Kenneth Helledie Quistgaard (f. 1970) er i ordets bogstaveligste forstand vokset op med stoffer. I den jyske by Aabybro drev hans forældre nemlig et større firma med metervarer af enhver art.
    Det var nærmest en selvfølge, at Kenneth Quistgaard skulle gå i forældrenes fodspor, og han kom derfor i lære i herreekviperingsafdelingen i Magasin du Nord i Aalborg. Dernæst kaldte jobbet i familievirksomheden.
    En spirende vininteresse fik den 22-årige Kenneth til at forsøge sig med en nebengeschæft ved at sælge lidt vin fra forældrenes forretning. Det blev startskuddet til et karriereskift, og i 1995 kunne han slå dørene op for sin egen forretning.
    I dag har U & Wine, hvor der frem for alt satses på italienske kvalitetsvine, tilknyttet 40 vinsælgere, der til sammen dækker hele Danmark. Og forretningen har stadigvæk vokseværk. For et par måneder siden overtog Kenneth Quistgaard firmaet Wineevent, der til næste år bliver rammen om en masse landsdækkende arrangementer lige fra vinrejser ud i det italienske til vinsmagninger med Tim Vollerslev og Anders Lund Madsen.
    Når Kenneth Quistgaard ikke er at finde i sin forretning, er han som regel i Italien på jagt efter nye producenter – eller måske i Norge, hvor hans bedre halvdel, Kjersti Wien, kommer fra. Hun må dog dele hans hjerte med et helt fodboldhold, nemlig Manchester United, som ægtefællen i snart 25 år har fulgt i med- og modgang på tv og live i England. Sejrene er sikkert blevet fejret med god italiensk vin.
    Adresse: U & Wine, Fristrupvej 1, 9440 Aabybro, tlf.: 98 24 24 01, fax: 98 24 24 03, mobil: 26 30 24 01, e-mail: direct@u-and-wine.dk, www.u-and-wine.dk.