Claus Pedersen (1972) fik som søn af en kok og hotelejer i Midtjylland sin vin- og madinteresse i en tidlig alder. Trods opvæksten i restaurationsbranchen var han dog selvstændig studieejer i musikbranchen i 10 år, før han vendte tilbage til maden og vinen.
    Claus Pedersen uddannede sig til gastronom på Hotel- og Restaurantskolens internationale linje, hvor han bl.a. tog kurser i oversøisk vin og tog sin praktik i udlandet.
    Han har siden tilbragt meget af sin kokkekarriere uden for Danmarks grænser og har bl.a. været forbi Gordon Ramseys etstjernede restaurant La Noisette i London, den etstjernede Joia i Milano samt Il Capriccio i Siena, Toscana.
    I Danmark har Claus Pedersen arbejdet på flere gode københavnske restauranter såsom Famo 51, Fischer, Aamanns og Davids Bistro. Det er dog Italien, der har ramt hans gastronomiske hjerte, og det er herfra, de importerede vine i hans firma, Azienda Vin, kommer. Det er hovedsagligt vine fra små vinbønder - bønder, som Claus Pedersen har mødt gennem sit netværk, opbygget igennem mange år i Italien.
    Vinene er naturlige, økologiske eller bare
    godt håndværk. Det er smagen, der er i højsædet hos Azienda Vin, og kan han finde en lille lokal drue, som hovedparten af de danske vin-drikkere ikke kender så godt, er lykken gjort. Vin-shoppen er en forlængelse af Aziendashop.dk, som importerer special-køkkengrej fra støvlelandet. Derudover har Claus Pedersen siden 2008, sammen med sin italienske kone, Claudia Amendola, og vinskribent Andreas Sievers, skrevet om italiensk mad og vin på hjemmesiden azienda.dk, og har leveret gastronomiske rejse-artikler til Berlingske Tidende om Italien.
    I sin travle hverdag er Claus Pedersen desuden stud.mag. i Italiensk ved Københavns Universitet.
    Adresse: Italiensk Gastronomi, Matthæusgade 48D, 2. sal, 1666 København V, tlf.: 40 59 91 50, e-mail: info@azienda.dk, http://aziendashop.dk. (Opdateret 2015).