.

VinAvisens Blå Bog

...Klik på knappen for at vende tilbage til Den Blå Bogs oversigtsside.
.

  Thomas Smith Knudsen (f. 1972) er vokset op i en familie, som altid holdt sine ferier i Bourgogne – og som tilmed blev medejer af det glimrende vinhus Albert Sounit i Rully. Så efter studentereksamen i Struer var det oplagt, at han drog til Kuentz-Bas i Alsace for blandt andet at lære den ædle kunst at lave herlig vin på Riesling, der stadig er hans yndlingsdrue. Det blev et år, hvor interessen for vin greb ham for alvor.
  Tilbage i Danmark blev han ansat hos Knud Kjellerup i Østjysk Vinforsyning som indkøbselev, og her fik han seks fantastiske år. – Knud var et inspirerende menneske, siger han, – og virksomhedskulturen var i særklasse.
  Efter elevtiden blev han indkøbsassistent og senere blev han ansvarlig for salget til kæden Vinoble.
  I 2000 flyttede han til Hong Kong for i tre år at arbejde hos firmaet AS Watson som indkøber for virksomhedens tolv specialbutikker samt cirka 400 supermarkeder i Hong Kong og det sydlige Kina. Det var en enorm omvæltning og udfordring. Virksomheden havde 40.000 ansatte og omsatte for 50 milliarder kr. – en helt anden kultur, men ekstremt lærerig.
  I 2003 blev Thomas Smith Knudsen spurgt, om han kunne tænke sig at flytte til Bordeauxs ældste negociant-hus, H. & O. Beyerman, for at arbejde som eksportdirektør med ansvar for Asien. Han sprang til og blev senere ansvarlig for resten af verden. I seks år rejste han hovedsageligt til Asien, hvor store dele af Bordeauxs Cru Classé ender i dag.
  I 2008 valgte han så at flytte hjem til familien i Danmark – og starte som indkøbschef hos Theis Vine, hvor han er i dag.
  Bordeaux er dog ikke helt glemt, og han nyder masser af dejlige flasker sammen men sin kæreste, Hanne Ellegaard, som selv er vinhandler. Hun ejer Ellegaards Vinkælder i Kolding – med blandt andet en unik samling af gamle vine fra Bordeaux.
  Fritiden bruger han på parrets tre sammenbragte børn, og golfkøllerne er skiftet ud med lidt ski om vinteren.
  Adresse: Theis Vine, Bredgade 23, 1260 København K, tlf.: 62 66 11 20, direkte: 31 39 12 20, e-mail: tsk@theis-vine.dk, www.theis-vine.dk. (Opdateret 2010).