Martin Nordkvist (f. 1975) er opvokset i Korsør, men har boet i København i næsten 20 år. Han har interesseret sig for vin og mad, lige siden han begyndte at arbejde i restaurationsbranchen i en alder af 18 år. Den professionelle tilgang til gastronomi, de uendelige muligheder for smagskombinationer og det at se glade gæster, som lige har fået en god og måske ny oplevelse, gav ham glæde og blod på tanden. Derfor blev det til mange år i branchen i København, hvor han blandt andet var restaurantchef hos Fox Kitchen på Jarmers Plads, EAT i Hovedvagtsgade og Sushitarian i Gothersgade, hvor han også har bestredet posten som øverste chef.
    Efter cirka 12 år i restaurationsbranchen ønskede Martin Nordkvist at finde ud af, om græsset var grønnere i andre brancher. Det resulterede i en uddannelse som ernæringskonsulent med speciale i vægttab, et par års arbejde som projektleder på et stort eventbureau samt udgivelse af en ungdomsroman i 2009.
    Men vinen trak for alvor. Martin Nordkvist ville arbejde med vin, og kun vin. Han startede som vinmand i Føtex, og blev efter et halvt år en del af Føtexs vinudvalg, som i den periode - foruden ham - bestod af fire varehuschefer og en distriktschef.
    Den daglige kundekontakt, og det at hjælpe folk med at vælge den rigtige vin til sagerne i indkøbskurven, var meget givende, og Martin Nordkvist var glad for den servicefunktion, han havde. Alligevel ville han gerne videre i vinens verden og tog derfor sommelieruddannelsen på Vinakademiet. Efter endt eksamen søgte han en opslået stilling som HoReCa-konsulent for København og Nordsjælland i Østjysk Vinforsyning og var heldig at få jobbet – et job, som han er meget glad for.
    Med sommelieruddannelsen i ryggen, besluttede han sig for at skrive sin første vinbog. Bogen skulle være for alle, der kan lide vin, og skulle både indeholde korte, præcise informationer om vin, vintyper og områder og enkle, gode råd om sammensætning af vin og mad. Det skulle være den håndbog, han selv manglede i de tidlige år af sin vininteresse, og rigtig, rigtig mange aftener blev brugt på at nørkle med projektet, som endte med udgivelse af bogen i 2013.
    Privat bor Martin Nordkvist i Ørestad i København sammen med sin forlovede Benjamin. I fritiden skriver han og dyrker meget motion i form af løb og styrketræning - og har for nylig til sin egen overraskelse løbet sin første halvmaraton.
    Adresse: Østjysk Vinforsyning, Navervej 21, 8382 Hinnerup, tlf.: 21 46 52 75, e-mail: mn@vinforsyning.dk, www.vinoble.dk. (Opdateret 2013).