Denis Dubourdieu (1949-2016) var både videnskabsmand, vinmager og medejer af Bordeaux-slottene Château Reynon , Château Doisy Daëne, Château Cantegril, Château Haura og Clos Floridène.
    Og hans rødder i Bordeaux stak dybt, idet både hans far og bedstefar var vinproducenter i det berømte franske vindistrikt. Begge fremstillede udelukkende hvidvin, og det var da også hvidvin, der blev Denis Dubourdieus store speciale.
    Han var uddannet inden for landbrugsvidenskab og var siden 1987 professor i ønologi på universitetet i Bordeaux.
    Han var desuden direktør for Les Sciences de la Vigne et du Vin de l'Université de Bordeaux - et forskningscenter, hvor specialister i forskellige områder af landbrugsvidenskaben samarbejder for at kunne formidle ny viden inden for vindyrkning, teknologi osv. til de franske vinproducenter.
    Og så tilbage til hvidvinen, for Denis Dubourdieu var i høj grad med til at ændre det dårlige image, hvidvinene fra Bordeaux havde i 1960’erne. Dengang var vinene stadig relativt søde og af en kvalitet, der ikke var værd at skrive hjem om.
    Med udgangspunkt i hans forskning og rådgivning omkring gærtyper, vinfremstilling og fadmodning af hvidvine begyndte stadig flere vinproducenter i Bordeaux at fremstille tørre hvidvine af god kvalitet.
    Denis Dubourdieu er da også blevet kaldt for "de hvide Bordeaux-vines fader".
    Ud over sit universtitetsarbejde var han også vinkonsulent for flere vinslotte i Bordeaux - heriblandt det berømte Bordeaux-slot Cheval Blanc - samt for en række vinhuse uden for Frankrigs grænser.
    Og så arbejdede han med som vinmager i flere af de vinslotte, han er medejer af.
    Denis Dubourdieu efterlod sin hustru Florence og deres to sønner, Jean-Jacques og Fabrice, der i dag begge arbejder med i familievirksomheden. (Opdateret 2019).