Chevalier, Chardonnay, Mousserende hvidvin, Frankrig, lav alkohol (11,5%)
En enkel boblevin uden større oplevelser, men uden tvivl udmærket til den slags drinks, hvor man blander bobler og frugtlikør.
Den tjekkoslovakiske regering konfiskerede slottet og alle dets ejendele, og det var dermed slut med familiens ejerskab.
Noget tyder dog på, at Heinrich Beaufort-Spontini, regnede med at vende tilbage på et senere tidspunkt. Før han forlod sit fædrende slot, gemte han nemlig sin samling af i alt 133 kostbare vine under gulvbrædderne i slottets kælder.
Det var op til præsident Francois Hollande og Bordeauxs borgmester, Alain Juppé, at klippe snore og holde taler.
Så nu kan enhver, der er på de kanter, besøge det 30.000 kvadratmeter store center, der ud over en permanent udstilling også byder på særudstillinger om enkelte vindistrikter, en vinbutik med vine fra 80 forskellige lande og meget, meget mere.
Det koster 20 euro (cirka 150 kr.) at komme ind i centret, og prisen er inklusiv et glas vin med en ledsagende 360 grader udsigt over Bordeaux.
Gunnar Steen Jakobsen (f. 1949) praktiserede som advokat indtil 1987, da lysten til vin, natur og jordbrug trak mere end advokatgerningen.
I 1986 grundlagde han Bichel Vine som en ren hobbyimport. Firmaet voksede, og i 1991 blev Birthe Sandager og Arne Fusager – der tidligere drev restaurant Gammel Aabyhøj – partnere. Efter i mange år at have været ene ejer af Bichel Vine besluttede Gunnar Steen Jakobsen sig i juni 2016 for at dele posten med direktør Uffe Uhrenholt og ansatte en ny direktør, Lars Bo Henriksen, der samtidig er blevet hovedaktionær i vinfirmaet.
Gunnar Steen Jakobsen driver også det økologiske landbrug Hjortshøjlund, hvor vinfirmet har lager og kontor.
Bichel Vine lægger hovedvægten på direkte import af vin fra især Frankrig, Italien og Chile, men også fra Østrig, Spanien og New Zealand.
Kerneområdet er import fra franske kvalitetsbønder, især i Rhône-dalen, men firmaet fokuserer i stigende grad også på specialiteter. I flere år har det fået hædersdiplom fra "Slow-Food…dansk" for fint vinsortiment og fremragende specialiteter.
Viden er det bedste våben for Bichel Vine, og det er derfor et krav til medarbejderne, at de påbegynder diploma-uddannelsen under WSET i London.
Når der gælder vinøs lærdom, har firmaet også udviklet en række DVD`er om vin, hvoraf ”Smag på Vin” og ”Mad og Vin” er i handelen.
Bichel Vine sælger direkte – samt via firmaets webshop – til private, virksomheder og restauranter.
Gunnar Steen Jakobsen har altid interesseret sig for vin og mad og for hele spørgsmålet om kvalitet i produktionen af fødevarer. Han har været engageret i organisationsarbejde i landbruget med hovedvægten på forholdet til det omkringliggende samfund, natur og landskabspleje. For dette arbejde har han fået flere natur- og miljøpriser samt de danske landboforeningers initiativpris. Endvidere har han siddet i bestyrelsen for VSOD.
Gunnar Steen Jakobsen søsatte i 2008 et nyt projekt: plantning af 3000 vinstokke på Hjortshøjlund. Efter et besøg på vinuniversitetet i Geisenheim blev han overbevist om, at vindyrkning også var mulig på hans kraftige kornjord, når målet er at lave en dansk mousserende vin på champagnemetoden.
Adresse: Bichel Vine, Mejlbyvej 501, 8530 Hjortshøj, tlf.: 86 22 94 00, fax: 86 22 94 99, e-mail: post@bichel.dk, www.bichel.dk.
En enkel boblevin uden større oplevelser, men uden tvivl udmærket til den slags drinks, hvor man blander bobler og frugtlikør.
En fornøjelse af en hvidvin - og en fornøjelse at betale. En vin med et flot billede af druen Sauvignon Blanc i bedste New Zealand-kvalitet. Flasken har skruelåg.
Blød, meget lækker og billig (ved 6 flasker) hvidvin med en frisk, let cremet smag. I smagen tilpas syre og et lille strejf af sødme. Vinen er lavet på druerne Sémillon (60%) og Sauvignon Blanc (40%), og den vil være fremragende til ost.
Pæn, let cremet hvidvin på druerne Viognier og Chardonnay. I smagen er der noter af ananas og abrikos samt en udmærket krydring, men samtidig en lidt tilbageholdende syre.
Dejlig, fyldig hvidvin - og en meget anvendelig vin lige fra apéritif til fisk og ost. I smagen noter af citrus og ananas samt en god, forfriskende syre. Flot flaske - med skruelåg.
Til prisen en lidt spinkel hvidvin, men frisk og med god druesmag. Skal klart nydes til mad - ikke som apéritif eller terrassevin, hvor den vil stå alene i rampelyset.
Aromatisk og meget lækker hvidvin med god duft og en smag med noter af grape og grannåle. Flasken har skruelåg.
Flot og lækker hvidvin på økodruer. Den har en blød struktur og en fyldig druesmag, der fylder hele munden. God syre og en lille sødme - samt en lang eftersmag. Prøv den til ost - selv om I foretrækker rødvin til ost. Flasken har skruelåg.
Denne rosévin er med sin tørhed og stilkede noter udpræget en madvin. Til prisen okay.
Rioja forbinder man jo normalt med rødvin, men det spanske distrikt fremstiller også gode rosévine - eller rosada, som man kalder vinen på spansk. Dette er en af disse gode vine. Den har masser af frisk frugt og en meget aromatisk smag med noter af modne jordbær. Nyd den, som den er en lun dag på terrassen - eller til en god kyllingeret. Flasken har skruelåg.
Vellavet rosévin - faktisk et rigtig godt glas, som mange vil finde er nem at drikke. En typisk rosé med en god og ren frugtsmag med noter af sommerbær, en fin krydring, tilpas syre og lang eftersmag.
Til 50 kr. er denne rødvin lidt af et scoop. Den har en harmonisk smag med tørhed og sødme, frugt og krydring, bløde tanniner og tilpas syre. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet. Flasken har skruelåg.
Denne rødvin dufter af syltede kirsebær. Men der er intet syltet eller marmeladeagtigt over smagen, som er blød og rund og fuld af frugt, men som også har en fin syre til at opveje frugtsødmen. En lækker vin, som mange vil kunne lide. Drik den til ikke alt for kraftige kødretter eller til tørre italienske oste.
En dejlig rødvin med duft af modne kirsebær og læder og en tør let krydret aromatisk smag. En rigtig toskaner, der vil egne sig fortræffeligt til diverse pastaretter - eller til tørre italienske oste.
Denne rødvin har et markant stort indhold af vanille, der præger den søde smag.
Denne rødvin er en klassisk Pinot Noir med frisk frugt i duft og smag og med denne typiske saftighed. Det er en dejlig og let vin, som vil egne sig fint til en god kyllingeret eller en madsalat.
Denne rødvin har en kraftig, lidt robust smag med fyldig frugt, markant krydring og en lang eftersmag. Udpræget en madvin.
En udmærket og rigtig rar Bordeaux-rødvin med fyldig og blød frugt, tør, og med en lille sødme. Fin til mad.
Denne rødvin smager godt. Den har en god, ren frugtsmag, bløde tanniner og en sødme, som mange godt kan lide. De helt store oplevelser er der dog ikke i den.
En Barolo ... kraftig naturligvis og med ansats til en lille spritkant, der kræver, at vinen nydes let afkølet (som alle bamsevine bør nydes). Men ellers har vinen en dejlig, harmonisk smag med bløde tanniner og ren frugt, der bliver længe i munden.
Her er boblevinen til studentergildet. Den har en livlig mousse, er aromatisk og med god fylde, og så har den en sødme, som mange unge mennesker godt kan lide. Den femte stjerne skyldes den lave pris.
Druen Arneis er nok ikke så kendt herhjemme, men det bør den være, for det er en drue, der giver dejlige, sprøde og friske hvidvine. Denne udgave er fantastisk lækker med en frisk frugtduft og en kompleks smag med noter af mirabeller, citrus og modne grønne druer. Eftersmagen er meget lang. Et rent kup til tilbudsprisen. Nyd den afkølet, som den er en varm sommerdag - eller til sommerens mange fiskeretter med lyse fisk.
En dejlig og elegant rødvin i perfekt balance og med masser af frisk frugt. Drik den til lette kødretter eller en god pastaret.
Der er mørke blommer, modne kirsebær og mørk chokolade over duften af denne rødvin. Smagen er fuld af frisk frugt og har en god portion syre, der gør vinen til en udpræget madvin. Drik den til sommerens grillmad, hvor syren vil være ideel til fedmen i maden.
Navnet på denne rødvin henviser til byen Alba. Vinen er lavet på hele fire druer, Nebbiolo, Barbera, Merlot og Cabernet Sauvignon, og den dufter af blandede frugter. Smagen er bred, saftig og kødfuld med noter af blå druer. Det er en udmærket vin, men også en lidt usammenhængende vin, hvis eftersmag forsvinder lidt vel hurtigt.
Druen Nebbiolo anvendes til rødvinene i både Barolo og Barbaresco. Men hvor vinene i førstnævnte ofte kaldes for maskuline, har Barbaresco ry for at fremstille feminine vine. Og flere af vinene er da også lettere med lysere frugt, som fx denne Barbaresco, der har en forførende aromatisk duft og smag. Den har også en vis saftighed og en lang og liflig eftersmag.
Gelso betyder morbærtræ, og det er netop den slags træer, der vokser rundt om de vinmarker, hvis druer lægger most til denne dejlige rødvin. Der er bær - især hyldebær - i duften, mens smagen er elegant og har dejlige krydrede noter. Vinen kan drikkes nu, men vil uden tvivl blive helt forrygende, hvis den gemmes i endnu et år. Køl den gerne lidt af, før den skænkes i glassene. Et kup til tilbudsprisen.
En helt igennem klassisk Barolo - hvilket bestemt er godt. Den har varme krydrede noter med strejf af violer og aromatisk te og en lækker lang eftersmag med tilpas tanninbid. Nyd den til lam eller en god oksebøf.
Dette er en herlig Barolo med elegance, masser af frugt, tilpas tanniner og en fin syre - med andre ord en rødvin i perfekt balance. Eftersmagen er lang og udvikler sig med nye spændende smagsnoter. Det er en vin, der vil være sagen til en god (kraftig) kødret.
En hel kurv fuld af modne frugter - samt noter af aromatisk te - præger både duft og smag af denne skønne rødvin. Den har også en god struktur og en tilpas mængde tanniner, syre og frugtsødme. Den kan godt klare en kraftig kødret.