.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

    Dennis Rasmussen (f. 1971) er uddannet tjener og sommelier. I flere år arbejdede han som ufaglært bag bardisken på diskoteker og værtshuse, før han for fire år siden tog springet og kom i tjenerlære i gourmetrestauranten Le Sommelier. Og det var her, at hans interesse for vin for alvor blev skærpet.
    Næppe havde han fået eksamensbeviset i hånden, før han gik op til den eftertragtede sommelier-prøve. Han bestod første gang, og har siden da været bidt af at stille op til konkurrencer, hvilket blandt andet har udmøntet sig i en tredjeplads ved DM for sommelierer i 2004 og nu i en guldmedalje ved Det Nordiske Mesterskab 2005.
    Dennis Rasmussen er stadig ansat på Le Sommelier, og han har ikke, som så mange branchefolk i hans alder, en drøm om at åbne egen restaurant. Det ville, som han siger, resultere i en 80-timers arbejdsuge, og så ville der jo slet ikke være tid til at dyrke vinen og konkurrencerne.
    Der skal trænes meget mellem dysterne, men det får Dennis Rasmussen også rig lejlighed til på sit job, hvor han blandt andet arrangerer blindsmagninger for tjenereleverne.
    Også i fritiden smages og diskuteres der på livet løs, dog afbrudt af en hel del fysisk træning i fitness-centeret eller af en god løbetur rundt i Københavns grønne åndehuller.
    Adresse: Le Sommelier, Bredgade 63-65, 1260 København K, tlf.: 33 11 45 15, fax: 33 11 59 79, e-mail: mail@lesommelier.dk, www.lesommelier.dk.