Peder Rosdal (f. 1971) har taget turen fra det jyske til eget vinhus i Australien. Han er født i Århus, blev udlært som mejerist i 1992 og fik kort tid efter job hos MD Foods som fremstiller af blåskimmelost.
    En glødende interesse for vin, som Peder Rosdal havde haft, siden han var 18 år gammel, fik ham dog i 1996 til at lægge ostene på ostehylden for at gå i lære som vinhandler hos Chas. E. i Århus.
    Efter fire år i vinforretningen kriblede det i fingrene for selv at høste druer og fremstille vin. Valget faldt på Australien, hvor han fik job som medhjælper hos vinhuset Brown Brothers i staten Victoria. I kølvandet fulgte job hos andre vinhuse i andre lande - heriblandt Edmeades Estate i Californien og Bodegas Villacreces i spanske Ribera del Duero.
    Med masser af praktisk erfaring i bagagen var det tid til boglig lærdom, og det blev til en uddannelse som ønolog hos Jules Guyot instituttet ved universitetet i Dijon.
    Efter endt studie i 2002 fik Peder Rosdal arbejde som assisterende vinmager hos Domaine Laroche i Chablis.
    Kun et år senere rev han teltpælene op og flyttede til Sydney, og i 2004 købte han en vingård i det førende vinområde Heathcote i Victoria. Han døbte vingården Heathcote II, og han har siden da udvidet de oprindelige få hektar vinmark til i alt 5,5 ha med blandt andet Grenache og Tempranillo.
    Høstudbyttet er lille, da Peder Rosdal ikke vander sine vinmarker. Mængden af vin er derfor også begrænset. Men kvaliteten er i top. Herhjemme forhandles hans vine af Østjysk Vinforsyning/Vinoble.
    Adresse: Heathcote II, Cornella-Toolleen Road 290, Toolleen, Victoria, Australien, tlf.: 0061 3 5433 6292, e-mail: peder.rosdal@heathcote2.com. www.heathcote2.com. (Opdateret 2014).