Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 17. 2012



Nyheder i uge 17, 2012

Læs uge 16......Læs uge 15.......Læs uge 14






Druer på flyvetur
Med støtte fra vinproducentforeningen Wines of Argentina indgik den argentinske restaurant-kæde Gaucho Restaurant Group og det førende britiske vinhus Chapel Down i 2011 et ganske særligt samarbejde. De ville sammen skabe en rødvin på Malbec-druer, som kunne være parat til fejringen af Malbec World Day d. 17. april i år.
Gaucho Restaurant Group ejer egne vinmarker for fødderne af Andes-bjergene i Mendoza. Og i marts sidste år blev cirka 2 tons nyhøstede Malbec-druer fra markerne med lynets hast nedpakket i kølekasser, der kunne rumme 8 kg, og dernæst fløjet de mere end 11.000 km til Storbritannien.
Vinen blev så fremstillet hos Chapel Down, der har sit vineri i Kent, og det er blevet til i alt 1300 flasker rødvin. Nu vil der blive uddelt smagsprøver af rødvinen hos Chapel Down og i flere restauranter i Argentina den dag, hvor den store argentinske drue fejres.
Det er første gang nogensinde, at man har iværksat et sådan projekt mellem to så indbyrdes fjerne lande, og de to initiativtagere er da også rendt ind i et problem, når det kommer til salget af flaskerne. Da druerne er dyrket uden for EU’s grænser, men vinen er lavet inden for grænserne, bryder den med gældende EU-regler for vinfremstilling. Umiddelbart må vinen derfor ikke sælges på britisk jord.
Det sidste ord er dog ikke sagt i denne sag. Vinproducentforening Wines of Argentina og Chapel Down forsøger nu at få en sær-tilladelse fra myndighederne, så vinen kan komme på de britiske forretningshylder.




Den store sø Neusiedlersee, som ses i baggrunden, har lagt navn til den nye DAC. Området er kendt for sine rødvine, men langs søens bredder anvendes druerne også til nogle fantastiske søde vine.

Neusiedlersee, ny DAC i Østrig
I 2003 indførte Østrig appellations-betegnelsen DAC (Districtus Austriae Controllatus), der svarer til franskmændenes AOC og amerikanernes AVA. Siden da har det østrigske landbrugs- og miljøministerium godkendt syv DAC’er: Weinviertel, Mittelburgenland, Traisental, Kremstal, Kamptal, Leithaberg og Eisenberg. Og nu er en ottende, Neusiedlersee, kommet til, og det betyder, at vinproducenterne i området kan sætte et DAC på deres etiketter fra og med årgang 2011.
Det særlige ved denne nye appellation er, at det er den første, hvor der især lægges vægt på Østrigs førende rødvinsdrue, Blauer Zweigelt. Det er den mest dyrkede drue i det store område Burgenland, hvor Neusiedlersee ligger. Her breder den sig over i alt 1812 hektar.

To kategorier af vine
Den nye DAC vil omfatter to kategorier af vin. Der er Neusiedlersee DAC, som står for rødvine, fremstillet 100% på Zweigelt-druen og med et alkoholindhold på 12%. Disse vine må frigives til salg allerede i marts året efter høsten, og de må være såvel fadmodnede som modnet i stål.
Og så er der den lidt finere Neusiedlersee DAC Reserve, hvor mindst 60% af vinen skal bestå af Zweigelt, mens resten kan være lavet på andre lokale druer. Disse vine skal være fadmodnede, skal indeholde mindst 13% alkohol og må først sendes på markedet halvandet år efter høsten af druerne.


Rødvin har "lederegenskaber"
Visse materialer vil ved en bestemt temperatur blive i stand til at lede en elektrisk strøm uden modstand. Denne form for superledning, som man kalder det, forskes der en del i rundt om i verden i disse år, da det er en energi-type, der kan bruges til rigtig mange forskellige formål.
Således var et hold japanske forskere ved National Institute of Materials Science sidste år i færd med at undersøge evnerne for superledning hos en legering af jern, tellurium og sulfur. De dyppede materialet i en opvarmet blanding af vand og ethanol (alkohol), hvilket gav et positivt resultat.
Snart fik forskerne den idé – nærmest lidt for sjov i deres fritid – at dyppe materialet i vin, whisky, saké, øl samt flere andre alkoholiske drikke.
Det viste sig, at der var størst udslag i superledningen, når legeringen blev dyppet i rødvin.

Beaujolais er bedst
For nylig gik forskerne ifølge Winetech Scan et skridt videre og udførte lignende forsøg med det samme materiale og med rødvin på en lang række forskellige druer. Og her viste det sig, at rødvin fra Beaujolais, som jo er fremstillet på Gamay-druen, gav størst udsving.
Denne vin havde en langt større koncentration af vinsyre end de andre vine i forsøget, og forskerne mente derfor, at det måtte være vinsyren, der var årsagen til, at der blev sat ekstra skub i superledningen. Da de forsøgte sig med vand iblandet vinsyre, var der da også en positiv virkning – dog viste materialet ikke nær så stor superledning, som under påvirkning af vinen. Altså må der også være andet i rødvin, som fremmer superledning.


Til_37/09






Foto: Wikipedia.

Også Bourgogne bobler derudad
I sidste uge fortalte vi om, hvor godt det går for fransk vineksport – og hvordan blandt andet champagne og Crémant d’Alsace har fremgang i USA.
Men franskmændene har andre boblevine – blandt andet Crémant de Bourgogne, og denne vin nyder ligeledes stigende popularitet på verdensplan.
I 2011 blev der solgt 300.000 flere flasker af denne mousserende vin fra Bourgogne svarende til en stigning på 5% i forhold til året før. I værdi drejede det sig om en forøgelse på 7,2%. Dermed var Crémant de Bourgogne den franske mousserende vin, der næst efter champagne havde største fremgang sidste år.
Ikke mindst i december blev der solgt rigtig mange flasker Crémant de Bourgogne – alene i denne måned var der en stigning i salget på 8% i forhold til december 2010. Der er garanteret mange, der har fået øjnene op for, at denne mousserende vin er et glimrende og billigere alternativ til champagne.


Verden drikker mere vin
I 2011 blev der ifølge de nyeste tal fra OIV drukket 24 milliarder liter vin på verdensplan – en stigning på 0,7% i forhold til året før.
I Europa faldt forbruget dog med 50 millioner liter vin – størst fald sås i Spanien, Italien, Portugal og Storbritannien. Til gengæld steg forbruget i USA med 90 mio. liter – og i Kina fra 150 mio. til 1,7 mia. liter.




Vandreture i det tyske vinlandskab går både op og ned ad bakke - som her i Rheingau. Foto: Deutsches Weininstitut.

Vandreture i det tyske vinlandskab
Rheingau, Mosel, Arh og alle de andre tyske vindistrikter byder på utroligt smukke vinlandskaber. Derfor er det også en god idé, at Deutsches Weininstitut hvert år afholder arrangementet WeinWanderWochenende, hvor vin og vandring gå op i en højere enhed.
I år foregår det d. 28. og 29. april, og der vil være mulighed for at vælge mellem hele 150 forskellige vandreture – hvilket er en rekord for dette landsdækkende vandre-arrangement.

Ture med vinhistorie
Nogle af turene er under kyndig vejledning af vinfagfolk, mens andre har en historisk vinkel, hvor der fx fortælles om spor efter den romerske vinproduktion i Tyskland. Og så er der de ture, hvor man går i skumringen med fakler og ind imellem får fortalt lettere uhyggelige historier. Nogle af vandreturene skal man melde sig til på forhånd – ved andre møder man bare op.
I de vinbyer, man kommer til undervejs, er der ofte diverse festligheder med vin og mad.
En brochure (på tysk) med vandringer, mødesteder, tidspunkter, priser, links osv. kan ses ved at klikke her.






23 postkort fra Toscana
VinAvisens Mariette har været på rundtur Toscana, hvilket der er blevet 23 postkort ud af. De første 13 har vi bragt i uge 14, uge 15 og uge 16. Her kommer de tre næste postkort, hvor vi er taget til Maremma for at besøge to spændende vingårde.




.......
Grønne skodder får en helt ny og iøjnefaldende betydning i det super moderne og farverige Rocca di Frassinello.

Postkort nr. 14 fra Toscana:
Super moderne vinhus i ødemarken
Fra Chianti er vi nu taget videre til det sydlige Toscana, til Maremma, der nærmest var ukendt, indtil supertoskaneren Sassicaia blev lanceret i 1968. I dag stammer flere verdensberømte rødvine fra dette distrikt.
Ligesom Castellare di Castellina i Chianti Classico, som vi besøgte i sidste uge, ejes Rocca di Frassinello i Maremma af avis- og bladudgiveren Paolo Panerai. Men mens førstnævnte vinhus er en fornem gammel gård, er Rocca di Frassinello en moderne arkitektonisk perle, tegnet af arkitekten Renzo Piano – ham, der også tegnede Pompidou-centret i Paris.
I år 2000 var der ikke en eneste vinstok, dér hvor vinhuset ligger. I dag ejer Rocca di Frassinello 40 hektar vinmarker, der breder sig ud fra den farvestrålende bygning. Oppe på taget af vinhuset er der en kæmpemæssig terrasse, som vi viser nedenfor i ugens STORE billede.
Opførelsen af vinhuset samt den grund, det ligger på, har i alt kostet 20 millioner euro (cirka 149 mio. kr.). Dets glimrende vine importeres herhjemme af Distinto. Nedenfor anmelder vi et par af perlerne.



.......
Vinmageren Stefano Ferrante viste os rundt hos Rocca di Montemassi og stoppede op ved nogle imponerende oliventræer, der er blandt de ældste i Maremma.

Postkort nr. 15 fra Toscana:
Havbrise og sprøde hvidvine
Familien Zonin har fremstillet vin siden 1821 og ejer i dag ni vingårde i Italien – samt et enkelt vinhus i Virginia i USA.
Vi besøgte en af vingårdene, Rocca di Montemassi i Maremma. Den ligger kun 15 km fra havet, og den konstante havbrise giver en tørhed, der er altafgørende for druen Vermentino – en drue, som lægger most til vingårdens liflige hvidvine.
Rocca di Montemassi ejer 106 hektar vinmarker, der strækker sig over syv forskellige typer jordbund. Og man eksperimenterer derfor med de samme druer på forskellig jord for at se, hvordan vinene falder ud.
Ét har markerne dog tilfælles – de ligger i et forhenværende mineområde for udvinding af forskellige mineraler, hvilket giver hvidvinene en vis mineralitet. Det er glimrende vine, som man godt kunne ønske fandt vej til Danmark.







.......
En samling dekorative insektgift-sprøjter i Rocca di Montemassi’s store vinmuseum.

Postkort nr. 16 fra Toscana:
Farverige sprøjter mod malaria
Rocca di Montemassi har et fint vinmuseum. Blandt historiske vinflasker og kærrer til transport af druer fandt vi en række sjove gamle sprøjter. Og til dem knytter der sig en ganske særlig historie:
Store dele af Maremma var oprindeligt sumpområde, der hver sommer var hærget af malaria. Forgæves forsøgte man at dræne området – hvilket først lykkedes under Mussolini i forrige århundrede.
Der blev gravet kanaler, og i dag renser man stadig med mellemrum kanalerne, så området ikke igen ender som sump.
Efter anden verdenskrig kom der mange amerikanere til Maremma-området – som til dels stadig var plaget af malarieamyg. Amerikanerne meget bange for myggene, og italienske firmaer fremstillede derfor – i hård konkurrence med hinanden – sprøjter med insektsgift og diverse slogans, der skulle lokke amerikanerne til at købe netop deres produkt.



Vin i den grønne kobra
Det østrigske glasfirma Riedel har skabt en ny og meget iøjnefaldende karaffel. Dens navn er Cobra Verde, og glasset snor sig da også som en dansende slange. Det er ikke kun farven, der adskiller den fra andre karafler, men også størrelsen. Den grønne kobra er nemlig hele 65 cm høj.
Designeren er Maximilian J. Riedel, der er 11. generation bag roret i det familieejede firma, og inspirationen til formen og farverne har han fra Venedig, hvor han i sin tid stod i lære hos en glasmester.
Karaflen kan selvfølgelig fyldes med vin, men mon ikke den snarere er ment som samleobjekt end som brugsgenstand.
Der er kun fremstillet et begrænset antal af Cobra Verde, men nok til, at den også er kommet til Danmark. Prisen er 3800 kr., og den forhandles af H.J. Hansen. De første karafler er dog allerede solgt, men hvis alt går vel, kommer der nogle få stykker til juni. Til gengæld er der stadig femten karafler i handelen rundt omkring hos butikskæden Vinspecialisten, der ejes af H.J. Hansen.







<< Med lynets hast blev der beskåret vinstokke i lange baner.
< De fire vindere af årets dyst i beskæring. Foto: Napa Valley Grapegrowers / Robb McDonough.


Konkurrence i beskæring
Der findes et hav af forskellige konkurrencer i Californien inden for vinens verden. En af de mere specielle er den årlige konkurrence i beskæring i Napa Valley, hvor vingårdsarbejderne konkurrerer om, hvem der er bedst til at beskære vinstokke.
Beskæring af vinstokkene finder sted mellem december og marts, og de folk, der fører saksen, er nogle af de vigtigste i vinproduktionen. Så der er alvor bag løjerne i konkurrencen.
I februar blev dysten afholdt for 11. gang, og det skete traditionen tro på Gamble/Beringers vinmark i Yountville.

Kvalitet og hurtighed bedømmes
I alt 80 vinmarksarbejdere deltog i årets konkurrence. Hovedparten af dem var udvalgt efter en forudgående dyst hos de vinhuse, hvor de er ansat.
Hver deltager skulle beskære seks vinstokke, og både hurtighed og kvalitet blev bedømt: Det rette antal knopper efter beskæringen, snittenes udformning og oprydningen bagefter.
De fire bedste vandt en god portion penge, et certifikat samt redskaber, arbejdstøj og andre nyttige ting til deres fortsatte arbejde i vinmarkerne. Den bedste af de fire og dermed den suveræne vinder af konkurrencen blev Jose Juan Tellez fra Gallegos Vineyards.


34/09






Vignerons Catalans' udgave af Rivesaltes rosé.

Sød rosé fra Rivesaltes
I Roussillon finder man appellationerne Rivesaltes og Muscat de Rivesaltes, som er berømte for deres søde vine. Disse vine er såkaldte vins doux naturels, naturligt søde vine, og de fremstilles ved, at man stopper gæringen ved at tilsætte alkohol til druemosten, så gærcellerne dør. Den mængde druesukker, som gæren ikke har nået at forvandle til alkohol, giver så sødmen i vinen.
Man skelner mellem fire hovedtyper Rivesaltes-vine, der farvemæssigt spænder fra lys gylden til mørk ravfarvet. Det drejer sig om Muscat de Rivesaltes og Ambré, der er fremstillet på grønne druer, samt Grenat og Tuilé, der er lavet på blå druer.
Men faktisk fremstilles der nu også en sød rosé i Rivesaltes, hvor druerne vinificeres som rosévin, idet druemosten kortvarigt trækker farve og aroma fra de blå drueskind.

Findes vist ikke i Danmark
Det hele begyndte som et forsøgsprojekt hos to vinproducenter i Rivesaltes, Société Bardinet og Vignerons Catalans. Den franske appellations-myndighed INAO havde givet de to producenter grønt lys til projektet. Alt efter, hvordan det gik med salget af vinen, ville man så tage stilling til, om der skulle åbnes mere op for godteposen. Sidste år kom så de to første roséer på markedet i Frankrig, og dem tog forbrugerne rigtig godt imod. I dag er hele 22 vinhuse i appellationen begyndt at fremstille rosé-udgaven.
Så vidt vi ved, findes der endnu ikke Rivesaltes rosé på dansk jord. Men mon dog ikke det kommer en dag.








De dekorative lerkrukker hos Hamilton Russell Vineyards er fyldt med Chardonnay-vin.

Hvidvin på amforaer
Hos den sydafrikanske vingård Hamilton Russell Vineyards i Hemel-en-Aarde Valley kan man mellem egetræsfadene se adskillige lerkrukker, såkaldte amforaer, på rad og række. De er fyldt med vin og resultatet af forsøg, som ejeren af den anerkendte vingård, Anthony Hamilton Russell, har udført siden 2005.
Vingården ejer blandt andet nogle meget gamle marker med Chardonnay-druer, og det er mosten fra disse druer, der får lov til at gære og modne i lerkrukkerne. Den vin, som de gamle vinstokke leverer, har fine smagsnuancer og når kun op på højst 12% alkohol, og her ville tanniner og aromaen fra fadenes toasting (svidning) være alt for dominerende.

Bevarer sin friskhed
Amforaerne, der er fremstillet af en sydafrikansk keramiker, er specielt designet, så der er den samme iltning af vinen som i et egetræsfad. Ifølge Hamilton Russell sørger gæringen og modningen i amforaerne for, at denne lidt sarte hvidvin bevarer sin friskhed og sin delikate aroma og samtidig opnår en overraskende koncentration.
Vingården har netop investeret i yderligere ni amforaer til høsten i 2013, og målet er, at 10% af vinhusets Chardonnay-vin med tiden skal vinificeres i lerkrukkerne.



En glad fyr
I uge 15 viste vi en vireol lavet af gamle grammofonplader. Her er et andet eksempel på alternativ opbevaring af vin. "Happy Guy" hedder denne spøjse vinholder – hvorfor behøver vi vist ikke at komme nærmere ind på. Den er håndlavet af firmaet Knob Creek Metal Arts, og kan købes online hos den amerikanske forretning Etsy. Med forsendelse til Danmark er prisen cirka 210 kr.

...




Whisky på rumrejse
De skotter, der for mere end 300 år siden fremstillede den førte whisky hos Ardbeg, ville nok rynke brynene, hvis de hørte om destilleriets nyeste eksperiment.
Ardbeg vil nemlig ifølge magasinet Forbes se, om whisky kan modne lige så godt ude i verdensrummet som i en fadkælder på jorden. I samarbejde med forskningscentret NanoRacks har destilleriet sendt en portion umodnet maltwhisky om bord på rumstationen International Space Station (ISS) – der netop er en platform for videnskabelige forsøg.
Før whiskyen blev sendt ud i rummet, blev den iblandet partikler af egetræ – det samme gjorde en portion whisky hos destilleriet. Denne proces imiterer fadmodning, og hermed kan forskerne sammenligne udviklingen.
Whiskyen vil ligge og modne hos rumstationen i de næste to år.
Måske ender det med, at Ardbeg opfører en fadkælder "out in space" og sælger vaskeægte rum-whisky ...



    --,,,,,,,,,,,--,
    Den danske vinbranche
    * Der er ingen nyheder i den danske vinbranche i denne uge.







    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr, e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vore adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

.
Vinbranchens Blå Bog
Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.



    Ole Porsvig (f.1971) fik en spirende interesse for vin i en tidlig alder gennem et job som flaskedreng hos Hørsholm Vinlager. Og det var denne interesse, der siden udmøntede sig i en læreplads i vinforretningen Julius Meinckes Eftf. i Helsingør.
    Efter endt uddannelse fik Ole Porsvig i 1992 mulighed for at bo og arbejde på den tyske vingård Weingut Fritz Allendorf i Rheingau. Opholdet gav ham et indgående kendskab til tysk vin og vinproduktion – og ikke mindst en vedvarende begejstring for landets dejlige vine. Så da han fik chancen for at overtage importfirmaet Tysk Vin Klub, sprang han straks til.
    Firmaet har mere end 100 forskellige tyske vine på hylderne, og flaskerne indeholder både hvide, røde og mousserende vine fra de tørre til de søde.
    Adresse: Tysk Vin Klub, Skovkanten 356, 2970 Hørsholm, tlf.: 20 40 55 80, e-mail: mail@tyskvinklub.dk, www.tyskvinklub.dk.



Ugens vinøse billede
Jesper Iwersen stod højt oppe i en vinmark, da han tog dette billede ned over Mosel-floden.
– Man overraskes over, hvor stejle disse vinmarker faktisk er, skriver han. – En hældning på op til 70 procent! Det svarer til 35 grader.
– Vi har netop med vores lille tomands-firma, BWI Vin, besøgt den unge Christian Klein og hans Steillage-marker (stejle marker) på Kröver Steffensberg.
– Selv om det hele er noget afpillet på denne årstid, så kan man med fantasiens hjælp godt forestille sig masser af syrlige og lækre Riesling-druer hænge her på skrænterne med plads til sol og lys. Uhm!

Hvem kommer med det næste billede til os?
Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur det orker vi ikke så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til mariette@vinavisen.dk.




.

Ugens STORE billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vore læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. ..Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182


...............................
    .....................
    169 På toppen af den moderne vingård Rocca di Frassinello i Maremma er der en imponerende stor terrasse (foto © Mariette Tiedemann)
    ..............................




.



Klik på stjerne-oblaten, og få den i stor størrelse.

    VinAvisen finder de gode vine!
    I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 29 vine. Af disse vine var der 20, som fik mere end to stjerner, og hele 15, som fik fem stjerner.
    I alt blev det til 91 stjerner og i gennemsnit 3,1 stjerner til alle de smagte vine, inkl. dem, der kun fik én eller to stjerner og derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

    Søg på vinene!
    Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
    Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.


    ,,,,,,,,,,
    Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
    ,,,,,

Mousserende


Don's Rosé Brut, Skærsøgaard Vin, Rondo, Danmark, 2010, lav alkohol (11%)
395 kr., Skærsøgaard Vin
Dette er en elegant mousserende vin fremstillet efter champagne-metoden. Farven er smukt gyldenrosa, og vinen har fine små og vedvarende bobler. Smagen er mild og fuld af sommer. Den er tør uden at knække, har noter af friske bær - kirsebær, hindbær, ribs, jordbær ... Nyd den som apéritif.


Maranello, Moscato, Vino Spumante Rosé, Italien, lav alkohol (6%)
69,95 kr., Amka
Enkel boblevin med noter af jordbær og en markant sødme.

Hvidvin


Joseph Cattin, Pinot Gris, Alsace, Frankrig, 2010, lav alkohol (13%)
95 kr., pris ved 6 flasker: 70 kr., Holte Vinlager
Dejlig hvidvin, måske ikke så tør som så mange andre Alsace-hvidvine - den har en ret udtalt sødme. Men den vil være glimrende som terrassevin.


Ocaso, Torrontés, Mendoza, Argentina, 2011, lav alkohol (12,5%)
112,50 kr., Pran Vinimport
Flot hvidvin med god frisk druesmag og krydrede toner - lidt i retning af gode Sauvignon Blanc-vine. Til slut et lille bid, der gør vinen meget velegnet til mad. Prisen gør lidt ondt.


Vegaval Plata, Miguel Catalayud, Verdejo, Valdepeñas, Spanien, 2011, lav alkohol (13%)
49 kr., Kjær & Sommerfeldt
En let hvidvin med god, krydret duft og en lidt enkel, men læskende smag. Pæn lille vin til en rimelig pris.

Rosévin


Cuvée Loubiero, Château Gassier, Provence, Frankrig, 2011, lav alkohol (13%)
79,95 kr., på tilbud i denne uge (uge 17): 59,50 kr. ved 2 flasker, Kvickly
Denne rosé er ganske lys - den farve, som franskmændene kalder oeil de perdrix, agerhøneøje. Duften er fint krydret og smagen meget lækker med god, frisk frugt og et lille krydret bid, der gør den velegnet til lettere retter.

Rødvin


Rosso Fuoco, Torre de Lancia, Salento IGT, Italien, 2010, middel alkohol (13,5%)
59,95 kr., på tilbud i denne uge (uge 17): 33,17 kr. ved 6 flasker, Kvickly
Fyldig rødvin på druerne Negro Amaro og Primitivo, fint krydret og med sødme på en god måde. Prisen er yderst attraktiv.


Florilège, Domaine Coste Chaude, Côtes du Rhône, Frankrig, 2009, høj alkohol (14,5%)
60 kr., Vin-T-Vin
En Rhône-rødvin med oplevelser - en vin med kraft, god frugt, masser af røde bær, tanniner ... En god vin til sammenkogte og kraftige retter med lidt af hvert.


Riddoch High, Shiraz, Padthaway, Australien, 2010, høj alkohol (14,5%)
79,25 kr., i denne uge (uge 17): 43 kr. ved 3 flasker, SuperBest
Krydret, blød og dejlig rødvin med stor frugtfylde. En meget anvendelig vin til en yderst venlig tilbudspris. Flasken har skruelåg.


La Cavée, Terra Ventoux, Ventoux, Frankrig, 2008, middel alkohol (13,5%)
88 kr., pris ved 6 flasker, Wine Group
En meget saftig rødvin på druerne Grenache og Syrah med noter af kirsebær og peber. Dertil bløde tanniner og tilpas syre.


Castaldo, Carpineto, Chianti, Italien, 2009, lav alkohol (13%)
99 kr., pris ved 6 flasker: 65 kr., Holte Vinlager
En god Chianti-rødvin, tør, med god frugt og krydderi. Den femte stjerne gælder prisen ved 6 flasker.


Le Vin d'Emmanuelle, Mas du Chêne, Costières de Nîmes, Frankrig, 2009, middel alkohol (14%)
99 kr., pris ved 6 flasker: 59 kr., A Vinstouw
En flot sag. Her sker der noget. En rødvin med en masse krydderi og tanniner. En vin, der er oplagt til en god bøf - gerne en peberbøf. De 59 kr. (ved 6 flasker) er meget billigt for så god en vin.


Burle, Vacqueras, Frankrig, 2010, høj alkohol (14,5%)
100 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company
Vellavet, kraftig og meget frugtagtig rødvin med mange facetter og bløde tanniner. En vin til kraftige (kød)retter.


Poggio alla Guardia, Rocca di Frassinello, Maremma, Italien, 2008, middel alkohol (14%)
116,10 kr., pris ved 12 flasker, Distinto
Der er masser af solmodne solbær i duften af denne dejlige rødvin. Smagen er koncentreret, frugtrig og krydret.


Tradition, Domaine de Mourchon, Côtes du Rhône Villages Séguret, Frankrig, 2009, høj alkohol (14,5%)
124,95 kr., pris ved 6 flasker: 109,95 kr., Erik Sørensen Vin
Varm og kraftfuld rødvin på druerne Grenache, Syrah og Carignan. En vin med overskud - og en masse dejligt krydderi.


Ascheri, Barbera d'Alba, Italien, 2009, middel alkohol (14%)
150 kr., Falk Wine
Flot og vellavet rødvin med en bred, harmonisk smag. En meget anvendelig vin til mange (kød)retter.


Ornello, Rocca di Frassinello, Maremma Toscana, Italien, 2008, middel alkohol (13,5%)
161,10 kr., pris ved 12 flasker, Distinto
Denne rødvin har en åben og imødekommende duft af modne kirsebær og friske krydderurter. Smagen er utrolig aromatisk med krydderier, lakridsrod, modne blå blommer ... Det er en helt igennem lækker og koncentreret vin, der bør nydes til fx en god kalvesteg. Eftersmagen varer bare ved og ved.


Rocca di Frassinello, Maremma, Italien, 2006, middel alkohol (13,5%)
323,10 kr., pris ved 12 flasker, Distinto
Der er læder og skovbund over duften af denne skønne rødvin. Smagen er super koncentreret, med god frugt, eg og et forfriskende strejf af anis.


Rafale, Vignerons Catalans, Merlot, Pays d'Oc IGP, Frankrig, 2010, middel alkohol (13,5%)
36,75 kr., Køge Vinhandel
Billig rødvin med en kraftig, parfumeret duft og en enkel, men kraftig smag med noter af citrus. Flasken har skruelåg.


Mater, Miali, Primitivo, Salento IGP, Italien, 2006, middel alkohol (14%)
149 kr., pris ved 6 flasker: 120 kr., Propperiet
Rødvin med en intens frugt og krydderi. Samt træ - vinen er lagret i store fade (botti). Helt billig er den ikke.





...... ..........
Søg i 500 tidligere VinAviser:


...... ............
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.