Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 43. 2011



Nyheder i uge 43, 2011

Læs uge 42.......Læs uge 41.......Læs uge 40







Var det nu så smart?
Vi ser det for os: Et smart reklamebureau får til opgave at lave en annonce for Sundhedsstyrelsen mod overdreven nydelse af alkohol.
– Hvad med at tage en bastflaske, sætte et lys i den – og slukke lyset, så en let røg stiger mod himlen? Smart, ikke?
Og det gjorde de så, og annoncen kom i avisen så alle i byen kunne se det geniale budskab og tage ved lære deraf.
Men var det nu så smart? Det mener Carlo Merolli ikke. Han har sendt en indsigelse til Sundhedsstyrelsen, hvori han skiver:
 
Negativt billede af italiensk vin
– Bastflasken er en type beholder, der identificeres med italiensk vin. Forbindelsen mellem det negative ved misbrug af alkohol og bastflasken bidrager til et negativ billede af beholderen og derved til italiensk vins image som sådan.
– Sundhedsstyrelsen kunne have valgt en mere identitets-neutral vinflaske.
– Jeg vil hermed opfordre Sundhedsstyrelsen til at stoppe anvendelsen af bastflasken i denne for italiensk vin negative sammenhæng.
 
Vinen er ikke problemet
Det er glimrende, at Carlo Merolli reagerer. Men efter vor mening skulle man slet ikke have valgt en vinflaske. For det er ikke vinen, der er det store problem med misbrug af alkohol.
Det er ikke vin, der bliver drukket på barerne, til raveparties og rundt omkring i nattens gader, når ungdommen ligger grønne i hovederne og brækker sig i rendestenene.
Det er kradse sager som Barcardi Breezer, Tyrkisk Peber, Ga-Jol – og det er alt for mange bajere.
Sundhedsstyrelsen og det smarte reklamebureau burde have sat det slukkede lys i en af de barnagtige alkofiduser, der henvender sig til en umoden ungdom. Eller i en ølflaske.
Vine i bastflasker og andre gode italienske vine køber man for at nyde til mad; ikke for at drikke sig fuld. Vin er en fødevare.








Der er stor glæde hos de tyske vinproducenter over årets gode høst. Foto: Deutsches Weininstitut (DWI).

Stor glæde hos tyskerne
Der er jubel i den tyske vinverden efter en høst på omkring 9 millioner hektoliter, 30% mere end høsten i 2010.
I samtlige tyske vindistrikter, med undtagelse af Franken og Württemberg, har høsten været markant større. Sachsen toppede med en forøgelse på 100%, og dernæst kom Mittelrhein med 79% flere druer.
Den største høstmængde er tilfaldet Rheinhessen med 2,7 mio. hektoliter – en stigning på 6%. Vinproducenterne er også yderst tilfredse med kvaliteten af druerne.

Ingen problemer med afsætning
Den større høstmængde kommer som kaldet. Efter sidste års ringe høst er kældrene hos mange vinproducenter gabende tomme, og det har flere steder været svært at leve op til efterspørgslen.
De tyske vinhuse regner ikke med, at det bliver svært at få afsat årgang 2011. Den samlede vinhøst i Europa forventes at blive på omkring 164 mio. hektoliter druer, hvilket er 5% mindre end i 2010. Og Italien, der er den største aftager af tysk vin, tegner sig for nedgang på hele 15%. Dermed må den øgede mængde tyske vinflasker falde på et tørt sted.


Mere amerikansk vil til Korea
I 2010 eksporterede USA mere end 6 millioner flasker vin til Sydkorea, og de amerikanske vinproducenter regner nu med et endnu større salg til det asiatiske land. Og med god grund.
USA har netop underskrevet en frihandelsaftale med Sydkorea, hvilket blandt andet betyder, at afgiften på 15% på de importerede amerikanske vine forsvinder. Tidligere i år gjorde EU nøjagtig det samme.
Netop Sydkorea forventes at blive et af fremtidens store markeder for vin - alene i de sidste ti år er importen af vin til landet steget med 177%.
USA er den tredje største eksportør af vin til Sydkorea næst efter Frankrig og Chile.







Kineserne svigter top-Bordeaux'erne
I de seneste år har kineserne overbudt hinanden på vinauktionerne for at få fat i ældre årgange af vinene fra topslottene i Bordeaux. Men måske er det nu ved at ændre sig.
For nylig afholdt Sotheby's en større vinauktion i Hong Kong, og her lykkedes det ikke at sælge samtlige flasker – 59 ud af 821 partier blev trukket tilbage, fordi vinene ikke nåede op på vurderingsprisen. Det drejede sig om vine som Château Lafite i berømte årgange som 1961, 2000 og 2005 samt vine fra Latour, Mouton Rothschild og Margaux.
Det ville måske ikke have været ualmindeligt for tredive år siden, men i de sidste mange år har auktionshuset kunnet melde om udsolgt efter en sådan vinauktion. Og ofte er de store vine alle gået til langt over vurderingen.
Ved et andet nyligt salg fik Sotheby's ganske vist solgt samtlige flasker – men mange af dem nåede ikke op på den højeste vurdering.

Stigende salg af mindre vine
Nogle vinspecialister mener, der er tale om en vinboble, der nu er bristet – at markedet ikke har kunnet klare de stadig stigende priser på top-Bordeaux’erne.
Andre kalder det bare for en naturlig stabilisering af markedet.
Ifølge Decanter er kineserne i stedet er begyndt at interessere sig en hel del for de lidt mindre fornemme Bordeaux’er som fx 5. Cru-vinene og Cru Bourgeois. Det har en række af négocianterne i Bordeaux kunnet mærket – de sælger markant flere flasker af den slags vine, og priserne er støt stigende. Det øgede salg omfatter vine som Belgrave, Cantemerle og Pedesclaux.






Nu 300 vinmestre
Elleve nye Masters of Wine er netop blevet udklækket fra skolen i London. Dermed er antallet af vinmestre kommet op på 300 på verdensplan.
Blandt de mange MW’ere er der flest briter og amerikanere – men der er også et par stykker fra Japan og Kina samt en enkelt egypter. Og så har både Norge, Sverige og Finland deres Masters of Wine. Gad vide, hvornår Danmark får sin første vinmester …




Vinmarker i Penedès med bjergene som bagtæppe. Foto: www.dopenedes.es.

Opdeling af Penedès
I det spanske vindistrikt Penedès, der har sin egen D.O. (Denominació d’Origen), fremstilles der både rød- og hvidvin, søde vine og ikke mindst masser af den mousserende cava.
Som det er nu, inddeles området i tre underdistrikter: Bajo, Medio og Alto – der simpelt hen betyder nedre, mellemste og øverste, hvor det nederste ligger langs kysten, mens Alto ligger højst, omkring 800 meter over havet.
En gruppe vinproducenter i området – heriblandt Josep Albet, der også er præsident for vinrådet i Penedès – ønsker imidlertid at indføre yderligere fem til seks underdistrikter med hver deres appellation. Og man begrunder det med den store forskel, der er på klima- og jordbundsforhold i distriktet – forskelle, der giver vidt forskellige vine.

Kortlægger grænserne
Producenterne foreslår følgende under-appellationer: Garraf, Ordal og Alt Penedès samt Valle Centrale A og B. Endnu et distrikt er stadig under overvejelse.
I øjeblikket er man ifølge Decanter ved at undersøge nøjagtig, hvor grænserne for de enkelte appellationer bør ligge. Dernæst vil man forelægge vinmyndighederne i Penedès forslaget – med håb om endelig godkendelse.
Hvis alt går vel, vil de nye appellationer være en realitet til næste sommer.






Jagten på den smukkeste vinkælder
Den nordiske afdeling af det store australske vinfirma Treasury Wine Estates har udskrevet en ganske særlig konkurrence, hvor det gælder om at finde Sveriges smukkeste vinkælder.
Det behøver ifølge www.wownews.se ikke nødvendigvis at være en stor kælder med kostbare flasker. Juryen, der består af champagnespecialisten Richard Juhlin samt en arkitekt og en vurderingsekspert, går frem for alt efter det æstetiske og kreative i indretningen.

En rejse til Australien
Bidragene, der allerede strømmer ind, skal senest være i hus d. 31. december, hvorefter de tre smukkeste kældre kåres.
Førstepræmien består af en rejse til Australien – til kultvinhuset Penfolds, der fremstiller landets kostbareste vin, Penfolds Grange. Treaury Wine Estates har nemlig Penfolds i sin portefølje.
Andenpræmien er en middag på en stjernerestaurant, mens tredjepræmien er en ny vinreol, skabt i samarbejde med designfirmaet Eames.
Konkurrencen er en sjov idé – gad vide, om ikke den breder sig til Danmark en dag …


Til_37/09






Læs om forfatteren Jacob Ruby i Vinbranchens Blå Bog.

Det, der ikke står i andre bøger
Jacob Ruby er vinkyper og vinimportør. Hans firma er Propperiet i Horsens. Nu er han også forfatter, idet han har udgivet bogen "Vin under lup" (Forlaget Jacob Ruby, 124 sider, 299 kr.).
Bogen er en helt usædvanlig bog, idet den i vid udstrækning handler om alt det, der ikke står i andre vinbøger.
Jacob Ruby fortæller, at hele projektet startede med et par dagbøger, mens han arbejdede med vin i Tyskland og Australien i 90'erne, og siden har han samlet på svar på alle de mange tekniske spørgsmål, der ofte melder sig, når man har med vin at gøre. Han er virkelig dykket ned i vinen – helt nede på molekyleplan.
 
Opslagsbog med gode svar
Vi får en grundig forklaring på, hvad der sker i en vinplantes rødder, grene og druer. Vi lærer om jordbundens rolle, mineraler, opbinding af vinstokke og økologi. Og vi følger med, når "gærcellerne laver vinen, mens bakterierne nedbryder den – og luftens ilt er med til at skabe vinen for senere at nedbryde den" – for nu at citere Louis Pasteur.
Bogen, der er illustreret med flot trykte billeder, er nok mere en opslagsbog end en bog, man læser fra ende til anden. Det er en bog, der med alle sine instruktive og godt forklarede svar er god at have stående i bogreolen.






Mere om rosé
Vor trofaste læser Harro Hallmann har en tilføjelse til, hvad vi i sidste uge skrev om fremstillingen af rosévin:
– Faktisk bliver der også i Tyskland lavet rosé ved at blande hvide og røde druer, der har groet på samme mark, og som presses sammen og herefter vinificeres.
– Denne vin kaldes almindeligvis Rotling, men kommer den fra Württemberg – og i mindre mængder fra Sachsen, St. Galler Rheintal og Wallis – kalder man den Schillerwein.
– Navnet på Schiller-vinen har intet med digteren Friedrich von Schiller at gøre. Det går helt tilbage til middelalderen, hvor det blev brugt om vine med en "schillernden" (spillende, changerende, omskiftelig) farve.



Stang-etiketter, der siger vuf
En grafisk virksomhed i Australien, Graphic Language Design, har fundet på noget smart. Ligesom man har stangtøj, så har de designet over 100 stang-etiketter – altså etiketter med forskellige motiver, som kunderne kan vælge imellem. Farver, skrifttyper, navne osv. kan så ændres og tilføjes efter ønske. Og når man først har købt et design, ejer man copyrighten til det.
Fremgangsmåden er både hurtigere og billigere end den traditionelle, og virksomheden har allerede solgt etiketter til en lang række vinhuse.
Det, der virkelig er rift om, er motiver med dyr – ikke mindst med hunde i lidt skæve situationer. Klik selv ind og se de mange motiver på www.gldesign.com.au. Hold blot markøren med musen hen over de små felter i den lange liste.




.

...
< Danmarks første absint, skabt på danske råvarer og i røg og damp hos Esrum Sø Mikrodestilleri.
......
    Første danske absint
    Esrum Sø Mikrodestilleri, der har fremstillet vin og spiritus siden 2009, blev tidligere i år kontaktet af bartender og foredragsholder Sune Urth. Han havde en ganske særlig opgave til destilleriets ejer, Henrik Elsner: at fremstille Danmarks første absint.
    Elsner gik til sagen med krum hals og tog sit udgangspunkt i en absintopskrift fra 1899 – dengang, hvor "den grønne fe" havde sin storhedstid i Paris’ kunstnermiljø.
    Nu er resultatet kommet i handelen, og det er en kraftkarl af en absint, blandt andet lavet på malurt, dyrket på bredden af Esrum Sø.
    Der er kun fremstillet 200 flasker, der kan købes via destilleriets webshop – en flaske koster 280 kr.
    Men Henrik Elsner har tænkt sig at producere endnu et portion næste år, når han igen kan høste malurten. Faktisk har han tænkt sig at introducere en årlig A-dag (absint-dag) ligesom man har en P-dag, når påskebrygget kommer på hylderne.

    Serveringen kræver et større ritual
    Man kan skænke absinten i et glas og drikke den med det samme. Men hvis man vil nyde den på traditionel vis, skal man have rigtig god tid. En lille film på YouTube viser, hvordan drikken bør serveres:
    En særlig absint-ske med små huller lægges over glasset med absint. En sukkerknald placeres på skeen, og nu hældes der så – dråbe for dråbe – iskoldt vand over sukkeret, hvorved sukkervandet langsomt drypper ned i absinten. Først når sukkeret er helt opløst, er det tid til at skåle.
......




.

    --,,,,,,,,,,,--,
    Den danske vinbranche
    * Jysk Vin har pr. 1. oktober ansat Morten Heinrich til at repræsentere firmaet i København og på Sjælland. Mortens opgaver bliver primært opsøgende salg til restauranter og virksomheder - og at repræsentere Jysk Vin ved nogle af de mange store smagninger, der arrangeres i København. Morten kan kontaktes på tlf.: 40 22 59 44 eller mh@jyskvin.dk.

.. ....


    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr, e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

.
Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.

.

.
.

    Jesper Clausen (f. 1954) er uddannet inden for handel og søfart. I 1999 tog han på en mandetur med to vinglade spaniere til det spanske vindistrikt Ribera del Duero – en tur, der for alvor åbnede hans øjne for vinens verden. Undervejs fik han blandt andet besøgt den danske vinproducent Peter Sisseck og smagt hans berømte vin, Pingus.
    Jesper Clausen fyldte rygsækken med gode spanske flasker, fløj hjem og slog dørene op for sit eget garageimportfirma, Vedbæk Vin. Langsomt men sikkert udbyggede han det lille kælder-firma til et mere kommercielt og alsidigt vinfirma.
    I 2007 tog firmaet navneforandring til Rudersdal Vin, og i dag er forretningens hylder – ud over spanske vine – primært fyldt med flasker fra Italien og lidt fra Frankrig, Argentina og Chile. Vinene hentes hjem fra mindre eller mellemstore familieejede vingårde med traditioner for vinfremstilling af høj kvalitet.
    Jesper Clausen har et job som skibsmægler, men arbejdet med vinfirmaet er vokset med årene og udfylder i dag det meste af hans tid.
    Der sælges vine til såvel private som til firmaer, restauranter, vinklubber og sportsforeninger. Ud over salget af vin afholder Rudersdal Vin også en række vinmagermiddage i restauranter i København og omegn og vinsmagninger i egne lokaler eller "ud af huset".
    Den fritid, der bliver tilovers, nyder Jesper Clausen med sin hustru gennem 27 år, Astrid – der heldigvis også elsker et godt glas vin.
    Adresse: Rudersdal Vin, Staktoften 20, kld., 2950 Vedbæk, tlf.: 45 66 02 30, e-mail: sales@rudersdalvin.dk, www.rudersdalvin.dk.

.




.


Ugens vinøse billede
Det kan være hårdt at være på sin første vinrejse. Det synes i hvert fald Astrid på 1 år, der har vendt Alsaces smukke vinland ryggen til fordel for drømmeland.
Det er bedstefar Jørgen Hansen, der har sendt os billedet, som er taget ud for Grand Cru marken Schlossberg. I baggrunden skimtes Kaysersberg – en af distriktets charmerende bindingsværks-byer.
Astrids far er vinhandler, og Jørgen Hansen har et pensionistjob i forretningen. Så mon dog ikke hun en dag vil få smag for vinens verden …

Hvem kommer med det næste billede til os?
Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur det orker vi ikke så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til mariette@vinavisen.dk.





Ugens STORE billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vore læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. ..Billede 105-130. ..Billede 131-156

...............................
    .....................
    143 I Secastilla-dalen i det spanske distrikt Somontano står vinstokkene med ildrødt efterårs-løv (foto © Viñas del Vero).
    ..............................




.



Klik på stjerne-oblaten, og få den i stor størrelse.

    VinAvisen finder de gode vine!
    I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 27 vine. Af disse vine var der 19, som fik mere end to stjerner, og hele 12, som fik fem stjerner.
    I alt blev det til 85 stjerner og i gennemsnit 3,1 stjerner til alle de smagte vine, inkl. dem, der kun fik én eller to stjerner og derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.
    Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk.
    Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.


    ,,,,,,,,,,
    Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
    ,,,,,

Hvidvin


Villa Erbice, Soave Superiore, Italien, 2008, lav alkohol (13%)
79 kr., Rudersdal Vin
Harmonisk og fint krydret hvidvin. God frugtfylde og en lang eftersmag. En meget anvendelig vin - et godt bekendtskab.


Balbas, Verdejo, Rueda, Spanien, 2010, lav alkohol (13%)
105 kr., pris ved 12 flasker, Skovgaard Vine
Flot hvidvin med kraft i både duft og smag. En vin i fin balance med toner af citrus. En udpræget madvin. Ideel til tapas. Eller fed laks.


La Cigaralle, Château de Cayx, Chardonnay, Pays du Lot IGP, Frankrig, 2009, lav alkohol (12%)
129,95 kr., H.J.Hansen Vin
Vi har altid været ret vilde med Prins Henriks hvidvin, La Cigaralle. Her er den i en ny årgang, der holder standarden. Det er en elegant, blid vin i fin balance med ren, blød frugt og toner af fersken og abrikos.


Santa Ema, Reserve, Chardonnay, Casablanca Valley, Chile, 2010, middel alkohol (14%)
85 kr., pris ved 6 flasker, Wine Group
Kraftig hvidvin - kraftig duft, kraftig frugt, kraftige procenter og kraftig fadsmag. En vin til kraftige retter. Man skal altså kunne lide al den power - det er der sikkert nogle, der kan ...


Santa Carolina, Reserva, Chardonnay, Casablanca Valley, Chile, 2009, middel alkohol (14%)
40 kr., Rema 1000
Markant alkohol og fadsmag, tilbageholdende frugt og syre - og med sine to år på bagen er denne hvidvin ikke helt ungdommelig. Men billilg er den jo.

Rødvin


Villa Tessa Rosso, Veronese, Italien, 2009, middel alkohol (13,5%)
49 kr., ViniPortugal
En enkel, men dejlig varm og rund rødvin med god fylde og en lækker bærsødme med masser af modne brombær. Prisen er yderst attraktiv.


Corbinelli, Sangiovese, Chianti Classico, Italien, 2008, middel alkohol (13,5%)
55 kr., DK Wine
Hvis man mangler en rigtig god hverdagsrødvin til en ikke for kraftig pastaret, så er denne vin sagen. Den er saftig, blød og rund og med en fin syre, der gør den yderst velegnet til mad. Den sidste stjerne skyldes den lave pris.


Monte Pinadillo, Tempranillo, Ribera el Duero, Spanien, 2010, middel alkohol (14%)
59 kr., ViniPortugal
"100% Tinto Fino" står der på etiketten til denne rødvin. Det er den drue, man sædvanligvis kalder Tempranillo. Vinen har en fyldig, ren frugtsmag - brombær - med masser af krydrede, mundrensende toner. Den vil kunne klare selv en fedtdryppende flæskesteg.


Bacco in Toscana, Podere Guardo al Melo, Sangiovese, Toscana IGT, Italien, 2007, lav alkohol (13%)
66,50 kr., pris ved 6 flasker, Vin&Vin
Kraftig, afrundet og meget krydret rødvin med god duft og smag af den gode drue Sangiovese.


Le Gravillas Rouge, Cave des Vignerons à Sablet, Côtes du Rhône Villages, Sablet, Frankrig, 2009, høj alkohol (14,5%)
70,50 kr., pris ved 6 flasker: 63,50 kr., La France Shop
Her er vin for alle de rimelige penge. En lækker rødvin i fin balance med dejlig, blød frugt, tilpas syre og krydderi.


Unico, Tenuta Ulisse, Montepulciano d'Abruzzo, Italien, 2010, middel alkohol (14%)
99 kr., Wine.dk
En dejlig og aromatisk rødvin med en koncentreret og krydret smag af blå druer og brombær og med en rund og blød eftersmag. Flasken har glasprop.


Château Roc de Levraut, Bordeaux, Frankrig, 2010, middel alkohol (14%)
99 kr., pris ved 6 flasker: 66,67 kr., Propperiet
En fantastisk dejlig rød Bordeaux-vin med en klassisk duft og en silkeblød, fyldig og rund frugtsmag med en anelse tanniner til slut. Kvaliteten overgår prisen.


Condãdo de Haza, Alexandro Fernandez, Ribera del Duero, Spanien, 2008, middel alkohol (14%)
99,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
En meget dejlig vin, der vil spille godt op til krydrede kødretter. Der skal mad til! Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet.


Vilafonté, Series C, Paarl, Sydafrika, 2007, høj alkohol (15%)
265 kr., på tilbud til 235 kr., Jysk Vin
En stor og meget flot rødvin med en dybrød farve, en ikke så kraftig duft og en smag med intens frugt og mange facetter i fornem balance. En vin til en stor, saftig T-bone. En god vintervin - evt. også en julevin.


Amor Nero, Rocca, Salento, Italien, høj alkohol (14,5%)
49,95 kr., Amka
Fyldig rødvin med en masse frugt og en lille sødme og sort peber. En god hverdags-vin til kraftigere retter.


Galhaud, Grenache, Vin de Pays des Côtes Catalanes, Frankrig, 2010, middel alkohol (14%)
59,95 kr., Erik Sørensen Vin
Rødvin med saft og kraft og markant krydderi - rosmarin, lavendel ... En rigtig sydfranskmand.


Humo Blanco, Hacienda Aracano, Pinot Noir, Valle de Lolol, Chile, 2009, høj alkohol (15,5%)
129 kr., pris ved 6 flasker: 110 kr., Holte Vinlager
Flot rødvin. Den har 15,5% alkohol, men virker ikke spittet. Den har kraft og saft, men glem alt om, at der står Pinot Noir på etiketten. Den har ikke Pinot'ens spændstighed, men er helt sig egen i al sin kraft. Flasken har skruelåg.


Riddersberg, Cabernet Sauvignon, Coastal Region, Sydafrika, 2011, middel alkohol (14%)
44,95 kr., Strandgaarden
En enkel rødvin med en kvalitet og smag i overensstemmelse med den lave pris. Flasken har skruelåg.


Storm Crossing, Pinot Noir, Marlborough, New Zealand, 2010, middel alkohol (13,5%)
99,50 kr., Irma
Denne rødvin har pæn frugt, men også en markant syre. Flasken har skruelåg.

Sød vin


CLos du Roy, Sauternes, Frankrig, 2005, middel alkohol (14%)
59,95 kr., pris for ½ flaske ved 12 flasker, Philipson Wine
Sød hvidvin med en dejlig duft med fine toner af den ædle rådenskab. I smagen er der druer og honning, alteabolsjer og en sødme, der afbalanceres af syren. Prisen er yderst menneskevenlig - men man skal naturlligvis købe tolv flasker ...





...... ..........
Søg i 500 tidligere VinAviser:


...... ............
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.