Din ugentlige avis med nyheder fra vinens verden
Facebook Instagram

Nyheder for uge 08, 2000

Vin-aktuelt i uge 8
21. - 27. februar 2000
      Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
      Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
      OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet, gerne sammen med anden tekst. Klik her: anker@vinavisen.dk
Links til de forrige uger
Vi ved, at nogle af vore 5-7000 læsere kun læser VinAvisen hver anden uge. De læser ugens aktuelle nyhedsbrev og finder forrige uge i arkivet.For at lette livet for disse hver-anden-uge-læsere bringer vi her links til de forgangne tre uger:
VinAvisen uge 5VinAvisen uge 6VinAvisen uge 7



Boblerne gik af champagnen
Ifølge Børsens korrespondent Peter Rosendahl straffes de franske champagnehuse, fordi de - ikke mindst på hjemmemarkedet - strammede prisskruen for meget.
1999 var ganske vist et rekord-år med 325 millioner solgte flasker. Men i år forventes salget at falde til mellem 300 og 310 millioner flasker - hvis det overhovedet når så højt op.
En undersøgelse, foretaget af Nielsen-instituttet, viser, at forbrugerne især vender ryggen til de mindre fine mærker, der straffes med et salgsdyk på 12 procent, mens de store navne kan nøjes med et fald på 4 procent.
På de oversøiske markeder går det bedre. USA har overhalet det tyske marked og er nu Champagnes næststørste marked med et salg på 24 millioner flasker. Briterne er nr. 1 med 33 millioner flasker.

Stort fremstød for italiensk vin
Ugens vinøse begivenhed var, at italienerne endelig har taget sig sammen til at gøre et fremstød i Danmark for deres fortræffelige vine. I torsdags præsenterede 92 producenter fra femten af Italiens 21 regioner deres vine i Hotel Radisson SAS i København - og demonstrerede, at der sker en masse i Italien, og at kvaliteten generelt er i top.
Italienerne fortjener et større salg på det danske marked. For øjeblikket sælges der kun én flaske italiensk vin for hver fire franske. Det bliver spændende at se, om et fremstød som dette vil rykke ved billedet i de kommende måneder og år.

Sejr til Chile
Hvad går der dog af svenskerne? Sidste år solgte Systembolaget hele 7 procent mere vin end året før. Så ifølge den opgørelse, som World of Wine FaxNews netop har offentliggjort, har ingen af vinlandene haft mindsket salg på det svenske marked - bortset fra Rusland og Bulgarien.
Spanien og Italien gik en anelse tilbage i procentvis markedsandel, men stadig kommer næsten hver tredje flaske i Systembolaget fra Spanien. I alt drejer det sig om 43,3 millioner spanske flasker - og kun i hver syvende var der hvidvin.
Årets komet var Chile, der kom op på 7,2 procent markedsandel. Men også Australien, Portugal og Ungarn havde små fremgange.

Nederlag til Chile
Mens vi snakker om Chile, så har 1999 ikke været noget stort år for den chilenske vinindustri - i hvert fald ikke på eksportmarkederne (bortset fra Sverige). Ifølge WoW FaxNews skyldes det først og fremmest, at eksporten til Japan faldt til en fjerdedel.
.
      Ugens vinbillede
      Hver uge bringer vi et billede hentet fra vinens verden. Klik her eller klik på det lille billede til venstre for at se denne uges billede i stor størrelse.
      På en særlig side bringer vi en oversigt over alle de fotos, vi indtil nu har bragt. Klik her for at se dem.

Fransk Internet-vinhandel ekspanderer
Château Online er en af de bedste handelsvirksomheder på Nettet. Firmaet sælger i massevis af vin i Frankrig, Tyskland og Storbritannien.
Ifølge en artikel af Peter Rosendahl i Børsen er Skandinavien det næste skridt i firmaets ekspansion. Vi danskere kan faktisk allerede i dag købe firmaets vin via Nettet, men det tager tre uger at få den frem. I lande, hvor firmaet har lagre, går det hurtigere, og her er det ekspres-bureauet UPS, der kører ud med varerne.
Danske vinhandlere på Nettet må vist hellere se at ruste sig, før de store Internet-operatører for alvor kommer over grænserne ...

Der er mange penge i Penfolds Grange
Har du liggende en Penfolds Grange i kælderen? Så er du ved muffen. Den australske kultvin går for øjeblikket til astronomiske priser på de internationale vinauktioner.
I november sidste år købte en japaner en Grange 1990 i magnum for 47.600 kr., og i december gik en Grange 1951 for 160.000 kr.
Den store vin - som vi havde fornøjelsen af at smage for tre uger siden på den australske vinmesse i København - blev skabt, fordi Penfolds' navnkundige kældermester, Max Schubert, ikke gjorde, hvad han fik besked på.
Max Schubert ville skabe en fremragende vin med forbilleder i cru-vinene fra Bordeaux. Men desværre - ingen kunne lide resultatet. - Den smager af udtværede myrer, bemærkede en venlig sjæl.
Firmaets ledelse tog konsekvensen: Disse eksperimenter måtte stoppe. Der var ikke penge til den slags. Men Max Schubert og hans nærmeste chef i Adelaide fortsatte ikke desto mindre, og fire år senere præsenterede de igen vinen - og denne gang med større held.
Den første eksperimentelle årgang, 1951, blev foræret væk fortrinsvis til Max Schuberts venner, mange af flaskerne med hans signatur på etiketten. Den første årgang i handelen var 1952, der blev lanceret i 1955.
I Danmark importeres Penfolds Grange af Consiva Vin (tlf.: 44 57 58 59), og en flaske i den nyeste årgang koster cirka 1000 kr.

Madeira truet
- Hvis Madeiras lokalregering får held til at stoppe eksporten af øens kendte vin på bulk (tankvogn, container osv.), lægger den en bombe under hele erhvervet og dermed øens kendte eksportvare.
Sådan siger direktøren for øens næststørste vinfirma, John Cossart, til Jens Ole Kristiansen i Frederiksborg Amts Avis.
Skal al madeira eksporteres på flasker, stopper 60 procent af øens vineksport, og så bliver det dyrt at nedsvælge et stykke blomme i madeira eller andre former for konsumvarer, hvori madeira indgår.

Store vinklubber
I B.T. har Birger A. Andersen skrevet en artikel om vinklubber, hvoraf der formodentlig findes et par hundrede i Danmark, mange af dem i firma-regi.
En af de største klubber er SAS Vinklub, der har 230 medlemmer blandt firmaets medarbejdere og i sommer nåede smagning nr. 100. En anden stor klub findes i Det Berlingske Hus. Den har 210 medlemmer.
.
.
Ædle vine
til salg
.
    Her er VinAvisens opslagstavle, hvortil læserne kan indsende besked om vine, de har til salg - eller vine, de efterlyser. Vi optager gratis indlæg fra private, og køber og sælger må selv kontakte hinanden og tinge om priser osv.
    Under disse linier kommer ugens opslag, og lignende tilbud og efterlysninger kan e-mailes til anker@vinavisen.dk
.27
    Sælges: En samling Château Mouton-Rothschild sælges samlet, indeholder 1 flaske i hver af følgende
    årgange: 1953, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 86, 87, 90, 92, 93, 95, 96. Sælges for højeste bud over 25.000 kr. Henvendelse til Jesper Lodberg, tlf.: 56 71 26 21 eller e-mail
    fixin@mail.tele.dk
.28
.29
    Sælges: 2 kasser Château Cos Labory 1990 sælges kassevis til højeste bud over 4000 kr. pr. kasse * 6 flasker Château Latour 1994 til højeste bud over 4500 kr. * 6 flasker Château Latour 1991 til højeste bud over 3300 kr. * 1 kasse Château Troplong Mondot 1993 til højeste bud over 4000 kr. * 2 kasser Château Rauzan Segla 1994 til højeste bud over 4000 kr. pr. kasse * 10 fasker Château Pichon Comtesse 1990 samlet eller stykvis til højeste bud over 700 kr. pr. flasker * 4 x 6 flasker Corton "Les Bressandes" 1990 til højeste bud over 1800 kr. pr. 6 flasker.
    Ved samlet køb snakker vi om prisen. Alle vine er naturligvis korrekt opbevaret. Bud kan afgives på tlf.: 96 60 60 02 eller e-mail: hereford@post9.tele.dk
.s..30
    Sælges: 2 flasker Château Grand-Puy-Ducasse 1990, original trækasse medfølger. Inden d. 25.2.00. Højeste bud over 500 kr. Kontakt e-mail: mortenhedju2000@yahoo.dk

Absolut en dobbeltmoralsk succes
Svenskerne er jo dygtige. De er neutrale, men har en stor våbenindustri. Og de er ædruelige - under statskontrol - og har en stor statslig produktion af vodka.
Nu er den svenske Absolut vodka blevet verdens sjettestørste spiritusmærke og nummer to blandt alle vodkaer. Kun Smirnoff er større.
Det statsejede svenske firma Vin & Sprit indtjente sidste år knap en milliard kroner - takket være ikke mindst Absolut vodka.

Fremgang for australsk vin
Vinen får større og større betydning i Australien, især i den store region South Australia. Ifølge det australske magasin Winestate har vinindustrien større indflydelse på landets landbrugsøkonomi end nogen anden form for handel, og byer i alle vindistrikter har mindre arbejdsløshed end alle andre steder.
I 1999 øgedes druehøsten med 5 procent til i alt 494.205 tons, og for første gang i mange år høstede man flere rødvinsdruer end hvidvinsdruer, nemlig 53 procent.

Da Rosenborg-vinen døde - og genopstod
Her slutter vi vores føljeton om Rosenborg-vinen. Tidligere afsnit kan læses i de forrige uger. Klik blot med musen på disse links:
Uge 2Uge 3Uge 4Uge 5Uge 6Uge 7
..
Vinhandler Erling Carl på besøg hos Prins Henrik på Château de Caïx - fotograferet af en lakaj med hvide handsker ...
      I 1982 døde Rosenborg-vinen. Ved de regelmæssige helbredsundersøgelser var der tegn på, at den var ved at ændre sig. Den havde aldrig smagt godt, men nu var den ved at blive rigtig alvorligt syg.
      En af de eksperter, der stod ved sygesengen, var nu afdøde vinhandler Erling Carl, grundlægger af Chris-Wine og ejer af Château de Seguin. Han var en stor kapacitet - det var blandt andet ham, der på Prins Henriks opfordring stod for aftapningen af den første årgang af Château de Caïx (1981-årgangen).
      Erling Carl konstaterede, at der kun var ét at gøre: Vinen måtte sterilfiltreres, så den blev helt kimfri. Det blev gjort på Chris-Wines laboratorium, og den balsamerede vin blev derefter tappet på halvflasker. Det kom der vistnok 1600 flasker ud af.
      I 1988 genopstod Rosenborg-vinen, da Prins Henrik fik overrakt et nyt fad rhinskvin fra borgmesteren i byen Bacharach ved Rhinen, og det er i dag denne vin, der ligger i Rosenborgs kælder, behørigt blandet med den kimfrie vin. Den smager betydeligt bedre end den gamle vin fra 1500-tallets slutning, og det er helt sikkert, at der i hvert eneste glas er flere tusinde molekyler af den oprindelige vin. Så der er ingen grund til at takke nej, hvis man skulle få en invitation til hoffets nytårstaffel ...

Verdens største postordre-firma med vin
Vi har tidligere her i VinAvisen nævnt, at det australske vinfirma Mildara Blass - et firma under den store Foster's Brewing Group - opkøber firmaer, der sælger vin pr. postordre. I sidste uge købte australierne Sonoma-firmaet Windsor Vineyards, der er det største vin-postordrefirma i USA.
Med alle de andre vinklubber, Mildara Blass har erhvervet i USA, Holland, Tyskland og Storbritannien, har firmaet nu langt over 1 million kunder. Et antal som det regner med at fordoble i løbet af tre år.
Den australske bryggerigruppe forudser mindre indtjening på øllet og investerer derfor i vin.

Lys forude for Cognac
De franske Cognac-huse har ikke haft det for let i de seneste årtier. Mellem 1989 og 1999 faldt salget med næsten 30 procent - fra 157 millioner flasker til kun 111 millioner.
Alene i 1998 faldt salget med 10 procent i sammenligning med året før.
Nu synes der imidlertid at være lys forud for Cognac, skriver World of Wine FaxNews. Alle tegn tyder på en vis fremgang i 1999, men nogen tilbagevenden til de gyldne år for mere end ti år siden er ikke i vente, siger en repræsentant for branchen.

Vinhøsten i Californien
Et godt spørgsmål til en vinquiz: Hvilken drue er den mest populære i Californien? Svaret lyder: Det er Chardonnay, når det gælder hvidvin, og Zinfandel, når det gælder rødvin. Dette fremgår da også af den seneste høstrapport, som Wine Market Report offentliggjorde i sidste uge (se skemaet nedenfor).
Generelt er der mangel på alle slags druer i Californien, hvilket afspejler sig i stigende druepriser, især når det gælder druer til kvalitetsvine. I Napa steg druepriserne i snit 12 procent, i Sonoma 8 procent.
.
Høst i hele Californien
Tons 1998
Tons 1999
Chardonnay
428.827
458.130
French Colombar
392.753
396.501
Chenin Blanc
155.977
139.381
Sauvignon Blanc
61.548
52.935
Zinfandel
339.712
324.137
Cabernet Sauvignon
228.450
254.478
Merlot
201.491
238.230
Rubired
106.971
102.360
Grenache
99.094
95.633
Ruby Cabernet
61.627
60.126
Carignane
55.899
57.167
Pinot Noir
28.923
36.648
Cabernet Franc
9.141
9.416
Total, hvidvine
1.193.949
1.194.928
Total, rødvine
1.333.106
1.416.939
Total, alle vine
2.527.056
2.611.867
Bulgarerne ruster sig
I en årrække har Anne-Mette Krygell repræsenteret Bugarian Vintners Co. og dermed stået for en betragtelig del af det danske salg af bulgarsk vin.
Nu har hun i samarbejde med Lovico Suhindol i Bulgarien startet et nyt firma, der under navnet Lovico Bibendum A/S repræsenterer tre af de største bulgarske vingårde.
- Der er sket utroligt meget i Bulgarien gennem de sidste par år, siger Anne-Mette Krygell til VinAvisen. - Privatiseringen er gennemført på mange vingårde. For nogle har det været en proces, de ikke har kunnet klare, mens det for andre ser meget lovende
ud. De er nået utrolig langt dernede, og der er ingen tvivl om, at vi får nogle gode bulgarske vine at se i fremtiden.

.
      Verden er ikke nok
      Når vinnørder går i biografen til en James Bond-film, er det naturligvis for at se 007 drikke Bollinger. Og det gør han da også i "The World Is Not Enough", der netop har haft premiere her i Danmark. Oven i købet er det Champagne Bollinger Grande Annee 1990, han flere gange i løbet af filmen har i glasset.
      Det er den 19. James Bond-film, men kun i ni af filmene siden 1953 har helten drukket den franske prestige-champagne, nemlig i "Live and Let Die", "Moonraker", "Octopussy", "A View to a Kill", "The Living Daylights", "Licence to Kill", "Golden Eye" og "Tomorrow Never Dies".
      Det må være en af de bedste eksponeringer, en vin nogensinde har fået. Gad vide, om Bollinger betaler noget for det - ud over at levere flaskerne.

Fransk-canadiske vinmarker
Vincor International Inc. er Canadas største vinproducent, og Boisset er den største i det franske Bourgogne. Nu har de to firmaer slået sig sammen om at fremstille vin på Niagara-halvøen - et af de få steder i Canada, hvor der kan dyrkes vin.
Markerne skal tilplantes med Bourgognes klassiske druer, Chardonnay og Pinot Noir, og den første høst forventes i 2005.

Stor vinmesse i Sydafrika
13. og 14. april afholdes den stor vinmesse Cape Wine 2000 i Cape Town, Sydafrika. Mere end 100 vinproducenter vil være tilstede, og mange af dem søger importør i Danmark.
Nærmere oplysninger fås hos Reklamebureauet for vinene fra Sydafrika v/Anneke Tot, Mathenesserlaan 393a, 3023 GE Rotterdam, Holland, tlf.: 00 31 10 476 01 98, fax: 00 31 10 477 44 18 og e-mail: tot.pr@worldonline.nl

Remy Danmark skifter navn
Remy Cointreau Gruppen er gået sammen med Highland Distillers og Jim Beam Brands om et fælles firma med en tredjedel ejerskab til hver.
Dette har betydet, at Remy Cointreau Gruppens distributions-netværk med mere end 40 selskaber nu i fællesskab ejes af de tre parter under navnet Maxxium Worldwide.
Et af disse selskaber er Remy Danmark A/S, der fra og med igår har skiftet navn til Maxxium Danmark A/S.

Mange smagninger
Der afholdes en masse smagninger i disse uger, så det betaler sig lige at kaste et blik i VinAvisens aktivitetskalender. Du kan se den ved at klikke her.

Værdiløs champagne
I Sverige havde en lånebank taget et parti champagne som sikkerhed for et lån. Men den går ikke. Den svenske Alkoholinspektion har - ifølge WoW FaxNews - afgjort, at champagne ikke har nogen som helst værdi.
- Sikkerhed, der består af spirituøse drikke, vin eller starköl, er værdiløse, siger myndighederne, - fordi de ikke lovligt kan realiseret efter reglerne i alkoholloven.

Ugens fund: De bedste vine
Til denne uge har VinAvisens smagepanel fundet disse drikkeværdige vine:

Isla Negra, Chardonnay, Casablanca Valley, Chile 1998
49,95 kr., Spar og Favør, import: Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
Til prisen er fortræffelig Chardonnay - den slags vine plejer at koste 10-20 kr. mere. Hvidvinen har en fin blomsterduft, en ret tør smag af eksotiske frugter og en lang eftersmag. Vinen vil være glimrende til lidt fede fisk og lyst kød.

Wente Vineyards, Chardonnay, Arroyo Seco, Monterey, Californien 1997
109,95 kr., Spar og Favør, import: Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
En hel frugtkurv af tropiske frugter åbner sig med denne herlige hvidvin. Den har en vis sødme, der medvirker til at gøre den fyldig og meget attraktiv. Wente var den første amerikanske vingård, der satte druenavnet Chardonnay på etiketten. Det var i 1936.

Wente Vineyards, Cabernet Sauvignon, Californien 1997
63,95 kr., Spar og Favør, import: Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
Denne rødvin har en flot duft, der giver løfter om en god smag - løfter, som overholdes. Vinen giver et rent og klar billede af Cabernet-druens smag, og i eftersmagen er der et lille mundrensende bid, der står godt til mad.

Wente Vineyards, Cabernet Sauvignon, Livermore Valley, Californien 1997
109,95 kr., Spar og Favør, import: Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
En lækkerbisken af en rødvin med en kraftig og tiltalende duft og en ren og afrundet Cabernet-smag.

Wente Vineyards, Zinfandel, Central Coast, Californien 1998
69,95 kr., Spar og Favør, import: Det Franske Vinlager, tlf.: 43 50 04 00
Denne rødvin var favoritten blandt de otte personer, der deltog i ugens smagning. Den har en kraftig duft og en dejlig smag af fuldmodne druer, måske lidt i retning af hindbær og brombær.

Sammarco, Scialletti, Colli Aprutini IGT, Italien 1995
100 kr., Vingaarden, tlf.: 63 17 18 19
En flot flaske med en flot rødvin - en vin, der vil noget. Den krydrede duft har mindelser om tobak og lakrids, og den fyldige smag har toner af blommer og blåbær. En rank syre gør vinen velegnet til fede spiser. Vinen må godt ligge tre-fire år endnu.

Romariz Superior Ruby, portvin, Portugal
49,95 kr., ViniPortugal, tlf.: 43 63 32 22
Til prisen er dette en fortræffelig portvin. Den har en herlig duft af figner og en smag med god frugt og tilpas syre, der afbalancerer sødmen.

Romariz Superior Tawny, portvin, Portugal
49,95 kr., ViniPortugal, tlf.: 43 63 32 22
Flydende slik - og et fund til prisen. Vinen har en let røget egeduft, og i smagen er der en fin balance mellem frugt og sødme. Som sagt en nydelse.
.
    Her finder du de gode vine
    Når VinAvisens smagepanel har udnævnt en vin til at være blandt "Ugens fund, de bedste vine" (se ovenfor), vil den i en periode kunne placeres på vore sider i afsnittet Hvilken vin passer til maden? Samtidig markeres vinen med VinAvisens gyldne Etiket.
    Listen over alle vine, der aktuelt udstilles på denne måde, kan du se ved at klikke på disse ord.
Må vi sende dig VinAvisens løbeseddel?
Vil du hver uge modtage en e-mail med VinAvisens løbeseddel med en kort oversigt over ugens nyheder? Så send os en e-mail med din e-mail adresse skrevet nede i tekstfeltet.
OBS: Det er ikke nok bare at sende en "tom" e-mail. Din e-mail adresse skal stå i tekstfeltet. Klik her: anker@vinavisen.dk

Vine i top - med telefonnumre
Her kommer listen over de vine, som vinjournalisterne har fundet som værende helt i top. Ved samtlige vine har vi anført importørens eller forhandlerens telefonnummer, så du nemt kan ringe op og spørge, hvor vinen fås.
Århus Stiftstidende (ved Palle Westphal):
* Plaisir de Merle, Cabernet Sauvignon, Paarl, Sydafrika 1997, rødvin til 110 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).

Jyllands Posten (ved Ulrik Boesen og Niels Lillelund):
* Winzergenossenschaft Bernkastel Spätlese, Mosel-Saar-Rhuwer, Tyskland 1997, hvidvin til 55 kr. fra Taster Wine (tlf.: 43 45 14 22).

Politiken (ved Jørgen Mønster Pedersen):
* Fontana Candida, Frascati Superiore, Italien 1999, hvidvin til 28,95 kr. i Bilka.

* Costa Vecchia, Cori Rosso, Italien 1998, rødvin til 95 kr. for 3 flasker i SuperBrugsen.
* Château Billot, Bergerac, Frankrig 1998, rødvint il 39,75 kr. fra Erik Sørensen (tlf.: 39 62 61 67).
Alt for Damerne (ved Flemming Hvelplund):
* Château de Haux, Premieres Côtes de Bordeaux, Frankrig 1996, rødvin til 81 kr. fra

* Château de Haux, Bordeaux, Frankrig 1998, hvidvin til 65,75 kr. fra Kjær & Sommerfeldt (tlf.: 70 15 65 00).
Berlingske Tidende (ved Jacqueline Jensen):
* Château la Condamine de Bertrand, Côteaux du Languedoc, Frankrig 1998, rødvin til 52 kr. fra Jysk Viun (tlf.: 86 40 44 44).

B.T. (ved Gitte Hindholm og Svend Erik Olsen):
* Errazuriz Cabernet Sauvignon, Aconcagua Valley, Chile 1998, rødvin til 59,75 kr. fra H.J. Hansen (tlf. i Odense: 63 12 82 00, i København 35 42 43 11, og i Aalborg 98 12 52 90) - samt kæden Vinspecialisten (tlf.: 63 12 82 00).
Erhvervsbladet (ved Flemming Hvelplund):
* Château Coulon, Corbières, Frankrig 1998, rødvin til 40 kr. i SuperBrugsen.

* Château du Seigneur d'Arse, Fitou, Frankrig 1997, rødvin til 41,95 kr. i Spar og Favør, import: Det Franske Vinlager (tlf.: 43 50 04 00).
Jyllands Posten København (ved Anders Grøndahl):
* Orsan, Côtes du Rhône, Frankrig 1998, rødvin til 49,50 kr. (normalpris 62 kr.) hos Lars Bjørn Vinhandel (tlf.: 39 64 30 00) og Rungsted Vinhandel (tlf.: 45 57 17 30).
* Domaine de la Tourade, Font des Aieux, Gigondas, Frankrig 1998, rødvin til 108 hos Le Domaine (tlf.: 46 38 03 64).
De Berlingske Lokalaviser (ved Svend Erik Olsen):
* Château Belgrave, 5. Cru, Haut-Médoc, Bordeaux, Frankrig 1997, rødvin til 159,95 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).

* Mitchelton Print Label Shiraz, Victoria, Australien 1995, rødvin til 250 kr. fra Wine Selection (tlf.: 39 29 49 99).
Nordjydske Stiftstidende (ved Jørgen la Cour-Harbo):
* Stonhedge Chardonnay, Californien 1998, hvidvin til 81 kr. fra Amka Vinimport (tlf.: 86 41 96 00).
* Primitivo di Manduria, Italien 1997, rødvin til 100 kr. for 3 flasker i Føtex.

Vil du hellere have VinAvisen pr. fax?
Som en speciel service tilbyder vi at sende VinAvisen pr. fax til læsere, der endnu ikke er kommet på Internettet. Et abonnement for ti uger koster 495 kr. plus moms. Ring venligst til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20, og aftal nærmere. Faxen vil som regel blive sendt mandag eftermiddag.

Vil du hellere have hele VinAvisen som e-mail?
Flere travle branchefolk har spurgt os, om de kan få tilsendt VinAvisen direkte som e-mail - altså ikke kun ugens gratis løbeseddel, men hele avisens tekst. De finder det vigtigt at kunne holde sig ajour med, hvad der sker i vinens verden og få oplysninger og tips, der blandt andet kan hjælpe dem i forhandlinger med udenlandske producenter.
Dette kan godt lade sig gøre. Fra og med denne uge kan man tegne abonnement på VinAvisens friske nyheder hver mandag morgen tilsendt egen e-mail adresse. Prisen for abonnement i et halvt år er 390 kr.
Abonnement kan tegnes ved henvendelse til Vinens Hus, tlf.: 33 32 62 20.

Nyheder fra de tidligere uger
Mange af VinAvisens nyheder fra tidligere uger er stadig aktuelle, og de findes derfor i VinAvisens arkiv.

Eftertryk er tilladt i trykte medier
Vi er kun glade for at se VinAvisens nyheder citeret i trykte medier - ikke i de elektroniske. Men bemærk: Det gælder kun vore nyheder fra vinens verden, ikke de vurderinger og udtalelser om vine, som landets vinjournalister citeres for. Og angiv venligst altid kilden med denne ordlyd: VinAvisen på Internet-adressen www.vinavisen.dk