W

Wildbacher, blå drue, der stammer fra Steiermark i Østrig og dyrkes i Trevisoprovinsen, Veneto.
Vinen er fyldig, frugtrig og frisk, men samtidig rund og karakterfuld.

Z

Zagarese, ældre navn for druen Primitivo og for en rød dessertvin,
der fremstilles af denne drue i den sydligste del af Apulien.

Zagarolo, hvid DOC-vin fra Latium af druerne Malvasia og Trebbiano samt Bellone og Bonvino. Tør allroundvin og en god Frascati-look-alike. Findes også som amabile, halvsød, og i en rød udgave på basis af Cesanese- og Bonvino Rosso-druer. Må betegnes superiore, når alkoholstyrken er mindst 12,5%.

Zibibbo, Moscatodrue-type, nærmere betegnet Moscato d’Alessandria, som produceres på Sicilien og i særdeleshed i Pantelleria. Druen findes også i Calabrien og Molise. Giver fyldige, alkoholrige, ravfarvede vine, som regel søde. Findes også som tør hvidvin med et markeret aromatisk præg. Zibibbo anvendes også – og især – som en spisedrue. Lokalt på Sicilien og i Syditalien bruges ordet zibibbo tit som synonym for rosin.

Zuccheri, druesukker.

Zuccheraggio, chaptalisering, tilsætning af sukker til mosten for at hæve alkohol-procenten. Ikke tilladt i Italien.