.

VinAvisens Blå Bog
på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    David Tofterup (f. 1975) har interesseret sig for vin, siden han var otte år gammel. Mens andre børn legede med Lego, stod han i supermarkedets vinafdeling og så betaget på de fine flasker og etiketter. Og han fulgte levende med, når hans far på hjemmebane forsøgte sig med vinfremstilling på tørrede frugter.
    Efter endt vinkyperuddannelse hos Taster Wine i 1998 rejste han ud i verden for at arbejde under fremmede himmelstrøg.
    Turen gik over Spanien og Frankrig til Chile, hvor han fik job som assisterende winemaker hos førende vinhuse - heriblandt chilenske Viña Tarapaca. Efter nogle år tog han videre til Californien og til et arbejde som kældermester hos Foley Family Wines i Santa Ynez Valley.
    Ved udgangen af 2001 vendte David Tofterup tilbage til Spanien, hvor han i dag er medejer og chefvinmager hos Hammeken Cellars. Her har han blandt andet ansvaret for skabelsen af vinhusets prisvindende vine, Montgó, Flor del Montgó, Viña Altamar og Aventino.
    Den spanske forening UEC (Unión Española de Catadores) har, efter den årlige vinkonkurrence Premios Baco, udnævnt David Tofterup til årets vinmager 2015.
    Premios Baco er Spaniens ældste konkurrence inden for kvalitets-vine, og den eneste, hvor det udelukkende er vine af seneste nye årgang, der smages.
    Sideløbende med sit arbejde har David Tofterup holdt sig ajour med udviklingen og det spændende nye, der sker i vinbranchen, via en række kurser i vitikultur og ønologi ved vinuniversitetet Davis i Californien.
    Vinoplevelser hører også fritiden til, men derfor bliver der alligevel tid til at slappe af med hustruen Jennifer og deres to drenge, Adam og Parker - samt en svømmetur i Middelhavet og mountainbiking i de omkringliggende bjerge.
    Adresse: Hammeken Cellars, Calle de la Muela 16, Javea-Alicante, E-03730 Spanien, tlf.: +34 965 791 967, fax: +34 966 461 471, e-mail: david@hammekencellars.com, www.hammekencellars.com. (Opdateret 2016).