Anne-Grete Lysgaard (f. 1949) startede i 2011 Lysgaard Vine med det mål at gøre vine fra Umbrien tilgængelige for de danske forbrugere.
  Det er håndværket og de imødekommende og uhøjtidelige små vinproducenter fra det italienske vinområde, som optager Anne-Grete Lysgaard, og hun vælger sine producenter efter en kompromisløs søgen efter kvalitet. Derfor rejser hun ofte til Umbrien for at følge arbejdet på gårdene i foråret, i sommeren og i forbindelse med høsten. Ad den vej er det muligt at få et indgående kendskab til vinproducenterne og deres familier. Derudover er der også altid noget nyt at lære - og så er det en måde at sikre sig, at ord følger handling.
  Efterhånden er også vinene fra Veneto, Marche og Toscana begyndt at snige sig ind i hjertet af Lysgaard Vine.
  Anne-Grete Lysgaard har i mange år arbejdet med ledelsesrådgivning og rekruttering og senest med investering og har herigennem fået et stort netværk, som nyder godt af hendes søgen efter de bedste dråber i støvlelandet.
  Hendes drøm er en dag at få skabt optimale rammer til at invitere vin- og madglade danskere til Umbrien for at deltage i vinfremstilling og i italiensk madlavning.
  Anne-Grete Lysgaards mand, Bjørn Juell-Sundbye, og hendes børn, svigerbørn og børnebørn hjælper - efter bedste italienske forbillede - med i forretningen. De tager på vingårdsbesøg i Umbrien, er med til beskæringen af vinstokkene, modtagelsen af de mange vine og diverse vinarrangementer.
  Senest har Anne-Grete Lysgaard ansat Line Hartvig Rasch, der har arbejdet i både spanske og italienske toprestauranter i ind- og udland, som operation manager. Sammen tager de ud til vinklubber og fortæller passioneret om vinene, områderne og landskaberne. Når lejligheden byder sig, inviterer de trofaste kunder og andre interesserede til vinsmagninger og har derfor en tæt og direkte kontakt til kundekredsen. Vinene sælges via forhandlere og via Lysgaard Vines webshop.
  Adresse: Lysgaard Vine, Langebrogade 5, 1411 København S, tlf.: 40 31 58 26, e-mail: agl@lysgaard.com, www.lysgaardvine.com. (Opdateret 2012).