Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Alexander Berntsen



    Alexander Berntsen (f. 1984) er sammen med sin tvillingbror, Jonathan, kendt fra det københavnske restaurantmiljø. Allerede som 3-årige aftalte de en dag at åbne restaurant sammen - en drøm, der er blevet realiseret med restaurant Clou.
    Interessen for gastronomi går tilbage til barndomshjemmet, hvor forældrene ofte tog sønnerne med på top-restauranter i ind- og udland. Emnet vin og mad blev flittigt diskuteret, og det var derfor ikke svært for Alexander Berntsen at beslutte sig for en karriere inden for restaurantbranchen.
    Som færdiguddannet kok og tjener tog Jan Hurtigkarl ham under sine kyndige vinger i fem år. Herefter gik turen til restaurant Herman, hvor han bl.a. fik ansvaret for opbygning af vinkort og indretning af restaurant Nimb.
    I 2009 blev selvstændighedens vinger afprøvet, først med åbningen af Restaurant Berntsens Ballade - der bukkede under for finanskrisen - og dernæst i 2012 med Clou, denne gang med bror Jonathan som medejer og ansvarlig for køkkenet. Kun 13 måneder senere opnåede restauranten en stjerne i Michelin-guiden.
    Før stjernen var i hus, deltog tvillingerne i den fornemme konkurrence Copa Jerez - og vandt over internationale restauranter med både en, to og tre stjerner. Man kan læse mere om konkurrencen i VinAvisens serie af postkort.
    Siden Clous åbning har Alexander Berntsen selv importeret en del af vinene til restauranten - kvalitetsvine til ærlige priser, der nøje bliver udvalgt på hans mange ture rundt i vinens verden.
    I starten af 2014 besluttede han at hellige sig vinimporten med eget firma, GO-VIN, hvorfor han ikke længere er en del af det daglige team hos Clou.
    Sideløbende med jobbet som restauratør og importør er han også dommer i mange nationale og internationale konkurrencer.
    Med så travlt et arbejdsliv har det knebet med tid til familien, der omfatter hans forlovede og deres søn, Carl-Otto. Endnu et barn er på vej, og Alexander Berntsen har derfor ment, at tiden var moden til at sadle om og få sig et job med mere almindelige arbejdstider. Så da tilbuddet om at blive vinkonsulent i Storkøbenhavn for vinfirmaet Excellent Wine kom, sprang han til. Her kan han bevare kontakten til restaurantmiljøet og arbejde med vin samt kombinationen af vin og mad, hvilket han elsker. Excellent Wine har også overtaget GO-VINs portefølje af vine.
    Adresse: Excellent Wine, Industriparken 16, 7400 Herning, mobil: 50 28 24 10, ab@excellentwine.dk, www.excellentwine.dk.