Aubert de Villaine (f. 1939) har mange vinøse jern i ilden, men er nok bedst kendt som medejer af det verdensberømte Bourgognehus Domaine de la Romanée-Conti, der har været i hans families eje siden 1869.
  Som ung havde han helt andre planer. Han læste litteratur og jura og tog i 1996 til New York i ni måneder, hvor han blandt andet arbejdede som journalist - og interviewede Robert Mondavi.
  Men i det lange løb blev det Bourgogne og familiens domaine, der vandt. Efter sin hjemkomst blev han lært op i marken og i vineriet af sin far, Henri de Villaine, og i 1971 blev han udnævnt til meddirektør.
  Familien Villaine deler ejerskabet af Romanée-Conti med en anden vinfamilie, Leroy, og fra 1974 til 1992 måtte Aubert de Villaine dele chefstolen med Lalou Bize-Leroy. Det samarbejde røg dog fløjten, og i dag deles han om opgaverne med Henry-Frédéric Roch, et andet medlem af Leroy-familien.
  I New York havde Aubert de Villaine mødt amerikanske Pamela, som han giftede sig med samme år, som han blev meddirektør af Romanée-Conti. Sammen med hende grundlagde han vinhuset Domaine Aubert & Pamela de Villaine i Bourgogne-appellationen Bouzeron. Fra 2001 til 2008 var han også borgmester i byen af samme navn.
  Aubert de Villaine har dog ikke holdt sig til vinfremstilling i Frankrig. I år 2000 slog han sammen med sin amerikanske svigerfamilie, Hyde, dørene op for vinhuset HDV (Hyde de Villaine), hvor han i dag bestrider jobbet som direktør.
  I 2010 blev han udnævnt til "Årets mand" af det førende britiske vinmagasin Decanter.