1659, Reserve Edition, Boutinot, Chardonnay, Western Cape, Sydafrika, 2014, middel alkohol (13,5%)
Frisk og velskabt hvidvin med god druesmag og fint krydderi - alt i passende mængder. Og prisen er jo henrivende lav. Flasken har skruelåg.
I mange vinområder bliver druerne hurtigere modne, og det kan knibe med at bevare syreindholdet i hvidvinsdruerne. Nogle vinproducenter anlægger marker stadig højere oppe ad bjergskråningerne, mens andre begynder at dyrke mere varmeresistente druer.
Hvordan vil billedet se ud om 35 år, hvis CO2-niveauet fortsætter med at stige med samme omfang som nu? Og hvordan vil det påvirke smagen af vinene? De spørgsmål - og flere andre, der har med klimaændringer og vindyrkning at gøre - forsøger et hold forskere ved den berømte tyske vinskole i Geisenheim at besvare via projektet FACE2FACE.
I den forgangne uge kom der en officiel meddelelse fra Bordeauxs borgmester, Alain Juppé, om at vincentret var omdøbt til det mere enkle ”Cité du Vin”.
Ratafia de Champagne laves på de samme druer som de ædle bobler - hvilket vil sige Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Druerne presses flere gange, hvoraf de første to til tre presninger ender som champagne, mens de følgende to presninger går til fremstillingen af Ratafia. Den færdige spiritus er en forening af denne søde ugærede druemost og neutral druesprit (brandy).
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.
Frisk og velskabt hvidvin med god druesmag og fint krydderi - alt i passende mængder. Og prisen er jo henrivende lav. Flasken har skruelåg.
Denne hvidvin kan naturligvis drikkes, men den er ret uinteressant. En fiskefrikadelleskubber. Flasken har skruelåg.
Saftig og forfriskende hvidvin med en god struktur - selvbærende karosseri, lød det fra smagebordets useriøse ende. Der er en fyldig druesmag, mineralske noter og en lille sødme, der holdes i ave af den gode syre. Flasken har skruelåg.
Denne rosé er en pæn, lille vin med ret kort frugt i munden og en frisk syre, der holder igennem i eftersmagen. Flasken har skruelåg.
Denne rosévin på druerne Negroamaro og Malvasia Nero smager godt. Den har en god duft og en let cremet druesmag med et lille bid, der gør den fin til lettere retter.
En fornem rosé på økologisk dyrkede druer. Farven er, hvad franskmændene kalder denne ganske lyse rosé: oeil de perdrix - agerhøneøje. Efter sigende den farve, som agerhønens øje antager lige efter, at den er blevet plaffet ned. Vinen er meget lækker med blød syre og noter af melon og fersken samt en lang eftersmag.
Ikke nogen stor rødvin, men til 39 kr. (i september) er det en god hverdags-vin. Den fjerde stjerne får den for den lave pris.
En rigtig god Rioja-rødvin på Tempranillo og 10% Garnacha. En smag i fin ligevægt - kirsebær, kirsebærsten, brombær, chokolade, fint integrerede fadnoter og en lang eftersmag.
Denne rødvin på druerne Primitivo, Negroamaro og Merlot har noter af vanille og karamel og en markant sødme, der helt maskerer frugten. Ingen modspil af syre.
En enkel, ret robust rødvin på økodruer. Den er præget af en markant tørhed, der "overmander" frugt og facetter. Helt billig er den ikke.
Kraftig rødvin, hvis fadsmag og syre maser sig lidt vel rigeligt på. En udpræget madvin til en kraftig kødret.
Lækker rødvin med gode oplevelser - afrundet bærfrugt, bløde tanniner, tilpas syre og en sødme, som mange vil kunne lide. Smager ganske enkelt godt.
En vidunderlig rødvin - men også en meget kraftig vin med 15 procent alkohol (dog uden spritkant). I smagen er der mørke bær, tobak, i høj grad chokolade og gummerensende tanniner.
Glimrende, frisk og lækker Bourgogne-rødvin med et fint og klart billede af den gode Pinot Noir-drue. En vin i den lettere genre.
Her sker der noget. Bag den flotte, klassiske etiket ligger en ekstraordinær og elegant rødvin med dejlig frugt, bløde tanniner, fint krydderi, tilpas syre og en lang eftersmag. Meget anvendelig til mange lettere retter, men også som meditations-vin. Vinen er fadlagret og lavet på 85% Sangiovese og 15% Merlot.
Kraftig rødvin - 15% alkohol, men uden spritkant. Bred frugt med markant sødme, der afbalanceres af syren. En lidt bitter eftersmag.
Lækker Barolo med hele registeret - dejlig duft og en harmonisk, kompleks smag. En Barolo i harmoni med sig selv. Den er ikke så ringe, som jyderne siger.
Denne rødvin er utrolig flot med sin lækre, bløde og kraftige frugt. I smagen er der modne brombær, blommer, kirsebær, krydderi ... 16% alkohol, men mærkværdigvis ikke sprittet. Giv den et ordentligt stykke kød.