Miguel A. Torres (f. 1941) var ikke i tvivl, dengang han skulle vælge sig en levevej. Han ville være vinmager, som den fædrene side af familien havde været det i de sidste 300 år i den spanske vinregion Penedès.
    Først studerede han kemi ved universitetet i Barcelona og derefter gik turen til ønologistudier ved universitetet i Dijon.
    I 1966 vendte han tilbage til Penedès og overtog roret efter sin far i familiens vinhus Torres. Vinhuset var allerede da internationalt anerkendt, men det blev Miguel Torres, som i dag både står for vinfremstillingen og for markedsføringen, der for alvor gjorde vinhuset til et af verdens mest berømte.
    Et af de store skridt på vejen mod berømmelsens tinder blev taget i 1979, da det franske blad Gault-Millau afholdt en såkaldt vinolympiade i Paris. Her mødte Miguel Torres op med sin rødvin Gran Coronas Black Label årgang 1970, som han havde fremstillet på Cabernet Sauvignon. Vinen vandt over en jævnaldrende flaske Château Latour. Det var dengang, hvor de fleste franskmænd hverken kendte den spanske vin eller vindistriktet, hvor den kom fra.
    1979 var også året, hvor Miguel Torres udvidede firmaet med opførelsen af et vinhus i Central Valley i Chile.
    Den evigt eksperimenterende vinproducent har desuden ført an inden for mange fornyelser i den spanske vinindustri. Det er blandt andet ham, der indførte kold-gæringen i Spanien – den teknik, der i dag bringer frugt og friskhed til mange af landets bedste vine.
    Adresse: Miguel Torres, M. Torros 6, E-08720 Vilafranca del Penedès, Spanien, tlf.: 00 34 93 81 774 00, fax.: 00 34 93 81 774 44, www.torres.es.