Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 45, 2018



Rare le Secret High Jewellery i rubin og smaragd udgave.

Bobler, rubiner, smaragder og safirer

Cuvée Rare (sjælden) fra champagnehuset Piper-Heidsieck er bestemt lidt af en sjældenhed. Den fremstilles kun i exceptionelle gode høstår, og i alt er det blevet til kun otte årgange.

Nu har Piper-Heidsieck lanceret en endnu mere sjælden udgave af denne sjældne champagne med et meget langt navn, Rare Le Secret High Jewellery.
Flasken, som er en magnum, indeholder årgang 1997 af Cuvée Rare, og den er prydet med bånd i 24 karat guld og med en ”blomst” med 510 ganske små diamanter og en større rubin, smaragd eller safir i midten.
Der er kun fremstillet i alt ti flasker, som er fordelt mellem en række fornemme forretninger på verdensplan.
Stormagasinet Harrods i London er fx blevet tilstået tre flasker, og hvis man vil skyde det nye år ind med manér, kan man købe en af dem ved at klikke her. Det kræver dog et velspækket kreditkort - prisen er 115.000 pund (cirka 973.000 kr.). Men så er der også frit valg mellem rubin, safir og smaragd udgaverne.

Dekoreret af Marie-Antoinettes juveler


Inklusiv i prisen for en flaske Rare Le Secret High Jewellery er fremstillingen af et smykke af den lidt større ædelsten hos den franske juveler Maison Mellerio - der også har stået for dekorationen af flaskerne.
Maison Mellerio blev grundlagt i 1613 og er dermed verdens ældste juvelerfirma. I 1700-tallet leverede det smykker til den franske dronning Marie Antoinette, og dekorationen af flaskerne er inspireret af nogle af hendes smykker.
Når hun modtog et nyt smykke fra juvelerfirmaet, blev det præsenteret for hende i et fornemt spejlbesat skrin. Køberen af en af flaskerne får ligeledes leveret klenodiet i et sådan skrin.
Selvfølgelig har Piper-Heidsieck sørget for også at lancere en lidt mindre sjælden og mere prisvenlig udgave af champagnen, Rare Le Secret, hvor det med ædelstenene er droppet.
Dog er flaskerne - som ligeledes er magnummer - prydet med en forgyldt etiket. Af Rare Le Secret er der fremstillet 1000 nummererede flasker, som hos Harrods koster 1150 pund (cirka 9730 kr.) flasken.

I al hemmelighed


Det med ”Le Secret” (hemmeligheden) i champagnens navn skyldes, at Piper-Heidsiecks kældermester, Regis Camus, i 1997 i al hemmelighed lagde en del af den nye vin til side i mere end tusinde magnumflasker. Oprindelig var vinen fra denne høst dømt til ikke at være værdig nok til at blive til en årgangschampagne, men Camus ville eksperimentere med den og se, hvordan den udviklede sig.
De 20 års modning på de store flasker har efter sigende gjort vinen helt fantastisk og derfor fortjent til at blive til Rare Le Secret - med og uden ædelsten.


Kurverne på denne illustration fra Liv-ex viser prisudviklingen gennem de sidste ti år for fem førende portvinsmærker. Den sorte kurve, der stikker af, viser stigningen i prisen af mærket Dow's.

Nyt indeks over fem portvins-sællerter

Vi har tidligere omtalt Liv-ex - den store London-baserede internethandel for fornemme vine. Ud over vinsalget har Liv-ex også sin egen vinbørs, som holder øje med priserne på fine vine på det internationale marked.
Både vinhandlere og -samlere har stor glæde af børsen, der har inddelt sin pris-overvågning i forskellige indeks. Og stadig flere indeks kommer til.
I uge 35 nævnte vi, at Liv-ex havde lanceret et indeks over californiske top-vine. Nu er børsen barslet med Port 50 Index, der omfatter priserne for de sidste ti årgange af de fem mest solgte portvinsmærker -Taylor’s, Dow’s, Warre’s, Graham’s og Fonseca.

Dow's stikker af


Det nye indeks viser en markant stigning i den værdi, disse mærker handles til - hvilket illustreres af kurverne på billedet til venstre.
Et af portvinsmærkerne, Dow’s, er, som man kan se, stukket af fra de fire andre mærker fra og med 2014. Det skete efter, at det anerkendte amerikanske vinmagasin Wine Spectator udnævnte Dow's 2011 til ”årets vin”. Siden da er prisen på Dow's i denne årgang steget med gigantiske 142%.
Også salget af Dow's 2007 har nydt godt af diverse skulderklap - et af dem kom fra James Suckling, der gav vinen 100 point i 2012 - og igen i 2017. Siden hans første anmeldelse er markedsprisen for Dow's 2007 steget med 64%.
Man kan læse mere om det nye indeks ved at klikke her.

Svagtseende har lagt sag an mod vinhuse

Femten vinhuse i staten New York - på Long Island og i Hudson Valley - har fået et sagsanlæg på halsen for at overtræde handikaploven, Americans with Disabilities Act (ADA).
Det er den svagtseende newyorker Kathy Wu, der via et advokatfirma har lagt sag an mod vinhusene. Ifølge Wu diskriminerer vinproducenterne svagtseende ved ikke at have installeret skærmlæsere i forbindelse med deres hjemmesider. En skærmlæser er et program, der med syntetisk tale kan oplæse en elektronisk tekst.

Et stigende antal sager


Umiddelbart lyder det utroligt, hvis man kan kræve sådanne ekstra softwareprogrammer af et vinhus, og endnu har det amerikanske justitsministerium da heller ikke nogen regler, når det gælder internettet og ADA. Men ministeriet arbejder på det - til glæde for USA’s cirka otte millioner svagtseende og blinde.
Ifølge Winespectator har der i løbet af det seneste år været en stigning i antallet af sager om overtrædelse af ADA mod amerikanske vinhuse og andre mindre virksomheder. I de første seks måneder af 2018 blev der således anlagt 4965 sager - i hele 2017 nåede tallet op på 7663 sager.


Hvert år valfarter vinimportører fra hele verden til Millésime Bio med det fælles mål at finde nye øko-vine til hylderne. Foto: Gilles Lefrancq.

Nyhed på verdens største øko-vinmesse

Hvert år siden 1993 er vinprofessionelle fra hele verden strømmet til Millésime Bio - verdens største øko-vinmesse, som afholdes i Montpellier. Og år for år har messen været en stigende succes. I 2018 blev den besøgt af i alt 5700 vinimportører, sommelierer og andre branchefolk - en vækst på hele 17% i forhold til året før.
De stadig flere besøgende til Millésime Bio afspejler naturligvis den kolossale interesse, der er hos forbrugerne i en stor del af verden for økologi og bæredygtighed.
Næste udgave af messen afholdes d. 28. til 30. januar 2019. Og det bliver med en nyhed på programmet. For første gang har Sudvinbio, der arrangerer Millésime Bio, valgt at åbne op for økologisk spiritus, cider og øl - kategorier, som får deres helt eget udstillingsareal.

Fra Frankrig til Libanon


Men Millésime Bio er og bliver frem for alt en vinmesse, og bag de små 1000 stande vil vinproducenterne traditionen tro skænke røde, hvide, søde og boblende økologiske og biodynamiske vine i gæsternes glas.
Mange af vinhusene er små og mellemstore virksomheder, der er på jagt efter importører, så der bliver rig lejlighed til at finde nye gode flasker til forretningshylderne.
Hovedparten af vinene er franske, men der er også rigtig mange tyske, spanske og italienske øko-vine. Og de får selskab af vine fra Portugal, Grækenland, Slovakiet, Bulgarien og oversøiske vine fra Chile og Argentina. Vin fra Libanon - og endda Holland - er også med på messen.
Man kan læse mere om Millésime Bio ved at klikke her. Og ved at klikke her kan man tilmelde sig.


Denne festlige illustration af kapløbet for at bringe Beaujolais Nouveau ud til alle verdenshjørner kan købes hos Chris Beetles Gallery (www.chrisbeetles.com).

Beaujolais Nouveau i glassene

Hvert år fester verden, når den nye Beaujolais-vin, Beaujolais Nouveau, bliver frigivet til salg.

Og det er nemt at sætte kryds i kalenderen flere år ud i fremtiden. Festdagen afholdes altid den tredje torsdag i november - hvilket i år vil sige d. 15. november.
I selve Beaujolais bliver der afholdt over hundrede festivaler til ære for denne stadig meget unge og friske rødvin. Resten af Frankrig fester også, og så bliver der rundt om i verden ligeledes afholdt større og mindre arrangementer.
Traditionen tro gælder det hvert år om at bringe den nye vin ud til hele verden så hurtigt, som det overhovedet kan lade sig gøre.
Det hele startede i 1970. En journalist og en restauratør fra London var på besøg hos vinkøbmanden Georges Duboeuf, mens han tappede den nye vin, og de to englændere væddede om, hvem der kunne komme først til London med en kasse.

Skriv til os om arrangementer


Nogle år efter udskrev The Sunday Times en konkurrence, og så gik det for alvor løs. Alle kneb gjaldt. Man drønede i sportsvogne, man fløj og sprang ned i faldskærme med flaskerne bundet til benene. Nogle tog turen i ballon, andre kørte om kap i veteranbiler.
En herlig illustration i vandfarve og blæk, som blev lavet til en fransk brochure i 1988, viser dette kapløb. Illustrationen, der ses til øverst til venstre måler 39 x 39 cm og kan købes for 1750 pund (cirka 14.600 kr.) hos Chris Beetles Gallery.
Helt så vildt går det ikke for sig i dag, selv om der sikkert stadig bliver trykket lidt ekstra på speederen, når den nye vin skal ud.
Vi hører gerne, hvis der er nogle større Beaujolais Nouveau arrangementer på dansk jord, hvor alle er velkomne. Skriv venligst til os på info@vinavisen.dk.


Historien om en tomatvin

Spørgsmålet om en tomat er en grøntsag eller en frugt, er interessant, men for Pascal Miche var det alt afgørende, da han for tretten år siden kom fra sit fædreland Belgien til Quebec i Canada.
Han ville nemlig plante tomatplanter og lave et produkt, som han ville sælge som tomatvin.
Normalt er det kun alkoholiske drikke fremstillet på druer, der må kaldes for vin. Men i Canada kan vin være lavet på alle mulige frugter - så længe, der bare er tale om frugter.
Så først af alt skulle Miche overbevise myndighederne om, at en tomat er en frugt - hvilket ikke var så lige til. Myndighederne holdt sig nemlig i første omgang til en amerikansk højesteretsdom fra 1893, der fastslog, at en tomat er en grøntsag.

Tomaten blåstemplet som frugt


Baggrunden for retssagen, der førte til dommen, var en tvist mellem frugtimportør John Nix og toldopkræver Edward Hedden. Dengang skulle man betale told af grøntsager, men ikke af frugter, så ifølge Nix hørte tomater selvsagt til sidstnævnte kategori. Hedden var langt fra enig, og hele sagen endte så – efter 10 års evigt tovtrækkeri mellem de to – i selveste højesteretten.
Nix tabte altså, men rent botanisk havde han faktisk ret, da en tomat indeholder kerner, hvilket er kendetegnende for en frugt.
Med botanikken til hjælp lykkedes det Miche at få myndighederne til at anerkende tomaten som en frugt. Og så kunne han endelig komme i gang med sit drømmeprojekt. I marken, der hørte til hans "vinhus", Domaine de la Vallée du Bras, testede han adskillige tomatsorter for at finde frem til, hvilke seks sorter, der egnede sig bedst til at blive dyrket i Quebec.

En hemmelig familieopskrift


Tomatvinen fremstilles i dag af tomater fra fem hektar jord, og efter en hemmelig opskrift, som har været i Pascal Miches families eje i fire generationer. Der indgår både presning og gæring i opskriften, og slutproduktet holder 18% i alkoholstyrke.
Miche fremstiller mere end 50.000 flasker tomatvin med navnet Omerto efter hans oldefar Omer. Der er en tør og en sød udgave at vælge imellem - begge er gyldne i farven og skulle efter sigende ikke smage det mindste af tomat.
Miche ville egentlig gerne eksportere sin tomatvin - blandt andet til Frankrig. Men hvis han gør det, er det slut med at kalde produktet for vin. Man kan læse mere om foreningen ved at klikke her.


To af de gamle årgange Château Latour, som kommer under hammeren hos Christie's.

Unik samling Latour-vine på auktion

Den 28. og 29. november afholder Christie’s sin hidtil største auktion over vin- og spiritusflasker, hvor i alt 1041 partier kommer under hammeren.

Auktionen, der løber af stabelen i London, omfatter et meget stort antal cognac’er og whisky’er - heriblandt den flaske The Macallan 1926, som vi nævnte i uge 41. Denne ene flaske håber auktionshuset opnår et hammerslag på 1 million pund (cirka 8,4 mio. kr.), hvilket i så fald vil slå alle tidligere rekorder for salget af en flaske whisky.
Men auktionen byder også en spektakulær samling af vine fra 1. cru-slottet Château Latour i årgange fra 1863 til 2009. Højeste vurdering på vinene i årgang 1863 ligger på 7000 pund (cirka 59.000 kr.) pr. flaske. Der er tale om vine fra en privat samling, som har tilhørt slottets tidligere chefvinmager, Denis Malbec.

Vin på andet hold druer


Denis Malbecs far og bedstefar var også chefvinmagere hos Château Latour, og såvel de nyere som de ældre årgange af vinene har ligget godt og stabilt i familien Malbecs kælder tæt ved slottet, lige siden de blev tappet på flasker.
Som noget helt særligt byder samlingen også på et antal Grapillons de Latour 1989, som er en yderst sjælden vin, fremstillet på høstmængde nummer to. Netop dette år var vejret så gunstigt, at der modnedes endnu et hold Merlot-druer i slottets berømte muromkransede vinmark, L'Enclos. Druerne blev høstet i slutningen af oktober og forvandlet til denne særlige rødvin. Højeste vurderingen på Grapillons de Latour-vinen er 350 pund (cirka 2900 kr.) pr. parti med ti flasker - hvilket jo ikke lyder af særligt meget for så sjælden en vin ...


Foreningen Primum Familiae Vini har selvfølgelig sit eget logo.

Fornem forening får nyt medlem

Vi har tidligere nævnt foreningen Primum Familiae Vini (PFV) - en forening af verdens førende familieejede vinhuse.
Nu har foreningen fået et nyt medlem, nemlig Domaine Clarence Dillon, der ejes af familien Dillon, og som omfatter Bordeaux-slottene Haut-Brion, La Mission Haut-Brion og Château Quintus. Derudover ejer familien også den tostjernede Michelinrestaurant og vinforretning Le Clarence i Paris.
Familien Dillon kommer i fint selskab med foreningens øvrige elleve medlemmer, som tæller Torres, Baron Philippe de Rothschild, Famille Hugel, Famille Perrin, Joseph Drouhin, Marchesi Antinori, Pol Roger, Symington Family Estates, Vega Sicilia, Tenuta San Guido og Egon Müller-Scharzhof.
Man kan læse mere om familien ved at klikke her.


Verdens første champagne i porcelænsflaske fra huset Edouard Brun.

Første champagneflaske af porcelæn

En champagneflaske af porcelæn er ikke noget, man støder på hver dag. Faktisk hævder man hos det familieejede champagnehus Edouard Brun, der har lanceret en sådan flaske, at det er den første af sin art i Champagne-distriktet.
Porcelænsflasken er oven i købet en Methusalem - en flaskestørrelse, der kan rumme det, der svarer til otte normalflasker af 75 cl.
Flasken indeholder champagnen Cuvée Sensorium - en forening af 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay fra grand cru-marker.
Der er kun fremstillet 500 eksemplarer af kæmpeflasken, og prisen pr. flaske er 8000 euro (cirka 60.000 kr.). Prisen skyldes sjældenhed - og at flasken, ud over en sprælsk illustration, er dekoreret med 24 karat guld.
Champagnehuset har fået den amerikanske kunstner James Rizzi til at stå for dekorationen, og porcelænsflasken er skabt af det tyske porcelænsfirma Reichenbach.

Skadelige ultraviolette stråler


Valget af en porcelænsflaske har ifølge champagnehuset ikke kun noget med et opsigtsvækkende udstyr at gøre.
Såvel champagneproducenter som producenter af stillevine gør i forvejen en indsats for at skåne deres vine mod lysets skadelige ultraviolette stråler. Derfor anvender man pr. tradition grønne vinflasker.
Hvis vinen udsættes for al for meget lys, kan de ultraviolette stråler medføre, at der frigives svovlholdige forbindelser i vinen - noget, der igen kan give det, som franskmændene kalder ”goût de Lumìere” (smagen af lys).
En grøn vinflaske forhindrer fra 50 til 90% af de skadelige stråler i at trænge ind til vinen - afhængig af, hvor mørk den grønne farve er. Men det har vist sig, at brunt glas er endnu mere effektivt - her afskærmes vinen for hele 99% af strålerne.
Derfor har champagnehuset Piper-Heidsieck også valgt at tappe deres årgangschampagne 2013, der endnu ikke er frigivet til salg, på brune flasker.


Mas du Soleilla.

Gérard Bertrand har købt naboen

En af Languedocs helt store vinproducenter, Gérard Bertrand, er netop blevet endnu større.
Han har nemlig købt Mas du Soleilla - et lille familiedrevet vinhus med 35 hektar vinmarker og anmelderroste vine.
Vinhuset er i øvrigt nabo til Bertrands hoveddomicil, Château l’Hospitalet, hvortil der hører 60 hektar vinmarker - et par restauranter, et hotel og et kunstgalleri.
Både Château l’Hospitalets og Mas du Soleillas vinmarker er økologisk certificerede.
Ud over disse to ejendomme ejer Bertrand flere andre vinhuse i Languedoc-Roussillon med til sammen cirka 300 hektar vinmarker.
Man kan læse mere om den førende producent i denne uges Hall of Fame længere nede på siden.
Et hjørne af den meget store whiskybar i det svenske Hotel Skansen.

Verdens største whiskybar

Man skal ikke længere væk end til Sverige for at finde verdens største whiskybar.
For nylig fik Hotel Skansen på øen Öland nemlig overrakt et bevis fra Guinness World Records på, at hotellets bar nu var indehaver af rekorden.
I alt rummer baren 1179 forskellige whisky’er, og et kig ned over whiskylisten viser, at flaskerne ikke kun stammer fra kendte whisky-lande som Skotland, Irland, USA og Japan. Der er også flasker fra Frankrig, Spanien, Tyskland, Schweiz, Holland, Australien, New Zealand, Thailand, Kina og Indien - og selvfølgelig nogle stykker fra Sverige.
Hotel Skansen, der er opført i 1811, har været i familien Noréns eje siden 1980’erne, og i de sidste atten år har familien målrettet samlet på whiskyflasker.
Man kan læse mere om hotellets rekordstore whiskybar og se den lange whiskyliste ved at klikke her.
Den tidligere rekordindehaver var Glenesk Hotel i Edzel i Skotland, der havde 1031 flasker i sin bar.
Og nu vi er ved emnet store whiskybarer, så har luksushotellet Vagabond Club i Singapore netop slået dørene op for en bar med hele 1000 forskellige flasker.


Vil du have vores løbeseddel?

Vær sikker på at kunne følge med i, hvad der sker i
vinens verden. Bestil vores løbeseddel gratis tilsendt
pr. e-mail hver uge. Klik her!
Blot for en ordens skyld: Vi sælger naturligvis ikke
vores adresser, så du risikerer ikke at få en masse spam.

Nyheder fra den danske vinbranche

* Der er ikke nogen nyheder fra vinbranchen i denne uge.



Ugens vinøse billede

Lars Pedersen har taget dette billede i det lille distrikt Bellet, der bogstaveligt talt ligger inden for byen Nice’s bygrænse. Og billedet er karakteristisk, fordi det viser, hvordan vinbønderne her har dækket bjergsiderne med terrasser.
Stort er distriktet ikke. Det fik AOC-status i 1941 og er kun på 50 hektar, som dyrkes af en lille håndfuld vinbønder.
Bellet er sandsynligvis et af Frankrigs ældste vindistrikter, hvor de første vinmarker blev tilplantet af fønikerne, samtidig med at de grundlagde byen Marseille.
Vinene, der især sælges på de lokale restauranter, er både meget dejlige og berømte, og priserne er ofte derefter.

Send endelig billeder til os!


Hvis I tager nogle smukke, sjove eller interessante vinøse billeder, så send dem endelig - og gerne i en nogenlunde god opløsning - til mariette@tiedemann.dk.

Ugens store billede

Her er det næste store billede i vores løbende serie. Vores læsere er meget velkomne til at sende os vinøse billeder – gerne billeder med lidt action, så det ikke kun bliver smukke vinmarker og landskaber, vi viser.

Send venligst billeder i tværformat og i en god opløsning på mindst 1000 x 700 pixels, gerne større, til anker@tiedemann.dk.
Efterhånden samler vi disse billeder på særlige sider, 26 billeder ad gangen:

Billede 1-26... .Billede 27-52.. ..Billede 53-76 ...Billede 77-104. .
.Billede 105-130. ..Billede 131-156. ..Billede 157-182. ..Billede 183-208
Billede 209-234 Billede 235-260 Billede 260-286 Billede 287-312
Billede 313-338 Billede 339-364 Billede 365-390 Billede 391-416
Billede 417-442 Billede 443-468 Billede 469-494 Billede 495-520



501 Hos den danskejede vingård Quinta do Pégo trampes druerne til portvinen på traditionel vis i et stort cementkar. (foto © Roger Neve).


Ugens smagte vine

Nedenfor ses ugens anmeldelser af i alt 15 vine. En forklaring på, hvad stjernerne står for, fås ved at klikke her.


Søg på vinene!
Du kan søge mellem vine, som vi har smagt siden november 2009 ved at klikke her. Men du kan også søge dem på din mobiltelefon på adressen m.vinavisen.dk. Det er ikke muligt at søge på vine via VinAvisens almindelige søgefunktion, da vinanmeldelserne ligger i en særskilt database.
Søger du en tidligere anmeldelse, vil du kunne finde den ved hjælp af Google. Skriv blot i søgefeltet: site:vinavisen.dk samt vinens navn – og bemærk, at der ikke skal være noget ophold mellem site: og vinavisen.dk.

VinAvisens Smagenoter

Ring til importøren - klik på det understregede navn - og spørg, hvor du kan købe vinen.

Mousserende

stjernestjernestjernestjernestjerne

Raoul Clerget, Crémant de Bourgogne, Brut, Frankrig, lav alkohol (12%)

89 kr., på tilbud indtil 7. november: 75 kr., Fakta

75 kr. for så god en boblevin er lidt af et fund. Vinen har fine, stadig bobler, tilpas mousse og en ligefrem druesmag. En vin, der er delikat og nem at drikke.

Hvidvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Michel Frantz, Pinot Gris, Alsace, Frankrig, 2016, lav alkohol (12,5%)

55 kr., pris på tilbud 22. oktober - 11. november ved 6 flasker, Megavin.dk / Kvickly Odder

En lækker Alsace-hvidvin til en yderst venlig pris. Den har en dejlig druesmag og en ret markant sødme. Fin som apéritif, til mad og ost.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Lavis, Cantina Lavis, Sauvignon, Trentino, Italien, 2017, lav alkohol (12,5%)

99 kr., på tilbud indtil 12. november, Cappa Vin

En lækker hvidvin, der yder den dejlige drue Sauvignon Blanc fuld retfærdighed. Den kan sagtens sammenligne sig med gode Sauvignon'er fra fx New Zealand.

stjernestjernestjerneØ Boksvin

Birds of Paradise, Viognier, Valle Casablanca, Chile, 2018, høj alkohol (14,5%)

99,95 kr., Pris på tilbud indtil 31. december: 54,50 kr. ved 2 flasker. Sælges også i Kvickly., SuperBrugsen

En meget aromatisk og krydret hvidvin, der er ret voldsom. Udpræget en madvin. Vinen er økologisk og flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Couveys, Chardonnay, Pays d'Oc, Frankrig, 2017, middel alkohol (13,5%)

109,75 kr., pris ved 6 flasker: 79,95 kr., Supervin

En hvidvin med en frisk citrusduft og en liflig, fyldig frugtsmag, som Chardonnay-druen godt kan være stolt af. Der er modne mirabeller, grønne druer og en lang blød eftersmag. Drik den til en god ret med skaldyr.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Le Fornaci, Tommasi, Trebbiano di Lugano, Lugano, Italien, 2017, lav alkohol (12,5%)

Trebbiano di Lugano er druen. Der kunne også have stået Verdicchio - to navne for samme drue. Vinen har en harmonisk og ren druesmag, tilpas syre og en lille sødme. En meget anvendelig vin både til mad og som terrassevin.

Rødvin

stjernestjernestjernestjernestjerne

Farinelli, Citra Vini, Vino Rosso, Italien, lav alkohol (12,5%)

49,95 kr., pris ved 6 flasker: 39,95 kr., AndrupVin.dk

Til prisen ved seks flasker er denne rødvin lidt af et fund. Det er en let og saftig vin med en lille sødme, som mange vil være glad for. Flasken har skruelåg.

stjernestjernestjernestjerne

Clos Lojen, Bodegas y Viñedos Ponce, Bobal, Manchuela, Spanien, 2017, lav alkohol (12,5%)

65 kr., pris ved 6 flasker, The Wine Company

En udmærket rødvin. Den er saftig, fint krydret, har en fyldig eftersmag, tilpas tanniner og en fin syre, der gør den velegnet til mad - fx til patéer eller pasta.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Calmel Joseph, Saint Chinian, Frankrig, 2015, middel alkohol (14%)

119 kr., pris ved 6 flasker: 79 kr., AndrupVin.dk

Flot og lækker rødvin på druerne Syrah, Cinsault og Grenache. Den har en saftig smag, der holder sig hele vejen igennem, kompleks, harmonisk, med en lille sødme, gode tanniner og tilpas sødme. Rimelig pris (ved seks flasker).

stjernestjernestjernestjernestjerne

Château Malijay, Côtes du Rhône, Frankrig, 2016, høj alkohol (14,5%)

119 kr., pris ved 3 flasker: 79 kr., Propperiet

En kraftig og intens rødvin på 50% Grenache, 45% Syrah og 5% Mourvèdre. Krydderierne spiller førsteviolin i både duft og smag - rosmarin, timian, anis, eukalyptus ... Smagen slutter med et lille tanninbid. Nyd vinen til krydrede kødretter.

stjernestjernestjernestjerne

Cabama, Tempranillo, Rioja, Cosecha, Spanien, 2013, høj alkohol (14,5%)

125 kr., pris ved 6 flasker, Masa Wine

En pæn rødvin med frugt og fadnoter. Plask den gerne over i en karaffel et par timer før måltidet. Helt billig er den ikke.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Contemplations, Katarzyna Estate, Bulgarien, 2016, høj alkohol (14,5%)

130 kr., AM Vinimport

Flot og komplet rødvin på druerne Merlot og Malbec - kraftig og fin til en vellavet kødret. Smagen er fyldig og kompleks med tørhed, mørke bær, peber, tjære, tobak ... Spændende at smage god vin fra Bulgarien.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Réva, Barbera d'Alba Superiore, Italien, 2016, høj alkohol (15%)

Der er saft og kraft i denne flotte rødvin og samtidig elegance, en ren og klar bærsmag, god syre og fint integrerede fadnoter.

stjernestjernestjernestjernestjerne

Four Vines, Biker, Zinfandel, Paso Robles, Californien, 2013, høj alkohol (14,8%)

159,95 kr., pris ved 6 flasker: 129,95 kr., Supervin

Med sin sødme og bløde frugt er dette en rigtig californisk Zinfandel-rødvin. Sødme ... ja, der er en markant sødme.Vinen er jammy, som de siger i USA - syltetøjsagtig. Men der er også god frugt og et strejf af fad.

stjernestjernestjernestjerne

Grayson Cellars, Pinot Noir, Napa Valley, Californien, 2017, middel alkohol (13,5%)

169 kr., pris ved 6 flasker: 109,95 kr., Jysk Vin

En udmærket og drikkevenlig rødvin på druen Pinot Noir, der dog ikke helt får lov til at vise sine gode facetter. Pinot uden kanter.

Søg i 500 tidligere udgaver af VinAvisen