Randall Grahm (f. 1953) er en af Californiens mest eksperimenterende vinproducenter.
    Som ung fik han et job som fejedreng i vinforretningen Wine Merchant i Beverly Hills. Den flinke ejer lod ham ofte smage på vinene - heriblandt store franske vine, og det var disse smagsprøver, der ifølge Randall Grahms egne ord forvandlede ham til en "uhelbredelig vinfanatiker".
    I 1979 afsluttede han en eksamen inden for plantevidenskab på University of California Davis.
    Med økonomisk hjælp hjemmefra købte han Bonny Doon Vineyard i Santa Cruz Mountains i Californien, og med sin eksamen og store vinglæde i bagagen kastede han sig ud i arbejdet som vinproducent.
    Han var opsat på at bevise, at det californiske klima var velegnet til at fremstille store Rhône-vine, og han plantede derfor Syrah, Roussanne, Viognier og mange andre Rhône-druer - under stor skepsis fra sine californiske kolleger.
    I 1986 frigav han første årgang af rødvinen Le Cigare Volant (den flyvende cigar), og de amerikanske forbrugere blev dermed for første gang præsenteret for en californisk rødvin i ren Châteauneuf-du-Pape-stil.
    Sidenhen har Randall Grahm eksperimenteret med rødvine udelukkende på italienske druer som Nebbiolo og Barbera - samt med vine på en lang række nærmest ukendte druer.
    Siden 2004 har hans vinmarker været dyrket efter de biodynamiske principper.
    Ud over at være vinproducent er Randall Grahm i dag en efterspurgt foredragsholder.I 2009 udgav han ydermere den prisbelønnede bog "Been Doon So Long: A Randall Grahm Vinthology".
    I 2010 blev han optaget i Culinary Institute of Americas Vintner’s Hall of Fame.
    Randall Grahm er også lidt af en spilopmager. Fx har han bedt besøgende i en vinmark om at hviske, fordi planterne er meget følsomme over for støj.
    Det var også ham, der - som en stor fortaler for skruelåg - afholdt "korkproppens begravelse", hvor en dukke af propper blev lagt i en kiste, og hvor Randall Grahm havde fået den kendte britiske vinskribent Jancis Robinson til at sige et par ord til de mange fremmødte.
    Adresse: Bonny Doon Vineyard, Mission Street, Santa Cruz, California, tlf.: 001 831 425 3625, orders@bonnydoonvineyard.com, www.bonnydoonvineyard.com.