Steven Spurrier (f. 1944) er en af Storbritanniens mest anerkendte vinskribenter. Han blev født i Derbyshire og begyndte i en alder af 20 år sin vinøse karriere som elev i Londons ældste vinforretning, Christopher & Co.
    I 1970 slog han sig ned i Paris og åbnede kort tid efter Les Caves de la Madeleine, en vinforretning, der hurtigt fik succes i den franske hovedstad. Blot tre år efter grundlagde han den første private vinskole i Frankrig, L’Academie du Vin, som eksisterer den dag i dag.
    Men hjemlandet kaldte, og i 1988 rykkede Steven Spurrier teltpælene op og flyttede tilbage til Storbritannien, hvor han i dag har travlt både som fast vinskribent for Decanter og som vinkonsulent for Singapore Airlines. Derudover er han direktør for Christie’s Wine Course, som han selv grundlagde i 1982, og formand for vinskribentforeningen, Circle of Wine Writers. Bøger er det også blevet til – blandt andet den kendte Clarke and Spurrier’s Fine Wine Guide.
    Steven Spurriers berømmelse blev for alvor slået fast i 1976, da han afholdt den såkaldte Paris Tasting – en blindsmagning, hvor californiske vine vandt over nogle af de mest berømte franske Bordeaux-vine. Den legendariske smagning er endt på det hvide lærred med filmen "Bottle Shock", hvor Alan Rickman, der spillede professor Snape i Harry Potter-filmene, har hovedrollen som Steven Spurrier. Endnu en film om begivenheden, "Judgement of Paris", er under indspilning.
    Adresse: Christie's Wine Course, Christie's Education, 153 Great Titchfield Street, London, W1W 5BD, England, tlf.: 00 44 20 76 65 43 50.