Morten Brink Iwersen (f. 1977) er uddannet journalist og arbejder på DR Nyheder. Men når han har fri, er hans lidenskab vin. En lidenskab, der tog fart efter gymnasiet, hvor han boede i Sydfrankrig og arbejdede på flere vingårde.
    Siden da er fritiden gået med vinimport, vinforedrag, vinartikler og en vinbog, "Vinene fra Languedoc-Roussillon" (sammen med Søren Juhl, Gads Forlag 2005). Blandt andet har han anmeldt vin, restauranter og cafeer i 24timer, Nyhedsavisen og Politiken.
    I de seneste år har Morten Brink Iwersens vinøse interesse været fokuseret på det gamle danske Stevnsbær – det aromafyldte kirsebær, som frugtforskere har kaldt "Nordens Drue".
    I 2006 mødte han tilfældigt Harald Krabbe, der ejer Frederiksdal Gods på Lolland. Her gror der kirsebær på store marker, og Morten Brink Iwersen blev fascineret af de røde bær.
    Under en frokost nævnte Harald Krabbe, at han ville rykke alle kirsebærtræerne op med rode og så hvede i stedet. Men Morten Brink Iwersen protesterede vildt. Han så nogle muligheder, og sammen med Harald Krabbe og kokken Jan Friis-Mikkelsen begyndte han at eksperimentere med kirsebærrene. Efter tre år og utallige forsøg med at parre det danske bær med sydeuropæiske vintraditioner var Frederiksdal Kirsebærvin skabt.
    I dag er firmaet Frederiksdal Kirsebærvin, som han er medejer af, suverænt Danmarks største vinproducent, og vinenes kvalitet er anerkendt langt ud over Danmarks grænser.
    – Vi havde tre mål, da vi begyndte kirsebærprojektet, fortæller han. – Vi ville fremstille verdens bedste kirsebærvin. Vi ville skabe liv og aktivitet på godset, og vi ville vise dansk landbrug, at man godt kan satse på kvalitet og forarbejdning på stedet, i stedet for hovedløst at satse på bulk-produktion.
    – Det meste er faktisk allerede lykkedes, fastslår Morten Brink Iwersen.
    Adresse: Morten Brink Iwersen, Frederiksdal Kirsebærvin, Frederiksdalsvej 30, 4912 Harpelunde, info@frederiksdal.com.