Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 2, 2019



Slut med "den flyvende cigar"Del på Facebook

Den farverige californiske vinproducent Randall Grahm har meddelt, at han ikke længere vil fremstille sin legendariske rødvin Le Cigare Volant (den flyvende cigar).

Vinen blev lanceret i 1984 og er dermed kommet i 34 årgange. Den fremstilles i Châteauneuf du Pape-stil på de store Rhône-druer, Syrah, Grenache og Mourvèdre, og den satte gang i bølgen af Rhône-stil vine i Californien. Det var også denne vin, der for alvor satte gang i Grahms karriere og hans vinhus Bonny Doon Vineyards anerkendelse viden om.
Men Le Cigare Volant har utjent sin værnepligt, ligesom den heller ikke lever op til den vinstil, Grahm hylder i dag - de terroir-baserede vine med autenticitet. Druerne til ”den flyvende cigar” stammer nemlig fra flere forskellige vinområder.
Grahm har dog bebudet, at han vil lancere en ny Rhône-stil vin uden Mourvèdre og med mere Cinsault. Dens navn har han endnu ikke løftet sløret for.

Lov mod UFO'er i vinmarken


Navnet på Le Cigare Volant har sin helt egen historie, og ligesom vinens stil stammer den fra Châteauneuf du Pape.
I 1954 lancerede regionens borgmester, Lucien Jeune, en ny - og meget besynderlig - lov, der forbød alle UFO’er (uidentificerede flyvende objekter) og ”cigares volants”, som borgmesteren også kaldte den slags fartøjer, i at lande eller opholde sig i regionens vinmarker. Blev forbuddet ikke overholdt, ville fartøjet øjeblikkeligt blive tilbageholdt.
Årsagen til, at loven overhovedet blev indført, var, at en indbygger havde fortalt, at han havde set to skikkelser, der lignede dykkere, stige ud af et landet cigarformet fartøj.

Vil ikke ophæve loven


Lucien Jeunes søn, Elie Jeune, har engang sagt, at loven skulle ses som et marketingstunt for at få omverdenens øjne til at rette sig mod vinregionen.
Loven eksisterer stadig, da den nuværende borgmester i Châteauneuf du Pape, Claude Avril, nægter at ophæve den. Han ser den som en morsom kuriositet.
Og man må jo også sige, at loven har virket - man har ikke grebet en eneste UFO i at lande i Châteauneuf du Pape i de forgangne 64 år!


En meget pink vinDel på Facebook

I uge 52 nævnte vi den nye skriggrønne vin Winabis, der er kreeret af det spanske firma Gïk Live - en vin, som indeholder stoffer fra cannabis.
Nu er selvsamme firma, der ejes af et team af fem unge spaniere, barslet med en næsten selvlysende pink boblevin med navnet Lágrimas de Unicornio (enhjørningens tårer) - der, som der står lidt fjollet på firmaets hjemmeside - er fremstillet på ægte enhjørninge-tårer.
Vinen skulle have duft og smag af ”frugtagtig slik”, og farven har den fået fra ”naturlige pigmenter”.
Den iøjnefaldende pink vin er målrettet unge forbrugere, og den skulle ifølge Gïk Live allerede have fået tusindvis af følgere og ”likes” på Facebook og Instagram.
Vinen har til gengæld - og ikke overraskende - høstet masser af kritik fra den mere traditionelle del af den spanske vinverden.


En bødker strammer jernringene rundt om stavene. Foto: Wikipedia/Varaine.

TCA-inficerede fadeDel på Facebook

Man hører med jævne mellemrum om vinproducenter, der trækker hinanden i retten eller vinråd rundt om i Europa, der lægger sag an mod producenter og firmaer. Og det har næsten altid noget at gøre med overtrædelse af varemærkeloven.

Det er mere sjældent, man hører om et vinhus, der lægger sag an mod det bødkerfirma, der leverer vinfade til dets vine på grund af TCA-inficerede fade. Men det er netop, hvad kultvinhuset Opus One Winery i det californiske Napa har gjort.

10 fade er med sikkerhed inficerede


TCA (2,4,6-trikloranisol) er det kemiske stof, der kan forårsage propsyge vine - altså vine med denne ubehagelige lugt, der minder lidt om en våd karklud. Som regel skyldes det, at vinens korkprop er inficeret med TCA, men det kan altså også være vinfadene.
Opus One har ifølge Wine-Searcher ikke kun lagt sag an mod et enkelt bødkerfirma men mod hele fire, Alain Fouquet French Cooperage, Bouyoud Distribution, Tonnellerie François Frères og Alain Fouquet & Associates.
Opus One har modtaget i alt 150 fade fra de fire firmaer, og heraf er i hvert fald ti fade, som i øjeblikket indeholder vin, TCA-inficerede.

Erstatning for tabt vin


Hverken vinhuset eller dets advokater vil afsløre yderligere detaljer, men Opus One skulle efter sigende forlange et erstatningsbeløb på det, der svarer til cirka 3,3 millioner kr.
Beløbet skal erstatte tabet af inficeret vin - en flaske Opus One i en af de nyere årgange koster omkring 2500 kr. - og de udgifter, der har været forbundet med at teste vine og fade i lange baner.
Sagen er selvfølgelig ikke enestående, men som regel går vinhuse, der har været uheldige at få TCA-inficerede propper eller fade, stille med dørene. Man vil jo nødig have, at det går ud over vinenes gode ry og rygte.


Valparaisos trappegader er et festfyrværkeri af farveglade murmalerier. Her ses nogle af de ikke-vinøse.

Vin og graffitiDel på Facebook

I de chilenske byer er husene ofte malet i festlige, klare farver. Men i byen Valparaiso er der sat ekstra kulør på facaderne i form af kunstværker skabt af gadekunstnere. Mens man slentrer gennem gaderne kommer man forbi havfruer, monstre, fugle, skønne kvinder osv. Flere steder er selv trapperne mellem husene malet med forskellige motiver.
Men Valparaiso er også navnet på det omkringliggende vindistrikt, og det har givet vinproducentforeningen Wines of Chile ideen til at kombinere vin og kunst i det, man kunne kalde for verdens første vin- og graffitirute.
Ruten blev lanceret i november i forbindelse med en større graffiti-festival, hvor femten lokale vinproducenter samarbejdede med nogle af Chiles dygtigste graffitikunstnere om murmalerier - ikke på vinhusenes egne mure men rundt om i byen. Og kunstnerne havde kun to dage til at færdiggøre deres malerier i.
Så nu kan man også gå på jagt efter vinstokke, drueklaser, flasker, glas osv. på i alt 30 af Valparaisos facader.
Decanter har bragt en artikel om de vinøse malerier med fine billeder, som man kan se ved at klikke her.

Del på Facebook



Elever i færd med at bedømme vin i et af WSETs klasselokaler i London.

WSET fylder 50 årDel på Facebook

I år fylder Wine & Spirit Education Trust (WSET) - den skole i London, der uddanner ansatte i vin- og spiritusbranchen samt alle andre interesserede - 50 år.
Fra den ydmyge start i 1969, hvor 2000 briter meldte sig til de i alt tre forskellige kurser, er WSET i dag verdens største udbyder af vin- og spiritusuddannelser. Antallet af årlige kandidater har for længst rundet 90.000, og der er nu ni forskellige uddannelser inden for vin, spiritus og sake. Og så findes der i dag mere end 750 udbydere af WSET-uddannelser i hele 75 forskellige lande - heriblandt Danmark, hvor man kan tage flere af uddannelserne hos både Vinakademiet og Vinuddannelse.

Events rundt om i verden


I forbindelse med jubilæet vil der selvfølgelig udkomme en bog om uddannelsesinstitutionen, ligesom WSET vil afholde den første globale ”Wine Education Week”. Her vil udbyderne i mere end 30 lande være værter for omkring 100 undervisningsevents, der skal give interesserede vinentusiaster lyst til at lære mere. Det kan fx dreje sig om kurser som ”fra vinstok til vin” eller ”sammensætning af mad og vin”. Denne ”vinuddannelses-uge” løber af stabelen fra 9. til 15. september.
Hos Vinakademiet regner man også med, at jubilæet vil blive fejret med diverse tiltag, så det er værd at holde øje med skolens hjemmeside, når vi kommer lidt længere hen på året. Også hos Vinuddannelse vil man senere lægge info på hjemmesiden.


De otte flasker Screaming Eagle i flaskestørrelsen dobbelt magnum.

En celeber vinfestivalDel på Facebook

I byen Naples i den amerikanske stat Florida afholdes der hvert år i slutningen af januar en større vinfestival, Naples Winter Wine Festival.
Og festivalens hovedbegivenhed er altid den store vin-velgørenhedsauktion - hvor der også sniger sig luksusrejser og måske en Rolls Royce eller to ind blandt de mange partier, der kommer under hammeren.
Men byderne har også velspækkede kreditkort. Kun 600 kan deltage i festivalen, og billetpriserne starter ved det, der svarer til 41.000 kr. pr. næse. Det er heller ikke nogen helt almindelig vinfestival - ud over auktionen tæller oplevelserne i de tre dage, festivalen varer, middage med gastronomi og vine i verdensklasse.

Otte unikke vine til salg


Men tilbage til vinauktionen, for i år er der et helt unikt trækplaster i form af otte flasker af kult-rødvinen Screaming Eagle i flaskestørrelsen dobbeltmagnum. Og der er tale om otte på hinanden følgende årgange - fra den første årgang 1992 til og med 1999.
Vinene blev første gang udbudt til salg på Auction Napa Valley i 2001 af vinhuset selv. Siden da har de ligget i en temperatur- og fugtighedskontrolleret vinkælder hos køberen - den californiske forretningsmand og tidligere vinhusejer Ron Kuhn - der nu sætter dem til salg igen. Flaskerne blev fløjet fra Californien til Florida i privatfly.

Ingen vurderingspris


De otte flasker er så vidt vides de eneste udgaver af Screaming Eagle i så store flaskestørrelser, og man forventer, at vinene vil tiltrække sig opmærksomhed fra vinsamlere i hele verden.
Der er ikke opgivet nogen vurderingspris, men de otte vine skal nok indbringe en net sum …
Man kan læse mere om auktionen og de mange partier ved at klikke her.


Høstscene fra den økologiske vingård Albury Vineyards i Surrey. Ejeren af vingården, Nick Wenman, er en af de producenter, som Lachkovich interviewer i sine podcasts.

Tre podcasts om engelsk vinDel på Facebook

Hvis man har tænkt sig at udforske det relativt nye vinland, England, kan det være en god idé før afrejse at lytte til en ny serie podcasts, kreeret af den britiske vinskribent Josh Lachkovich.

Foreløbig består serien af tre podcasts, hvor Lachkovich kommer rundt til tre forskellige regioner i det sydlige England, Surrey, Kent og East Sussex.
I hver podcast interviewer han såvel etablerede som helt nystartede vinproducenter. Og gennem disse interview får man også mangt og meget at vide om engelsk vinproduktion generelt - blandt andet om, hvilke udfordringer man står overfor, hvis man i det meget regnfulde land vil dyrke sine vinmarker økologisk.
De tre podcasts omfatter i alt 16 interviews - der også kan give lytteren en idé om, hvilke vinhuse, der kunne være interessante at besøge, og hvilke vine, der bør smages undervejs på turen gennem den engelske vinverden.
Lachkovichs podcasts kan downloades på iTunes ved at klikke her.



Tempranillo, den mest dyrkede drue i Portugal. Foto: Wikipedia/Agne27.

Et hav af lokale druerDel på Facebook

Der er rigtig mange vinlande, hvor det er de franske druer, der breder sig mest i vinmarkerne. Men i Portugal holder man i den grad fast ved de traditionelle druer på den iberiske halvø.

Den absolut mest udbredte drue er rødvinsdruen Tempranillo, hvorefter følger en lang række ligeledes lokale druer. Først når man kommer til den tiende mest dyrkede drue, støder man på den franske Syrah.
Nedenfor kommer en lille liste over de ti mest dyrkede rød- og hvidvinsdruer på portugisisk jord ifølge OIV (Office International de la Vigne et du Vin). Listen viser også, hvor mange hektar, de enkelte druer breder sig over, og hvor mange procent de udgør af det totale portugisiske vinmarksareal på 199.000 hektar. Faktisk udgør de ti vigtigste druer kun 55% af vinmarksarealet, hvilket vidner om den mangfoldighed af druer, der dyrkes i Portugal.

Top-ti over Portugals vigtigste druer


1. Tempranillo (blå), 18.000 hektar (9%)
2. Touriga Franca (blå), 15.000 hektar (7,5%)
3. Castelão (blå), 13.000 hektar (6,5%)
4. Fernão Pires (grøn), 13.000 hektar (6,5%)
5. Touriga Nacional (blå), 12.000 hektar (6%)
6. Trincadeira (blå), 11.000 hektar (5,5%)
7. Baga (blå), 7000 hektar (3,5%)
8. Síria (grøn), 7000 hektar (3,5%)
9. Arinto (grøn), 6000 hektar (3%)
10. Syrah (blå), 6000 hektar (3%)


Her fås champagneglasseneDel på Facebook

I sidste uges gode spørgsmål spurgte Mette Spangsberg, hvor man kunne købe Perrier-Jouët Belle Epoque champagneglas. Vi kastede bolden videre til vores mange læsere, og der er kommet rigtig mange svar tilbage. Tak for dem.
Her vil vi nøjes med at bringe to af de mange input - måske er der også andre af vores læsere, der godt kunne tænke sig at skænke champagne af de smukke glas.
Knut Gotfredsen skriver, at man hos hans vinfirma, Vinentusiasten, sælger seks glas (uden æske) for 450 kr. plus forsendelse. Firmaet har kun fire sæt tilbage.
Også Leisner Wine forhandler glassene - dog i den nye og lidt bredere udgave. Et glas koster 99 kr. og ved 6 glas 79 kr. stykket.
Flere læsere skriver, at man jo sikkert kan få dem tilsendt fra en af de mange udenlandske online-forretninger, der sælger glassene. Vagn Rydeng har tjekket det, og ved at klikke her kan man bestille seks glas til 59 euro (cirka 440 kr.) plus forsendelse.

Gin på græstørv fra en væddeløbsbaneDel på Facebook

Ingen anden spiritus fremstilles i så mange smagsvarianter som gin. Selv om hovedingrediensen skal være enebær, så findes der ginmærker med aroma af alt fra banan til bacon.
Der er også kommet en britisk gin på markedet med smag af fennikel frø, salvie og løvstikke. Og for nylig lancerede destilleriet The Gin Kitchen en gin destilleret på græstørv fra hestevæddeløbsbanen Lingfield Park i den britiske by Lingfield. Der var dog tale om en gin specielt udviklet til væddeløbsbanen, som ønskede at give en flaske gin til vinderne i stedet for en pokal.
Nu har Craft Gin Club - en online klub, hvor medlemmerne får tilsendt gin på uge- eller månedsbasis - taget pulsen på, hvilke af de mange gin-aromaer, briterne helst vil have i glassene.

Fra saltet karamel til banan


Klubben spurgte 3200 af sine medlemmer om deres favorit-ginsmag. Ordet var frit - dog var der en diger liste over gin-smage på det britiske marked, som deltagerne kunne gå ud fra, hvilket langt de fleste gjorde.
Ifølge undersøgelsen vandt gin med smag af saltet karamel - her satte hele 31% af deltagerne deres kryds. Dernæst kom brændenælde (16%), julebudding (15%), Yorkshire te (9%), trøfler (8%), chokolade og banan (6%) og småkager (3%).
Deltagerne blev også udspurgt om favorit-pynten på en gin and tonic. 46% tyede stadig til den klassiske britiske pynt i form af citron, lime eller agurk. Men hele 40% af de adspurgte foretrak rød grapefrugt, ligesom 90% nævnte, at de regelmæssigt eksperimenterede med utraditionel pynt som fx friske bær eller rabarber.
Der arbejdes med fadene hos det gamle whiskydestilleri The Glenturret.

Ny ejer af The GlenturretDel på Facebook

Skotlands ældste stadig fungerende destilleri, The Glenturret i Crieff, Perthshire, der blev grundlagt for 240 år siden, har fået ny ejer.
Det er spiritusfirmaet Edrington, der har valgt at sælge whiskydestilleriet, og køberen er Art & Terroir, et fransk vinfirma og distributør af fornemme vine.
I november solgte Edrington ligeledes whiskymærket Cutty Sark - også til et fransk firma, nemlig spiritusfirmaet La Martiniquaise.
Edrington ejer også det de berømte whiskymærker The Macallan og The Famous Grouse. Og de to nylige salg skyldes ifølge firmaet selv, at man fremover ønsker at koncentrere sine investeringer i netop disse to mærker.


Vil du have vores løbeseddel? Del på Facebook

Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i

vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

Nyheder fra den danske vinbrancheDel på Facebook

* Der er ingen nyheder fra vinbranchen i denne uge.


Claus Nielsen.

VinAvisens Blå BogDel på Facebook

Hver uge bringer VinAvisen et portræt af en person, der har gjort sig særligt bemærket i den danske vinbranche, og uge efter uge samler vi portrætterne på en særlig side. Nedenfor kommer denne uges portræt.

Claus Nielsen (f. 1972) voksede op i Nordsjælland som den yngste af tre brødre. Han blev rent bogstaveligt født ind i vinens verden, idet hans far, Karlin Nielsen, har grundlagt vinkæden Holte Vinlager.
I 1994 afsluttede han en uddannelse som kontorassistent og tog derefter til Veneto på et års ophold hos vinslottet Boscaini, hvor han fik en all round indsigt i vinproduktion.
Ud over at tage del i selve fremstillingen fra høst til færdig vin arbejdede han også med i laboratoriet og deltog ligeledes i kvalitetstjek af fade, propper, flasker, vine modnet på forskellige fade, osv. Udstillinger og smagninger hos vinslottets kunder indgik også i arbejdet.
Vel hjemme i Danmark igen fungerede Claus Nielsen som kørende vinsælger i familiefirmaet, indtil han i år 2000 åbnede egen butik i form af Holte Vinlagers Gentofte-afdeling.
Her er han stadig at finde - dog kun tre dage om ugen, hvorefter han overlader roret til den daglige leder, Christoffer.
Siden 2014 har han nemlig også bestredet posten som direktør for Holte Vinlager-kæden, der i dag omfatter hele seksten butikker. Arbejdet indebærer blandt andet indkøbsrejser til de store vinbranchemesser, ProWein i Düsseldorf, VinItaliy i Verona og VinExpo i Bordeaux, fast kommunikation med leverandørerne og daglig ledelse af markedsføringen.
I 2015 gennemførte han sommelieruddannelsen på Vinakademiet i Valby. Og han gjorde det sammen med sine brødre, der også arbejder i familiefirmaet. De tre søskende tog uddannelsen, da de mener, det er vigtigt at følge med og være opdateret på deres eget fagområde.
Privat bor Claus Nielsen på Frederiksberg, er gift med Lene og har to drenge på 14 og 11 år. I fritiden er han frivillig fodboldtræner i FB på femte år, og ud over fodbold omfatter fritidsinteresserne skiløb - og naturligvis vin.
Adresse: Holte Vinlager, Smakkegårdsvej 137, 2820 Gentofte, tlf.: 39 63 05 22, www.holtevinlager.dk/gentofte.
Send dit spørgsmål til info@vinavisen.dk,
og få svaret her.

Hvilke vine forfalskes mest?Del på Facebook

I sidste uge bragte vi en liste over de ti største nyheder i vinens verden i 2018. Og her nævnte vi blandt andet en række vinsvindelsager, der viser, at der langt fra er sat prop i problemet med forfalskede vine.
Nu vil Ivar Jensen gerne vide, hvilke vine, der er de mest forfalskede.
Vi har ikke svar på rede hånd, men vinsøgetjenesten Wine-Searcher har bragt en liste fra Maureen Downey. Hun er grundlægger af Chai Consulting og en af de førende specialister, når det gælder forfalskede vine. Øverst på listen, som den mest forfalskede vin, ligger Domaine de la Romanée-Conti - hvorefter følger en lang række andre berømte vine. Det er helt klart de ældre årgange af vinene, der er udsat for flest forfalskninger. Nedenfor ses top-16 listen i sin helhed.

De mest forfalskede vine


Domaine de la Romanée-Conti DRC
Henri Jayer
Domaine Dujac
Château Cheval Blanc
Petrus
Château Lafite Rothschild
Château Latour
Château Mouton Rothschild
Château Lafleur
Château Le Pin
Château Latour à Pomerol
Château Rayas
Jaboulet La Chapelle Hermitage
Sassicaia
Soldera
Bruno Giacosa Barolo


Ugens vinøse billedeDel på Facebook

Harro Hallmann har sendt os dette fine billede fra Europas stejleste vinbjerg, Bremmer Calmont i Moseldalen.
Og denne kæmpemæssige skiferskråning er virkelig stejl, nogle steder med en hældning på 60 grader. Bjerget er cirka 2 km bredt og op til 290 m højt, og det kan bestiges ad de i alt 2400 m stejle stier – hvis ikke man kan få en tur med en af de tolv små motoriserede skinnebaner, som henter folk op i markerne og druer ned til vejen ved floden.
Heroppe kan man så vandre langs terrassernes gamle støttemure og nyde den enestående udsigt med tusinder af Riesling-vinstokke og Moselflodens store sløjfe i dalens bund. Et "naturens amfiteater", som Goethe kaldte det.
På YouTube ligger der en lille film, der handler om hunden Lilo, som bestiger bjerget. Efter de alenlange sluttekster kommer der nogle fraklip. Spring bare dem over.

Send endelig billeder til os!


Hvis I tager nogle smukke, sjove eller interessante vinøse billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til mariette@tiedemann.dk.

Ugens store billedeDel på Facebook

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.

Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
.Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286 Billede 287-312
Billede 313-338 Billede 339-364 Billede 365-390 Billede 391-416
Billede 417-442 Billede 443-468 Billede 469-494 Billede 495-520



510 Her skænkes der vin fra den berømte kometårgang, 1811 (maleri, udsnit, Antonio Casanova y Estorach, ca. 1886).


Ugens smagte vineDel på Facebook

Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 11 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

VinAvisens Smagenoter

Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.

Mousserende

stjernestjernestjernestjerne

Charles Roux, Blanc de Blancs, Brut, Frankrig, lav alkohol (11,5%)

79,95 kr., pris ved 6 flasker: 70 kr., Supervin

En udmærket mousserende vin med en fin duft af hvidt brød og en fyldig og meget aromatisk smag med noter af modne sommeræbler. Boblerne forsvinder dog lidt vel hurtigt.

Hvidvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Terre di Ger, Chardonnay, Friuli, Italien, 2016, middel alkohol (13,5%)

66 kr., på tilbud i uge 2 og 3: 57 kr. ved 6 flasker, Den Gode Vino

Denne hvidvin dufter af modne abrikoser og har en tør, fyldig, let krydret og let cremet smag, der holder længe i munden. Vinen har fylde og kraft nok til lette kødretter, hvis valget skal være hvidvin.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Picton Bay, Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand, 2018, lav alkohol (12,5%)

69,95 kr., sælges i visse Meny- og Spar-butikker, Amka

Let og frisk vin med typisk Sauvignon-smag - stikkelsbær, grape, græs ... Smagen er blød og med en lille sødme. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Don David, Bodega el Esteco, Torrentés, Calchaqui Valley, Argentina, 2018, middel alkohol (14%)

99,5 kr., pris på tilbud indtil 9. januar ved 2 flasker: 49,75 kr., Irma

En interessant hvidvin på den argentinske drue Torrentés. Den har en meget aromatisk og krydret duft og druesød smag med noter af muskat, abrikos og fersken - måske lidt i retning af en vin på druen Gewurztraminer. En god oplevelse for kun 49,75 kr.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Don David, Bodega el Esteco, Chardonnay, Calchaqui Valley, Argentina, 2018, middel alkohol (14%)

99,5 kr., pris på tilbud indtil 9. januar ved 2 flasker: 49,75 kr., Irma

Til den rørende billige tilbudspris en rigtig god hvidvin. I den let cremede, ret kraftige smag noter af pære, banan og eksotiske frugter.

Rødvin

stjernestjernestjernestjernestjerneØ

Ziggurat, Tenute Lunelli, Sangiovese, Montefalco Rosso, Italien, 2016, middel alkohol (14%)

89,95 kr., Philipson Wine

Blød og lækker, økologisk rødvin med en god smag af den gode, toskanske drue Sangiovese, fin frugt og fylde, noter af vanille og en sødme, som mange vil være glade for. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet.

stjernestjernestjernestjerne

Contour, Via Vinera, Cabernet Sauvignon, Karabunar & Kilifarevo, Bulgarien, 2016, middel alkohol (13,5%)

95 kr., AM Vinimport

Let og lidt enkel rødvin med god Cabernet-smag og integrerede fadnoter. Udmærket hverdags-vin, der desværre ikke er helt billig.

stjernestjernestjernestjerne

Le Miocène, La Tour Coste, Côtes du Rhône Villages, Frankrig, 2016, middel alkohol (14%)

125 kr., pris ved 6 flasker, Vinmonopolet

En rødvin med en aromatisk og kompleks frugtduft og en dejlig krydret smag med strejf af anis. Den har også et godt tanninbid til slut. Prisen ved de 6 flasker er nok lige i overkanten.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Les Vins du Moulin, Charnay les Mâcon, Pinot Noir, Bourgogne, Frankrig, 2016, lav alkohol (13%)

149 kr., pris ved 6 flasker: 125 kr., Holte Vinlager

Denne billige Bourgogne-rødvin giver hele vejen igennem et klart og rent billede af druen Pinot Noir. Det er en let vin uden nogen dybde, men man nyder den med fornøjelse.