
89,75 kr., Taster Wine
Andenvinen fra Quinta do Carmo er en meget elegant, blød og harmonisk rødvin med mange facetter. Anbefales på det bedste.


Cascina Cucco, Cerrati, Barolo, Italien 1997
En af i alt 12 forskellige Barolo’er i en kasse til 2000 kr., Carlo Merolli
En af de rigtigt gode i den kasse med tolv, vi efterhånden er ved at have smagt os igennem. Moden, afrundet, lækker.


Pérez Cruz, Reserva, Syrah, Maipo Valley, Chile 2002
103 kr., 92,70 kr. ved 12 flasker, introduktionspris: 82,40 kr. ved 12 flasker, Løgismose Vinimport
Rødvin med en fantastisk duft og en blød og herlig smag – den har bare det hele! Et helt måltid i sig selv. Fem stjerner med pil opad.


Monte Cristi, Amarone della Valpolicella Classico, Italien 1999
214,95 kr., Det franske Vinlager
En stor vin, en åbenbaring af en vin. Blød, harmonisk og med en intens frugt, der fint afbalancerer de 15% alkohol.


Terre del Sole, Sangiovese, Pasqua Collection, Sicilien, Italien 2002
33,25 kr., Amka Vinimport
Meget let, ukompliceret og saftig rødvin uden kanter. En anvendelig vin til mange retter. Den femte stjerne får den for den lave pris.


Cartlidge & Browne, Chardonnay, Californien 2001
79,95 kr. ved 12 flasker, Philipson Wine
Fed, fyldig og lækker hvidvin, blød og helt uden kanter. Man kan næsten tygge den ...


Medrano, Cabernet Sauvignon, Mendoza, Argentina 2002
53 kr., Chris-Wine
En virkelig god rødvin med fyldig frugt, der fint spiller op til procenterne. En meget rimelig pris.


Mortiès, Coteaux du Languedoc, Frankrig 2002
69,75 kr., The Wine Company
Kraftig rødvin med god frugt og markant alkohol.


Château Pintouquet, Bergerac, Frankrig 2001
26,95 kr. i januar, derefter 29,95 kr., Fakta
Saftig og ret let rødvin, der er fortræffelig som hverdags-vin.


Affi, Rosso Puglia IGT, Italien 2001
59 kr., 50 kr. ved 6 flasker, Premier Cru
Druerne Aglianico, Primitivo og andre blå druer lægger most til denne rødvin, der er både saftig og afrundet. En god hverdags-vin – især til prisen 50 kr.


Prahova Valley, Merlot, Special Reserve, Dealu Mare, Rumænien 2000
65 kr., Rienta Vine
Pæn hverdags-vin uden noget stort vingefang.
.
Disse vine fandt de danske vinskribenter
Her kommer listen over nogle af de vine, som de forskellige vinskribenter har fremhævet.
I kolonnen længst til højre ses navnet på importøren. Er dette blåt, kan du klikke på det og åbne en side i vores database med importørens adresse, telefonnummer etc.
En liste over bladenes vinskribenter finder du ved at klikke her.
........................
Alt for Damerne
Clos de los Siete, Michel Rolland, Uco Valley, Argentina 2002Rødvin149 kr.Erik Sørensen
.
Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin
Casillero del Diablo, Carmenère, Rapel Valley, Chile 2002Rødvin55 kr.SuperBrugsen, Kvickly
Candela, Malbec, Reserva, Mendoza, Argentina 2002Rødvin65 kr.Østjysk Vinforsyning/Vignoble
.
B.T.
Viu Manent, Reserva, Sauvignon Blanc, Colchagua Valley, Chile 2003Hvidvin59,95 kr.Philipson Wine
.
Børsen
Candela, President's Blend, Mendoza, Argentina 2001Rødvin110 kr.Østjysk Vinforsyning/Vignoble
.
ErhvervsBladet
Valentin Bianchi, Malbec, Reserva, San Rafael, Argentina 2001Rødvin75 kr.H.J. Hansen
Terre del Sole, Sangiovese, Pasqua, Sicilien, Italien 2001Rødvin33,25 kr.Amka Vinimport
.
Frederiksborg Amts Avis
Casaterra, Malbec/Syrah, Argentina 2002Rødvin27,95 kr.Chris-Wine
.
Hjemmet
Gandia, Cabernet Sauvignon, Utiel-Requena, Spanien 2000Rødvin39,95 kr.SuperBest m.fl.
.
Jyllands-Posten
Château la Bastide, Corbières, Frankrig 2001 (prisen er for 12 flasker)Rødvin588 kr.Erik Sørensen
.
Nordjyske Stiftstidende
Briccolera, Barbera d'Alba, Italien 2001Rødvin75 kr.A Vinstouw

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk.