Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 9, 2018



Penfolds flagskib, Grange, er Australiens dyreste rødvin.

Kampen om Ben Fu

Australsk vin nyder stor succes i Kina i disse år, og det er ikke mindst førende vinhuse som Penfolds, der har banet vejen.

Den kinesiske omskrivning af Penfolds er Ben Fu - hvilket betyder ”på vej mod rigdom”. Sådan er det med kinesisk, hvor ord ofte har en betydning ud over den almindelige oversættelse.
Treasury Wine Estate (TWE), der ejer Penfolds, har solgt vinhusets vine på kinesisk jord i mere end 25 år og har selvfølgelig varemærkebeskyttet såvel mærket Penfolds som Ben Fu.
Nu har TWE lagt sag an mod Rush Rich Winery i South Australia, der ligeledes har frigivet rødvin til salg i Kina med navnet Ben Fu.
Og ikke nok med det - Rush Rich lægger sig også tæt op af vinene fra Penfolds, når det gælder udseende med den røde kapsel og den røde skrift på etiketterne.

Rush Rich forsvarer sig


Med hensyn til navnet forsvarer Rush Rich sig med, at Ben Fu direkte oversat til engelsk - altså ikke omskrevet - betyder ”to rush” (at skynde sig). Ordet ”rush” skulle dermed retfærdiggøre vinhusets brug af navnet.
Men den går nok ikke, da Rush Rich - så vidt vides - ikke er kommet TWE i forkøbet med en varemærkeregistrering på navnet i Kina.
TWE kom selv i klemme, da firmaet i sin tid lancerede Penfolds som Ben Fu på det kinesiske marked. Det viste sig nemlig, at en kineser, Li Chen, allerede havde varemærkebeskyttet navnet, og han valgte at lægge sag an mod det australske firma.
Det hele endte dog med, at TWE efter adskillige års retssager fik medhold, da Li Chen ikke kunne bevise, at han på noget tidspunkt havde brugt navnet Ben Fu kommercielt.
TWE skyndte sig derefter at varemærkeregistrere navnet.


Til Quinta do Ataíde i Vilarica-dalen hører Portugals største økologisk dyrkede vinmark. Bagest i billedet ses den gamle, hvidkalkede vingård.

Symington investerer 37 mio. i nyt vineri

De fleste forbinder nok udelukkende Symington Family Estates i Portugal med portvin. Og det familieejede firma er da også verdens største portvinsproducent.
Men Symington fremstiller også bordvine, Douro DOC, og ejer flere vingårde, som står for produktionen.
Nu har firmaet bebudet, at det vil investere omkring 5 millioner euro (cirka 37 mio. kr.) i et nyt stort vineri udelukkende helliget fremstillingen af dets rødvine.
Vineriet skal erstatte det gamle og ikke særligt store vineri i vingården Quinta do Ataíde i Vilarica-dalen. Vingården, hvortil hører Portugals største økologisk vinmark, ligger centralt for de øvrige marker, der leverer druer til vinene.
Det nye vineri vil ud over at kunne håndtere de to mio. flasker vin, Symington fremstiller i dag, også give mulighed for ekspansion.
Længere nede på siden i denne uges Hall of Fame kan man læse mere om Paul Symington, der står i spidsen for Symington Family Estates.


Fadet med vin jaune bæres fra kirken efter at være blevet velsignet.

Den gule vin fra Jura

Vin jaune er en specialitet fra det franske distrikt Côtes du Jura, hvor den allerede i 1400-tallet blev fremstillet af nonnerne i klostret Château-Chalon.
Den laves på den ret ukendte Savagnin-drue og modner på små fade i mindst seks år. Og det er denne lange modningstid, der giver vinen dens særlige gule farve og dermed dens navn.
Vin jaune er tør og sherry-agtig – lidt som en fino – og eftersmagen er kraftig og siges at være verdens længste.
Hvert eneste år i Arbois i Jura afholdes en særlig festival for Vin jaune, "La Percée du Vin Jaune" - gennemboringen af den gule vin. Dette års udgave blev afholdt d. 3. og 4. februar.

Smagsprøver på 500 gule vine


Under festivalen bærer man et fad med 228 liter gammel vin jaune i et optog til kirken, hvor det velsignes. Dernæst "gennemborer" man fadet som led i et større ritual.
Bagefter er der fest i gaderne og smagsprøver på omkring 500 forskellige gule vine fra 75 domainer.
Man kan læse mere (på fransk) om festivalen og se flere billeder ved at klikke her.

Efter rød følger hvid

Den tid er for længst forbi, hvor kineserne kun havde øje for Bordeaux-vin. Rød Bourgogne-vin fulgte i kølvandet - og nu hitter også hvidvinene fra Bourgogne i stigende grad i Kina og ikke mindst i Hong Kong.
I de første elleve måneder af 2017 blev der eksporteret 972.000 flasker Bourgogne-vin til Hong Kong - et fald i mængde på 4,2% i forhold til samme periode året før, men til gengæld en stigning i værdi på hele 17,8% til 44 millioner euro (cirka 328 mio. kr.). Tallene, der stammer fra en ny rapport fra BIVB (Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne), fortæller, at kineserne i stigende grad går efter de dyrere bourgogner.
Og for første gang nogensinde bestod halvdelen af den eksporterede mængde af hvidvin. Det var en vækst på 6,2% - og ifølge BIVB ret usædvanligt, når det gælder Asien, hvor rødvin pr. tradition er mere populær end hvidvin.
Det var dog stadig rødvinene, der indbragte de højeste beløb, og med 35,3 mio. euro (cirka 263 mio. kr.) tegnede sig for 79% af den totale eksport af bourgogne-vin i værdi.


På snedig vis sørger Megan Vaughan for med meget jævne mellemrum at få en slurk vin samtidig med sin workout.

Sådan laver du "wine workout"

Hvis man synes, den daglige workout bliver lidt for kedelig, kan man måske finde inspiration i amerikanske Megan Vaughans serie af små videofilm på YouTube. ”Wine workout” kalder hun serien, hvor hun går til den med armbøjninger, vægtløftning, maveøvelser osv., alt imens hun på snedig vis nyder rødvin fra glas og flaske.
Den første film lagde hun på Facebook i 2015, og hun regnede med at få nogle få likes. I løbet af kort tid havde 20 millioner mennesker set filmen. I dag er antallet af seere til samtlige femten små film oppe på 300 mio. Men de er bestemt også sjove. Se selv en af dem ved at klikke her.
Ifølge Winespectator adskiller Vaughan til daglig workout og vinnydelse, men hun vil gerne slå et slag for, at man godt kan drikke et glas vin eller to hver dag og samtidig være ualmindelig fit for fight.

Åben Den Flaske Aften

I den store amerikanske avis Wall Street Journal var ægteparret Dorothy J. Gaiter og John Brecher vinskribenter, og i år 2000 lancerede de en sjov og hyggelig idé:

De foreslog, at den sidste lørdag i februar hvert år skulle være en "Open That Bottle Night" – en aften, hvor man åbnede en flaske vin, som man havde lagt til side til en speciel lejlighed, der aldrig syntes at oprinde. Den 24. februar var det således attende gang, denne aften blev afholdt.

Aftenen har egen hjemmeside


"Open That Bottle Night" er blevet lidt af en institution i det vinøse USA.
Folk skriver om deres oplevelser den særlige aften til aviserne og udveksler erfaringer om deres gemmevine.
Dorothy Gaiter og John Brecher bliver ofte spurgt, hvilken vin, der for dem har været den største oplevelse. Deres svar er godt – det vil vi også bruge i en lignende situation. De siger:
– Det er flasken, vi har nydt sammen med mennesker, som vi holder af, og det hvad enten det var en flaske til 70 kr. eller en støvet skat, som vi havde gemt til den specielle lejlighed, der aldrig syntes at oprinde.
Ideen med denne særlige aften er rigtig god - og måske noget, vi burde indføre på dansk jord ...


Indgangen til et af de gamle japanske saké-bryggerier, Takayama. Foto: Wikipedia/Bgag.

Stigende eksport af saké

Lige siden 2006 er det gået støt fremad for eksporten af den japanske risvin, saké. Og det skyldes ikke mindst, at der åbnes stadig flere restauranter, som serverer japansk mad, uden for Japans grænser.
I alt blev der i 2017 eksporteret 23 millioner liter saké - en stigning på 19% i forhold til året før. Den helt store aftager var USA, der importerede 25% af risvinen - dernæst fulgte Sydkorea, Kina og Taiwan. Men også eksporten til de oversøiske markeder er på fremmarch.
Til gengæld svigter stadig flere japanere den gamle nationalvin - i dag drikkes der kun en tredjedel så meget saké i Japan som i 1975.


Gården foran Krims største og ældste vinhus, Novy Svet. Foto: Wikipedia/Ta2Ed.

Auktion over Krims vinhuse

Hovedparten af vinhusene på den russisk annekterede Krim-halvø ejes af Krims regering. Men det bliver der højst sandsynligt lavet om på i en ikke så fjern fremtid. Regeringen har nemlig udsendt en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at den har tænkt sig at sælge samtlige vinhuse, der fremstiller mere end 100.000 flasker vin årligt.
Årsagen er, at slaget, der vil foregå via auktioner, vil give en god pose penge til den slunkne regeringskasse - både her og nu og via de skatter, som de nye ejere af vinhusene fremover skal betale.
Den samlede værdi af de vinhuse på Krim, der skal sælges, vurderes at ligge på omkring det, der svarer til 9,7 milliarder kr.

Krims ældste vinhus solgt


Krims regering har allerede solgt halvøens ældste og største vinhus, Novy Svet, via en auktion i december sidste år. Køberen var et lokalt firma, Southern Project, der ejes af den russiske præsident Putins gode ven, milliardæren Yuri Kovalchuk, og hammerslaget lød på 1,5 mia. rubler (cirka 161 mio. kr.).
Salget har vakt massiv kritik, da mange mener, at Novy Svet burde være solgt for et langt højere hammerslag. Det er immervæk Krim-halvøens ældste og største vinhus, som blev grundlagt af prins Lev Golitsyn i 1878. Dette store historiske vinhus burde have indbragt tre gange så stort et beløb, mener altså kritikerne.
De fleste, der bød på Novy Svet var lokale investorer - dog var der også nogle få større vinproducenter fra udlandet med i opløbet.


Propper i kæmpeformat

Kork kan bruges til meget andet end propper - hvilket man har udnyttet til fulde hos det britiske firma XL Cork.
Firmaet har specialiseret sig i stole, borde, vinkølere og andre genstande fremstillet af 100% kork fra Portugal. Inspirationen til formerne kommer fra korkpropper - både dem i almindelige vine og dem i champagner.
Prøv selv at se det fine sortiment på firmaets hjemmeside.

Vinforbruget i 2021

Vinexpo har i samarbejde med IWSR (International Wine and Spirit Research) taget pulsen på det globale vinforbrug indtil 2021 med en ny rapport.
Ifølge rapporten vil forbruget af vin om fire år runde det, der svarer til 1,4 billioner kr.
Nedenfor bringer vi tre af de øvrige interessante oplysninger fra rapporten, som i sin helhed kan downloades ved at klikke her.

Tre fremtidige spådomme


* I 2021 vil USA, der allerede i dag er verdens største vinmarked, øge sit forbrug, så det i værdi beløber sit til 271 mia. kr. - en stigning på 25% i forhold til 2017.
* Kinesernes vinforbrug forventes at stige med en tredjedel til 139 mia. kr., og landet vil lægge sig på en andenplads, når det gælder såvel mængden som værdien af det globale forbrug af vin.
* Salget af den italienske boblevin Prosecco går glimrende nu - og det vil ifølge rapporten lægge en markant distance til andre af denne verdens mousserende vine, når vi runder 2021. De største Prosecco-markeder vil være Storbritannien og USA. Champagneforbruget spås derimod et fald i værdi på 4%.

Pinkster gin i flaske og bag-in-box.

Gin i bag-in-box

Vine i bag-in-box er et almindelig syn, men spiritus i selvsamme emballage er noget af en nyhed.
I Storbritannien går ginmærket Pinkster nu i front med en treliters bag-in-box af sin lyserøde gin, hvis farve skyldes ekstrakt af hindbær.
Prisen er 135 pund (cirka 1140 kr.), hvorved de britiske forbrugere sparer 15 pund (cirka 127 kr.) i forhold til samme mængde gin i glasflasker.
Firmaet bag Pinkster håber at ride med på den stigende popularitet for vin i bag-in-box - sidste sommer steg salget hos den britiske del af Amazon med gigantiske 212% i forhold til sommeren 2016.

Mindre CO2-udslip


I Storbritannien er der - ligesom i mange andre lande - en trend for alt, hvad der er bæredygtigt, og her kan bag-in-box også være med på vognen.
Pap-emballagen vejer jo langt mindre end glasflasker og er også mere pladsbesparende under transporten, hvilket igen medfører et mindre CO2-udslip.
En sidste trend er Pinkster allerede med på, og det er trenden for lyserød gin - Gin & Tonic med et rosa skær er simpelt hen noget af det mest hotte i øjeblikket blandt de britiske forbrugere.


Vil du have vores løbeseddel?

Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

Nyheder fra den danske vinbranche

* Biotrattoria Ché Fè er blevet optaget i VinAvisens database over vinimportører.


Paul Symington.

Hall of Fame

Vi kører i høj grad videre med "Vinbranchens Blå Bog", men ind imellem bringer vi også sider til "Vinens Hall of Fame" – en "blå bog" om vinverdens store vinpersonligheder: Mondavi, Hugh Johnson, Catena, Robert Parker, og hvad de nu alle hedder, nulevende såvel som afdøde. I denne uge er turen kommet til Paul Symington.

Paul Symington (f. 1953) står i spidsen for verdens største portvinsfirma, Symington Family Estates, som ejer i alt 26 vinejendomme i Portugals Douro-distrikt.
Paul Symington blev født som 13. generation af en gammel portvins-familie, og hans livsbane var derfor fastlagt på forhånd. Som den førstefødte skulle han en dag overtage roret i familiens portvinshus. Men først skulle han uddannes, og det blev han dels i Portugal, dels i England, hvor han boede og studerede fra han var 13 til 24 år.
Derefter vendte han hjem til familien og Symington Family Estates, der ligesom de øvrige portvinshuse i midten af 1970'erne befandt sig i en krisetid.
Paul Symington overtog ledelsen af det gamle portvinshus, klarede skærene og har siden investeret i ny teknologi og har udvidet familiefirmaet betydeligt. Han har blandt andet opkøbt flere vinmarker, så Symington Family Estates i dag er Douro-distriktets største jordbesidder. Ud over portvin fremstiller firmaet også rødvin under appellationen Douro DOC.
Firmaet ejer også adskillige kendte portvinsmærker, heriblandt Cockburn’s, Dow’s, Graham’s og Warre’s samt madeira-mærket Blandy’s.
Til at hjælpe sig med det daglige arbejde har Paul Symington sin bror Dominix samt fætrene Johnny, Rupert og Charles.
Næste generation i det store portvinsfirma, hans ældste søn Robert, er også kørt i stilling. Ud over denne søn har han yderligere tre børn med sin hustru Janie.
I 2012 blev Paul Symington udnævnt af det britiske vinmagasin Decanter til Man of the Year.
Adresse: Symington Family Estates, Travessa Barão de Forrester 86, Apartado 26, 4431-901 Vila Nova de Gaia, Portugal, tlf.: 00351 223 776 300, fax.: 351 223 776 301, e-mail: symington@symington.com, www.symington.com.
Send dit spørgsmål til info@vinavisen.dk. Ugens bedste svar bringer vi her.

Skal en vin hvile?

Pia Jørgensen har fået det råd aldrig at åbne en flaske vin, lige efter den er hjemtaget. Altså lige efter at vinen har været udsat for kraftige rystelser. Vinen skulle have ro i nogle dage, blev der sagt. Først da ville den vise sig fra sin bedste side. Men er det rigtigt?
Hvis man siger, at en vin skal falde til ro nogle dage inden serveringen, må det dreje sig om en ældre vin, som har flaskelagret i længere tid. Der kan så være opstået noget bundfald, og det skal samle sig, så man har styr på det, når vinen dekanteres over i en karaffel.
Unge vine har som regel ikke bundfald, men de kan have brug for at blive plasket over i en karaffel for at blive iltet.
Dekantering og iltning er med andre ord to forskellige handlinger.


Ugens vinøse billede

Denne mand sidder år ud og år ind og skåler velkommen til bilister, der kører ind i den tyske by Weikersheim.
- Men bare rolig - han er ikke af kød og blod, beroliger Steen Jensen os. Han tog billedet, da han sammen med sin familie kørte ad Romantische Strasse - den romantiske vej. Det er en vej på 366 km, der strækker sig gennem de sydtyske delstater Bayern og Baden-Württemberg. Og det er virkelig romantiske bindingsværksbyer, man kommer igennem. På ruten kan man også besøge en række spændende slotte - blandt andet i Weikersheim, fortæller Steen Jensen.

Send endelig billeder til os!


Hvis I tager nogle smukke, sjove eller interessante vinøse billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til mariette@tiedemann.dk.

Ugens store billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.

Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:


Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
.Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286 Billede 287-312
Billede 313-338 Billede 339-364 Billede 365-390 Billede 391-416 Billede 417-467


467 Der er god, vinøs stemning i en gammel vinkælder i byen Corte på Corsica (foto © Hans-Torben Andersen)


Ugens smagte vine

Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 20 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.

Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

VinAvisens Smagenoter

Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.

Mousserende

stjernestjernestjernestjerne

Laugel, La Maison Laugel, Crémant d'Alsace, Brut, Frankrig, lav alkohol (12%)

89,95 kr., pris på tilbud indtil 1. marts: 69 kr., Kvickly

En pæn crémant, der passer til prisen. God mousse i munden, frisk druesmag og en lille sødme.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Charles Mignon, Champagne, Blanc de Blancs, Brut, Champagne, lav alkohol (12%)

299,75 kr., på tilbud indtil 11. marts: 249,75 kr., Skjold Burne

En dejlig champagne med duft af friskbagt rugbrød og tørrede frugter. Moussen er fin og vedvarende, og smagen meget fyldig, fuld af frugt og med et forfriskende bid af modne citroner til slut. Nyd vinen til fx lidt kraftigt smagende skaldyrsretter.

Hvidvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Il Selese, i Stefanini, Soave, Italien, 2016, lav alkohol (13%)

69 kr., pris ved 6 flasker, Gallovini

En fyldig og let cremet - og rigtig god - hvidvin, der kan bruges til næsten alting. I smagen pærer, ferskner, ananas, citrus og en indtagende sødme, der bakkes op af en fin syre.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Antonutti, Chardonnay, Friuli, Grave, Italien, 2016, lav alkohol (13%)

79 kr., pris ved 6 flasker, Høj Larsen Vinimport

Her foregår der noget! En meget lækker og kompleks hvidvin, der endnu en gang bekræfter, at der kommer gode hvidvine fra det italienske Friuli helt oppe mod nordøst. I smagen er der en vis fedme, en lille sødme og et rent og klart billede af Chardonnay-druen. Lang eftersmag.

stjernestjernestjernestjerne

Cantine del Borgo Reale, Chardonnay, Salento IGT, Italien, 2017, lav alkohol (13%)

84,95 kr., pris på tilbud indtil 1. marts ved 2 flasker: 47,50 kr., SuperBrugsen

Frisk og læskende hvidvin - lige ud ad landevejen uden større falbelader og med en markant citrussyre, men også til en meget rimelig tilbudspris.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Brown Brothers, Chenin Blanc, Victoria, Australien, 2014, lav alkohol (10,5%)

99 kr., på tilbud indtil 28. februar: 65 kr., Vinoble

Meget let og meget lækker hvidvin med en læskende smag med indtagende sødme. Oplagt som terrassevin, men også anvendelig som apéritif og som ledsager til meget lette retter og salater. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Serbato, Beni de Batasiolo, Chardonnay, Langhe, Italien, 2015, lav alkohol (13%)

109,75 kr., på tilbud indtil 11. marts: 75 kr. ved 2 flasker, Skjold Burne

Fine krydrede noter og lidt nektarin præger duften af denne dejlige hvidvin. Smagen er fyldig, meget aromatisk og med en skøn moden citrus-note til slut.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Podere Ruggeri Corsini, Langhe, Italien, 2016, middel alkohol (13,5%)

Druerne Arneis, Chardonnay og Sauvignon Blanc lægger most til denne delikate, let cremede hvidvin fra det italienske Piemonte. Vinen har en dejlig druesmag, en god krydring, en fin sødme og en lang eftersmag. En god madvin.

Rosévin

stjernestjernestjernestjerne

Berry Bush Rosé, Bellingham Wines, Western Cape, Sydafrika, 2017, lav alkohol (12,5%)

79,75 kr., på tilbud indtil 11. marts ved 2 flasker: : 60 kr., Skjold Burne

Om 2016-årgangen skrev vi, hvad vi kan gentage her: "En enkel, let og læskende rosévin med frisk frugt, en lille sødme og tilpas syre. Tilbudsprisen må nok siges at være den rigtige. Flasken har skruelåg."

Rødvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Viña Tarapacá, Carmenère, Valle Central, Reserve, Chile, 2016, middel alkohol (13,5%)

89,75 kr., på tilbud indtil d. 11. marts: 69,75 kr., Skjold Burne

Der er masser af koncentreret frugt og bær i både duften og smagen af denne rødvin. Men vinen er ikke bare en frugtbombe - den har også fine krydrede noter, blandt andet vanille og kanel, og en tilpas syre, der opvejer frugtsødmen. En vin, som mange vil kunne lide, og dermed en vin til den store fest. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Domaine les Yeuses, Grenache, Pays d'Oc IGP, Frankrig, 2015, middel alkohol (14%)

95 kr., pris ved 6 flasker: 75 kr., Holte Vinlager

En rigtig god rødvin med personlighed. En maskulin vin med fyldig, afrundet frugt, bløde tanniner, en god krydring og noter af hindbær, solbær og tobak. På bagetiketten står der: Prøv den til en chokoladekage. Ja, hvorfor ikke?

stjernestjernestjernestjernestjerne

Marqués de la Concordia, Frederico Paternina, Rioja, Crianza, Spanien, 2013, middel alkohol (13,5%)

109,95 kr., på tilbud indtil 1. marts: 79 kr., SuperBrugsen

Denne Rioja-rødvin er tør, men tørheden slører ikke den gode, lækre druesmag, den fine sødme og noterne af fadlagring. En rigtig god madvin.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Backhouse, Cecchetti, Cabernet Sauvignon, Californien, USA, 2015, lav alkohol (13%)

128 kr., pris ved 12 flasker: 96 kr., Laudrup Vin

Fortræffelig rødvin med lækker frugt og en charmerende sødme. I smagen kirsebær og blommer og fint integrerede fadnoter. Både til mad - og til en god bog.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Pràgal, Tenuta Santa Maria, Verona IGT, Italien, 2016, middel alkohol (13,5%)

149,95 kr., Strandgaarden

Denne rødvin på druerne Corvina, Merlot og Syrah er virkelig lækker - så blød, så læskende, så italiensk ... En harmonisk vin, som man nyder med største fornøjelse.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Embocadero Viña el Águila, San Pedro Regalado, Tempranillo, Ribera del Duero, Crianza, Spanien, 2011, middel alkohol (14%)

159 kr., Multi Wine

Der er sol og varme og gode druer i denne rødvin. Den har en vis tørhed, som er god til kraftige kødretter, men også en lille sødme, markant krydring - peber - gode tanniner og et strejf af fad. Ikke en elegant vin, men robust og flot.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Poliziano, Carletti Poliziano, Vino Nobile di Montepulciano, Italien, 2014, middel alkohol (13,5%)

189 kr., pris ved 6 flasker: 155 kr., Vinovida

Lækker rødvin - en af Toscanas store vine. Der sker meget i vinen - dejlig frugt, brombær, solbær, fin krydring, fløjlsbløde tanniner, tilpas sødme og en lang eftersmag.

stjernestjernestjernestjerne

Le Guaite di Noemi, Bosco Giulietta, Valpolicella, Superiore, Italien, 2009, høj alkohol (14,5%)

199,95 kr., pris ved 6 flasker: 179 kr., AndrupVin.dk

En rødvin med en kraftig bærsmag - kirsebær, blommer ...Udpræget madvin.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Tim Smith Wines, Shiraz, Barossa and Eden Valleys, Australien, 2015, høj alkohol (14,5%)

219,95 kr., pris ved 6 flasker: 179 kr., AndrupVin.dk

Stor, flot og elegant rødvin med et bredt smagsbillede - brombær, enebær, blommer, eucalyptus og lakrids og dertil et strejf af falagring. En herlig rødvin. Flasken har skruelåg.

Sød vin

stjernestjernestjernestjerne

Niepoort Ruby Dum, Porto, Portugal, høj alkohol (19,5%)

129,75 kr., på tilbud indtil 11. marts: 109,75 kr., Skjold Burne

Hvis man har en meget sød tand, så er denne portvin sagen. Den smager udmærket, men mangler lidt facetter ud over den søde smag.

Andet

stjernestjernestjernestjernestjerne

Davidsen's Rum, Oscar Davidsen & Co. Eftf., Jamaican Premium Reserve, X.O., Danmark, høj alkohol (40%)

449 kr., Skjold Burne

En spændende rom, som man kan gå på opdagelse i. Den er kraftig og koncentreret, men ikke kantet, og smagen er blød og lækker. Den fortjener at blive nydt, som den er, og ikke blandet med alt muligt andet.

Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen