Christopher Rawson Penfold (1811-1870) blev født i byen Steyning i det britiske Sussex som søn af den lokale præst. At følge i faderens fodspor overlod han til nogle af sine ti søskende - selv ville han være læge, og efter endte studier fik han fast arbejde som praktiserende læge i Brighton.
    I 1835 giftede han sig med den kun 15-årige Mary Holt, og sammen fik de datteren Georgina. Nu kunne han jo have levet et godt og trygt liv som læge i England, men Christopher Rawson Penfold havde andre planer. Sammen med kone og barn immigrerede han til Australien og ankom til det fjerne land i 1844.
    Her købte han et stykke jord lidt uden for Adelaide i South Australia, hvor han plantede korn og opførte Magill Estate.
    Med sig på den lange rejse til søs havde han haft adskillige stiklinger fra sydfranske Grenache-vinplanter, som han havde plejet og passet undervejs, indtil han kunne plante dem i den australske muld. Målet var at fremstille vin, som han kunne bruge som medicin i sin nye australske lægepraksis.
    Christopher Rawson Penfold var nemlig overbevist om, at vin var et glimrende middel mod adskillige sygdomme og især mod blodmangel. Men da "medicinen" også smagte godt, blev den snart efterspurgt som rent nydelsesmiddel.
    Vinmarksarealet blev støt udvidet, og nye druer kom til, og der blev lavet både rødvin, hvidvin og søde vine. I 1870, hvor Christopher Rawson Penfold døde, fremstillede familien Penfold en tredjedel af al den vin, der blev lavet i South Australia.
    Mary Penfold fortsatte med at fremstille vin sammen med sin svigersøn, Thomas Francis Hyland, til sin død i 1896.
    I dag er Penfolds Australiens mest berømte vinhus, som fremstiller landets absolut dyreste vin, Penfolds Grange.
    Man kan stadig besøge Christopher Rawson Penfolds første ejendom, hvor der hænger dette billede af grundlæggeren.