Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 01. 2013




Nyheder i uge 1, 2013

Følg os på Facebook


Et år med udfordringer
I en julehilsen skriver en vinimportør, at hans forventninger om et 2012 med udfordringer holdt stik. – Krisen har bestemt ikke sluppet sit jerngreb, skriver han. – Den sætter fortsat et negativt præg på lysten til at spendere både hos virksomheder og private. Der skal kæmpes hårdere for hver eneste flaske, der sælges.
To andre vinimportører synes imidlertid ikke at være enige. De melder, at de har haft det bedste år til dato og fornemmer en gryende optimisme og lyst til at spendere en smule mere på noget af det, der gør livet lidt sjovere. – Men, skriver den ene, – der skal arbejdes hårdt for salget, og intet kommer af sig selv (på nær lommeuld).

Et kig i krystalkuglen
Den første vinimportør skriver også, at krisen har resulteret i nogle attraktive muligheder for at gøre ekstra gode køb, idet flere udenlandske leverandører af vin har ønsket at realisere lagre for at forbedre deres likviditet.
– Men, tilføjer han, – kigger vi i krystalkuglen, er der ingen tvivl om, at årets lille vinhøst vil sætte et voldsomt pres på priserne hos mange producenter.
Der kan med andre ord siges for og imod. Det gik ikke så godt i 2012, eller det var "det bedste år til dato". Og under alle omstændigheder skal der "arbejdes hårdt for salget".
Det er altid interessant at tage temperaturen på den danske vinbranche, og her på VinAvisen er vi meget åbne for at høre fra andre vinimportører – både om året, der gik, og om forhåbningerne til det nye år. Skriv meget gerne til info@vinavisen.dk.




.


Vin mod depression - hos kvinder
Depression er den mest udbredte sindslidelse i verden. Men nu tyder en ny spansk undersøgelse på, at et par glas vin om dagen nedsætter risikoen betydeligt for at få en depression.
Forskere fra universitetet i Navarra har fulgt 13.619 spanske mænd og kvinder omkring 40 år over en længere årrække. Ingen af dem havde tidligere lidt af depression, og alle gjorde de nøje rede for deres alkoholvaner. De fleste af forsøgspersonerne drak vin.
Resultatet viste, at de kvinder, der havde et moderat vinforbrug på et til to glas om dagen, havde hele 38% mindre risiko for at få en depression end afholdskvinderne. Mærkeligt nok gjaldt dette ikke for mændene - her var der ingen reduceret risiko ved et moderat alkoholforbrug.
Man kan læse den fulde beskrivelse af undersøgelsen og resultatet i BMC Public Health.



Penfolds Grange samling til salg
Det australske vinhus Penfolds i Adelaide fremstiller kultvinen Penfolds Grange, der med en pris på det, som svarer til cirka 5000 kr., er Australiens dyreste vin.
Nu sætter vinhuset en helt særlig luksus-samling af dets vine til salg. "Penfolds Collection", som samlingen er døbt, består af en flaske af samtlige årgange af Grange til og med årgang 2006 - i alt 55 flasker, da første årgang var 1951. Flaskerne er alle signerede af en af Penfolds chefvinmagere - nuværende som tidligere.
Med i købet får køberen også et større antal magnumflasker med blandt andet to meget sjældne Penfolds-vine, Bin 60A 2004 og Bin 620 2008 Coonawarra Cabernet Sauvignon / Shiraz.

Vine for 11 mio. Kr.
Køberen vil desuden i de næste ti år hvert år få tilsendt 12 flasker fornem vin fra det australske vinhus. Og det slutter ikke her. Vedkommende vil nemlig også få to flybilletter til Adelaide med et luksusophold på to dage inklusiv en rundvisning med smagning hos Penfolds.
Hele herligheden bliver nu sat til salg hos vinforretningen Hedonism Wines i London for den nette sum af 1,2 millioner pund (cirka 11 mio. kr.).


Endnu to indlæg om stjerner og point
I sidste uge bragte vi resultatet af vores rundspørge om læsernes forhold til karaktergivning af vine. Vi bragte også nogle af de mange gode kommentarer og input, som vi modtog.
Vi fik yderligere to længere indlæg, begge fra læsere i vinbranchen. De kommer her i uddrag:

Kan ikke bruge Parkers point
Kim Thygesen, der er sommelier i Restaurant Mellemrum, skriver til os, at 100 point-systemet er fuldstændig ligegyldigt for ham:
– Jeg bruger det ikke og har heller aldrig gjort det. Der er mange vinkonsulenter, som kommer til mig og siger, at "den her vin har fået 94 point af Parker". Dér står jeg som regel helt af.
Mange af de vine, som Parker vurderer og giver høje point, er kraftige vine med masser af fad - vine, som jeg ikke er særlig pjattet med. Panelsmagninger, hvor flere mennesker med forskellige smagsløg smager vinene, er derimod noget, Kim Thygesen kan bruge. Han mener tillige, at vine, der skal bedømmes, bør smages blindt:
– Så kommer der som regel ærlige kommentarer, hvor holdninger om prisen, vinhuset eller importøren ikke spiller ind. Bagefter kan man så vurdere, om pris og kvalitet hænger sammen.

Der er ikke sket en prop
Per-Henrik Goosmann, der er fjerde generation i vinforretningen Goosmann Vin, har med sin baggrund som journalist længe undret sig over, at der stort set ikke er sket en prop, siden hans fars glansdage i vinbranchen.
Han mangler gennemsigtighed i anmelderiet og skriver, at man i hans vinfirma "er vendt tilbage til gamle dyder, hvor anmelderne kan rende os …".
– Vi har skabt vores eget kodeks ved at nedsætte et smagepanel bestående af en konkurrent i branchen, en kemiingeniør med hang til Bourgogne, en ukendt ny kunde blandt vores Facebook-venner, en ung, entusiastisk og nysgerrig kommende vinelsker og en særdeles krakilsk pris-og-kvalitets-fokuseret kunde.
– Det bliver til fire seancer om året, hvor "kunden" har ordet og fortæller om sine oplevelser og ikke gengiver, hvad der stod i avisen forleden om de vine, alle lige pludselig skal drikke.

Ros fra en vinhandler
Til beroligelse for os her på VinAvisen har Per-Henrik Goosmann dog også sendt nogle rosende ord, som vi let rødmende tillader os at viderebringe:
– Tak for jeres dedikation til at formidle om vinens verden og en stor tak for at gøre det på en god og vedkommende måde, så de, det hele i virkeligheden handler om – nemlig forbrugerne – kan være med i bussen.
– Netop at tage spørgsmålet om point og stjerner op er et godt bevis på jeres integritet som formidlere.






De 10 største nyheder
i vinens verden i 2012
I det forgangne år har
VinAvisen bragt flere hundrede nyheder fra vinens verden. Hvis vi nu skal nævne de ti væsentligste begivenheder og trends, som vi har behandlet i 2012, må det blive disse her:

1. Endelig økologisk vin
I EU nåede man langt om længe til enighed om en række regler for betegnelsen "økologisk vin". Det har medført, at vinproducenterne i medlemslandene fra og med årgang 2012 kan skrive de to små ord på etiketten i stedet for det lange "vin fremstillet på økologisk dyrkede druer".


2. Stadig flere slotte i asiatisk eje
Mere end tyve franske vinslotte og vinhuse er i dag ejet af asiatere, og i 2012 kunne vi med stadig kortere mellemrum fortælle om nye handler, der blev indgået. Blandt de slotte, der sidste år blev solgt til asiatere, hører Château La Patache i Pomerol, Château Grand Mouëys i Entre-deux-Mers, Château Bellefont-Belcier i Saint Émilion, Château Lucas i Côtes de Castillon og Château de Gevrey-Chambertin i Côte de Nuits.

3. Rekord lille druehøst
Ikke siden 1975 har druehøsten på verdensplan været så lille som i 2012 - hvilket ikke mindst skyldes, at stort set samtlige lande i Europa har haft en reduceret høst. Årets globale druehøst lå på 248,2 millioner hektoliter mod 264,2 mio. hl i 2011.

4. Bourgogne, ny favorit
Kineserne valgte i stigende grad at bruge pengene på ædle bourgogne-vine frem for vinene fra Bordeaux. Også vinene fra Rhône, Napa, Australien og Chile tiltrak stadig flere asiatere. I Bordeaux har vinslottene år efter år ladet priserne stige på deres nye årgange, og selv de rigeste kinesere mener nu, at de fornemme Bordeaux’er kan betales for dyrt.

5. Skruelåg på bobler
Verdens første skruelåg til mousserende vin, Viiva, kom til verden i Australien – hvilket er oplagt, eftersom 90% af de australske vine har skruelåg. Det er skruelågs-producenten Guala Closures Australia, der har kreeret det nye låg i samarbejde med det australske vinhus De Bortoli Wines.

6. Vinsvindel i stor stil
Året var præget af adskillige vinsvindel-sager - to af dem tiltrak sig særlig opmærksomhed:
I vinsamleren og rigmanden Rudy Kurniawans hjem i Los Angeles fandt man adskillige beviser på svindel i den helt store stil. Her var stempler med årstal og navne på diverse vinslotte, stabler af trykte etiketter med berømte vinnavne og et større antal flasker, der kun manglede de sidste detaljer for at være forfalskninger af den ægte vare.
Og så kom det for dagens lys, at Bourgognes tredje største négociant, Labouré-Roi, mellem 2005 og 2009 havde solgt 2 millioner flasker forfalsket vin.

7. Vin og helbred
Forskere rundt om i verden kom også i 2012 med spændende nyt, når det gælder vins godgørende egenskaber. Her er et udpluk af forskningsresultaterne:
* Kvinder, der har et moderat alkoholforbrug, har hele 52% mindre risiko for at få leddegigt end afholdskvinder.
* Et moderat forbrug af vin og anden alkohol reducerer risikoen for diabetes 2 hos mænd med 13% og hos kvinder med 20%.
* Kvinder, der har et moderat forbrug af vin, har mellem 17% og 21% lavere risiko for at få et slagtilfælde end afholdskvinder.

8. Oversvømmet vin
Naturen spillede med musklerne og skabte især oversvømmelser af format rundt om i verden.
* I det australske vindistrikt Riverina fik kraftige regnskyl vandstanden til at stige i floderne, så vinmarker stod i vand op til en meters højde. Omkring 30.000 tons druer gik tabt.
* I Bordeaux faldt der hele 223% mere regn i april end gennemsnittet for denne måned med oversvømmelser i Castillon og Saint Émilion til følge.
* I efteråret gik det slemt ud over Norditalien, hvor adskillige vinmarker blev oversvømmet i Maremma-området.
* Og så væltede vandmasserne ind over Manhattan skubbet frem af den tropiske storm Sandy. Flere af byens mange vinforretninger og restauranter blev oversvømmet.

9. Druernes vugge fundet
Forskerne har længe forsøgt at finde ud af, hvor vilde druesorter var forfædre til vor tids ædelsorter. I 2012 blev det afsløret, at det sydøstlige Anatolien i den asiatiske del af Tyrkiet må være det første sted, hvor man dyrkede vin. Beviserne var rester af vinsten fundet i flere tusinde år gamle kar.

10. Hollande, vinens ven
Frankrig fik en ny præsident, François Hollande, der i modsætning til forgængeren, Nicolas Sarkozy, kan lide vin. Og det varsler bedre tider for den franske vinindustri. Hollande har allerede bebudet, at han vil søsætte en større markedsføringskampagne for at fremme salget af fransk vin i Kina.






Rekord-auktion i London
I uge 48 fortalte vi om de flere tusinde flasker vin og især spiritus, som den legendariske restaurant La Tour d’Argent i Paris havde valgt at sælge på en auktion hos Christie’s i London.
Nu har sidste hammerslag lydt, og den to dage lange auktion, der også omfattede to private vinsamlinger, gik over al forventning. I alt blev der solgt vine og spiritus for 4,2 millioner pund (cirka 38,5 mio. kr.), hvilket er en rekord, når det gælder vinauktioner i London.
Asiatiske vinsamlere og vinhandlere var rigt repræsenteret, og de var i høj grad årsag til, at flaskerne blev budt op langt over vurderingerne.

Fem gange vurderingen
Højdepunktet blandt de i alt 1470 partier var en flaske Vieux Cognac Grand fine Champagne "Clos de Griffier" Café Anglais 1788 fra Tour d’Argent. Den var vurderet til 4000 pund (cirka 36.824 kr.), men gik for hele 17.825 pund (cirka 163.000 kr.).
En flaske Domaine de la Romanée-Conti Marc de Bourgogne 1929 blev solgt for 2530 pund (cirka 23.000 kr.), hvilket var fem gang mere end den højeste vurdering.
Auktionen bød også på et parti bestående af seks magnumflasker Graham’s portvin 1897, som i tidernes morgen er blevet tappet på flasker specielt til La Tour d’Argent. Disse sjældne flasker gik for i alt 9200 pund (cirka 84.000 kr.).
Derudover blev 12 flasker Château Cheval-Blanc 1947 solgt for 126.000 pund (cirka 1,2 mio. kr.) - det højeste hammerslag nogensinde for 12 flasker vin af almindelig størrelse hos Christie’s i London.




I et rum fyldt med koncentration og indpakkede flasker blev det afgjort, hvilke vine på svampe-resistente druer der var de bedste.

En lidt speciel konkurrence
Der findes særlige konkurrencer for mousserende vine, søde vine, økologiske vine og for vine udelukkende på Chardonnay eller Pinot Noir.
Men der findes også en konkurrence for vine fremstillet på svampe-resistente druer. Den arrangeres af PIWI International - en forening til fremme af disse druer, som udvikles specielt til at kunne modstå diverse svampesygdomme. Det er hvidvinsdruer som Cabernet Blanc og Souvignier Gris og rødvinsdruer som Chambourcin og Regent - druer, som de færreste sikkert kender, men som er til stor gavn især i europæiske lande med et fugtigt klima. Det er også druer, som har deres helt egne karakteristika og smagsnuancer.

Dansk topplacering
Den nyeste udgave af konkurrencen PIWI Wine Award blev afholdt i december i den tyske by Bad Dürkheim med deltagelse af 239 vine fra otte forskellige lande. Et dommerpanel bestående af tyve garvede vinsmagere blindsmagte sig gennem alle vinene og bedømte dem inden for diverse kategorier.
De aller bedste vine blev præmieret med Store Guldmedaljer. Dem blev der uddelt 15 af - og hele to af dem gik til den danske vinproducent Skærsøgaard Vin for rødvinen Léon Millot 2010 og den røde mousserende vin Don’s Red Halvtør. Vi har smagt sidstnævnte, som vi har givet flotte stjerner. Se længere nede på siden.
Ud over de Store Guldmedaljer blev der uddelt 47 almindelige guldmedaljer og 94 sølvmedaljer - hvoraf fire medaljer af sølv også gik til vine fra den danske vingård.
Listen over samtlige vindervine kan ses på PIWI Internationals hjemmeside.






Ny skat på den "usunde" vin
Det er kun et år siden, der kom en markant stigning i afgifterne på vin, men allerede nu, den 1. januar, kommer der endnu en. Skat tillader sig oven i købet at kalde den en "afgiftsstigning på usunde fødevarer".
Men vin er ikke en usund fødevare, snarere tværtimod. Talrige videnskabelige rapporter har fastslået, at et glas vin til den daglige mad fremmer sundheden og får folk til at leve længere.
Jo, der er nogle mennesker, som er genetisk disponerede for at drikke for meget, men de holder ikke op med at drikke umådeholdent, fordi der lægges en ekstra afgift på. De bør hjælpes på anden vis.
Skat og regering bør indrømme, at de i dette tilfælde ikke tænker på befolkningens sundhed men bare vil have flere penge i statskassen.

Ekstra skat på luft
Den nye stigning i afgifterne er aftalt mellem regeringen, Venstre og Konservative, og den træder i kraft nu på tirsdag.
Afgiften pr. liter bordvin (6-15%) er i dag 10,62 kr.; den vil stige med 3,63% til 11,01 kr.
Om to år, den 1. januar 2015, vil den yderligere stige til 11,61 kr., og i 2018 vil den være 12,25 kr.
Bemærk, at der er tale om prisen pr. liter. Afgiften på en flaske 75 cl vin vil stige til 8,26 kr.
Afgiften pr. liter mousserende vin er i dag 13,68 kr.; den vil også stige med 3,63% til 14,18 kr.
Om to år vil den stige til 14,96 kr., og i 2018 vil den være 15,78 kr.
Jo, i Danmark er der virkelig ekstra skat på luft. Foreløbig dog kun, hvis luften er spærret inde i en flaske med boblevin.




Fra taileren til filmen Les Terroiristes du Languedoc.

Ny film om Languedoc-Roussillon
Der er blevet lavet film om flere berømte vindistrikter - og film, der skildrer excentriske vinproducenter.
Nu kommer der - d. 27. januar - en dokumentarfilm om det store franske vinområde Languedoc-Roussillon.
Filmens titel er Les Terroiristes du Languedoc, og instruktøren er amerikaneren Ken Payton, der har lavet flere vinøse film.
Optagelserne har fundet sted dels i maj måned, hvor knopperne på vinstokkene folder sig ud, dels under høsten i september. Man følger 12 vinproducenter og får derigennem et indblik i de forskellige terroirer, vindyrknings- og vinfremstillingsmetoder og de ofte barske økonomiske realiteter, der ligger bag det at lave vin i Languedoc-Roussillon.

Underholdning og information
Fem af de producenter, man følger, kommer udefra - blandt andet fra USA, Australien og Storbritannien, hvilket giver en noget anderledes indgangsvinkel til det at fremstille vin i det franske vinområde.
Filmens vigtigste mål er at underholde og samtidig informere om den kreativitet og innovation, der lægges for dagen blandt vinproducenterne i Languedoc-Roussillon.
På et tidspunkt vil man også kunne få filmen på DVD, men indtil da må man nøjes med at se traileren ved at klikke her.

    --,,,,,,,,,,,--,
    Den danske vinbranche
    * Der er ingen nyheder i den danske vinbrance i denne uge.


Til_37/09





    Vil du have vores løbeseddel?
    Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
    vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
    pr. e-mail hver uge. Klik her!
    Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
    vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.



    Ugens vinøse billede
    Carsten Pedersen har sendt os dette billede af en drueklase i knop, som han tog for et stykke tid siden på en rejse i Sydafrika.
    Vi siger tak for et meget illustrativt billede, der fortæller, at en drueklase starter sit liv ved at vende opad. Først når druerne begynder at tynge, vender den snuden den anden vej.

    Hvem kommer med det næste billede til os?
    Alle er fortsat velkomne til at sende os vinøse billeder. I får ikke nogen præmie, og I får heller ikke billeder retur, så det er bedst, hvis I sender billederne digitalt i en nogenlunde god opløsning til anker@vinavisen.dk.





Ugens STORE billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.
Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@vinavisen.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
.Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208

...............................
    .....................
    205 Udsigten fra Fattoria di Fugnano i Toscana over mod byen San Gimignano med de middelalderlige tårne (foto © Frank Lindgaard Larsen).
    ..............................




.



Klik på stjerne-oblaten, og få den i stor størrelse.

    VinAvisen finder de gode vine!
    I den forløbne uge har vores smagepanel smagt i alt 22 vine. Af disse vine var der 14, som fik mere end to stjerner, idet de alle opnåede de maksimale fem stjerner.
    I alt blev det til 70 stjerner og i gennemsnit 3,2 stjerner til alle de smagte vine inkl. de otte, vi ikke gav stjerner, og som derfor ikke er beskrevet her. En forklaring på hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

    Søg på vinene!
    Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
    Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.


    ,,,,,,,,,,
    Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.
    ,,,,,

Mousserende


Don's Red Halvtør, Skærsøgaard Vin, Regent, Danmark, 2009, lav alkohol (12%)
395 kr., Skærsøgaard Vin
Denne fortræffelige mousserende vin, der er fremstillet på druen Regent, har en dyb rød farve og en dejlig koncentreret duft af kirsebær og solbær. Et brus af meget fine små bobler fylder munden og afgiver en vidunderlig frugtrig smag, intens og med en let sødme. Eftersmagen slutter med et lille bittert bid, der gør vinen velegnet til mad. Prøv den fx som aperitif til små canapéer med paté eller til en let cremet og ikke for sød dessert. Vinen kan også fås hos H.J. Hansen Vin.


Cuvée Comte de Marne, Brut, Charles Mignon, Champagne Grand Cru, Frankrig, lav alkohol (12%)
499,75 kr., på tilbud året ud: 249,75 kr., Skjold Burne
En sky af næsten mikroskopiske bobler stiger op igennem glasset med denne fornemme og meget charmerende Grand Cru champagne. Den har en liflig duft og en herlig, blød og lækker smag med noter af mandarin og honning.

Hvidvin


Rafale, Muscat, Vin de Pais d'Oc, Frankrig, 2011, lav alkohol (13%)
41,75 kr., Køge Vinhandel
En dejlig hvidvin med en fin aromatisk duft og en tør let krydret smag med sarte noter af honning til slut. En rigtig god vin til prisen.


Vieilles Vignes, Domaine Jean-Marc Bernhard, Riesling, Alsace, Frankrig, 2011, lav alkohol (13%)
85 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company
Lækker hvidvin med fin balance mellem fylde og frugt, sødme og syre, krydderi og klasse.


Les Morizottes, Marie-Pierre Manciat, Chardonnay, Mâcon, Frankrig, 2011, lav alkohol (12,5%)
85 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company
Liflig hvidvin med et fint billede af den gode Chardonnay-drue. Den har en lille fedme og noter af fersken og en anelse citrus.


Weingüter Wegeler, Riesling, Mosel Qualitätswein Trocken, Tyskland, 2011, lav alkohol (12%)
99,95 kr., pris ved 12 flasker, Philipson Wine
Der er en næsten mousserende smag i denne meget livlige og lækre hvidvin med fint krydderi. Flasken har skruelåg.


Örökke, St.Andrea, Egri Fehér, Ungarn, 2008, middel alkohol (14%)
145 kr., Laszlo's Vin
Liflig hvidvin på en interessant blanding af druerne Chardonnay, Olasrizling, Sauvignon Blanc og Szürkebarát. Den har en aromatisk duft og en frisk druesmag med en lille fedme og mineralske noter. Lang eftersmag.

Rødvin


Venta Real, Reserva, Tempranillo, Valdepeñas, Spanien, 2007, lav alkohol (13%)
69,75 kr., på tilbud i januar: 59,75 kr., pris ved 6 flasker: 49,75 kr., Skjold Burne
Denne fem år gamle rødvin fra det lille distrikt Valdepeñas midt i Spanien er et fund til tilbudsprisen og et kup til prisen ved seks flasker. Den har en harmonisk og elegant, ikke for bamset smag med god frugt og noter af mørke bær, kirsebær, chokolade, kaffe og fad.


Château la Bastide, Corbières, Frankrig, 2010, lav alkohol (13%)
69,95 kr., pris ved 6 flasker, Erik Sørensen Vin
Vellavet rødvin med god, saftig frugtfylde og markant krydderi - alle de vilde krydderurter i Corbières bakker.


Callia Magna, Bodegas Callia, Shiraz, Valle de Tulum, Argentina, 2010, middel alkohol (13,5%)
99 kr., pris ved 6 flasker: 75 kr., Holte Vinlager
Denne rødvin er en udpræget madvin med dens fyldige frugt og krydderi - lidt i retning af hyben, lød det fra smagepanelet.


Pago de Sangara, Bodegas García Figuero, Tempranillo, Ribera del Duero, Spanien, 2007, middel alkohol (14%)
112 kr., Nordic Wine Imports
Fem år gammel, moden og meget lækker rødvin. Den har stadig en ren, fyldig og frisk frugt, men dertil mange facetter - mørke bær, vanille ... Den skal drikkes nu.


La Ciaude, Domaine Anne Gros / Jean-Paul Tollot, Minervois, Frankrig, 2010, høj alkohol (14,5%)
144,95 kr., Theis Vine
Prægtig koncentreret rødvin på druerne Carignan, Grenache og Syrah med en dyb, tæt farve og en krydret duft med noter lidt i retning af kanel og nelliker. Vinen har en blød frugtsmag med diskrete fadtoner og en fin syre, der gør den oplagt til mad.


Vigna Misciano, Borgo Scopeto, Chianti Classico Riserva, Italien, 2007, middel alkohol (13,5%)
239 kr., på tilbud indtil 31. januar: 119,50 kr., Vinoble
Fyldig og blød rødvin, fem år gammel og helt på toppen. Den er i fin balance med noter af kirsebær og en diskret fadlagring. Lang eftersmag.


Rio Cassero, Sangiovese, Brunello di Montalcino, Italien, 2007, middel alkohol (13,5%)
285 kr., på tilbud indtil 31. januar: 149 kr., Vinoble
Fem år gammel Brunello, der bør drikkes nu. Men den har en blød og dejlig smag. Den femte stjerne gælder tilbudsprisen, der nok må betragtes som den rigtige.





...... ..........
Søg i 500 tidligere VinAviser:


...... ............
Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: www.vinavisen.dk. Vore beskrivelser af smagte vine med tilhørende stjerner kan dog frit citeres i alle medier, blot kilden angives.