Xavier Gras (f. 1977) er vokset op med mad og vin i den franske Rhône-dal, hvor hans familie har drevet en restaurant i de sidste 120 år. Alle familiemedlemmerne er uddannede kokke, men Xavier Gras havde helt andre planer, og tog i 1998 en bachelor i økonomi.
    Denne uddannelse i forening med hans store passion for vin medførte, at han i de følgende år fik arbejde som restaurantchef eller som ansvarlig for indkøb af vin og spiritus i flere af Frankrigs bedste gourmetrestauranter.
    Det var også i den forbindelse han mødte sin hustru, danske Rachel, der arbejdede som au pair for en hotelejer, og sammen med hende rejste han i 2003 med tilbage til Danmark.
    Xavier Gras kunne ikke et ord dansk og havde ikke tålmodighed til at sætte sig på skolebænken. Den eneste måde at lære sproget på var derfor hurtigst muligt at få et job. Og det fik han allerede en uge efter sin ankomst som opvasker i Aarslev Kro i Århus, hvor parret havde bosat sig.
    Men uddannelsen og evnerne skulle udnyttes, og tre måneder senere overtalte han Peter Jensen, der driver Vinspecialisten på Viborgvej i Århus, til at tage ham ind som førstemand.
    Det blev startskuddet til Xavier Gras’s karriere hos H.J. Hansen, der ejer kæden af de i dag mere end 50 Vinspecialist-butikker rundt om i landet.
    Der blev snart lagt mærke til Xavier Gras, der var med til at gøre Århus-butikken til en af de største i kæden, og i 2010 blev han tilbudt jobbet med at udvikle nye forretninger for H.J. Hansen - hvilket han gjorde med stor succes.
    I 2012 fik han så sit nuværende topjob som salgschef for vinfirmaets Horeca-afdeling.
    Den fritid, der er til overs, går med familiehygge med Rachel og børnene, Etienne og Callista.
    Adresse: H.J. Hansen, Østbanegade 3, 2100 København Ø, tlf.: 35 42 43 11, mobil: 20 40 49 70, e-mail: xag@hjhansen.dk, www.hjhansen-vin.dk.